2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım sıcaklarda mekonyum (kaka)yapma riski daha yüksek dedi benim doktorum. Bir de ben çok hastalık vs geçirdim, bebek daha fazla strese maruz kaldı dedi. Bu yüzden ben beklemek istemedim. Senin durumunda da sıcaklar risk oluşturuyor aslında ama sen bilirsin tabi.

Kiloyu hiç bilmiyorum canım haftası ile uyumlu hatta son ultrasonda 5 6 gün ilerde çıkıyor. Bide benimkiler 4 e yakın oluyor bende bundan korkuyorum

Veriyorum canim sutum duzelmisti biraz gunduz vermeyi kesmistim .Aksam yatmadan ve gece uyandiginda veriyorduk .Simdi gunduz de veriyoruz.
Peki nasıl yapıyorsun canım doyunca uyuyor mu yoksa sürekli memede mi oluyor? Benimki sürekli memede olmak istiyor da öyle olunca doymuyor gibi geliyor bir süre sonra mama veriyorum.

Canım benim de durumum senden Farklı değil. Dün sinirlerim bozuldu ağladım sütüm yetmiyor diye. Süt olmayınca dediğin gibi çekeliyor ağlıyor. Ama gerçekten stresi bir kenara bırakmamız lazım. Ben de sürekli okuyorum birşeyler. Memelerde süt depolanmaz bebek çektikçe gelir vs vs ama ne yaparsam yapayım gelmiyor bazen. Bebeğin nasibinde ne varsa onunla beslenecek. Keşke bizim elimizde olsa. Keşke çayı içsek süt fışkırsa ama ne yapalım. Elimizden geleni yapmıyor muyuz? Yapıyoruz elbette. Olduğu kadar, emzirebildiğimiz kadar emzireceğiz. Gerisini de mama ile tamamlayacağız. Bizimkilerin nasibi de bu kadar. Çok şükür ki formül sütler var, alma imkanımız var. Olumlu bakalım ki olumlu olsun. Yoksa boşuna kendimizi yıpratıyoruz var olanı da iyice azaltıyoruz.

Canım ben de kesmek istiyorum ama o kadar minik ki cesaret edemedim. Nasıl kestin sen biraz tarif eder misin rica etsem :)

Kızlar bizm bebiş kabızlık sorunu yaşıyor saf zeytinyağı damlattık ağzına, belinde de kiraz çekirdekli kemeri var siz ne önerirsiniz ?
Benim doktorum kabız olmadan günde bir çay kaşığı zeytinyağı içir mutlaka dedi. Biz formül süt kullanıyoruz. Son kontrolde de zeytinyağını bir tık arttır Günde iki kez ver dedi. Büz her gün veriyoruz.

Peki nasıl yapıyorsun canım doyunca uyuyor mu yoksa sürekli memede mi oluyor? Benimki sürekli memede olmak istiyor da öyle olunca doymuyor gibi geliyor bir süre sonra mama veriyorum.
Ogleden sonra 2 3 e kadar mamasiz idare ediyoruz. Surekli memede .Uyursa uyaninca emzirip mama veriyorum .Acliktan uyumayinca belli oluyor zaten emzir mama ver tekrar emzir memede uyusun en az yarim saat hareketsiz tutuyorum.Dalinca koyuyorum .Mama yediyse 2 2 bucuk saat uyuyor yemediyse 1 1 bucuk saat .

Benim tam da dediğin gibi oldu. Ben doğumdayken herkes gelmişti. Görümcemin kayınvalidesi bile. Ağrılarla odaya geldim hemşire bebeği memeye tutturmaya çalışıyor. Memeler açık ve etrafımda bir sürü kadın meraklı gözlerle bizi izliyor. Çoluk çocuk odada bağıra bağıra konuşuyor. Ben yarı baygın haldeyim konuşacak mecalim yok. Kesinlikle haber verme kimseye.

Vallahi ben çok bunaldım. Annemle kayınvalidem yanımda. Kayınvalidem bu çocuk seni emzik yerine kullanıyor deyip duruyor. Annem çocuk açlıktan ağlıyor diyor. Artık onları duymamak için çocuğa mama veriyorum 15 20 dk emzirdikten sonra. Her işlerimi yapıyorlar Allah razı olsun. Ama beni bunalttılar. Yine anneme birşeyleri izah edebiliyorum tamam haklısın emzir kızım biz böyle bilmiyorduk diyor. Ama kayınvalideme anlatamıyorum. Herşeyi o biliyor o büyütmüş. Her söylediğime bir cevabı var. Ben de artık anlatmaya çalışmaktan izah edip de boşa konuşmuş olmaktan bunaldım. Dün kayınvalidem gittikten sonra sinirlerim boşladı ağlıyorum. Eşim de idare et biraz diyor. Ama beni idare eden yok. Cahil muamelesi yapıyor. Tecrübe ile cehalet aynı şey sanki.

Amin canım inşş senin öyle acıların olmaz dua et bol bol allah şifa versin. Doktor kuzenime demişti taş olanların hamile kalınca riskli olduğunu sana söylemediler mi demiş yani hamilelik tatikleyabiliyomuş bunu ağrı yapabiliyomuş ama ağrısı olmayanda varmış. Kısmet sanırım birazda. Biraz araştırın taşı tetiklamicak neler varsa yapın inşş ağrınız olmaz allahım yardım etsen size

Bu erkeklerin anaları hep idare edilmeli .Lobusa oldugumuzu unutuyorlar .Ben emzirmeyi annem ve esim disinda kimsenin yanda yapmıyorum .Gormedikleri icin emzirmeye karisamiyorlar .Ama ilk hafta onların yuzunden sarilik oldu yavrum .Mamayi suya ölçeksiz atmislar yavrum bildiğin su icmis .Düşündükçe çıldırıyorum. Yataktan kalkamamanin acisi boyle cikti iste .Bir de mama verme diye diye cocugum acliktan aglamis 3 gece bagira bagira .Ama simdi ayaktayim.Ben ne zaman istersem mama o zaman hazırlanıyor .Zaten kv kisisi ne bebek ne ben ne ev icin bisey yaptı simdiye kadar beni üzdü üzdü bir gunluk evinde kaldi geri geldi .Sorsan lohusa geline bakiyor .Ama o kadar cok aglattilar ki sutum o yuzden azaldi sinirden yemek bile yiyemedigim öğünler oldu.

Yok artik cikarmadilar mi .Hemsire geldi emzirmeyi gostercem dedi .Herkes cikti sadece annem kaldi .Kv diyormus ki aciversin yanimda ne olcak !Mesele göğüsün acik olmasi değil. Bebekle benim en ozel dakikalarim zaten her seye laf sayiyorsun birak da o an bize ozel kalsin .

Bizim öyleydi. Kafa boy hep ilerde ac hafta ile uyumlu çıkıyordu. 32. Haftadan sonra baya bir geri kalmaya hatta gelişmemeye başladı. Yani kilo alımı çok azaldı çocuğun. Çok endişelendik. Doktor da fark çok açılırsa sezaryeni daha erken yapabilirim demişti. Her hafta kontrole gittik. Sonra 37+2 Haftada kendiliğinden dünyaya gelmek istedi 2600 gram olarak doğdu.
Eğer iyi beslendiğini düşünüyorsan ve doktorunun her seyi iyice kontrol ettiğini dusunuyorsan bu yapısal bir şey endişelenme. Yani ya bebeğin beslenme ya da senin rahminin besleme kapasitesi o kadar

Hem emziriyorum hem mama veriyorum yağda hergün versem iyi olacak sanırım çok zorlanıyor

12 Sağım imkansız yahu. Ben 6 kez sağabiliyorum max. Geceleri sağamıyorum bir tek uyku sersemi her gün vicdan azabı bu gece sağcam diyorum gene olmuyor. Yoruluyorum uyku tatlı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…