2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı duyguları bende paylaşıyorum. Dayanması zor, üzme kendini. Bugün Gündüz çok rahat geçti bende umutlandım ama akşam gene ağlama krizleri oldu ama sanki biraz azalıyor, yada ben alışıyorum daha az etkiliyor artık.

Kızlar dediğiniz gibi yapıcam mama vermicem. Biberon sıkıntı olmadı şimdiye kadar çok şükür sağdığım sütler vardı dolapta anneme bıraktığmda annem biberonla veriyor çünkü. Ama mama konusnda tekrar başa dönmekten korkuyrm bende. Herkes mama ver rahat edersn hem kilo alımıda iyi olur sadece sütle zayıf kalır diyorlar. Biraz aklımı karıştrdılar ama uymucam onlara. Bakalım nasıl geçecek bayram maceramız..

Mamayi nasil bir yontemle biraktiniz, doktor ne soyledi?
bende mamayi birakmak istiyorum, cunku biberon vermekten, emmek istemiyor. ama nasil yapacagimi bilmiyorum

Kızlar nasılsınız? Bugün biz de kırklandık allaha şükür. İlk iki hafta sürekli sancı ağlama krizleri yaşadık bizde sonra yavaşça azalmaya başladı ve nihayet son bir haftadır bitti. Hatta bebiş 24 saati nerdeyse uyukuyla geçiriyor. Benim sütüm maalesef yetersiz. 60 cc çıkıyor her üç saatde. Önceleri 30 cc mama veriyordum ama bebeğe yetmemeye başladı bir baktım ki on gün saat başı mememde emiyo sürekli uyuyo bir saat sonra yine aynı nakarat devam sonucunda da gazlı ve sürekli huysuz bir bebek karşımda. Bende mamayı 60 cc ye yükselttim. Bir anda herşey yoluna girdi, 3 saat hatta bazen 5 saati buluyor acıkmamız. Gazlar bitti sayılır ve en önemlisi karnı uzun süre tok kalınca uyukusu da arttı. Tabi doğduğundannberi her sancılandığında sıcak zeytinyağı ile ovuyorum inanın çok işe yarıyor. Bir de kiraz çekirdeği yastığını kullanıyorum o da çok işe yarıyor. Kakamızı 4 güne bir yapıyoduk, cumadan beri hergün yapıyoruz artık.

Çalışan anneler işe başladınızmı benimki sürekli memede 2 hftaya işe dönüyorum napmam gerek kara kara düşünüyorum bu konuda tecrübeleri olan annişler görüşleriniz benim için çok çok önemlii paylaşırsanız çok mutlu olurum

Yanima geliyor emzirirken. Bebek bilmedigi icin itiyor yumruguyla agziyla da meme ariyor. Eliyle beni ittiriyo verme iste istemiyor diye. Cek elini deyip memeyi tutturunca cokur cokur emiyor. Hersey sorun. Insallah allah baska is ugras versin de benle ugrasamasin

Yine uyumadan sabah oldu
10 da uyu 12 de kalk 2.30 da uyu 4 te kalk ve hala uyanik .Öğlen uyursa şükür .
Ben mi bir yerde yanlış yapiyorum demekten kendimi alamiyorum .
Karni tok 2 gundur mamasiz yürüttüğüm halde gece mama verdim mumkun degil uyumuyor.Gaz masaji yaptim defalarca .Alti da temiz.
Sizce sorun ne nasil boyle uykusuz kalabiliyor kızlar ?

Canım yediklerinde veya takviyelerde uyarıcı bir etki olabilir belki. Koruyucu madde, yapay şeker türevi şeyler, kafein alıyorsan o da sütten geçer.
Ben tahin helva yiyordum onu kestim çukulatalı dondurma yiyordum onu da kestim dün itibariyle.
Benimki de kolik olduğu için tırnak ucu kadar muskat verdim sün çok güzel uyudu. Bakalım inşallah gaz problemi olmayacak.
Sen de doktoruna sor ve dene istersen.

Ece canım. Gazı vardı ama gaz sancısı çekmedende ağlıyor artık gaza ağladığını anlıyorum. Calpol verdim daha önce böyle olunca ama dün vermedim ağrıdan değil de uykuya dalmada zorluk çektiği için ağlıyor sanki

Bizimde ilk günlere göre daha iyi canım ama yine de çok zor oluyor ilk günler o ağladıkca ağlayasım gelirdi şimdi bende alıştım sanırım

Canım bebişin adına sevindim işler yoluna girmiş çok şükür:) kiraz çekirdeği yastığı reflü yastığı değil mi? Torbası olan? Nasıl kullanıyorsun onları? Ben uyurken ayaklarına koydum ısıtıp da.

Kızlarrrr Doğumdan sonra 47.gün adet oldum????buna ne diyorsunuz???? Az bi rahat edeydim ya...var mı ben gibi olan??

Günaydın canım
Bende çok zor uyutuyorum ama bi gün
uyumazsa 1-2 gün sakin güzel uyuyor. senin oğlun baya az uyuyor böyle ikiniz içinde çok zor. Ben zorlandığım günlerde yarım kundak yapıyorum ellerini sarıyorum kucağımda sallıyorum. Ağlıyor ittiriyor beni ama hiç yüzüne bakmadan devam ediyorum ağladı diye hemen açmıyorum o ellerini çıkartmaya çalışıyor o sırada sakinleşiyor sonunda uykuya dalıyor.
Sende umarım kendine göre bi yöntem bulursun. Olmadı doktoruna söyle belki farklı bi problemi vardır ağrısı sancısı. Emerken uyumasına izin verme bide. Kısa kısa uykularla uykusunu alıyor olabilir o yüzden bu kadar az uyuyor olabilir. Uyuturkende göz teması kurmamaya çalış daha kolay oluyor.

Günaydın kızlar bizde 51 günlük olduk oğlum artık baya bize bakıyor gülüyor agu diyor maasallah :)
Sizlere bir sorum olacak spora başlamak istiyorum sezeryan doğum yaptım sizce uygunmu fikriniz varmı baslayan varmı aranizda

Şeker, kafein vs normalde de almiyorum .Aklima sadece süt alerjisi geldi .Yoğurt yiyorum duzenli. Haftaya kalca ölçümü var .O zaman doktoruyla da gorusecegim .Artik cok yoruldum atak haftasidir dedim .Gececek diye umutlandim ama gittikce daha az uyudu Once gece 1 saat uyur 1 saat uyanik kalirdi .5 te uyanan cocuk simdi 3 te 4 te uyaniyor. Resmen güneşin doğuşunu izletiyor bana
Benimkinin bir huyu gozu kapali emiyor .Ama dokunsan hemen acar .Uyumuyor da oyle keyif yapiyor gibi hep.Defalarca hafif sallamayi denedim reddetti .Kundak yaptim gozleri tamamen açıldı ve bas bas bağırdı.Sadece emerken uyumak istiyor pispis sallama kabul etmiyor . Son çare kanguru aldim ilk basta ona da aşırı tepki gösterdi. Ama dün ev ahalisinin duyarsizligi yuzunden gece 4 ten ogleden sonra 2 ye kadar uyanik kaldi .Kanguruya koyduğum anda uyudu .Dikislerim zorladığı halde sabredip yarim saat kanguruda uyumasini bekledim .Sonra yataga koydum o kadar yorgunluga ragmen yarim saat uyudu .Sonuç olarak 2 uyudu koskoca gunde .
Cocuktan cok insanlara laf anlatmak yordu .Hepsi de abim ablam filan yabanci da degil.Sanki destek icin bir bardak su verdiler ya da sen dinlen biz gezdirelim dediler insallah düzelir burda annem var ama 2 3 gun sonra döneceğiz. Evde yine ayni seyleri yasayacagiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…