2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Gozunaydin canım Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasıp etsin inşallah
Bence uyarmak lazım yenidoğan bebek bağışıklığı güçsüz olduğu için mikrop kapmaya çok açık kendinin düşünüp uzak durması lazım ama neyse sen strese girme sütun çabuk gelsin mucizenin tadını çıkar :)

Canım ayşe önerin gaz masajı videoları var ya onları bir denesen. Ama akşama kadar gaz dılmaması için öğleden sonraları uyandıkça yapman lazım. Benim de sütüm çok tanzikli ve bol olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Emzirirken sık sık ara veriyor yutamıyor ağzına çok dolunca bu sefer de gaz oluyor akşamları bikaç saat kıvranıyor uyuyamıyor. Ağlama krizi yok allaha şükür ama gaz çıkarmaya çalışıyoruz sürekli. Birkaç gündür öğleden sonraları kucağımda dik tutup ayşe öner gaz masajı yapıyorum ve emzirme pızisyonlarını değiştip deniyorum daha az tanzikli akması için. Çare yok 3 ay bu gaz olacak dayanacağız. Az kaldı ha gayret sen baya ilerledin biz daha 15. Gündeyiz.

Benim maraton daha zor olucak. Bir bebek bide cok yaramaz 14 aylık cocuk allah yardımcım olsun. Kv eş el alam onları saymıyorum bile.
Oyy kıyamam evdekide çok kucukmus olsun Rabbim güç verir inşallah
Benimde iki kızım var 8-6 yaşında simdide oğlum oldu 24 günlük olduk dün günlük rutin işlerimi yapmaya başladım çok zor geldi :)

Doğum yapannlarnn gözlerii aydınn doğumu bekleyenlerde hayrlısiyla saglikla kavusurlar insallah meleklerine. Kızlarrr benm kızım bugun 27gunluk oldu yanlız soyle bisey var uyanikken kucagmdan inmek istemio biraktigmda bazen hoc surmuo bazen bir sure durup sonra aglamaya kızlama baslio. Uyurkende surekli kucakta olmak istio sizlerin bebekleride boylemi ana kucagimi alsam die dusunmeye basladm ise yararmi onuda bilmiyorum fikriniz varmi

Benimki de surekli kucak istiyor .Mamayi da kucagimda vermeye ozen gosteriyorum guvenli baglanma icin .Babynest cok isimi görüyor. Direk kucakta cok terliyor üstünü degistirmeye kalksam uyanacak .Emzirirken gaz cikarirken kucağımda. Mama verirken babynestle kaldiriyorum .Oturma odasina götürürken onla götürüyorum. Direk misafir kucağına vermiyorum iyi oluyor .

Sanmıyorum canım hemoroid olsa makatın yanında olur seninki dikişler den makata doğru mu gidiyor

Evet daha kucuk ama sanki allah yardım ediyor bu aralar o kadar uslu bir cocuk olduki yurumeyede başladı cok şükür. Tabi yine zor olucak ama. Senin kızların bakar kardeşlerine. Sen iş yapar ken sonucda koca kız olmuşlar. Benim teyzemde oğlunu doğurduğunda kızları 6-8 yaşındaydılar ablakarı bakdı hep kardeşine.

oinone27 dikis o cnm epizyo o tarafa dogru kesi yapiyorlar zamanla o sislikte yok oluyor merak etme, birde benm hemoroid olmustu ikinmaktan disari hafif.cikmisti ama 1 haftaya oda gecti zor dogumlarda oluyormus
Canım dikişleri hissediyorum biraz yanda onlarda acı ağrı yok. Bu dikişlerin başlabgıcından başlıyor makata doğru 2 cm kadar ince şerit şeklinde şişlik. Tam kalçamın orta kısmında kalıyor yani. Dikişler biraz daha yanda

Tazyikli süt için geri yaslanarak emzirme öneriyorlar bir de memeni makas şeklinde tutarak süt akışını yavaslatabilirmissin. Tabi bunlar teorik duyduğum bilgiler canım yaşamadım. Gaz masajını bir ara çok yaptım bazen ağlarken çok nadir aglamadigi anlar oluyor o zamanlar da ama hiç o masajı yaparken ya da yaptıktan sonra pırt çıkardığını duymadım ya da ağlaması kesilmedi. Ben de boşa eziyet etmiyorum ne kendime ne ona

Nasılsın canım doğum yaptın mı ?

Benm dikisim iki taraftanda vardi biri yan biri alt kisma dedigin yere dogru icli disli dikis diyorlar dr a gidince bir goster cnm, valla bilemedim ki nedir acaba dikis degilse..

Benm dikisim iki taraftanda vardi biri yan biri alt kisma dedigin yere dogru icli disli dikis diyorlar dr a gidince bir goster cnm, valla bilemedim ki nedir acaba dikis degilse..
Bilmiyorum ki canım dayanamazsam yarın giderim hastaneye. Bebeklede hastane çok zor oluyor bide durmuyor benim ki. Dikiş değildir diye düşünüyorum çünkü iki gündür var bu acı ve şişlik ondan önce yoktu ama yine de emin olamıyorum göremiyorum ki o bölgeyide ama annem baktı dikiş olsaydı söylerdi. Iltihap olabilir dedi çatlak olabilir dedi anlamadım bende.

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün ilk zamanlar çok tehlikeli gribe karşı savunması yok bebeğin ahh keşke insanlarda biraz anlayış olsa ya tamam seviyolar görmek istiyolar anlıyoruz da bebeğin sağlığından daha mı önemli bu nasıl bu kadar bencil düşüncesiz davranabiliyorlar.
Görümcem de doğum yaptığında kaynanası gripliydi görümcem bişey diyemiyeceği için ben yaklaşma çocuğa dedim sonra anlatmış görümceme odaya almadı beni diye

Nasılsın canım doğum yaptın mı ?
Hala hamile hamile geziyorum bu gün 40 hafta biti takvim kendini imha eti artık. 8-10 gün daha bekliycez. Bakalım nazli kızım ne zaman gelicek. Sen nasılsın bebekle alışdınmi? İlk zamanlar zor olsada sonra her şey düzene giriyor zaten. Annenle biraz tartişma falan yaşıyorsun sanırım okuduğumda yazdıklarnı kendi annemi gördüm. Biraz zor olucak ama yakında her şeyin düzeni uturucak inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…