2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hadi ya lohusa kadının evine o kadar kalabalık gidilir mi ya neyine geliyorlar yani anlamıyorum
Burda eşine büyük iş düşüyor onun dengeyi sağlaması lazım
Denge kurmak yerine onlari kayirmayi tercih ediyor .Annem tansiyon hastasi .Geceden beri rahatsiz kadin üzüntüden .Hala ozur dilemedi.

Merhaba hanımlar doğum yapanlara hayırlı olsun inşallah Rabbim bebeğinizi sağlıkla büyütmeyi nasıp etsin inşallah
Ben İstanbul'dayım bebeğimi citcitli badi ve üzerine uzun kollu alt üst yada tulum ile tutuyorum kalinmi oluyor sizce bana üşür gibi geliyor bu arada 18 günlük olduk

Kızlar bu sarılık olma tehlikesi ne zaman geçiyor bizimki uyanmıyor meme verince mecburen sağdığım sütü uyurken biberonla veriyorum aç kalmasın diye

Kızlar bebeğimin göğüsleri şişmiş su toplamış dedi doktor??

Böyle bişey yaşayan var mı? Antibiyotik krem verdi. Ateş ya da kızarıklık olursa gelin hemen dedi. Hormonlar ile ilgili bişeymiş. Canım sıkıldı ya. İnş ağrı sızı yapmaz yavruma

Yorgun bir anneden merhaba uykusuz her gece sarkisi bu aralar favorim :) :)
Doğum yapanlar varsa hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşallah
Hala bekleyenlerin de saglikli hayırlı bir sekılde kucağına almasını dilerim
Afilim92 tekrardan gözün aydın cnm ne olur kv kişisini takıpta kendine eziyet etme biliyorum zor ama bu gunlerde gececek inşallah herkes gidince kendi düzenin oturunca hersey daha kolay oluyor Rabbim yardım etsin sana cnm

Kızlar bugün randevumuz vardı sabah altıda ositme testi icin gittik geçti.
Ordan kilo takibi için gittik.
3390 gramdı. Bugün
3330 gram cıktı
Doktor beni çok korkuttu.
Hemen mamaya basliyosun biberonla
Anne sütünü unut.
Çırpınma daha fazla diye diye moralimi bozdu.

Emzirme danışmanı vardı hastanede oraya gittik oradaki Doktor daha ılımlı yaklaştı haftalık 125 gram alacak mı almayacak mı onu takip edeceğiz şu an Hep sürekli emzircem. Hastanede 3330 gram çıkmıştı çocuk sağlık ocağında 3400 çıktı üzerinde zıbını vardı hep kıyafet de ölçülecek bu kadar fark etmesi normal mi

Kızlar bütün gün bu şekilde hafifçe zipliyoruz. Veya bebeğin dik olduğu pozisyonda. Başka türlü durmuyor. Omurga gelişimi etkilenir mi? Kafasını destekliyorum ziplarken normalde tutuyor çok da sarsmamaya calisiyorum

Bizimki de 12 li bir sey dizlerine kadar inmis ilerlememesi icin daha sık beslenmesi gerekiyormus .
Sanki elinde aldıklarında bebeyi doyurucaklar allahim ya bizimkilerde öyle bir izin verezler ki.
yine ayni şeyin olmasna izin vermem. Keşke bebeğmi herkesden uzak kendi bildiğmiz doğrularmizla buyute bilsek dr yonlendirmesinde.
Yoksa her kafadan bir ses cikiyor kimi dinleyip ne yapmaliyiz biz.
Birinin dediğni yapmayinca hele küsmüyorlarmi deliriyorum sanki onların dediğni yapmadığmız için kötü bir şey olmasni bekliyorlar sırf ben dedim demek için.

Farklı tartilarda boyle olabilir canım. Kaçınci gün bugün?

Bu hareketi kizimda bende cok yapardım ama hemen belim agrıldı allah kolaylik versin insan mecbur olunca her şey yapıyor bir sorun yaşamadık biz ama dr sor isdersen bir.
Bebişnede maşallah.

Bu hareketi kizimda bende cok yapardım ama hemen belim agrıldı allah kolaylik versin insan mecbur olunca her şey yapıyor bir sorun yaşamadık biz ama dr sor isdersen bir.
Bebişnede maşallah.
Sağol canım yani neredeyse 13-14 saat böyle veya dik zipliyoruz bazen annemde bazen bende. Düz zemin yatağa asla koyamiyorum. Hamakta yumuşak yastığın üzerinde veya böyle kucağımda uyuyor. Ne kadar zaman sonra normale döndünüz?

Canım bebeklerimiz aynı gün doğdu seninle 18 günlük oldular doğduktan sonra kilo veriyorlar doğum kilosuna gelmiş yani kilo almış ama gündüz bol bol emzir saatli emzirme her mizildandiginda emzir canim

40 cıkdıkdan sonra canim annemin evinde kaldım kırk gün sonra evme geldim gelir gelmez kendiliğinde uyumaya alaşdırdim.
Akşam 7 de her şeyi hazır koyuyordum. Sonra hizli hizli banyosnu yaptirip kurulayıp maşaj yapip kolsuz zıbınini giydiriyordum (temmuz başiydi) üstünden ince bir bez ila sadice kolunu kundak gibi bağliyordum(eleri uyandiriyordu sese duyarli bir bebekdi elerinden korkuyordu) sonra yemek öncesi bir ilacı vardi sakinleşdirici gibi (bunu dr yazmişdi kizimin başinda tansıyon vardı) sonra daha onceden hazırladığım mamasni veriyordum tok yatsin diye içiyordu ve son olarak gaz ilacni veriyordum cok gazli bir bebekdi daha sonra gazni cikarıyordum ve iyi geceler kızım tatli ruyalar diyip öpup yatağna koyuyordum emzik kulanıyorduk. Emziği düşdüğünde vermek için yaninda bekliyordum biraz ağlar gibi mizildaniyordu dayanmak lazım o sırada ve uyuyordu gecede emek için uyanıyordu ve sabah gülücüklerle uyaniyordu. Gündüzde rahat bir bebek oldu bu sayede. Tabi bu düzen babanesi ben torunumu salayarak uyutmak isdiyorum ben senin buyuğunum senden iyi bilirim her şeyi bunca yil her kez bebeğni salıyarak uyutmuşlarsa bu böyle devam etmeli diyip kizimi salanmaya alıştırana kadar. Ondan sonra yine başladı zor günler bütün emeğmi mahf eti sağolsun.

Denge kurmak yerine onlari kayirmayi tercih ediyor .Annem tansiyon hastasi .Geceden beri rahatsiz kadin üzüntüden .Hala ozur dilemedi.
Yaptığı çok ayıp bir de sen özür dilemissin yani
Canım bunları düşünüp strese girme sen eşinin yerine annenden özür dile gönlünü al
Ortalık sakinleşince otur eşinle sakince konuş

Ay rüya gibiymis kabusa dönmüş. Kayınvaliden bu topikten çok düşman kazandı valla. Benimki de sese aşırı duyarlı annemin evi parke. Eskiler biraz ve gicirdiyolar. Uyanıyor hemen. Senin gibi kundak yapmaya çalışayım biraz aglatirim ama sonra alışır belki

Aynen cani kabusa dondu sonra herkezin beni taktır etiğni görünce sinirleniyordu.
Ama bu sefer ayni şeyin olmasını isdemiyorum.
Ayağnı kundak yapma benim gibi cok ince bir bez ila sadice kolarni yap bebek sesi duyduğunda refleks olarak elerni kaldırıyor ve elerinden korkuyor her bebek ayni olmaya bilir tabi ama bir dene isdersen ayaklarni acık tutarsan, ayağni uynatdığı için rahatsız olmaz belki.

Ben varim 4. Gun . Bir seye dikkat ettim iyice sıkışıp gidince daha cok baski ve agri oluyor .Tam dik oturmak ise yariyor biraz.
Antibiyotik yazmaları lazım onu kullanıyor musun canım o iyi gelecek tuvalet şikayetlerine çünkü bebeği çıkarırken idrar kesesi falan oynuyor yerinden ondan kaynaklı ağrı yanma gibi şikayetler oluyor bende 1 hafta falan sürdü o ağrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…