- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.161
Kimse kusura bakmasın da bu ülkede kurban kesenlerin çoğu dılabını dolduruyor kışlık. Biz köyümüzde keseriz sadece sabah kavurmalık koyarız eve akrabalarla yemek için işkembesine kadar dağıtırız kellesine kadar. Dolabımıza girmez hiç.Kızlar bişey danışmak istiyorum bizim kurbanımızı kayınbabam aldı tabiki parasını verdik alma işini o halletti yani.iki kaynım kurban kesmediler biz ve kv ler kestk.nyse dün gttik kurban kesildi etler geldi baktım hepsi birleştirilmiş bi hoşuma gitmedi kimsenin hakkı kimseye geçmemeli sonuçta.nası bölüşecekler acaba diye izliyorum arada bebeğimi emzirmeye falan gidiyorum.2 kurbanı dağıtılacak kısımlarını ayırıp 4 aileye bölmeainlermi!! Yani şöyle soyliyim evlere dağıtacağımız kısım kaldırıldı kalan etler büyük kaunımın ailesine küçük kaynımın ailesine kv lere ve bize bölüştürüldü sanki para ve kurban ortakmış gibi.ben boyle bişey ne gördüm ne duydum kaldım oyle bişey diyemedim normali boyle mi.ki zaten kurbanın yağı çoktu azıcık et çıktı malesef
yok canım benimki konuşma gibi değil hasta olur inlersin ya öyleO zaman seneye kurbanda da kaynın kessin siz alın eti. Çok saçma hakka giriyor resmen. Ne diyim boşver canım sende.
Bizmkide yapıyor konusuyo sanki :)) çok tatlı ya acı çekmiyolar ki niye için gidiyor gitmesin ben yakalayabildiğmde videoya alcm hatta babasına göndereceğim :)
Canım sen takma herkesi kilo alması çok olunca ne olcakmış bebek? Kıştan kırbanlık mı besliyorlarmış da mama verip şişiriyorlarmış çocuğu? Ha bunu mama vermek kötü diye düşündüğümden değil yanlış anlamayın ama süt varken kilo alsın diye mama ver demelerinden söylüyorum. İnsanlar çok enteresan ya. Ben herkese çatır çatır veriyorum cevap gerekirse hakaret ediyorum. Arkadaş geldi dün benden 7 yaş falan küçük 7 aylık oğlu var depresyona sokmuşlar kızı resmen. Hem cahillik hem herkesin lafını dinlemiş kafası karışmış. Silikon ıçla zorla emzirmiş 3 ay. 3. Ayda kendi tutmaya başlamış oğlu memeyi. Görümcesi gripli çocuklarını getirip getirip sevdirmiş bebeği çok hasta olmuş oğlu bu stresten içine atmış sütü çekilivermiş. Yavrum tam emeceklen süt kalmamış. Arkadaş hala stresli sivilce olmuş heryeri çok kilo almış. Diyor ki birdaha çocuğum olursa anne kalbim ne derse onu yapcam diyor. Çok duygulandım ben emzirirken böyle içi gitti. Yanımda olsa süt annesi olurdum onun da.Kızlar dediğiniz gibi yapıcam mama vermicem. Biberon sıkıntı olmadı şimdiye kadar çok şükür sağdığım sütler vardı dolapta anneme bıraktığmda annem biberonla veriyor çünkü. Ama mama konusnda tekrar başa dönmekten korkuyrm bende. Herkes mama ver rahat edersn hem kilo alımıda iyi olur sadece sütle zayıf kalır diyorlar. Biraz aklımı karıştrdılar ama uymucam onlara. Bakalım nasıl geçecek bayram maceramız..
Canım bende 43. Günde hala sarı akıntıya dönmüş vaxiyette adet oluyorum. Sarımsı kahve su şeklinde. Sezeryan mı olmuştun senKızlarrrr Doğumdan sonra 47.gün adet oldum????buna ne diyorsunuz???? Az bi rahat edeydim ya...var mı ben gibi olan??
Masallah .Allah bebisine kardes de nasip etsin insallah :)Canım bizimki tüp bebek zaten. Normal yolla olmamıştı 6 sene. Kısmet bundan sonrakine inşallah.
Canim korunarak hamile kalınmaz demiyorum .Tabii ki nasipte varsa istediğini dene .Olmasin derken olur .Olsun derken olmaz ..Demek istedigim sadece geri cekilmenin bir korunma sekli olmadığı. Açık açık yazayim .Illa meni ile sperm akisi olmuyor .Zevk suyunun icinde de spermler geçebiliyor. Herkesin kendi tercihi. Sen guvenirsin oyle devam edersin .Nasipte varsa neyle korunursak korunalım olur zaten. Benim arkadaşım da spiral ile hamile kaldı. Hem spiral taktırıp hemde doğum kontrol hapı kullandığı halde hamile kalanları da biliyorum. Görümcem yıllardır geri çekilme ile korunuyor büyük kızı 9 yaşında ufak kızı da 6 aylık hala öyle devam ediyor. Ben herhangi bişey kullanıp da vücut dengemi bozmak istemiyorum. Evlenmeden önce 7 yıl düzensizlik yüzünden doğum kontrol hapı kullandım zaten. Nasipse 2 yıl sonra ikinci bebeği düşünüyorum ama hemen olursa da üzüleceğim tek nokta kızımı hakettiği kadar emzirememek olur.
Evet canim geri cekilme korunma yontemi degil .Ben de zor hamile kaldim hic korunmadim.Ama soyle dua ettim .Allah bebek nasip etsin de tek derdim dogumdan sonra korunmak olsun diye .Simdi hic takılmıyorum o yuzden .O kadar yontem var.Kendimiz icin uygun olani sececegiz .Mesela ben hap kullanamam .Cunku vitaminlerimi bile almayi unutuyorum.Ben yıllarca korunmamama rağmen hamile kalmamıştım. vucudum kendi korudu resmen :) ilk kürtajımdan sonra önünü alamadım korunduğum halde yine hamile kalmıştm. 2 kayıptan sonra korunmayı bıraktığım ay tek ilişkiyke hamile kaldım. Şimdi durum böyle olunca çok korkuyorum geri çekilme yöntemi korunma şekli değil bana göre. Büyük ihtimal spiral takılır. Birde koruyan iğneler varmış onu bilmiyorum belki onu yaptırırım. Emzirirken zararı varmı bilmiyorumda. Bakacağız artk 40ımız çıksın soracağm.
Evet su dondurucular yayginlasali insanlar paylaşmayı unuttu .Verilecek olan 3 te 1 illa hepsi dagitilacak diye birsey yok .Ama bazi insanlar o 3 te 1 i verirken bile zoruna gidiyor .Kimse kusura bakmasın da bu ülkede kurban kesenlerin çoğu dılabını dolduruyor kışlık. Biz köyümüzde keseriz sadece sabah kavurmalık koyarız eve akrabalarla yemek için işkembesine kadar dağıtırız kellesine kadar. Dolabımıza girmez hiç.
Kızlar bizim 43 gün oldu bebeğimiz doğalı ama biz hala cimsellik yaşayamadık adet kesilmedi hala. Ama ben hep kondom kullandırdım eşime. Sonuçta spirallerde hırmonlu hap zaten hormon ben niye zarar bereyim bedenime. O kullansın.Biz de simdilik geri cekilme modundayiz ama odum kopuyo. Zaman ayirip dra gitmek lazim. Ben de hap kullanamam kesin unuturum.
Canım güzel ama üst üste olunca insab sıkılıyor daha lohusalıktan yeni çıktık yine kanama :/Ne güzel ben 5ay adet olmuyorum olunca vücut ödemi atıyor sanki oyuzden bı an önce olmak istiyorum
Canım benim kızımda kundak yaparken ağlıyor ittiriyor beni ama 3-4 dk pışpışladım sakinleşti artık ağlasa da böyle yapıorum çünkü diğer türlü çok yorgun düşüyor bende oda. Ve çok çabuk uyanıyordu sıçrıyor kırkuyor vs şimdi elleri oynamadığı için sıçraması azaldı uyuyunca 2-3 saat uyuyor. Tabi hergün aynı değil dün hiç bi şekilde uyutamadık mesela.Şeker, kafein vs normalde de almiyorum .Aklima sadece süt alerjisi geldi .Yoğurt yiyorum duzenli. Haftaya kalca ölçümü var .O zaman doktoruyla da gorusecegim .Artik cok yoruldum atak haftasidir dedim .Gececek diye umutlandim ama gittikce daha az uyudu Once gece 1 saat uyur 1 saat uyanik kalirdi .5 te uyanan cocuk simdi 3 te 4 te uyaniyor. Resmen güneşin doğuşunu izletiyor bana
Benimkinin bir huyu gozu kapali emiyor .Ama dokunsan hemen acar .Uyumuyor da oyle keyif yapiyor gibi hep.Defalarca hafif sallamayi denedim reddetti .Kundak yaptim gozleri tamamen açıldı ve bas bas bağırdı.Sadece emerken uyumak istiyor pispis sallama kabul etmiyor . Son çare kanguru aldim ilk basta ona da aşırı tepki gösterdi. Ama dün ev ahalisinin duyarsizligi yuzunden gece 4 ten ogleden sonra 2 ye kadar uyanik kaldi .Kanguruya koyduğum anda uyudu .Dikislerim zorladığı halde sabredip yarim saat kanguruda uyumasini bekledim .Sonra yataga koydum o kadar yorgunluga ragmen yarim saat uyudu .Sonuç olarak 2 uyudu koskoca gunde .
Cocuktan cok insanlara laf anlatmak yordu .Hepsi de abim ablam filan yabanci da degil.Sanki destek icin bir bardak su verdiler ya da sen dinlen biz gezdirelim dedilerinsallah düzelir burda annem var ama 2 3 gun sonra döneceğiz. Evde yine ayni seyleri yasayacagiz
Deniyeyim canim .Pes etmek yok bir sekilde orta yolu bulacagiz.Onlar da dinlenecek biz de.Annem de kundak yapalim diyordu .Yengem sağlıkçı doğru degil dedi .Tamam ayaklari serbest sadece elleri bagli dedim .Yok o yuzden degil .Allah korusun bebegin bogulma gibi bir durumda kendini kurtarma sansi yok dedi .Elleri açıkken kurtarabiliyormus .Oyle deyince korktum cunku ben ne kadar yan yatirsam da benim oglan ceviriyor kafasini .Canım güzel ama üst üste olunca insab sıkılıyor daha lohusalıktan yeni çıktık yine kanama :/
Canım benim kızımda kundak yaparken ağlıyor ittiriyor beni ama 3-4 dk pışpışladım sakinleşti artık ağlasa da böyle yapıorum çünkü diğer türlü çok yorgun düşüyor bende oda. Ve çok çabuk uyanıyordu sıçrıyor kırkuyor vs şimdi elleri oynamadığı için sıçraması azaldı uyuyunca 2-3 saat uyuyor. Tabi hergün aynı değil dün hiç bi şekilde uyutamadık mesela.
Sende bence aynı yöntemleri tekrar dene birisini kabullenir alışır ağlasada başta sonra sakinleşir sen panik yapmadan 3-5 dk almadan beklet bence mesela pusetinde. Kızım anakucağında korkmuştu başta ellerini tuttum konuştum salladım sakinleşti. Mutlaka doktorada sor. Belki bi yeri ağrıyordur memede sakinleşiyordur. Benim kızım az kilo alınca doktor uyuması lazım demişti mesela.
Canim denedim .Dun falan kedi yavrusu gibi elden ele dolasti .Tutan kisiyi takip edip hoplatma ,kafasini tut ,oyle yapma, opme derken ben yoruldum .Oglumun da esnemekten agzi ayriliyordu ama uyuyamadi .En son hem kucaktan kucaga gezmesin hem de uyusun diye kanguruya koydum.Afilim92 canım yapmışsımdır muhakkak ama, etkinlik yapıp bebeği yormayı denedin mi? Benim oğlum babasıyla oynayınca yorulup kendiliğinden uyuyor bazen.
Ve sezaryen dikişleri
Masallah .Allah bebisine kardes de nasip etsin insallah :)
Canim korunarak hamile kalınmaz demiyorum .Tabii ki nasipte varsa istediğini dene .Olmasin derken olur .Olsun derken olmaz ..Demek istedigim sadece geri cekilmenin bir korunma sekli olmadığı. Açık açık yazayim .Illa meni ile sperm akisi olmuyor .Zevk suyunun icinde de spermler geçebiliyor. Herkesin kendi tercihi. Sen guvenirsin oyle devam edersin .
Evet canim geri cekilme korunma yontemi degil .Ben de zor hamile kaldim hic korunmadim.Ama soyle dua ettim .Allah bebek nasip etsin de tek derdim dogumdan sonra korunmak olsun diye .Simdi hic takılmıyorum o yuzden .O kadar yontem var.Kendimiz icin uygun olani sececegiz .Mesela ben hap kullanamam .Cunku vitaminlerimi bile almayi unutuyorum.
Evet su dondurucular yayginlasali insanlar paylaşmayı unuttu .Verilecek olan 3 te 1 illa hepsi dagitilacak diye birsey yok .Ama bazi insanlar o 3 te 1 i verirken bile zoruna gidiyor .
Hangi arkadaşımızdı hatirlayamadim nickini .Onun kv sinin yaptığı da yanlış. Zaten dagitacagini dagitmis .Kalani ister dolabina koyar.Ister esi dostu gelince sofrasinda ikram eder isterse hic dokunmaz hepsini dagitir.Ilk bayramda insanların heveslerini kursaklarinda koymaya gerek yok .
Her kv modelinin farkli sıkıntısı var .Burada okudukça onu anladim.
Biz oglusla yatakta yatiyoruz babamiz oturma odasinda .Normalde oglan aramiza sigiyordu babynestle zaten yuksek tehlikesi de yok .Ama esim uykuya cok duskun .Emzirdikten sonra telefonla arıyorum gel uyumuyor ilgilen diye o zamana kadar uyuyor .Kirkimiz cikinca gelecekAnladım canım biliyorum anlattığın durumu. Bende hiç korunmadım 2 sene üstüne hamile kaldım ilaç tedavisi de görmüştüm o dönemde de hamile kalamamıştım. Zaten şimdi bebekle uğraşmaktan pertimiz çıkıyo ne kadar görüşcez ki kocayla. Mümkün olduğunca prezervatif kullandırtırım artık.
Kaç aylık canım bebegın cok tatlı cıkolata helwa yemeye basladm onlar mı yapıo acabaCanım benim bebeğiminde kan grubu O RH+ Ama çok şükür öyle geçmeyecek bir gaz sorunumuz yok. Bence kanla alakalı değil.
Ya o yöntem bana güvenilir gelmiyo heran bebek olabilirmiş gibi sanki :))Ben bişey kullanmayı düşünmüyorum eşim korunur muhtemelen ya da doğal yöntemle korunuruz yani geri çekilme
Biz de simdilik geri cekilme modundayiz ama odum kopuyo. Zaman ayirip dra gitmek lazim. Ben de hap kullanamam kesin unuturum.
Ben eşime güvenmediğim için kendi işimi görmek istiyorum da bakalım, evet spral çok kanama ve düzensizleştirme yapıyo, ablam bezmişti artıkEşim korunuyor ben spiral falan takamam takanlarda çok kanama oluyor onunla hamile kalanlarda var her yöntem güvenilir doğru kullanilirsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?