- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.781
Bikac gune yaptrcaz bizde insallah ateş yapmaz simdiden korkuyorum ates olursa naparm dieYarın 4 tane aşımız var. Rota da yaptıracağız. Bizi ne bekliyor korkuyorum..
Yaptıranlar varmı?
İlkte birsey olmaz dimi gece yıkasakİlk ay aşısında ates olmuyor 2. Ayda oluyormus ona giderken dus aldırıp gidiliyormus sonrasında 3 gün duş yokmuş
Anladm cnm ınsallah azalsın yapısık ıkız gıbı dewamlı bırde sıcakda yapıs yapısver canim, suanda ac tok olduguna gore emmiyorlar. 3 aydan sonra emmeleri azalacak
Bikac gune yaptrcaz bizde insallah ateş yapmaz simdiden korkuyorum ates olursa naparm die
Amin canim amin ..Evet her seye ragmen insan 1 dk bile gözünün önünden ayirmak istemiyor .Annemdeyken ver ben diğer odada ilgileneyim sen uyu dedi annem kac kez.Ben kabul etmedim aglarsa getirmezsin burda tut hemen alirim ağlarsa diye.Mecburen bakiciya vereceğim .Evde yatili 3.bir kisi istemem .Burda kv var.Ona da vermem .Çocuğuma bakti aman susayim aman gönlünü hos tutayım diye ugrasamam .Bakiciya verecegim zaman14 aylik olacak insallah .O zamana kadar maddi olarak biraz zorlanacagiz ama tek maasa gore harcamayi ogrenecegiz .Her ay kıyafet ,ayakkabi almayiz.Surekli disarda yemek yemeyiz olur biter.Evlattan kiymetli degil .Bebeğin sana bağlandıkça sende bebeğine bağlanıyorsun biliyomusun 1ayı geçti uykusuzluğa ve sürekli beraber olmaya bir yerde sende alıştın. Bu böyle devam ettiğinde onu bırakmak çok zor olacak aylardır yazışıyoruz burda yazdıklarından anladığm kadarıyla çok çok hassassın evlat konusunda. Çünkü sende zorluklar yaşadın. Sen işe başlayana kadar bebeğinde toparlar kendni büyür ele avuca gelir o zamanda çaresine bakılır elbet, aileden biri mi gelir bakıcı mı tutarsınız bilmiyorum Allah kolaylıklar versin her aşamanızda♡
Aksam babamiz evolvia getirecek bize uyku getirir insallah .Niyeyse mama degisince duzelecek hissine kapildim .Bebelac gold kullanıyorum memnunum ama kaka sorunu bizdede var 4-5 günde yapıyor ve kötü kokulu gazı var normal diyorlar ama bans hiç normal gelmiyor.
Geceden beri yapamiyor .Yani dun 3 kere falan yaptı. Bugun yapar insallah .Cok fazla ıkınıyor. Zorla uyuttum onda da ikincam diye uyandi.
Senin canın sıkılmış biraz.ama soylediklerin kelimesi kelimesine doğru.malesef kadınların geri planda olmasında hemcinslerimizin etkisi çok büyük.bi tanıdığım çocuklarını sayarken 5 devletim var demiş halbuki 7 çocuğu var 2 kız.kızlarını niye saymıyosun demişler onlar geç erkekler önemli demiş.benim kızım olacağını öğrendiğinde üzüldü annem çünkü bu konuda ağzı çok yanmış herkes sürekli kız doğuruyo demiş bana diyo bu dünya kızları haketmiyo kızlar her konuda sıkıntı çekiyo hep dua ettim çocuklarımın sadece erkek çocukları olsun ne bileyim Rabbim bana boyle güzel bi evlat nasip etti oğlum olursa oğlumumu kayırıcam nasıl kıyarım kızıma..şimdiki toplumda kız isterken memur mu maaşlı mı diye sormaya başladılar.kadınların göz dikmedikleri paraları kalmıştı yalnızca artık o göz altında.bi kadın pencereyi tıklatıp memur kızınızı istiyoruz diye mal alır gibi ayaküstü beni istwmiş babam kovmuş yürü git sen kızımı değil maaşını istemeye gelmişsin..hadsiz terbiyesiz..B Berenelam63 daha dün eşimle bununla ilgili konuştuk. Söyledim siz erkekler sperm testi için muayene olurken bile zevk alarak yapıyosunuz bizm muayenelerimiz bile acı veriyo çocukluktan başladım evliliğe kadar olan kadının zorluklarından bahsettm. Bi ilişkiye girip kenara çekiliyosunuz 9ay taşıması doğurması ona bakması yıpranıyoruz diye. Bi sana bak bi bana bak sen baba oldun ben anne oldum peki sana noldu vucudunda herhangi bi değişiklik yada uykularında değişiklik kendş hayatndan feragat ettiğn ne var dedm. Sezeryan ağrıları Göbeğimin olması çatlaklarım ve bebekle olan emzirme mücadelem lohusalık dönemimde beni sanırım biraz psikolojik olarak bitirdi. Kesinlikle isyan etmiyorum ama erkeklerin görevi sadece çalışmak evi geçindirmek miydi ? Eşim sağolsun anlayıslı düşünceli, geldiğn zaman bazen geceleri bebeğe ben bakarım uyursun diyor. Bazen :) Cennet boşuna serilmedi diyorum annelerin ayakları altına kurban oldğm. Bi yazı okumuştm kadın doğduğunda babasının kızı, evlendiğinde kocasının karısı, doğurduğunda çocuğunun anası oluyor, peki kadın ne zaman kendisi olacak gibi birşeydi.
Bizim görevimiz zorluklarımız küçük yaşta baslıyor ve ne yazıkki P Puffinmu nin dediği gibi bizm toplumumuzda bize empoze edilen bu. Mesela ben eşimle sevgiliyken abim burnumdan getirmişti. Sonrasında artık gelsinler yüzük taksınlar diye diretti. Çünkü atıyorum abimin adı Ahmet, ben biriyle konuştğmda elalem duyduğunda abimin adı gidecekti. Ahmetin kardeşi böyle böyle diye. Halbuki ben Zehrayım. Ahmetin bacısı diye anılmaktan nefret etmiştim .
Keza nişanlıyken düğüne bi kaç ay kala eşimle yaşayacağımız yerden alacaktık eşyaları annem kensinlikle göndermedi yalnız. Annem abim ve ben gittik eşimin yaşadığı yere. Bir gün içinde tüm esyaları tek bir yerden almıştk özen bile göstermedim oldu bittiye gelmişti herşey. Ama şimdi abimin sevgilisi var kızın bekar evinde kaldı günlerdir eve gelmedi. Yüzük takacaklar yarın nişanımız var mesela. Ama ben çok hüzünleniyorum. Keske benimde eşimi tanımama fırsat verseydi. İşyerindeyken çocuğun yüzüne bakmama kızardı konusmayacaksın eve gelip tlfnda konusacaksın işyerinde yüzüne bakmayacaksın derdi. Ama şimdi kendi yaptığına bak. Namus bi tek bana mı vardı ? Altında kaldımmı tabiki hayır çok büyük kavgalar ettik aramız hep soğuk doğumuma geldi lohusalığımıda ayrıyeten burnumdsn getirmişri orası ayrı. Yarın nişana hiç gitmek istemiyorum anneme ve abime çok kırgınım. Anneme dün bunları söylüyorum amaan kızım sen bilmiyomusun yaşadğmz toplumu diyor. Toplumla ne ilgisi var madem dininize düşkünsünüz, madem haram, madem namus(!) bana yaptığınızı abime neden yapmıyosunuz, erkek yapar diye ayet varda ben mi okumadım?
Çok duygulandım yazdıklarınıza.
Gündemimde olan konuyu yazmıssınız ondan döktüm içimi
P Puffinmu
. Oğlumuz var evet. Kadınlara ve hayvanlara kıyamayan onların haklarını savunan birey olurlar İnşallah çocuklarımız vicdanlı merhamet sahibi olurlar.
Biz, kadınların onlara Allahın birer emaneti olduğu bilincinde yetiştirebilir ve onlarda bunun farkına vararak büyürler inşallah.....
Icindekilerde şeker yazmıyor canım bende sen sorunca baktım açıkçası.Tok olduğu icin geldiğine eminsen biraz hazmetmesini bekle .Degilse tekrar kusar .
Aptamil gibi cok sekerli degil demi canim?
Eşimle görüştüğümü babam bilmiyodu sadece 2 sene görüştük3. Sene evlendik annem babamdan dha karşıydı ilişkilereCanım çok haklısın yazdıklarında. Malesef böyle bir toplumdayız. Benim ailem topluma göre daha rahat hep sevgililerimle tanıştırdım. Eşimle 7 yıl konuştuk evlenmeden önce evimize geldi gitti ama tüm bunları yapan adam askerde yemin törenine yollamadı mesela. Ataerkil damarı tuttu. Ben hayatım boyu hep savaştım bu tarz insanlarla ve dinlemedim. Ailemle de savaştım yeri geldi. Ama kadın olmak zor bu ülkede. Sürekli savaşmak zorundasın.
Olduk biz bi sıkıntı yaşamadık şükürKizlar 2. Ay asilarini olan bebisler nasil?? Cok yan etki yasadiniz mi??
1. Ay aşisinda sorun yok canim. Zaten dogar dogmaz yaptiklari hepatit b'nin 2.dozunu yapiyorlar.Biz aşımızı olduk hemşire hiç bişy soylemedi yapmam gereken bişy var mı atesı çıkar mı bebeğin ? Çıkarsa ne vereceğim ve banyo ne zaman yaptırabilirim ?
Bizimki de uzamiu sarılık canim ama en uzun uyku 2 saat i bile bulmuyo ayin 10 unda 2.ay kontrolü var değerine bir daha bakılacak siz ne kadarlıksinizBenim kızım da bazı günler baygın gibi uyuyor. Uzamış sarılığı var ona bağlıyorum ben. Hatta korkup acile bile götürdük. Doktor uyusa bile bir şekilde uyandırıp emzir dedi. Aç kaldıkça uykusu ağırlaşıyor
Aynısını arkadasımın annesi de diyordu 8çocuğu var 6sı kız 2si erkek. Kadın benim iki tane fidanım var deyip duruyor. Fidanlarda kızların hepsinden küçük eve kızlar bakıyo geçindiriyo. Fidanlarında önüne sofralar iniyo kalkıyo. Cahiliye devrinin biraz iyisi devirdeyiz kısaca. Bunu hiç bi zaman anlamayacaklar hiç bi umudum yok. Ne diyeyim Allah hayretsin. Babanda en iyisini yapmış memur kızınızı istiyoruz ne ya bi tabak şeker ister gibi kapıyı tıklatıp istemek. Tövbeler olsun. Allah akıl fikir versin.Senin canın sıkılmış biraz.ama soylediklerin kelimesi kelimesine doğru.malesef kadınların geri planda olmasında hemcinslerimizin etkisi çok büyük.bi tanıdığım çocuklarını sayarken 5 devletim var demiş halbuki 7 çocuğu var 2 kız.kızlarını niye saymıyosun demişler onlar geç erkekler önemli demiş.benim kızım olacağını öğrendiğinde üzüldü annem çünkü bu konuda ağzı çok yanmış herkes sürekli kız doğuruyo demiş bana diyo bu dünya kızları haketmiyo kızlar her konuda sıkıntı çekiyo hep dua ettim çocuklarımın sadece erkek çocukları olsun ne bileyim Rabbim bana boyle güzel bi evlat nasip etti oğlum olursa oğlumumu kayırıcam nasıl kıyarım kızıma..şimdiki toplumda kız isterken memur mu maaşlı mı diye sormaya başladılar.kadınların göz dikmedikleri paraları kalmıştı yalnızca artık o göz altında.bi kadın pencereyi tıklatıp memur kızınızı istiyoruz diye mal alır gibi ayaküstü beni istwmiş babam kovmuş yürü git sen kızımı değil maaşını istemeye gelmişsin..hadsiz terbiyesiz..
Yaptı sukur kaldığı yerden devam gunde 2 3 kere :)Poposuna azcık zeytinyağı sürdün mü canım bizde işe yaramıştı.
Geçmiş olsun canım inşallah şifa olur sana :)selam kizlar bilmiyorum yazdimmi gecmisi hatirlamiyorum kann pihtilasmasi cikti bende Aspirine basliycam ayrintili yine kann vericem Ileri derecede ise igne vurunucam insAllah
Insan yapamayınca panik oluyor herşeyi ona bağlıyor nedense. Benim kızımda bugün yapamadı sabahtan beri ağlıyor gazdan mı kakadan mı anlayamadım da.Yaptı sukur kaldığı yerden devam gunde 2 3 kere :)
İlk ay aşısında ateş olmuyor canım ama benim kızım 2 gün çok huysuzdu ağrısı var diye düşünüp calpol vermiştim.Biz aşımızı olduk hemşire hiç bişy soylemedi yapmam gereken bişy var mı atesı çıkar mı bebeğin ? Çıkarsa ne vereceğim ve banyo ne zaman yaptırabilirim ?
Hadi gözün aydın :) ben de iki gündür bekliyordum sabah yaptı o da ben de rahat nefes aldıYaptı sukur kaldığı yerden devam gunde 2 3 kere :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?