2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 2 farklı doktora gittim ikiside mama ver dedi canım. Kilosundan dolayı dediler. Yoksa ben ooo saatlerce emiyor sütüm çok sanıyordum. Mamaya başlayınca iyice azalmış gibi hissediyorum ama. Meme+mama olduğu halde 1 ayda sadece 500 gram almış kaybettiği kilonun üzerine. 3260 doğmuştu. 3.gün 3 kiloydu. Bugün baktılar 3.500 olmuş. Mamayı artırma ama devam etmek zorundasın dedi.

Bende evden çıkmıyorum cnm, benimde hayatımda sadece oğlum var ve kafayı yemek üzereyim gibi hissediyorum. Geçecek bu zamalarda eminim. El ele tutuşup gezeceğimiz günlerde gelecek..

Oraya başvurdum ama onaylanmadı canım tekrar başvurayım aklıma getirdiğin iyi oldu.
Bende evden çıkmıyorum cnm, benimde hayatımda sadece oğlum var ve kafayı yemek üzereyim gibi hissediyorum. Geçecek bu zamalarda eminim. El ele tutuşup gezeceğimiz günlerde gelecek..
Muhtemelen canım oda bizi etkiliyor. Insanın rahat olması gerekiyor ama biz bunaldık iyice. Minicik bebeğiyle gezen annelere imrenir oldum. Ben hastaneye kontrole gitmeye korkar durumdayım. Ağlarsa ve susmazsa napıcam diye. Umarım geçerde bugünleri gülümseyerek hatırlarız ilerde.

Anladım canım ama yine de face de emzirme sanatı demiş arkadaş oraya üye ol yaz derdini. Çok kişiyi mama+memeden sadece memeye döndürmeye yardım ettiklerini gördüm hep. Hiç stres yapma sen bilinçli bir annesin ve sütünle beslemek istiyorsun bunun için çabalıyorsun. Kendini suçlu hissedecek birşey yok. Sasece sakin ve kararlı ol meme konusunda birde uzun emerse emsin bırak emsin sende bebişinle doya doya koklaş o emerken. Bence elle sağıma göre sütün iyi gelmiş. Yulaf yoğurt yap akşamdan sabaha kadar yulaf yumuşar onu ye. Hurma dereotu bunları sürekli atıştır ve bool bol su. Ama yine de olmadı bu seni kötü anne yapmaz sen iyi bir annesin.

Bide bugün doktor bizi cerrahiye yönlendirdi. Kilo alımı zayıf ve kabızlık problemi olduğu için. Perşembe günü çocuk cerrahisine gidicez bakalım. Umarım bişey çıkmaz. Mamayı da evolvia al dedi onuda yarın çıkıp almam lazım. Belki biraz rahatlar. Aranızda kullananlar vardı memnun musunuz mamadan?

Arada okuyorum bir cok kişinin mamayı bırakmasını bile sağlıolar sadece anne sütüyle devam ediolar.ama öle hemen diil tabi devamlı irtibat halinde kalıolar soran kişiyle.zamanla anne sütünün yetmesi için ne gerekiyorsa onlara yönlendiriyorlar.ben bi dene derim.

Teşekkür ederim canım. Sütün kalitesi düşük olabilir mi acaba bazen 3-4 saat emdiği oluyor çünkü canım sanki doyuyor ama kilo almıyor gibi hissediyorum aç olsa ağlamaz mı?. Gaz yapıcak diye bişey de yiyemiyorum. Hurma yiyordum ama dereotu ve yulafıda deniycem hemen.

Bizimde arada yesil oluyor annem usutuyorsun diyor ama mutlaka bilimsel bir aciklamasi vardir benide etiketlermisin canım artık çok sik giremiyoruz kaçıyor mesajlar

Canım biz geldik doktordan yeşil kaka eger kanlı vs dilse olabilir dedi.birde cok kakaya cıkıofu sulu ishal gibi.süt ürünlerine alerjisi olabilir bir kac gun peynir yoğurt dahil süt ürünü tüketme bakalım dedi ve biogaia die bi prebiotik damla verdi.birde ben demir hapı kullanıorum ondan da olabilirmiş.kadın doğum doktorunuz baska bir demir hapı versin dedi.onuda değiştirip bakıcaz.inşallah düzelir

Bende çok kişiden duydum canım bakalım belki bu sefer başvurumu kabul ederler.

Kafandan o düşünceleri çıkar kendine bak iyi dinlen her fırsatta emzirmeye çalış, öyle böyle büyüyecekler

Canım yapıyorsundur bilyrm ama bol su içmeye çalış, humana, lactamil, galaktogo damla, hurma, incir, dereotu tüketmeye çalış. Bebeğin uyuduğunda işini gücünü bırak sende uyu. Benmde bol bol sütüm yok ama bunları kullandıkça arttığını hissettm. Canını sıkma hepimiz aynıyız emin ol inşallahh bebişlerimize yetecek bol bol sütümüz olsun..

Canın mide yanmsı ve kusmaya dua et dicem çünkü o çok acı çekti parol falan banamısın demadi. Dr bile gördüğüm en ağır hastaalardan biriydin demiş. Son üç ay hastanede geçti hep mamayla beslendi çünkü yemek yiyince ağrısı oluyodu 33 te kavuştu bebeğine, yani sizen badece kusma varsa bence sorun yapmayın bende hamilelikte kustum son aylardada mide yanması bani gece kaldırıp kusturuyordu o derece allahım sezi korusin inşş bebeğinize sağlıkla kavuşun

cnm zaten benim korkum da dayanilmaz agrilar ben daha 19 haftalik hamileyim onemli olan o son 3 ay ve inanilmaz korkuyorum
reflu ve kusma durumunu da doktor dedi cnm taş tetikliyomus bu taş bela resmen
insallah o agrilari yasamam akrabaniza da cok uzuldum neyseki o kotu gunler gecmis ama eminim cok aci cektigine ben bi 5 dk cektim bu agriyi hamileyken cok zorlandim geve uykumfan uyandirmisti o yuzden cok korkuyorum zaten saatlerce nasil cekicem Rabbim yardim et diyorum
Allah im hamilelere sabir versin

Aynen canım burası da sıcak ve basık boğuyo hava. Bide ilk 10 gün soğuğu sıcağı bilmezler diye okumuştum 11.güne girdiğimize göre vende yavaştan klimalı odaya alayım birde şapkasına eldivenine kadar takıyoruz biz :/

Kızlar bizm bebiş kabızlık sorunu yaşıyor saf zeytinyağı damlattık ağzına, belinde de kiraz çekirdekli kemeri var siz ne önerirsiniz ?

Canım evet takma hepimizin süt sıkıntısı var. Ben hep kendi sütümle besliyorum mama ilk başlarda verdim sadece sütüm bol diyodum bugün resmen süt sıkıntısı yaşadım bi türlü dolmadılar aç kaldı çocuk emmek istiyo sürekli. Bugün iyi beslenemedim bence beslenme çok etkiliyo bide kafana bişeleri takma arada bebişinle eşinle çık gez kafa dağıtın evde kalmak da çok sıkıcı bende ondan darlanınca sütüm azalıveriyor.

Canım face hesabın eşinle ortak vs dil dimi ozaman kabul etmiolar galiba.sadece kadınları alıolar.
Yok canım değil. Yeniden başvurdum bakalım.
Kafandan o düşünceleri çıkar kendine bak iyi dinlen her fırsatta emzirmeye çalış, öyle böyle büyüyecekler
Öyle yapmaya çalışıcam canım. Sağlıkla büyüsünlerde.
Canım çok su içiyorum 4 lt en az. Hurma, dut, incir, komposto, rezene, humana, tahin helvası, pekmez aklıma geldikce yiyorum içiyorum. Hergün hepsini yiyemesemde yiyorum sık sık. Sanırım olmayınca olmuyor. Şimdi bira mayası tableti sipariş verdim. Belki oda fayda eder. Damlayıda sipariş vericem en kısa zamanda.
Ben 2 öğün zor yiyorum oda etkiliyormudur acaba? Evet dışarı çıkıp biraz dolaşabilsek biraz iyi gelir aslında canım. Olmadı yarın yürüyüşe çıkayım kızımla. Şimdi yine uyandırıp emzirdim. Doğru düzgün emmedi acıkmamış sanırım 20 dk memede kaldı ama çektiği 5 dk ya var ya yoktur. Onun dışında dudaklarını titretir gibi yapıyor refleks sanırım o sırada süt geliyor mu bebeğe bilmiyorum. Çıkartınca ucunu sıktım. 2-3 damls anca geldi bi daha gelmedi.

Canim kendini suclayip uzme. Bile isteye sut vermiyo degilsin ki nasil cabaliyorsun yavrun icin. Ayrica onemli olan bebisin karninin tok saglikli mutlu olmasi. İyi annelik guvenli baglanma sadece emzirmek degil ki. Suan bebislerimuz cok kucuk bizler de lohusayiz psikolojimiz farkli etkileniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…