- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.701
Biri uyumaz diğeri uyanmaz.ah bebeklerBenim eşimde aynı sağolsun lar Bende uyanmasını bekliyorum dürtyorum ediyorum tık yok uyursam sersem gibi olurum inşallah bi uyansa...
sut kesigi gibi geliyor canimYa gun içinde bebısın agzından beyaz putur putur seyler gelıor süt kalıntısı mı kusuor mu anlamıorm sızde de oluor mu normal mı bırde tükürüklü baloncuk akıtıor diş olamaz daha 1aylık onuda anlamadm
İlk 1 ay memede yaşadı canım ama artmadı yine mama alıyordu. Sonra memeyi reddetmeye başladı süt az geldikce kızdı mamayı kaşıkla vermeme rağmen. Baktım başa çıkamıyorum biberon aldım 15 gündür biberonla veriyorum daha kötü oldu emme süresi iyice kısaldı. Emzirme kampını düşündüm ama memede çıldırıyor istemeyince nasıl yaparım hiç bilmiyorum.İmkanın varsa emzirme kampı yapabilirsin cnm sütünü arttırmak istiyorsan. Ben sürekli emzirerek ona yakın bi şey yapıyorum ama uyku yok, iş çok :) sürekli emzirererk arttırdım bende sütümü.
Haftada 180 grama normal diyeceklerdir doktorlar çünkü ayda 600 grama da normal diyorlar. Kızın çok zayıf değilse bence kafana takma. Benim oğlan baya etlenmeye bAşladı mesela ben şişman bir çocuk olmasını istemiyorum o yüzden mamayı bugün 2 defa verdim. Hatta şu an emiyor, gece mamasını vericem 90lık :)
Bu arada benimse her sıktığımda mememden sür geliyor sağdıktan sonra da emdilt
Lansinoh elektrikli canım makinam. Sorun bendeymiş gibi hissediyorum. 1 ay sürekli emzirdim memede yaşadı ama artmadı şimdide süt az diye memeye gelmek istemiyorCanım ben emzrdkçe sütün arttığna inanyrm.. kaldı ki bu değer yeterli mi blmyrm. MAkinanı blmyrm ama birde hastane tipi makinada sağmayı dene istersen
Bazen bende öyle düşünüyorum canım eşime diyorum hatta emzirmek istemiyorum soğudum iyice diye. Yinede deniyorum işte sağıyorum memeyi vermeye çalışıyorum nereye kadar böyle gidicez hiç bilmiyorum.Bu durum bende de var cnm hatta bugun sağ göğsümü emzirirken diğerinden süt akmış atletim ıslanmış bebeğim o esnada uyukluyordu hemen diğerini sağayım dedim ne kadar çıktı süt akan göğüsten dersin, bir çay kaşığı kadar ee bu ne şimdi, anlayamıyorum, bazen de umutsuzluğa kapılıyorum artmıyor 5-10-20cc ile uğraşıyorum emzirmeye son vereyim gitsin bile diyorum .
Canım tentene temas öneriyorlar budurumda birde birlkte duş almayı..İlk 1 ay memede yaşadı canım ama artmadı yine mama alıyordu. Sonra memeyi reddetmeye başladı süt az geldikce kızdı mamayı kaşıkla vermeme rağmen. Baktım başa çıkamıyorum biberon aldım 15 gündür biberonla veriyorum daha kötü oldu emme süresi iyice kısaldı. Emzirme kampını düşündüm ama memede çıldırıyor istemeyince nasıl yaparım hiç bilmiyorum.
Lansinoh elektrikli canım makinam. Sorun bendeymiş gibi hissediyorum. 1 ay sürekli emzirdim memede yaşadı ama artmadı şimdide süt az diye memeye gelmek istemiyor
Bazen bende öyle düşünüyorum canım eşime diyorum hatta emzirmek istemiyorum soğudum iyice diye. Yinede deniyorum işte sağıyorum memeyi vermeye çalışıyorum nereye kadar böyle gidicez hiç bilmiyorum.
Sürekli memede duruyorsa gaz yutuyordur mıhtemelen.Hava parçacıkları barsaklara iniyor ve akşam saatlerinde spazm yapıyordur.Bizdede durum aynı, uzmanlar karnı doyan bebek memede durmalı besleme en fazla 15 dk sürmeli diye uyarıyor.İştw ben o ağlamada mama veriyorum:) gaz sorunu yok bizimkinin, ya açlıktan ağlıyor ya kucak/gezme istediğinde.
Aç değildir cmm merak etme, aç olsa benimli asla susmuyor, aç bebek zannetmiyorum ki uyusun.
Canm benm 30. Günüme kadar kahverengi acik renkli olarak azalip bitti. 5 gün temiz kaldm 35. Gün kırmızı bi sekilde kanamam başladı bugun 39. Gün hala kirmizi devam edio. Anneme söyledim. Kırk sonu adet gormussundur dedi. Benm annemi sut korurmus bebek 6 aylk olana kadar hiç adet olmazmış adet olcan demekki onun icinikirk sonu adet goruyosun dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama rengi acilarak tamamen bitip 5 gün sonra tekrar kırmızı baslamasinin baska bi acıklamasini bulamiyorum.Iyı geceler kızlar
Benim hala kanamam devam ediyorkırkımız da çıktı var mı yasayan normal mi acaba
Bebelac gold veya evolvia kullanan arkadaslar memnun musunuz?
Biz ilk Aptamil almistik bitmek üzere. Bugun de onca uykusuzluga kaka yapamama sorunu eklendi.Mamayi değiştireceğim ama kararsiz kaldim.
Deniycem bakalım canım duşu yapamam sanırım ama ten tene temas deniyimCanım tentene temas öneriyorlar budurumda birde birlkte duş almayı..
Aptamil sma evolvia kullandım en iyisi evolvia geldi bana gazıda azaldı kabızlıkda bitti canımBebelac gold veya evolvia kullanan arkadaslar memnun musunuz?
Biz ilk Aptamil almistik bitmek üzere. Bugun de onca uykusuzluga kaka yapamama sorunu eklendi.Mamayi değiştireceğim ama kararsiz kaldim.
Canım benimde öyleydi son günler 2-3 gün kırmızıydı kanamam etrafımdakiler adet olmuşsundur dedi. Ama 49.gün yine kanama başladı o zaman adet oldum muhtemelen.Canm benm 30. Günüme kadar kahverengi acik renkli olarak azalip bitti. 5 gün temiz kaldm 35. Gün kırmızı bi sekilde kanamam başladı bugun 39. Gün hala kirmizi devam edio. Anneme söyledim. Kırk sonu adet gormussundur dedi. Benm annemi sut korurmus bebek 6 aylk olana kadar hiç adet olmazmış adet olcan demekki onun icinikirk sonu adet goruyosun dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama rengi acilarak tamamen bitip 5 gün sonra tekrar kırmızı baslamasinin baska bi acıklamasini bulamiyorum.
Neee ayyyy pedden bıkkınlık geldi artk yeter yaCanım benimde öyleydi son günler 2-3 gün kırmızıydı kanamam etrafımdakiler adet olmuşsundur dedi. Ama 49.gün yine kanama başladı o zaman adet oldum muhtemelen.
Sürekli memede duruyorsa gaz yutuyordur mıhtemelen.Hava parçacıkları barsaklara iniyor ve akşam saatlerinde spazm yapıyordur.Bizdede durum aynı, uzmanlar karnı doyan bebek memede durmalı besleme en fazla 15 dk sürmeli diye uyarıyor.
İlk 1 ay memede yaşadı canım ama artmadı yine mama alıyordu. Sonra memeyi reddetmeye başladı süt az geldikce kızdı mamayı kaşıkla vermeme rağmen. Baktım başa çıkamıyorum biberon aldım 15 gündür biberonla veriyorum daha kötü oldu emme süresi iyice kısaldı. Emzirme kampını düşündüm ama memede çıldırıyor istemeyince nasıl yaparım hiç bilmiyorum.
Lansinoh elektrikli canım makinam. Sorun bendeymiş gibi hissediyorum. 1 ay sürekli emzirdim memede yaşadı ama artmadı şimdide süt az diye memeye gelmek istemiyor
Bazen bende öyle düşünüyorum canım eşime diyorum hatta emzirmek istemiyorum soğudum iyice diye. Yinede deniyorum işte sağıyorum memeyi vermeye çalışıyorum nereye kadar böyle gidicez hiç bilmiyorum.
Bebelac gold veya evolvia kullanan arkadaslar memnun musunuz?
Biz kadınlar dha küçük yaşta adet görüp sancılarla boğuşuyoruz büyüdükçe ev işleri sırtımıza yükleniyor erkek kardeşimize bile hizmet etmek zorunda kalıyoruz derken evleniyor ilk gece acı çekiyoruz erkek zevk alıyor..erkek her seferinde zevk alıyor kadın her seferinde değil.sonra hamile kalıyor bulantılarla boğuşuyor bebek büyüyor ağırlığıyla boğuşuyor..doğum sürecinde dayanılmaz sancılar çekiyor.yada bıçak altına yatıyor.bebek doğuyor göğüsleri yara oluyor kadının.gecelere kadar bebeği uyutmakla uğraşıyor.erkek uyuyor.gazı oluyor sancısı oluyor bebeğiyle ağlıyor kadın.sonra izni bitiyor para kazanmaya gidiyor arkasında aklının kaldığı el kadar bebe..ne fedakarız..
Ewet sanırım süt kalıntısısut kesigi gibi geliyor canim
Ben ilk iki gün mama vermiştim sadece evolvia verdim memnundum gaz sorunumuz olmadı. Bi kere aptamil vermiştim bütün gün gazını çıkarmaya uğraştık
Deniycem bakalım canım duşu yapamam sanırım ama ten tene temas deniyim
Aptamil sma evolvia kullandım en iyisi evolvia geldi bana gazıda azaldı kabızlıkda bitti canım
Ben bebelac gold kullandım cnm. İlk bir ay içinde günde 2-3 defa kaka yaptırıyordu. Ama ben sonra palm yağı olmadığı için similac a geçtim. Şimdide sma ya geri döndüm. Similac iyiydi ama 3 günde 1 kaka yapıyordu o yüzden sma deneyeceğim yine.
Bebeğimin ilk maması sma idi. Sürekli kustu, doktor tadı güzel diye bebelac gold önermişti bende tadı güzelse şeker vardır içinde mantığıyla bebelac goldu bıraktım açıkçası.
Ben de senin gibi dusunuyorum canim .Eslerimizin yetiştirilme tarzı ve bizim onlara karsi tavrimiz etkiliyor .Canım malesef haklısın ama bu kadın olduğumuzdan dolayı değil böyle yetiştirildiğimiz için böle.aklımızdaki kadın erkek kalıplarından dolayı bole.sezeryan sonrası cok acı cektim evet ama eşimde benim kadar yoruldu beni kaldırdı yatırdı her seferinde.bebeğimizle sürekli ilgilendi.altını benden cok değiştirmiştir benden de daha iyi değiştiriyor.bence gene iş kadınlara dusuyor.bir çoğumuzun oğlu var onları kadına saygılı yetiştirmemiz cok önemli.Bence bizim çocuklarımız bu kalıpları bozucak hayatı cok daha gusel hale getircekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?