- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.001
Hangi şikayetle doktora götürmüştün reflüyü nasıl anladı doktor mideye hortum falan salmadılar demiKızlar oğlumun reflusu de çıktı. Kusuyor sürekli beslenmesi düştü. Beslenirken de bazen gaz sancısı giriyor bazen sütü yutarken kusmuk ağzına geliyor boğularak bırakıyor mamayı ve sürekli ağlıyor tabii
Gaz sancısı ve karnının sisligi ilaçlarla veya özel mama ile biraz azaldı sanki. Uykusu hala perişan asla 2 saat aralıksız uyumuyor sürekli müdahale etmem lazım bazen saatte üç kere tekrar uyutmam gerekiyor bazen sallamayi hiç bırakmamam gerekiyor. Lütfen bu kabus bir buçuk ay sonra bitsin. Bir insanın 24 saat dayanabileceği bir durum değil
3500 doğmuştu 3150 çıktı bugun ayın 20sinde doğmuştu kilo alması için napmam lazım yaBen mamasına bir kaç damla damlatıyordum zeytinyağı. Tuvaletleri düzene girince artık damlatmıyorum. Biogaia diye prebiyotik kullanıyorum bir de ama doktoruna sor hep her hangi bir şey yapmadan önce.
Hastanede uyarmıyorlar mı yazık yani.Biz de ailemi bile sokmadılar uzun süre sadece yardımcı olabilecek birini aldılar o da eşimdi.Sadece üzerimi giydirirken çıkardılar. Onda da espri yaptılar sözde biz de mi çıkalım diye. Sonra bebek geldi bebekle birlikte kapıdaki bütün kadınlar çocuklarıyla birlikte daldılar. Hemşire gösterdi göğsüme verdi. Yani o anı değil de başımdaki bir sürü kafayı ve çocukların bağırdıklarını hatırlıyorum maalesef
Gecmis olsun.Kızlar bizm bebiş kabızlık sorunu yaşıyor saf zeytinyağı damlattık ağzına, belinde de kiraz çekirdekli kemeri var siz ne önerirsiniz ?
Ödemleri atıyor Can'ım çok normal degil mi vermesi.Vücut ağırlığının 10 da birini verebilir ilk günlerde.Beslendikçe alıyorlar zaten benm kızım 1 haftada 700 gram aldı ilk günler o da vermişti3500 doğmuştu 3150 çıktı bugun ayın 20sinde doğmuştu kilo alması için napmam lazım ya
Teşekkür ederim deneyeceğim. Allah bağışlasın sizin evladınızı da♡Gecmis olsun.
Bebeginizi sağlikla büyütün.
Pişik kremini isaret parmaginiza çok azcik alin.sonra makata bastirmadan fazla ovmadan bir iki kere pıt pıt parmaginizi vurun.hani şoyle mause a tiklar gibi.
uyarilinca ise yarar inş.
Ben bebeklikte yasamadimda inek sutune baslayinca oldu bir iki kere.denedim ise yaradi.14 aylik kizim.
Doktor da dedi ödemini atıyor diye. Burda benden önce doğuran kızlar da diyordu verdi kilo diye. Sonradan alıyomuş ama ne zaman ? Pazartesi tekrar gelin bidaha bakalım dedi sütün mü az acaba vs dedi çöktüm valla. Adam gibi beslenemiyorumda. Yemek yiyemiyorum ama humana hurma bitkisel çaylarımı vs içiyorum. Daha dikkat edip kendime çeki düzen vereceğim bende napimÖdemleri atıyor Can'ım çok normal degil mi vermesi.Vücut ağırlığının 10 da birini verebilir ilk günlerde.Beslendikçe alıyorlar zaten benm kızım 1 haftada 700 gram aldı ilk günler o da vermişti
İlk günler veriyor kaç günlük oldu bebegin bilmiyorum ama benimki 2. Haftadan itibaren almaya başladı.Emdikçe emdikçe süt artmaya başladı.Ben Hergün yarım kilo veriyorum çok yeniyorum ama bol su ve meyve ile sütüm arttı Bebegim de kilo almaya başladı.Tabiki yedigime içtiğine bebegin için dikkat etmek zorundasın.Rezeneyi içtim bir de ben Hergün bir fincan iyi geldi şükür.Senin bebegin de kilo alır merak etme.Doktor da dedi ödemini atıyor diye. Burda benden önce doğuran kızlar da diyordu verdi kilo diye. Sonradan alıyomuş ama ne zaman ? Pazartesi tekrar gelin bidaha bakalım dedi sütün mü az acaba vs dedi çöktüm valla. Adam gibi beslenemiyorumda. Yemek yiyemiyorum ama humana hurma bitkisel çaylarımı vs içiyorum. Daha dikkat edip kendime çeki düzen vereceğim bende napim
Surekli kusan,kilo alimi yavaslayan bebekler reflu oluyor.henuz mide kapakciklari tam gelismedigi icin.Hangi şikayetle doktora götürmüştün reflüyü nasıl anladı doktor mideye hortum falan salmadılar demi
11 günlüğüz şuan :) bakalım dediğn gbi olur inşallahİlk günler veriyor kaç günlük oldu bebegin bilmiyorum ama benimki 2. Haftadan itibaren almaya başladı.Emdikçe emdikçe süt artmaya başladı.Ben Hergün yarım kilo veriyorum çok yeniyorum ama bol su ve meyve ile sütüm arttı Bebegim de kilo almaya başladı.Tabiki yedigime içtiğine bebegin için dikkat etmek zorundasın.Rezeneyi içtim bir de ben Hergün bir fincan iyi geldi şükür.Senin bebegin de kilo alır merak etme.
Ne derdi var acabaUyanik 5 saati devirdik ,ağlamaktan yorulduk ama uyumuyoruz hedef 7 saat
Ac degil ,alti temiz,gazi yok .Kucakta uyumak istiyor .Biliyorum en güvenli yer meme .Zaten emdikten sonra rahatlasın ve tam dalsın diye yarim saat tutuyorum. Ama hava cok sicak ikimiz de terliyoruz . Yatagina koyuyorum 10 dk icinde uyanip basa sariyoruz .Ne derdi var acaba
Ne güzel canım yardımcı oluyor, bizimkini göremiyorum ki yardımı olsun. Annem sağolsun o olmasa bitmiştim.Ben 2 öğün bazen kucağımda çocukla zor yiyorum canım belki oda etkiliyordur. Sabah 6:30da kalktık mesela. 12ye kadar su bile 1 bardak anca içebildim. Memeden çektiğim an ağlıyor. Mama yaparken 1 bardak içtim o kadar.
Benim eşim o konuda iyi en azından canım. Baktı ben çok yoruldum bunaldım alıyor bebeği bana balkona çık hava al telefonda konuş falan diyor yarım saat anca oyalıyor ama olsun o bile kar sanırım. Ev işi yemek hiç sormaz. Çamaşırlarıda makinaya atıyor ben çalıştırıyorum o asıyor sağolsun.
Anne varken pek iş kalmaz eşlere ama anne gidince yardım ediyorlar sanırım. Bende annemdeyim şuar ama eve geçince bakalım yaparmı hamileyken ev temizliği yapmışlııı var. Bakalım bebeğimize baksa yeter tek başına zor valla bebek bakmakHamileyken temizliği yapiyordu bulasigi da hallediyordu.Su an annem var. Esimin de yogun ve stresli oldugu bir donem .Zaten kv kisisi yuzunden hic agzimizin tadini bulamadik dogumdan sonra .Annem de tas catlasın 7 8 gun burda sonra bas basa kalcaz .Yine yardim eder .Gece mamayi o hazırlıyor uyumazsa 15 20 dk evin icinde gezdiriyor. Bu bile cok sey benim icin .Gece uyku sersemi daha bitkin oluyorum.
Canım ondan önce vardı ama tedavi görüyomuş çok önemsememiş. 6. Ayda başladı ağrısı olmaya hatta ambulans falan geldi gece eve. Yemek yediği zamanlarda öyle oluyodu o yüzden hastanede yemek yemiyodu hiç hep serumla mamayla beslenilordu. Dr demişti sanırım aldırman lazım hamilelikte riskli olur diye. Herkeste farklı inşş sizde ağrı sızı olmaz.yumueta kuruyemis yagli yiyyecekler yasak mesela cnm ozellikle yumurta kesinlikle yeme dedi doktor hic agzima almiyorum yagli yiyeceklerde malesef yagsiz yemek olmuyo malum az yagli yaparim zaten ben hep oyle yapiyorum
aslinda midem bulanmasa cok guzel aglikli beslenirim ama herseyi midem almiyo
ah keske haberim olsaydi onceden ameliyat olurdum cnm hamile degilken hic agrim sizim olmazdi aklima bile gelmezdi boyle bisey
bazikarinin agrisi oluyo bazilari hele hic agrim olmadi diyo keske oyle olsam bende ama genelde agri cekiyolar da siddeti farkli olabiliyo bazisi sizin akrabaniz gibi hastanelik oluyo ilac da fayda etmiyo bazisi evde geciriyo agriyi
zaten her hamilelik dusunene yeni evlilere diyorum artik aman safra kesenize baktirin yoksa cok cekersiniz diyorum kesje bana da biri deseydi
cok tesekkurler Rabbim bebislerimizi bize bagislasin cnm
cnm teyzenin kizi hamileliginde ne zmn ogrenmis safra kesesinde taş oldugunu agrisi oluncami demisler
Tam ne kadar oldu size canım?
@Milana firuze @kayramberamveram_aLoNeAnqeL_ @serenity16 kizlar kapanis benden olacak galiba yani aranizdaki en sonuncu ((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?