- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #56.941
Canım sıcaklarda mekonyum (kaka)yapma riski daha yüksek dedi benim doktorum. Bir de ben çok hastalık vs geçirdim, bebek daha fazla strese maruz kaldı dedi. Bu yüzden ben beklemek istemedim. Senin durumunda da sıcaklar risk oluşturuyor aslında ama sen bilirsin tabi.Ay cok heycanli hadi güzel haberi verirsin yarın bize.
Banada dr carşanba suni sancı için git desede en fazla perşenbe dedi. Ama eşim kv israr etmese biraz daha bekliycem. 41 hafta erken gibi bana sonucda coğu yer 42 yi bekliyor 41+3 falan berki bekledim. Ama ayaklarım cok şiş yuruyemiyorum bacaklarım cok değişik şekilerde ağriyor surekli. Artık doğurmakda isdiyorum işkence cekiyormuş gibi his ediyorum boyle.
Kiloyu hiç bilmiyorum canım haftası ile uyumlu hatta son ultrasonda 5 6 gün ilerde çıkıyor. Bide benimkiler 4 e yakın oluyor bende bundan korkuyorumBenimde toplamda 21 kilo vermem gerekiyor ama umudum cok yok berbat görünüyorum en fazla 7-8 kilo veririm her halde ama 2-3 yılda az az da olsa vericem kiloları.
Beklemek cok zor hele bu ağır halımızle bebekde cok buyudumu diye korkuyorum, ama ya untrason yanış olcdude daha cok kücüksede diyorum of.
Senin en son kızın kac kiloydu?
Bende istiyorum yaa çok şekerSize küçük bir totiş :))
Benim de son gün cuma eğer doğum olmaz sa suni sancı verilecek
Yesinler onuSize küçük bir totiş :))
Peki nasıl yapıyorsun canım doyunca uyuyor mu yoksa sürekli memede mi oluyor? Benimki sürekli memede olmak istiyor da öyle olunca doymuyor gibi geliyor bir süre sonra mama veriyorum.Veriyorum canim sutum duzelmisti biraz gunduz vermeyi kesmistim .Aksam yatmadan ve gece uyandiginda veriyorduk .Simdi gunduz de veriyoruz.
İnşallah canımElektrikli pompa canım benimki 12ile 15dk arası yazıyor kullanma kılavuzunda bende 12dk yapıyorum. İnşallah zamanla artacak sütler
Canım benim de durumum senden Farklı değil. Dün sinirlerim bozuldu ağladım sütüm yetmiyor diye. Süt olmayınca dediğin gibi çekeliyor ağlıyor. Ama gerçekten stresi bir kenara bırakmamız lazım. Ben de sürekli okuyorum birşeyler. Memelerde süt depolanmaz bebek çektikçe gelir vs vs ama ne yaparsam yapayım gelmiyor bazen. Bebeğin nasibinde ne varsa onunla beslenecek. Keşke bizim elimizde olsa. Keşke çayı içsek süt fışkırsa ama ne yapalım. Elimizden geleni yapmıyor muyuz? Yapıyoruz elbette. Olduğu kadar, emzirebildiğimiz kadar emzireceğiz. Gerisini de mama ile tamamlayacağız. Bizimkilerin nasibi de bu kadar. Çok şükür ki formül sütler var, alma imkanımız var. Olumlu bakalım ki olumlu olsun. Yoksa boşuna kendimizi yıpratıyoruz var olanı da iyice azaltıyoruz.Yaa kızlar beni rahatlatıcak bişeyler söyleyin lütfen.
Ben bu süt mama olayına fena taktım.
Mama verince vicdan yapıyorum, sütüm az geliyor vicdan yapıyorum.
Sürekli ağlayasım geliyor. Stres oldukca azalıyor farkındayım ama düşünmeden edemiyorum.
Bugün 1.5 saat sonra uyandı emzireyim dedim gögsümü sıktım hiç süt akmadı. Başladım ağlamaya sütüm kesildi diye. Kesilecek diye korkuyorum artık iyice azaldı sanki sütüm.
Eskidende boş çekiyordu bebeğim bi süre sonra ama emiyordu hatta saatlerce bırakmıyordu memeyi ama 2 gündür süt az gelmeye başlayınca başlıyor ağlamaya ve çekiştirmeye. Emmeyi bırakıcak diye korkuyorum. Ağlıyor yeniden tutmaya çalışıyor 1 dk geçmeden yine ağlayıp yine tutmaya çalışıyor. Böyle olunca kahroluyorum. Mamadan sonra bile emmek istiyor ama süt yok nolucak böyle
Hani her annenin sütü bebeğine yeterdi yalanmıydı bu söylenenler benim niye yetmiyor
Canım ben de kesmek istiyorum ama o kadar minik ki cesaret edemedim. Nasıl kestin sen biraz tarif eder misin rica etsem :)Canım şuan dokunarak tanıyorlar elleriyle tırnaklarını kes eldiven terletir zaten. Ben eve geldiğimiz gün 3 günlükken kesmeye başladım tırnaklarını. Yüzünü avuçluyor ama tırnak olmayınca çizemiyor.
Benim doktorum kabız olmadan günde bir çay kaşığı zeytinyağı içir mutlaka dedi. Biz formül süt kullanıyoruz. Son kontrolde de zeytinyağını bir tık arttır Günde iki kez ver dedi. Büz her gün veriyoruz.Kızlar bizm bebiş kabızlık sorunu yaşıyor saf zeytinyağı damlattık ağzına, belinde de kiraz çekirdekli kemeri var siz ne önerirsiniz ?
Ogleden sonra 2 3 e kadar mamasiz idare ediyoruz. Surekli memede .Uyursa uyaninca emzirip mama veriyorum .Acliktan uyumayinca belli oluyor zaten emzir mama ver tekrar emzir memede uyusun en az yarim saat hareketsiz tutuyorum.Dalinca koyuyorum .Mama yediyse 2 2 bucuk saat uyuyor yemediyse 1 1 bucuk saat .Peki nasıl yapıyorsun canım doyunca uyuyor mu yoksa sürekli memede mi oluyor? Benimki sürekli memede olmak istiyor da öyle olunca doymuyor gibi geliyor bir süre sonra mama veriyorum.
Benim tam da dediğin gibi oldu. Ben doğumdayken herkes gelmişti. Görümcemin kayınvalidesi bile. Ağrılarla odaya geldim hemşire bebeği memeye tutturmaya çalışıyor. Memeler açık ve etrafımda bir sürü kadın meraklı gözlerle bizi izliyor. Çoluk çocuk odada bağıra bağıra konuşuyor. Ben yarı baygın haldeyim konuşacak mecalim yok. Kesinlikle haber verme kimseye.Temmuz anneliği şansımızı kayıp etık.
Gerci ben biliyordum ağustosta geliceğni, hata evlilik yil donumumde 4 agustos his ediyorum.
Akşam annemlerdeydim hastanede cıkınca oraya gitim kızımı burakmişdim bakması için.
Gelirken diyor ki sancın başlasa bize haber ver bende dedim doğdukdan sonra söylerim, ama bi kişi bildimi herkese arıyıp soyluycekler ben hasyaneye gitdiğimde herkes cokdan orda olucak kesin.
Ama umrumda değil cünki hiç bir şekilde kimseyi yanına almiyorlar, eşi bile, bazi yererde telefonda yasakmış ama ilk doğumum olduğunda. Telefon serbestdı isdediğmizle konuşa biliyorduk, şimdi telefonda yasak olursa, her şeyden habersiz doğana kadar bekliycekler.
42 kadar bekleye bilmeyi düşünmen ne güzel artik ben dayanamıyorum hiç her yerim şiş uyuşuk ve her gecen gün son günler diye kilo alıyorum 38 hafyada doğursam 11 ila bitirecekdim ama boyle 14 ulaşdım. Sen kilo aldınmi peki.
Vallahi ben çok bunaldım. Annemle kayınvalidem yanımda. Kayınvalidem bu çocuk seni emzik yerine kullanıyor deyip duruyor. Annem çocuk açlıktan ağlıyor diyor. Artık onları duymamak için çocuğa mama veriyorum 15 20 dk emzirdikten sonra. Her işlerimi yapıyorlar Allah razı olsun. Ama beni bunalttılar. Yine anneme birşeyleri izah edebiliyorum tamam haklısın emzir kızım biz böyle bilmiyorduk diyor. Ama kayınvalideme anlatamıyorum. Herşeyi o biliyor o büyütmüş. Her söylediğime bir cevabı var. Ben de artık anlatmaya çalışmaktan izah edip de boşa konuşmuş olmaktan bunaldım. Dün kayınvalidem gittikten sonra sinirlerim boşladı ağlıyorum. Eşim de idare et biraz diyor. Ama beni idare eden yok. Cahil muamelesi yapıyor. Tecrübe ile cehalet aynı şey sanki.Ogleden sonra 2 3 e kadar mamasiz idare ediyoruz. Surekli memede .Uyursa uyaninca emzirip mama veriyorum .Acliktan uyumayinca belli oluyor zaten emzir mama ver tekrar emzir memede uyusun en az yarim saat hareketsiz tutuyorum.Dalinca koyuyorum .Mama yediyse 2 2 bucuk saat uyuyor yemediyse 1 1 bucuk saat .
Amin canım inşş senin öyle acıların olmaz dua et bol bol allah şifa versin. Doktor kuzenime demişti taş olanların hamile kalınca riskli olduğunu sana söylemediler mi demiş yani hamilelik tatikleyabiliyomuş bunu ağrı yapabiliyomuş ama ağrısı olmayanda varmış. Kısmet sanırım birazda. Biraz araştırın taşı tetiklamicak neler varsa yapın inşş ağrınız olmaz allahım yardım etsen sizecnm zaten benim korkum da dayanilmaz agrilar ben daha 19 haftalik hamileyim onemli olan o son 3 ay ve inanilmaz korkuyorum
reflu ve kusma durumunu da doktor dedi cnm taş tetikliyomus bu taş bela resmen
insallah o agrilari yasamam akrabaniza da cok uzuldum neyseki o kotu gunler gecmis ama eminim cok aci cektigine ben bi 5 dk cektim bu agriyi hamileyken cok zorlandim geve uykumfan uyandirmisti o yuzden cok korkuyorum zaten saatlerce nasil cekicem Rabbim yardim et diyorum
Allah im hamilelere sabir versin
Bu erkeklerin anaları hep idare edilmeli .Lobusa oldugumuzu unutuyorlar .Ben emzirmeyi annem ve esim disinda kimsenin yanda yapmıyorum .Gormedikleri icin emzirmeye karisamiyorlar .Ama ilk hafta onların yuzunden sarilik oldu yavrum .Mamayi suya ölçeksiz atmislar yavrum bildiğin su icmis .Düşündükçe çıldırıyorum. Yataktan kalkamamanin acisi boyle cikti iste .Bir de mama verme diye diye cocugum acliktan aglamis 3 gece bagira bagira .Ama simdi ayaktayim.Ben ne zaman istersem mama o zaman hazırlanıyor .Zaten kv kisisi ne bebek ne ben ne ev icin bisey yaptı simdiye kadar beni üzdü üzdü bir gunluk evinde kaldi geri geldi .Sorsan lohusa geline bakiyor .Ama o kadar cok aglattilar ki sutum o yuzden azaldi sinirden yemek bile yiyemedigim öğünler oldu.Vallahi ben çok bunaldım. Annemle kayınvalidem yanımda. Kayınvalidem bu çocuk seni emzik yerine kullanıyor deyip duruyor. Annem çocuk açlıktan ağlıyor diyor. Artık onları duymamak için çocuğa mama veriyorum 15 20 dk emzirdikten sonra. Her işlerimi yapıyorlar Allah razı olsun. Ama beni bunalttılar. Yine anneme birşeyleri izah edebiliyorum tamam haklısın emzir kızım biz böyle bilmiyorduk diyor. Ama kayınvalideme anlatamıyorum. Herşeyi o biliyor o büyütmüş. Her söylediğime bir cevabı var. Ben de artık anlatmaya çalışmaktan izah edip de boşa konuşmuş olmaktan bunaldım. Dün kayınvalidem gittikten sonra sinirlerim boşladı ağlıyorum. Eşim de idare et biraz diyor. Ama beni idare eden yok. Cahil muamelesi yapıyor. Tecrübe ile cehalet aynı şey sanki.
Yok artik cikarmadilar mi .Hemsire geldi emzirmeyi gostercem dedi .Herkes cikti sadece annem kaldi .Kv diyormus ki aciversin yanimda ne olcak !Mesele göğüsün acik olmasi değil. Bebekle benim en ozel dakikalarim zaten her seye laf sayiyorsun birak da o an bize ozel kalsin .Benim tam da dediğin gibi oldu. Ben doğumdayken herkes gelmişti. Görümcemin kayınvalidesi bile. Ağrılarla odaya geldim hemşire bebeği memeye tutturmaya çalışıyor. Memeler açık ve etrafımda bir sürü kadın meraklı gözlerle bizi izliyor. Çoluk çocuk odada bağıra bağıra konuşuyor. Ben yarı baygın haldeyim konuşacak mecalim yok. Kesinlikle haber verme kimseye.
Bizim öyleydi. Kafa boy hep ilerde ac hafta ile uyumlu çıkıyordu. 32. Haftadan sonra baya bir geri kalmaya hatta gelişmemeye başladı. Yani kilo alımı çok azaldı çocuğun. Çok endişelendik. Doktor da fark çok açılırsa sezaryeni daha erken yapabilirim demişti. Her hafta kontrole gittik. Sonra 37+2 Haftada kendiliğinden dünyaya gelmek istedi 2600 gram olarak doğdu.Hanımlar bu topikte AC si geriden gelen var mı? Ben ekim annesiyim forumda arama yaptığımda Temmuz annelerinde bu konunun konuşulduğunu öğrendim. Benim bugünkü kontrolde baş ve bacak boyu iyi ileri ama karın çevresi geride dedi. Endişe ettim tabi. Böyle olup da düzelen oldu mu ya da hala öyle olan...
Hem emziriyorum hem mama veriyorum yağda hergün versem iyi olacak sanırım çok zorlanıyorBenim doktorum kabız olmadan günde bir çay kaşığı zeytinyağı içir mutlaka dedi. Biz formül süt kullanıyoruz. Son kontrolde de zeytinyağını bir tık arttır Günde iki kez ver dedi. Büz her gün veriyoruz.
12 Sağım imkansız yahu. Ben 6 kez sağabiliyorum max. Geceleri sağamıyorum bir tek uyku sersemi her gün vicdan azabı bu gece sağcam diyorum gene olmuyor. Yoruluyorum uyku tatlı geliyor.Sağım yapan arkadaslar ...
Burda soylenen gibi 12 kez sağım benim icin cok utopik 2 kez yapsam şükür .Sagimi birakmistim ama yeniden başlayacağım. Bir öğün mama yerine sagdigimi vereceğim.
Eki Görüntüle 2174136
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?