2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalar 2.ay aşısını yaptıran kızlarr bebeğinizde ateş oldumu önceden ateş düsürücü vs verdinizmi.
Benimkinde akşam hafif ateş başladı çok da huzursuzdu bir çay kaşığı mor calpol verdim ateşi düştü huzursuzluğu geçti ama saat 4 buçuğa kadar uyumamisti

Bebelac gold veya evolvia kullanan arkadaslar memnun musunuz?
Biz ilk Aptamil almistik bitmek üzere. Bugun de onca uykusuzluga kaka yapamama sorunu eklendi.Mamayi değiştireceğim ama kararsiz kaldim.
Ben aptamil ile başladım aptamil conformil ile devam ettim son bir aydır evolvia kullanıyorum en rahat kakayi bu mama ile yapıyorlar. Tadınıda beğeniyorlar biz memnunuz evolvia dan.

Gozlerim doldu tam olarak bu hayatimiz tabiki sukur hemde bin kez ama zor

Kızlar yardımm agzından süt gelıor yataga bırakınca oglumun ama 10dakka sonra meme dıe aglıor bnde karnı dolu dıe wermek ıstemıorm napmam lazım wermem mı gerek bılemedm
Tok olduğu icin geldiğine eminsen biraz hazmetmesini bekle .Degilse tekrar kusar .
Ben aptamil ile başladım aptamil conformil ile devam ettim son bir aydır evolvia kullanıyorum en rahat kakayi bu mama ile yapıyorlar. Tadınıda beğeniyorlar biz memnunuz evolvia dan.
Aptamil gibi cok sekerli degil demi canim?

Rabbim ilk evladımı kız verdi bin şükür ki boyle sağlıklı boyle güzel bi evladım var ikinci çocuk düşündüğüm zaman erkek verse onu kendi eşim gibi yetiştiricem huyu suyu kocama benzesin Allah ondan razı olsun bana her konuda çok yardımcı oluyo evin işleri onun sırtında ama onlar naparsa yapsınlar yinede büyük mesuliyet bizde..

Bebelac gold veya evolvia kullanan arkadaslar memnun musunuz?
Biz ilk Aptamil almistik bitmek üzere. Bugun de onca uykusuzluga kaka yapamama sorunu eklendi.Mamayi değiştireceğim ama kararsiz kaldim.
Doktora danışın mı cnm kaka yapmamayı gaita kültürü isteyebilir doktor bir de aptamil in conformil çeşidi var onu da önerebilir ya da diper mamaların da o çeşidi var sanırım

B Berenelam63 daha dün eşimle bununla ilgili konuştuk. Söyledim siz erkekler sperm testi için muayene olurken bile zevk alarak yapıyosunuz bizm muayenelerimiz bile acı veriyo çocukluktan başladım evliliğe kadar olan kadının zorluklarından bahsettm. Bi ilişkiye girip kenara çekiliyosunuz 9ay taşıması doğurması ona bakması yıpranıyoruz diye. Bi sana bak bi bana bak sen baba oldun ben anne oldum peki sana noldu vucudunda herhangi bi değişiklik yada uykularında değişiklik kendş hayatndan feragat ettiğn ne var dedm. Sezeryan ağrıları Göbeğimin olması çatlaklarım ve bebekle olan emzirme mücadelem lohusalık dönemimde beni sanırım biraz psikolojik olarak bitirdi. Kesinlikle isyan etmiyorum ama erkeklerin görevi sadece çalışmak evi geçindirmek miydi ? Eşim sağolsun anlayıslı düşünceli, geldiğn zaman bazen geceleri bebeğe ben bakarım uyursun diyor. Bazen :) Cennet boşuna serilmedi diyorum annelerin ayakları altına kurban oldğm. Bi yazı okumuştm kadın doğduğunda babasının kızı, evlendiğinde kocasının karısı, doğurduğunda çocuğunun anası oluyor, peki kadın ne zaman kendisi olacak gibi birşeydi.

Bizim görevimiz zorluklarımız küçük yaşta baslıyor ve ne yazıkki @Sanat2017 nin dediği gibi bizm toplumumuzda bize empoze edilen bu. Mesela ben eşimle sevgiliyken abim burnumdan getirmişti. Sonrasında artık gelsinler yüzük taksınlar diye diretti. Çünkü atıyorum abimin adı Ahmet, ben biriyle konuştğmda elalem duyduğunda abimin adı gidecekti. Ahmetin kardeşi böyle böyle diye. Halbuki ben Zehrayım. Ahmetin bacısı diye anılmaktan nefret etmiştim .

Keza nişanlıyken düğüne bi kaç ay kala eşimle yaşayacağımız yerden alacaktık eşyaları annem kensinlikle göndermedi yalnız. Annem abim ve ben gittik eşimin yaşadığı yere. Bir gün içinde tüm esyaları tek bir yerden almıştk özen bile göstermedim oldu bittiye gelmişti herşey. Ama şimdi abimin sevgilisi var kızın bekar evinde kaldı günlerdir eve gelmedi. Yüzük takacaklar yarın nişanımız var mesela. Ama ben çok hüzünleniyorum. Keske benimde eşimi tanımama fırsat verseydi. İşyerindeyken çocuğun yüzüne bakmama kızardı konusmayacaksın eve gelip tlfnda konusacaksın işyerinde yüzüne bakmayacaksın derdi. Ama şimdi kendi yaptığına bak. Namus bi tek bana mı vardı ? Altında kaldımmı tabiki hayır çok büyük kavgalar ettik aramız hep soğuk doğumuma geldi lohusalığımıda ayrıyeten burnumdsn getirmişri orası ayrı. Yarın nişana hiç gitmek istemiyorum anneme ve abime çok kırgınım. Anneme dün bunları söylüyorum amaan kızım sen bilmiyomusun yaşadğmz toplumu diyor. Toplumla ne ilgisi var madem dininize düşkünsünüz, madem haram, madem namus(!) bana yaptığınızı abime neden yapmıyosunuz, erkek yapar diye ayet varda ben mi okumadım?

Çok duygulandım yazdıklarınıza.

Gündemimde olan konuyu yazmıssınız ondan döktüm içimi
@Sanat2017
. Oğlumuz var evet. Kadınlara ve hayvanlara kıyamayan onların haklarını savunan birey olurlar İnşallah çocuklarımız vicdanlı merhamet sahibi olurlar.
Biz, kadınların onlara Allahın birer emaneti olduğu bilincinde yetiştirebilir ve onlarda bunun farkına vararak büyürler inşallah.....

Tok olduğu icin geldiğine eminsen biraz hazmetmesini bekle .Degilse tekrar kusar .

Aptamil gibi cok sekerli degil demi canim?
Emın olamıorum gaz gbı o sısıklıgı ama sut kalıntısı nıe gelıor anlamadım gene agladı agladı mecbur gene memede suan anca böle duruo

Doktora danışın mı cnm kaka yapmamayı gaita kültürü isteyebilir doktor bir de aptamil in conformil çeşidi var onu da önerebilir ya da diper mamaların da o çeşidi var sanırım
Geceden beri yapamiyor .Yani dun 3 kere falan yaptı. Bugun yapar insallah .Cok fazla ıkınıyor. Zorla uyuttum onda da ikincam diye uyandi.

Emın olamıorum gaz gbı o sısıklıgı ama sut kalıntısı nıe gelıor anlamadım gene agladı agladı mecbur gene memede suan anca böle duruo
Sakinken gaz masaji yap.Bir de kucuk havlu isitip kiyafetinin ustunden karnina koy .Ben oyle yapinca cok etkili oldu. Aslinda kiraz cekirdekli yastik var ama onu isitip koymama bir turlu izin vermiyor.

Afilim92 belki kötü bir öneri ama ben öyle yaptım söyleyeyim. Uyumayan oğlumu zorla ayakta sallanarak uyutmaya alistirdim. İki üç güne alisti. Sallanmak sersemlettigi için sanırım. Bir süre sonra da portatif paşa hamakta sallanarak uyutmaya alistirdim. Hem ayakta hem hamakta uyumaya başladı. Şimdi evime döndüm artık ayağıma almıyorum hamakta ve sallanan beşiğinde uyutmaya başladım. Şimdi hamağı da azalttim sadece gaz sancısı olduğunda ona koyuyorum. 4 gündür beşiğinde sallayarak uyutuyorum artık. 4. Ayı tamamlasin sallayarak uyutmayi da kesicm inşallah. Instagram'da baldan anne ve baldan anne uyku sayfalarını takip et orda fikirler var SSS pat yöntemi var mesela.

Onlar daha çok küçük oldukları için sorunun ne olduğunu kestirmek çok zor.Ben büyük kızımı 3 yaşına kadar emzirdim ve her istediğinde meme verdim ve gaz sorunumuz yoktu.Yenidoğan kızım 40 günlük sayılır aynı şekilde yaptım ama olmuyor bunun gazı var.Meme her istediğinde verilecek fakat aç ise eğer, eğer oynuyorsa gereksiz gaz yutuyor sadece.Ben iyice doyurup meme vermiyorum 2 gündür bunu deniyorum.Benim sütüm tam yetiyor açlıktab vs değil bizim.

Şuanda gaz ve kaka için Aptamil konformil kullanıyorum ondan mı bilmem ama gazi azaldı kakası da 2-3 günde bir normalce yapıyor kabız degil

Evolvia yi 350 gramlik alip onu deneyecegim sanirim .Bu mama isi de bez isine benziyor. Her bebekte farkli etki .
Aptamil ilk 2 hafta kullandık sonra baska mamaya geçtk oğlum ishal olunca begenmedm bide katı oluyodu değştrdk bebelac kullanıyoruz 1 haftadır memnunum eğer oda olmazsa sma denerim ama bunda kalırız dıye dusunuyorum.

Kızlar yardımm agzından süt gelıor yataga bırakınca oglumun ama 10dakka sonra meme dıe aglıor bnde karnı dolu dıe wermek ıstemıorm napmam lazım wermem mı gerek bılemedm
Aynı sorun bizde var kısır döngü gibi emziriyorum kusuyor tekrar emzir vs böylece içi gaz doluyor bence rahatlamak için meme istiyor.Emzik denedim redediyor kesinlikle.İyice gazını çıkartıp emzirmeyi azaltıyorum bikaç gündür.

Kızlar ilk aşımızı olduk şükür. Ayın 10unda oğlum 3600gr çıkmıştı 18gün geçti bugun 4580gr çıktı. 18gün için fazla mı almş 1 ayda 1kg diye okuyorum burda yazılanları.

Bızımkıde emzıgı kabul etmıor kucakdan ınmek ıstemıor suan acıl slıng alcm dayanamıorm artık bıleklerım agrıdı kucakda dolastrmkdan yataga koyunca gozlerı dırek acılıpr bnm heryerım agrıor esım sımdı gttı bn aksama kadr nasl dayanachmı dusnuorm kara kara

Dr a soyledn mi canım ? Hiç mi acıkmıyo bu çocuk en fazla 3 hadi çok ağladı yoruldu baygın düştü uyudu desek en en fazla 4 saat sonra uyanması lazım doymak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…