- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.801
Aynen kaka çok önemli, bizimki iki gün yapmadıysa mızmızlanması dışında iştahlı mama içermiyor tokluk mu hissediyor nedirInsan yapamayınca panik oluyor herşeyi ona bağlıyor nedense. Benim kızımda bugün yapamadı sabahtan beri ağlıyor gazdan mı kakadan mı anlayamadım da.
Anneye bak anneye.Allah ıslah etsin..Aynısını arkadasımın annesi de diyordu 8çocuğu var 6sı kız 2si erkek. Kadın benim iki tane fidanım var deyip duruyor. Fidanlarda kızların hepsinden küçük eve kızlar bakıyo geçindiriyo. Fidanlarında önüne sofralar iniyo kalkıyo. Cahiliye devrinin biraz iyisi devirdeyiz kısaca. Bunu hiç bi zaman anlamayacaklar hiç bi umudum yok. Ne diyeyim Allah hayretsin. Babanda en iyisini yapmış memur kızınızı istiyoruz ne ya bi tabak şeker ister gibi kapıyı tıklatıp istemek. Tövbeler olsun. Allah akıl fikir versin.
Emziriyorum ama pazartesi işe başlicam mecburen mama gerekecek aptamil kullandım nadiren ama mesela dışarda emzirecek bi yer yoksa falan.sık kullanmadığım için iyi mi kötü mü bilemedim snce aptamilden devammı etsem herkes evolvia diyo aklım karıştı ve bebeğim işe başlayınca beni unutur mu acabaAmin canim amin ..Evet her seye ragmen insan 1 dk bile gözünün önünden ayirmak istemiyor .Annemdeyken ver ben diğer odada ilgileneyim sen uyu dedi annem kac kez.Ben kabul etmedim aglarsa getirmezsin burda tut hemen alirim ağlarsa diye.Mecburen bakiciya vereceğim .Evde yatili 3.bir kisi istemem .Burda kv var.Ona da vermem .Çocuğuma bakti aman susayim aman gönlünü hos tutayım diye ugrasamam .Bakiciya verecegim zaman14 aylik olacak insallah .O zamana kadar maddi olarak biraz zorlanacagiz ama tek maasa gore harcamayi ogrenecegiz .Her ay kıyafet ,ayakkabi almayiz.Surekli disarda yemek yemeyiz olur biter.Evlattan kiymetli degil .
Aksam babamiz evolvia getirecek bize uyku getirir insallah .Niyeyse mama degisince duzelecek hissine kapildim .
Senin canın sıkılmış biraz.ama soylediklerin kelimesi kelimesine doğru.malesef kadınların geri planda olmasında hemcinslerimizin etkisi çok büyük.bi tanıdığım çocuklarını sayarken 5 devletim var demiş halbuki 7 çocuğu var 2 kız.kızlarını niye saymıyosun demişler onlar geç erkekler önemli demiş.benim kızım olacağını öğrendiğinde üzüldü annem çünkü bu konuda ağzı çok yanmış herkes sürekli kız doğuruyo demiş bana diyo bu dünya kızları haketmiyo kızlar her konuda sıkıntı çekiyo hep dua ettim çocuklarımın sadece erkek çocukları olsun ne bileyim Rabbim bana boyle güzel bi evlat nasip etti oğlum olursa oğlumumu kayırıcam nasıl kıyarım kızıma..şimdiki toplumda kız isterken memur mu maaşlı mı diye sormaya başladılar.kadınların göz dikmedikleri paraları kalmıştı yalnızca artık o göz altında.bi kadın pencereyi tıklatıp memur kızınızı istiyoruz diye mal alır gibi ayaküstü beni istwmiş babam kovmuş yürü git sen kızımı değil maaşını istemeye gelmişsin..hadsiz terbiyesiz..
Kiyamam yaa .Insan yapamayınca panik oluyor herşeyi ona bağlıyor nedense. Benim kızımda bugün yapamadı sabahtan beri ağlıyor gazdan mı kakadan mı anlayamadım da.
Resmen gaz cikarma merasimi ,kaka yapma merasimi oluyor :)Hadi gözün aydın :) ben de iki gündür bekliyordum sabah yaptı o da ben de rahat nefes aldı
En bastan Aptamil e karsiydim .Hastaneden çıktığımız gun gec bir saatte nöbetçi eczanede onu bulmuş esim .Ve kocaman paket almis 40 gundur bir bitmedi .Son zamanlarda mamadan sonra aşırı gaz olmaya basladi .Emziriyorum ama pazartesi işe başlicam mecburen mama gerekecek aptamil kullandım nadiren ama mesela dışarda emzirecek bi yer yoksa falan.sık kullanmadığım için iyi mi kötü mü bilemedim snce aptamilden devammı etsem herkes evolvia diyo aklım karıştı ve bebeğim işe başlayınca beni unutur mu acaba
Bi grupta sordum cogunda ateş olmamış olursada benm hemsirenin bana dedigi gibi calpol verirsin demisler canmBendeeşime söledim işe gitmeyecek o gün, tek başıma panik olurum
Canım bu sabahki masajdan sonra nihayet kakasını yaptı. Gün içerisinde sancılanmasını beklemeden masaj yaptım zeytinyağıyla ve öğleden sonra yine kaka yaptı bol bol da gazını çıkardı miniğim.Canım makattan uyarıyorlar sanırım bir araştır istersen
eczaneden aliniyormus, hemsire 180 tl diyordu ama biz o sira 1.ay asisi oluyorduk cok da dikkat etmedimKızlar bu rota aşısı nasıl oluyor eczaneden mi alıcaz? Bide 2 doz olanı 3 doz olanı varmış. her seferinde yeniden alıcak mıyız yoksa bi kere aldığımızda tüm dozlarda kullanılıyor mu?
Önceki kaybın o yüzden miydi o zaman? insallah bundan sonra bu teşhis sayesinde sağlıklı bir gebelik yaşar evladını kucağına alırsın. Bende bütün hamileligim süresince kan sulandırıcı iğne ve aynı zamanda coraspin kullandım.selam kizlar bilmiyorum yazdimmi gecmisi hatirlamiyorum kann pihtilasmasi cikti bende Aspirine basliycam ayrintili yine kann vericem Ileri derecede ise igne vurunucam insAllah
Aynen bencede önceden vermek mantıklı değil. benim bebeklerden birinde ateş ve huzursuzluk yaptı diğerinde hiç bir şey olmadı.Aşıdan önce icirmeyin bence bizimkinin taa aksam azıcık yükseldi o kadar. Onda da vermeyecektim aslında ama çevremden aşırı baskı yaptilar
Üzülme tabiki onu öyle güzel yetiştirki değerini bilsin kadınların.hem Allah büyük bide hayırlısıyla bi kızın olur ilerde inşallahBende koz cocuklarını hep cok sevdim yegenlerimde kız ve dunya tatlıları.onlara özeniyordum birde bole guclu ayakları yere saglam basan bir kız cocugu yetiştirmek istiyordum.ama olmadı Allah bize erkek evlat nasip etti Allah gunah yazmasın ilk bastada uzuldum ama geçti tabiki cabucak.çünkü sağlıklı olması en onemlisi.sonra dusundum bu dunyada guclu kadın zaten cok bence toplumumuzun kadına ve tum canlılara saygılı erkeğe daha cok ihtiyacı var.oyuzden iyiki oğlum olmus diorum artık inşallah gönlümüzdeki gibi yetiştirebiliriz
Kyınvalidemin evi iş yerimle aynı sokakta bazen o bazen kız kardeşim bakacak.memeye çok düşkün nasıl olacak hiç bilmiyorum.borcumuz olmasaydı ayrılırdım 2 yıl.ev hanımlarına özeniyorum valla:)Kiyamam yaa .
Resmen gaz cikarma merasimi ,kaka yapma merasimi oluyor :)
En bastan Aptamil e karsiydim .Hastaneden çıktığımız gun gec bir saatte nöbetçi eczanede onu bulmuş esim .Ve kocaman paket almis 40 gundur bir bitmedi .Son zamanlarda mamadan sonra aşırı gaz olmaya basladi .
Sen de is yerinde sağim yap senin sütünü alabilsin kuzucuk .Kiyamam yaa .Daha minicikler .
Bırakmaz insallah guzel düşün stres yapma.
Bebeğine kim bakacak.
Biz de onlar icin çalışıyoruz napalim .Bir sekilde buyuyecekler.Nacizane fikrim çocuğa sabit bir kisi baksın .Senle beraber 3 farkli kisi 3 farkli yetistirme tarzi demek .Cocugun gelisimi acisindan cok sağlıklı olmaz .Birinin dogru dedigine diğeri yanlis der .Cocuk hep gel gitler yasar .Kyınvalidemin evi iş yerimle aynı sokakta bazen o bazen kız kardeşim bakacak.memeye çok düşkün nasıl olacak hiç bilmiyorum.borcumuz olmasaydı ayrılırdım 2 yıl.ev hanımlarına özeniyorum valla:)
Ah ah ne geldiyse basima 3 .hafta ataginda geldi .Uyumama derdimiz o zaman basladi.Atak haftasi bitince gececek sandim .Ama ikinci atak geldi biz hala ayniyiz .Kızlar oğlum pazar günü dikkatli dikkatli yüzüme bakmaya başladı. Sonra uyku düzeni bozuldu. Dalamıyor uykuya sürekli kucak istiyor falan. Sonra atak takvimi aklıma geldi gerçekten de 6. Hafta atağındaymış ve duyusal atak dönemiymiş. Gözleri dokunma vb duyuları gelişiyormuş. Yüzüme dikkatle bakması ondanmış. 3. Hafta atağında da tutmuştu takvim bunda da tuttu. Bu atak haftaları gerçekten doğru. Duyuları geliiştiği için şarkı söyleyin yüzünü okşayın poposuna pıt pıt yapın diyor. Daha fazla ten teması ister diyor gerçekten doğru.
eczaneden aliniyormus, hemsire 180 tl diyordu ama biz o sira 1.ay asisi oluyorduk cok da dikkat etmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?