- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #56.961
Sut uretimi icin uyku da onemli. Uyumazsak bebege bakacak hâl kalmiyor ki Mesela su anda uyusa da ben de yanına kivrilsam diye bakiyorum .Ama sinirleri tepesinde benimkinin emerken bile miz miz emiyor.12 Sağım imkansız yahu. Ben 6 kez sağabiliyorum max. Geceleri sağamıyorum bir tek uyku sersemi her gün vicdan azabı bu gece sağcam diyorum gene olmuyor. Yoruluyorum uyku tatlı geliyor.
Bende deniyorum ama mecbur kalıp veriyorum canım. Günde en fazla 3 kere 60 cc mama içiyoruz ama bana o bile çok geliyor muhtemelen kızıma az geliyor doktor artırma dediği için bu haftada öyle gidicem bakalım. Şu stresi bi atarsak herşey çok daha güzel olacak umarım.Ben dun yine denedim gunduz vermemeyi ama yok doymadi ne zaman mamayi yedi o zaman aranmayi birakti 1 saat sonra da uyudu .En azindan mamaya ulasabiliyoruz .Geçmişteki gibi luks olsaydı sekerli su vs vermek zorunda kalsaydik ya da inek sutunu seyreltip vermek cok daha kotuydu .Ben oyle dusunmeye calisiyorum .Bir de bunu kafaya takarsam daha cok mamata ihtiyaç duyacağım çünkü.
Bende çok okuduğum için etkileniyorum sanırım canım süt yeter süt.bitmez diye okudukca sinir oluyorum emzirmeye çalışıyorum çocuk açlıktan kıvranıyor sonra mama veriyorum sonra vicdan yapıyorum bu böyle bi kısır döngüye girdi. Artık yettiği kadar diye düşünmeye çalışıcam bakalım yapabilirsem. En azından olandan faydalansın bebeklerimiz oda kesilirse daha çok üzülücez.Canım benim de durumum senden Farklı değil. Dün sinirlerim bozuldu ağladım sütüm yetmiyor diye. Süt olmayınca dediğin gibi çekeliyor ağlıyor. Ama gerçekten stresi bir kenara bırakmamız lazım. Ben de sürekli okuyorum birşeyler. Memelerde süt depolanmaz bebek çektikçe gelir vs vs ama ne yaparsam yapayım gelmiyor bazen. Bebeğin nasibinde ne varsa onunla beslenecek. Keşke bizim elimizde olsa. Keşke çayı içsek süt fışkırsa ama ne yapalım. Elimizden geleni yapmıyor muyuz? Yapıyoruz elbette. Olduğu kadar, emzirebildiğimiz kadar emzireceğiz. Gerisini de mama ile tamamlayacağız. Bizimkilerin nasibi de bu kadar. Çok şükür ki formül sütler var, alma imkanımız var. Olumlu bakalım ki olumlu olsun. Yoksa boşuna kendimizi yıpratıyoruz var olanı da iyice azaltıyoruz.
Canım kolik bebeği napsan mutlu edemezsin bak biberon versem fazla süt midesini ağrıtiyor emzik versem bu niye boş diye ağlıyor olmuyor yani hiçbir şekilde. Kasma kendiniBende hamileyken hep diyordum canım mamada ihtiyaç olabilir iyi ki en azından mama var diye ama doğumdan sonra bende takıntı haline geldi sanırım. Kendimi yetersiz hissediyorum. Bide bebeğim kolik. Ağlama krizlerinde emmek istiyor sürekli acısı geçiyor sanki ama benim sütüm gelmeyince daha çok ağlıyor. Evden de çıkamıyoruz sürekli ağladığı için iyice bunaldım sanırım evde de sürekli süt süt süt düşünür oldum.
Biliyorum canım hiç bi şekilde sakinleşmiyor ama o sancı aralarında gögsümde huzurla uyuması hoşuma gidiyor ama tam o sırada süt gelmeyince bu sefer ona kızıyor. Allah sabır versin bize. 3 ayda geçer diyorlar umarım dedikleri gibi olur yoksa sinirlerim harap oldu.Canım kolik bebeği napsan mutlu edemezsin bak biberon versem fazla süt midesini ağrıtiyor emzik versem bu niye boş diye ağlıyor olmuyor yani hiçbir şekilde. Kasma kendini
Maşallah sübhanallah size :)Size küçük bir totiş :))
Ay cok heycanli hadi güzel haberi verirsin yarın bize.
Banada dr carşanba suni sancı için git desede en fazla perşenbe dedi. Ama eşim kv israr etmese biraz daha bekliycem. 41 hafta erken gibi bana sonucda coğu yer 42 yi bekliyor 41+3 falan berki bekledim. Ama ayaklarım cok şiş yuruyemiyorum bacaklarım cok değişik şekilerde ağriyor surekli. Artık doğurmakda isdiyorum işkence cekiyormuş gibi his ediyorum boyle.
Doktor almadığı sürece 42 yi beklerim heralde bende, dün millet heyecan yaptı daha gelmeye niyeti yokmuş dedim bi kaç gün kafam rahat
. Keşke bu sakinlikte gelse kızım doğunca haberi olsa herkesin ne güzel olur.Bugun 40 bitti daha Ağustos anası olucaz o kesin en azından.
Benim de son gün cuma eğer doğum olmaz sa suni sancı verilecek
Size küçük bir totiş :))
Ben hiç bir şey bilmiyorum aslında.Canım sıcaklarda mekonyum (kaka)yapma riski daha yüksek dedi benim doktorum. Bir de ben çok hastalık vs geçirdim, bebek daha fazla strese maruz kaldı dedi. Bu yüzden ben beklemek istemedim. Senin durumunda da sıcaklar risk oluşturuyor aslında ama sen bilirsin tabi.
Kızlar oğlumun reflusu de çıktı. Kusuyor sürekli beslenmesi düştü. Beslenirken de bazen gaz sancısı giriyor bazen sütü yutarken kusmuk ağzına geliyor boğularak bırakıyor mamayı ve sürekli ağlıyor tabii
Gaz sancısı ve karnının sisligi ilaçlarla veya özel mama ile biraz azaldı sanki. Uykusu hala perişan asla 2 saat aralıksız uyumuyor sürekli müdahale etmem lazım bazen saatte üç kere tekrar uyutmam gerekiyor bazen sallamayi hiç bırakmamam gerekiyor. Lütfen bu kabus bir buçuk ay sonra bitsin. Bir insanın 24 saat dayanabileceği bir durum değil
Doğura bileceksek olsun hem ele gelir olur ama doğura bilirsek, untrason cağıdni dr vermiyormu sana? Orda bakmiyormusun hiç bende dr sormuyorum her şey yazıyor cağıta zaten diye.Kiloyu hiç bilmiyorum canım haftası ile uyumlu hatta son ultrasonda 5 6 gün ilerde çıkıyor. Bide benimkiler 4 e yakın oluyor bende bundan korkuyorum
Sağol arkadaşım sen nasılsın büyüyor mu paşa? Eşinle aranız nasıl yardım ediyor sana değil miAllah sabır versin cnm
Ay canım ne yapmişlar sana, hastane bu kadar kişiyi içeri nasıl burakıyor ki, o an bağırıp hepsini kovmak lazımdi. İnsan kurbanlık koyun gibi olur öyle. Ben haber vermem ama görümcem tam yan komşu işk o bilecek o bildimi o dakıka 3 kız kardesni arar hemen sonra o ona bu şuna 30 dk olmadan her kez öğrenir.Benim tam da dediğin gibi oldu. Ben doğumdayken herkes gelmişti. Görümcemin kayınvalidesi bile. Ağrılarla odaya geldim hemşire bebeği memeye tutturmaya çalışıyor. Memeler açık ve etrafımda bir sürü kadın meraklı gözlerle bizi izliyor. Çoluk çocuk odada bağıra bağıra konuşuyor. Ben yarı baygın haldeyim konuşacak mecalim yok. Kesinlikle haber verme kimseye.
Ben öyle düşünmüyorum bir bakıcam doğuma gidiyorum diye yazmışsın onu kimse bilemez, bu bebişler bizimle kım bilir ne alay ediyolardır. Onlar biliyor ya ne zaman geliceklerni.Milana firuze kayramberamveram _aLoNeAnqeL_ serenity16 kizlar kapanis benden olacak galiba yani aranizdaki en sonuncu ((((
Benim odaya pat diye daldıkları için herkes gördü Valla. Kv de yemeğimi yapıyor önüme getiriyor hizmet ediyor. Odaya girme diyemem o yüzden. Diğerleri sormuyor zaten girerken.Bu erkeklerin anaları hep idare edilmeli .Lobusa oldugumuzu unutuyorlar .Ben emzirmeyi annem ve esim disinda kimsenin yanda yapmıyorum .Gormedikleri icin emzirmeye karisamiyorlar .Ama ilk hafta onların yuzunden sarilik oldu yavrum .Mamayi suya ölçeksiz atmislar yavrum bildiğin su icmis .Düşündükçe çıldırıyorum. Yataktan kalkamamanin acisi boyle cikti iste .Bir de mama verme diye diye cocugum acliktan aglamis 3 gece bagira bagira .Ama simdi ayaktayim.Ben ne zaman istersem mama o zaman hazırlanıyor .Zaten kv kisisi ne bebek ne ben ne ev icin bisey yaptı simdiye kadar beni üzdü üzdü bir gunluk evinde kaldi geri geldi .Sorsan lohusa geline bakiyor .Ama o kadar cok aglattilar ki sutum o yuzden azaldi sinirden yemek bile yiyemedigim öğünler oldu.
Sadece üzerimi giydirirken çıkardılar. Onda da espri yaptılar sözde biz de mi çıkalım diye. Sonra bebek geldi bebekle birlikte kapıdaki bütün kadınlar çocuklarıyla birlikte daldılar. Hemşire gösterdi göğsüme verdi. Yani o anı değil de başımdaki bir sürü kafayı ve çocukların bağırdıklarını hatırlıyorum maalesefYok artik cikarmadilar mi .Hemsire geldi emzirmeyi gostercem dedi .Herkes cikti sadece annem kaldi .Kv diyormus ki aciversin yanimda ne olcak !Mesele göğüsün acik olmasi değil. Bebekle benim en ozel dakikalarim zaten her seye laf sayiyorsun birak da o an bize ozel kalsin .
Ben öyle düşünmüyorum bir bakıcam doğuma gidiyorum diye yazmışsın onu kimse bilemez, bu bebişler bizimle kım bilir ne alay ediyolardır. Onlar biliyor ya ne zaman geliceklerni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?