- 18 Ekim 2017
- 6.657
- 40.387
- 548
- 34
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #56.921
@oinone27 ben de mama bebegiyim 10 gun emmissim sonra bu cocuk zayif diye vermisler mamayi. 30 sene onceki mamalarla gayet saglikli buyumusum.Canım bak burda bile sanırım 2 arkadaş hariç herkes mama takviyesi ile gidiyor. Bende üzülüyorum ama çoğunluk böyle demekki. Klasik olacak ama bende annemi sadece 2 ay emmişim. Ve maşşalahım var çok az hasta olurum.. Böylesine stresli bi hayatta sütün tam gelmesi imkansız zaten.. hepimizin bi derdi var
Canım salı değil çarşamba benim kısmetse. Çarşamba sabah 8:30da yatıyorum hastaneye.benim de kiz , icerde mutlu galiba donup duruyo ama geceleri sadece
Evet NST bende de yok anca gebelik kontrol bolumu var bir sikinti oldugunda gidilen orda bakiyolar sadece. Bende hic bilmiyorum sanci varmi yokmu. Benim doktor da 42 beklicez dedi, agustos 10 felan( insallah beklemem o kadar
Bu arada bu hint yagi bende hic etki etmedi, zaten bazi bayanlara etki etmez yaziyordu tebrik ediyorum kendimi o bazi kadinlardan oldugum icin.
Canim bizler bekliyoruz ben,kayramberamveram Milana firuze serenity16
Serenity yarin doguracak ama :) heyecandan oluyordur simdi :)
Sagol canim insallah az kaldi hepimizin ama baya sikildik beklemekten artik.
Bizddde hiç bir şey etki etmiyor, gitiğinde nasıl kontrol yapılıyor sadıce bebek kalp atışnamı bakıyor, burdakı dr benim göbeği hamur gibi yuruyor resmen.benim de kiz , icerde mutlu galiba donup duruyo ama geceleri sadece
Evet NST bende de yok anca gebelik kontrol bolumu var bir sikinti oldugunda gidilen orda bakiyolar sadece. Bende hic bilmiyorum sanci varmi yokmu. Benim doktor da 42 beklicez dedi, agustos 10 felan( insallah beklemem o kadar
Bu arada bu hint yagi bende hic etki etmedi, zaten bazi bayanlara etki etmez yaziyordu tebrik ediyorum kendimi o bazi kadinlardan oldugum icin.
Canım salı değil çarşamba benim kısmetse. Çarşamba sabah 8:30da yatıyorum hastaneye.
Heyecan mı korku mu bi duygu sardı ama ayırt edemiyorum
Bir de zaten uykusuzluk vardı. Şimdi hem bu duygular , hem gece uyandırana kadr saat 1:30da ortalığı birbirine katan "körolası çöpçüler", üzerine bi de ağaç hırsızı mı belediye çalışanı mı bilemedim 2:30da kamyonların bizim sokakta yarım saat kesilmiş ağaç yükleyen tipler (!) gayet tuhaf bir gece geçiriyorum. Bebek de bu gerilimden midir nedir sanki aşağı doğru zorluyor kendini. Belki son anda bi sürpriz yapıp suniye gerek kalmadan doğurur muyum diyorum. Öyle bişey olursa tıp literaturüne çöpçü effect olarak geçer heralde
Bizddde hiç bir şey etki etmiyor, gitiğinde nasıl kontrol yapılıyor sadıce bebek kalp atışnamı bakıyor, burdakı dr benim göbeği hamur gibi yuruyor resmen.
serenity16 carşanba değilmiydi suni sanci için verilen günü yoksa yarınmıydı
Olabilir canım doktoruna süt kalitesini sorarsın. Ama ayda 600 g ile 1 kilo alır diyorlar senin kilo kaybı olmamış 500 g da az denemez. Bence sütün yetiyor ama zamanla artacak. Emsirmeye ve beslenmeye dikkat et. Geceleri daha sık emzir. Hırmon salınımı gece artıyor canım. Geceleri 2 saatte bir kalk emzir. Bence senin sütün gelecek biraz sabır ve inatla.Teşekkür ederim canım. Sütün kalitesi düşük olabilir mi acaba bazen 3-4 saat emdiği oluyor çünkü canım sanki doyuyor ama kilo almıyor gibi hissediyorum aç olsa ağlamaz mı?. Gaz yapıcak diye bişey de yiyemiyorum. Hurma yiyordum ama dereotu ve yulafıda deniycem hemen.
Doğru söylüyorsun canım eşimde aynısını söylüyor sen çok iyi bir annesin bu sütle ilgili değil diyor sanırım biraz rahatlamam lazımCanim kendini suclayip uzme. Bile isteye sut vermiyo degilsin ki nasil cabaliyorsun yavrun icin. Ayrica onemli olan bebisin karninin tok saglikli mutlu olmasi. İyi annelik guvenli baglanma sadece emzirmek degil ki. Suan bebislerimuz cok kucuk bizler de lohusayiz psikolojimiz farkli etkileniyor.
Bende çok az emmişim annem doğru düzgün mama bile alamamış.. Gayet sağlıklıyım da maşallah :)@oinone27 ben de mama bebegiyim 10 gun emmissim sonra bu cocuk zayif diye vermisler mamayi. 30 sene onceki mamalarla gayet saglikli buyumusum.
Inşallah canım zaten geceleri 2 saatte bi kalkıyorum gündüzde öyle bakalım inşallah zamanla artarOlabilir canım doktoruna süt kalitesini sorarsın. Ama ayda 600 g ile 1 kilo alır diyorlar senin kilo kaybı olmamış 500 g da az denemez. Bence sütün yetiyor ama zamanla artacak. Emsirmeye ve beslenmeye dikkat et. Geceleri daha sık emzir. Hırmon salınımı gece artıyor canım. Geceleri 2 saatte bir kalk emzir. Bence senin sütün gelecek biraz sabır ve inatla.
Aman kesilmesinde canım dün geceden beri sütüm var sütüm yetiyor diye emziriyorumoinone27 canim elinle sagdigin sütü baz alma .Makineyle saginca bile bebek cikandan daha fazlasini emiyormus.
Dun bir yazi okumustum keske kaydedip senle paylassaydim .Ama soyle ki iceriginde sundan bahsediyor ; Stres olduğunuz zaman cigerleriniz ,bobrekleriniz ayni duzende calismaya devam ediyor .Bu sut uretme sisteminde de gecerli .Sadece sut hormonlarini stres hormonları baskilayabilir .Ama sütünüzün kesilmesine sebep olamaz .O stresi kontrol altına alip beyine sütüm artacak mesaji gonderirseniz bu gerceklesir .
Ben dun yine denedim gunduz vermemeyi ama yok doymadi ne zaman mamayi yedi o zaman aranmayi birakti 1 saat sonra da uyudu .En azindan mamaya ulasabiliyoruz .Geçmişteki gibi luks olsaydı sekerli su vs vermek zorunda kalsaydik ya da inek sutunu seyreltip vermek cok daha kotuydu .Ben oyle dusunmeye calisiyorum .Bir de bunu kafaya takarsam daha cok mamata ihtiyaç duyacağım çünkü.Aman kesilmesinde canım dün geceden beri sütüm var sütüm yetiyor diye emziriyorum
Inşallah zamanla artar hepimiz mamadan kurtulur sadece anne sutuyle devam ederiz.
Çarşamba canım. Yarın sabah bu saatte hastane yolundayım yaniBizddde hiç bir şey etki etmiyor, gitiğinde nasıl kontrol yapılıyor sadıce bebek kalp atışnamı bakıyor, burdakı dr benim göbeği hamur gibi yuruyor resmen.
serenity16 carşanba değilmiydi suni sanci için verilen günü yoksa yarınmıydı
Ay cok heycanli hadi güzel haberi verirsin yarın bize.Çarşamba canım. Yarın sabah bu saatte hastane yolundayım yani
Ben de Balıkesir Edremit'teyim bizim buralar da sıcak ben de gündüz bazen giydiriyorum biraz duruyor çıkarıyorum gece hiç giydirmem çorap üstünde hep kısa kollu çıt çıtlı badi oluyor eldiven bir tek hastanedeyken giymişti , sokağa bile çıt çıtlı badiyle çıkarıyorum ve ya şort tulumla , dediğin gibi vantilatör açarsam bebeğe taraf gelmesini engelliyorum ve ya üstüne muslin bez örtüyorum , kızım Kasım'da doğmuştu bütün kışı üstünde sadece patikli alt ve üst zıbın oluyorduKızlar bebeğime çorap giydirmiyorum
Sizce kötü mu ediyorum.
Sadece citcitli ve eldiven.
Akşam üstünü örterim
Izmirde yaşıyoruz kilima falan kullanmıyoruz.
Pencereler açık
Çok sicaklarsam vantilatör açıyorum onda da bebeğin üstüne bişey atıyorum.
kötü mu yapıyorm
Ay cok heycanli hadi güzel haberi verirsin yarın bize.
Banada dr carşanba suni sancı için git desede en fazla perşenbe dedi. Ama eşim kv israr etmese biraz daha bekliycem. 41 hafta erken gibi bana sonucda coğu yer 42 yi bekliyor 41+3 falan berki bekledim. Ama ayaklarım cok şiş yuruyemiyorum bacaklarım cok değişik şekilerde ağriyor surekli. Artık doğurmakda isdiyorum işkence cekiyormuş gibi his ediyorum boyle.
Temmuz anneliği şansımızı kayıp etık.Doktor almadığı sürece 42 yi beklerim heralde bende, dün millet heyecan yaptı daha gelmeye niyeti yokmuş dedim bi kaç gün kafam rahat
. Keşke bu sakinlikte gelse kızım doğunca haberi olsa herkesin ne güzel olur.Bugun 40 bitti daha Ağustos anası olucaz o kesin en azından.
Temmuz anneliği şansımızı kayıp etık.
Gerci ben biliyordum ağustosta geliceğni, hata evlilik yil donumumde 4 agustos his ediyorum.
Akşam annemlerdeydim hastanede cıkınca oraya gitim kızımı burakmişdim bakması için.
Gelirken diyor ki sancın başlasa bize haber ver bende dedim doğdukdan sonra söylerim, ama bi kişi bildimi herkese arıyıp soyluycekler ben hasyaneye gitdiğimde herkes cokdan orda olucak kesin.
Ama umrumda değil cünki hiç bir şekilde kimseyi yanına almiyorlar, eşi bile, bazi yererde telefonda yasakmış ama ilk doğumum olduğunda. Telefon serbestdı isdediğmizle konuşa biliyorduk, şimdi telefonda yasak olursa, her şeyden habersiz doğana kadar bekliycekler.
42 kadar bekleye bilmeyi düşünmen ne güzel artik ben dayanamıyorum hiç her yerim şiş uyuşuk ve her gecen gün son günler diye kilo alıyorum 38 hafyada doğursam 11 ila bitirecekdim ama boyle 14 ulaşdım. Sen kilo aldınmi peki.
benim de kiz , icerde mutlu galiba donup duruyo ama geceleri sadece
Benimde toplamda 21 kilo vermem gerekiyor ama umudum cok yok berbat görünüyorum en fazla 7-8 kilo veririm her halde ama 2-3 yılda az az da olsa vericem kiloları.Bende 12 aldım ama fazladan, 15 kilo fazlam vardı zaten. Veririm diye ümit ediyorum valla beklemeye tahammülüm yok aslında ama ağustosun ilk haftası bitmeden bi şekilde gelir heralde diyorum o zamanda gelmezse zaten 42 ye girmiş olacak bakalım zaman gösterecek herşeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?