2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Büyük gün gelmiş, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah canım :) bizş de haberdar et durumdan

Off kızlarrr olmuyo olmuyoo ne yaptysam yok oğlum memeden ayrılmıyo herkes en fazla yarım saat tut diyo ama aranıyo ne yapayım saatlerce memede kalıyor uyuyup uyanıyo tam yerine koyuyrm hala aranıyo artık kıyamıyrm aç kalıyo diye mama veriyorum 60cc kadar içiyo demekki sütümle doymuyor ne yapayım kafayı yicem sürekli mamayla mı gidicez ben sarılık geçince mamayı bırakmak istyrdm ama sütümle doymuyor sanırım

Cnm benimki de aynııı.

Bende mamadan kesmek istiyorum ama mümkün olmayacak galiba.

Hemşireler ve buradaki tecrübeli anneler diyor ya, bebek sadece doymak için meme istemez, güven duygusu için anneyi emer diye. E o zaman neden mamadan sonra uyuyorlar? Mama içip karnı doysa bile anne kokusu istemesi gerekmezmiydi? Ben o yüzden aç olduğu için emmek istediğini düşünmeye başladım rezene, ısırgan çayı içiyorum, birazcık etki etti sanki ama hala doymuyor(

Afilim92 lohusalikda korkmamin sebebi işde bu ve bunun gibi şeyler yüzünden sen lohusasın ama kimse bunu anlamiyor, allah kolaylik versin.
Bence yanliz kalırsan her şey daha kolay olur sadıce bebeğinle iygilenirsin. Ama yanlizda olmuyor bazen. Allah kolaylik versin umarım bir an önce düzennini kurak kimseye ihtiyacın kalmaz.

Doktor izin öncesi baya yorulcak yani :) Ay hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyoruz canım

Dün 40ıydı bebeklerin yarında 6. Hafta doktor kontrolüm var. Dün gece az da olsa kanamam başladı. Regl mi oldum acaba? Eğer öyleyse vücudum acaip dakikmiş.

Evet insanin zoruna giden hakliyken ozur dilemek zorunda kalmasi.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki normal kafadaki insanı lohusa kafasına sokarlar bence hepsini yolla evden kendi başına daha rahat edersin ben d öyle yapacağım
Annem sehir disindan geldi kv burda oturuyor. Annem giderse iyice mahveder beni .Simdi annem biraz frenliyor ama yine yapacağını yapti.
Aslinda yardim ediyor ama birini kayirmadan da edemiyor iste .
Canim annem gitse de gitmeyecek bunlar .Bunlar diyorum 2 de kardesi var kalmiyorlar ama her gun geliyorlar .
Guzel bir ani olarak kaldi .Bugun kontrolum vardi usg de duygulandim karnimi bos görünce:))
Keske lohusa olani pofpoflasalar anneleri yerine .Hatta buna gerek bile yok anlayis gosterseler yeter.
Amin canim insallah .Tez zamanda gitsinler diye dua ediyorum.

Kızlar bebeğimn sarılık değeri 13.5 çıkmş çok mu sizce süreklide emziryorm ama 10.5dan 13.5a yükselmş

Bebek gece o kadar cok ağladı ki sabah dr a götürdük. Yavrum acliktan ağlıyormuş . Sarilik olmus .Pazar tekrar götürcez insallah duser .Mama verme diye diye sarilik ettiler oglumu .Ebe emzirme eğitimini yeniden verdi .Ben de her agladiginda bebegi elimden aliyorlar birakmiyorlar ki emzireyim dedim .Uzun uzun anlatti .Esim de vardi insallah ders cikarmistir .

Kızlar bebeğimn sarılık değeri 13.5 çıkmş çok mu sizce süreklide emziryorm ama 10.5dan 13.5a yükselmş

Bizimki de 12 li bir sey dizlerine kadar inmis ilerlememesi icin daha sık beslenmesi gerekiyormus .

Kızlar geçmiş olsun, emiyorsa bol bol emzirin .her gün 10-15 dkka pencere önünde güneş ışığı görürse iyi geliyor sarılığa. Doktor görsün muhakkak sonra yine 2 gün arayla. Mama önerebilirler haberiniz olsun.

Buzlukda 3ay buzdolabında 3gun dısarda 3saat bebek hemsıremız söledı 3 kural die hatrlarsn bırde bıberonla olmaz posete koycksn
Anladım canım çok sağol bende biberonla koymayı düşünüyodm o yüzden sordum peki sütü poşete koyunca havasını alıyo musnuz sıkıştırıp

Aynen bende, annemle eşim tartıştı, arada ben kaldım, ortayı ben buldum, sonunda kötü ben oldum olay bana patladı :)
Onlar iyi geçiniyorlar da benle çarpıştılar :) neyseki geçti gitti ilk zamanlardı feci bunalmıştım..annem eşim bir olmuş bana bi dünya tavsiye verdiler kızdılar bana, sonra gazlarını alan ben oldum :)) geçti çok şükür herkes alıştı duruma

Sen doymuyor diyorsan hic kafanda inanacagin bisy olamaz sutunle diymasi canim.
Hic oyle dusunme.
Mama anne sutu kadar hafif ve hazmedilir olmadigindan uyutuyor.Uyku basiyor yani :)
Memede kalma sureleri,hangi memeyi ne kadar emmisti,hangisinden baslayacaksin fln onemli.

Okumadiysan bos bi aninda goz gezdir derim.;https://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-5-temel.html?m=1

serenity16 canım yüzün nasıl oldu ilaçları kllanıyomusum. Bende bugün yine gittim dr mr ve emg istedi bakalım bişe çıkcak mı? İlaç tedavisi bir ay için geçerliymiş sonradan etki etmiyormuş belki bana fizik verirler. Sende kullan ilaçları verdilerse, yüzün öyle kalmasın.

Hadi ya lohusa kadının evine o kadar kalabalık gidilir mi ya neyine geliyorlar yani anlamıyorum
Burda eşine büyük iş düşüyor onun dengeyi sağlaması lazım

Canm bizim 15.2 idi sonra 13 e sonrasnda 10a dustu daha sonra kontrole gittigmzde doktor baktrmaya gerek yok dedi iyi gordu sanrm neyse herkesin söyledigi kelime bool boll emzirr. Buarada bana bi cok kisi 2,3çay kasigi sekerli su ver dedi ben vermek istemedm ama hemsireye varana kadar öyle diyince verdm artk zaten verdikten 2 gun sonraki kontrolde 13den 10 dusmustu etkisi oldumu bilmiyorum ama bana oldu hibi gelmsti

Mama veriyoruz canim zaten ona ragmen oldu .Cunku kv kisisi aman vermeyin diye diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…