2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Buzlukda 3ay buzdolabında 3gun dısarda 3saat bebek hemsıremız söledı 3 kural die hatrlarsn bırde bıberonla olmaz posete koycksn
-18 de 3 ay buzluğunuzu -20 ye ayarlarsanız 6 ay kadar saklayabilirsiniz canım. Dışarda hava çok sıcak değilse ve güneşe maruz kalmadan 3 saat kalabilir ama bence uzun bir süre yine de buzdolabına hemen koyulmalı şu sucaklarda.

Doğum yapamayanlar kayramberamveram serenity16 Miss Ness justlook ve unutduklarım. Sanirim bir birmize günümüz cok yakin ve doğuma dair hiç bir berilti yok. Bir yerde okumuşdum dikat ve düşünceyi bu yone verirsek hep stresden doğum daha gecikirmiş biraz başka şeyler ila uğraşsak berki doğururuz. Fazla takmamak lazım biraz sanirim.
Birde almilacm doğurdumu bilen varmi? Nişani gelmişdi sanirim onun.

Canım mamayı vermeni doktor mu söyledi? Sadece sütle besliyorum ben mama falan hiç vermedim sadece kaka yuttu diye küveze koydulardı doğar doğmaz o zaman biraz vermişler küvezde uzun kalacak sanıp ona bile kızdım. Benim oğlum acıktığı saatlerde uyanıyor kendisi. Ben de emzirip gaz çıkartıp altına bakıp yatırıyorum tekrar. Ortalama 2 3 saatte bir uyanıyor kendiliğinden. Emdikten sonra da göğsüm şiştiğinde sağım yapıyorum günde 2 kez falan iki göğsüm boşalana kadar. Onları da buzluğa atıyorum.

Hiç duymadım ben canım ilk defa duyuyorum masaj mı yapılıyomuş onunla. Ben hurma ve adaçayını denedim onlar bana etki etmedi :)

Gebeloji diye bir kitap okuyorum , bilimsel sonuçları veriyor. Hint yağından bahsetmişti ama çok düşük bir ihtimalmiş işe yaraması

Hint yağı bulamam bulsamda içemem zaten midem kalkar.
Bu bebekler doğmuycak bir ya. Artik hamileliğim hiç bitmeyecek gibi geliyor bana boyle hamile hamile kalicam saniyorum.

Bu iciliyor ama direk degil, bir icecegin icine bir kasik atsak da olurmus, aktarlarda varmis. Dedigim gibi aslinda etkisi bagirsak hareketleri ama bu hareketler dogumu tetikliyormus.
Yaptigim arastirmalara gore memnun olan da var olmayanda ama bir etki ettigi kesin. Ben bir kac gune alip denicem.

Pazartesi alıp deniyeyim bende bari canım merak ettim belki bir faydası olur

Dene canim inşallah işe yarar.

Evet bende iki gündür daha rahat daha relaxım ama akşamları öyle sancım oluyor ki doğurucam sanıyorum,sabaha geçiyor

B
Bu yorgunluk uykusuzluk bir haftadır var bende anlamadım. Öncesinde her gün temizlik yapıyordum şimdi parmağımı oynayamıyorum hep uykum var

Evet bende iki gündür daha rahat daha relaxım ama akşamları öyle sancım oluyor ki doğurucam sanıyorum,sabaha geçiyor
Aaa aynen bende oyle saat 21-22 gibi başliyor son hazırliklari gözden geciriyorum kesin doğurucam diyorum ve sonra uyuyorum gece uyandiran da sanci değil alarm oluyor kalkıyorum sabah namazı için sancı falan yok. Ve bu 1 hafta 10 gündür böyle artik inanmiyorum ilk de bu kadar fazla yalancı sancım yokdu.

Benimde aynısı oluyor psikolojik olarak vücut kendi kendine ağrılar üretiyor artık :)
B

Bu yorgunluk uykusuzluk bir haftadır var bende anlamadım. Öncesinde her gün temizlik yapıyordum şimdi parmağımı oynayamıyorum hep uykum var
Ya bende dün çok enerjktim şuan ayağa kalkcak halim yok yanlışlıkla doğum başlasa zorla gitcem sanki hastaneye

Slm cnm doğum yapmışsın gözümden kaçmış gözünaydin sağlıkla büyüt bebisini..
Kaç gün oldu doğum yapalı cnm mama veriyor musun ?
Ben sadece anne sütü veriyorum ilk 3 gün az geldi bol bol emzirdim saat e bakmadan sonra arttı.
Gündüz de 2 saatte bir emziriyorum genelde..
Gece kendi uyumuyor sürekli meme istiyor istemese 3 saatte bir veririm diye düşünüyordm
Dün akşam banyo yaptırıp yatırdık diğer günlere nazaran daha iyi uyudu 3 saatte bir emzirdim
Büyüdükçe bu süre uzuyor mesela 40 tam sonra bebekler 6 saate kadar aç kalabiliyolar

Afilim92 etrafındakiler çok anlayissiz davranıyor canm sanki onlar lohusaymis gibi
Çok takilmamaya çalış cnm stres yapma kendine odanda kal bebeğinle birlikte yemekten yemeğe çık odadan
Biraz daha toparlaninca herkesi eve yolla bebeğinle baş başa kal daha huzurlu olursunuz ikiniz de ..
Ben ilk bebekte öyle yaptım cnm benim de etrafımda çok ses vardı baktım olacak gibi değil hastaneden eve geldik herkese teşekkür ettim ben çok iyiyim kimseye zahmet vermicem eşim var zaten ben kendim hallederim her şeyi deyip eve yolladım herkesi
Ne yalan söyleyeyim biraz zorlandım ama kafam rahattı hiç stres olmadım

Devit 3 ben kullanıyordum hamileliğim boyunca da kullandım, şampuanımı parabensiz kullanıyorum uzun süredir ama roll-on larda paraben var. Bir çok şeyde de vardır büyük ihtimal. D vitamini anneden bebeğe geçiyor. ben ayrıca öğlen üstü güneşe çıkarıyorum bebeğimi de vitamin alsın diye; ne kadar fayda eder bilmiyorum. Fakat eczacı da haklı bir yerde. Ama kansorejen madde ne arar ilaçta

Güzel oldu di mi öyle :)))

Benim doğumda da doktorum müzik açalım dedi. Oğlan gelecek biliyor tabii...
Açtığı parça James brown'dan " this is a man world "
Anlamı bilenler bilir; bu dünya erkeklerin dünyası " :)))))
baya keyifli bir ameliyattı. Sonunda bendeoksijen aldım, diyafram göğsümü daraltmıştı

B

Aynen bende öyleyim 2 hafta öncesine kadar her gün üst üsye temizlik yapan ben şimdi yemek bile zar zor yapıyorum, sürekli uykum var dün hastaneden gelirken başimi yaslamişim bir bakdım eşim kalk ayıp diyor. Bu günde hem konuşup kahvalti yaparken oracıkda gözüm kapamiş ama kv yine uyandirmiş. Her sabah 8 de kv gelip beni kaldırırdi bu sabah uyandim hiç isdemesemde bir bakdım saat 9 oluyor. Kv sordum hayırdır beni niye uyandirmadın diye meyer gelip dakikalarca uğraşmiş duymamişim bile iyikide uyumuşum duymamişim ama hiç pes etmezdi bu sefer cok kolaymi pes etmiş yoksa buyuk uğraşlar sonucumu anlamiş miuyanmiycağmi bilmiyorum. Şuan da kızımı uyutum gönül yanina yatıp uyumak isdese de yemek yapıp camaşir sermeliyim umarım bu seferde ayakda falan uyumam cünki tam o haldeyim.

Off herkes mi aynı ya. Benden başka herkes alındı sinirlendi gücendi,baktım olmayacak ben onları sakinleştirdim olaya bak :)

Kv geldi enerjim çekiliyor resmen doğumdan beri 1 kere yardıma geldi sonra hep gezmedeydi ona sorarsan hasta tek başıma kalsam daha iyiydi diken üstünde gibi hissediyorum

Afilim92 canım ayaklandığın zaman bence herkesi gönder tek başına kafan rahat olur en azından. Bende kayınvalidemle tartışıp bağırmıştım sonra gidip kusura bakma demek zorunda kalmıştım çok zoruma gitmişti. Gerçekten herkes lohusa bi tek biz değiliz
Herkes alınmaya laf söylemeye yer arıyor. Eşinde bebeğin gazını çıkartmayı öğrensin canım aileler belli bi yere kadar yanınızda olacak sonuçta elbet gidecekler. Eşinin sana destek olması lazım, annemdi oydu buydu diyerek seni strese sokmaması lazım.

ZK_ASK canım hayırlısıyla kucağına al yavrunu en güzel günün bugün Ayağını sürtte bizimkilerde peşinden gelmeye karar verir belki
İyice sürttürecem bakalım :) bugun en yoğun günü hastanenin. Dr um yarın izne çıkacakmış tüm hamişler burda koşturuyodu demin amelıyathaneye :) bana da az kaldıııııı oyyyyy girişimiz yapılıyo şimdi odaya geçeceğiz♡♡♡♡♡

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…