- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.841
Canım bize siz aşıyı alıcaksınız biz yapıcaz dediler. Özel aşı devlet karşılamıyormuş. İlk kez sağlık ocağının verdiğini duydum. Hangi ildesin bu arada?Rotavirüsü aşısı bizim doktorumuzda söyledi bizde yapabiliriz dedi ama özel hastane olduğu için.
Aile hekimimiz biz yapıyoruz dedi ilk ay aşımızda. Hatta rota aşısının iki çeşidi varmış. Doktorunuz hangisini yapın derse onu yapacağız dedi. Sağolsun doktorumuzda yazdı bize bugün yapılacak sağlık ocağında.
Hem sağlık ocakları yaparken niye parayla alacaksınız ki bunu anlamadım kızlar. Hepsi devletin sağlık ocağı değil mi ? Burda varsa orda da vardır.
Alışmış olabilir canım. Farklı şekillerde uyutmayı denersin yine çok ağlarsa. Ama ağlıycak diyede kendini odaklama. Bu bebelerin günü gününe tutmuyor. Bi gün çok ağlıyorlar ertesi gün gülücükler saçıyorlar. Insallah bugün ağlamaz hemen uyur. Benimki bi gün kundakla uyuyor ertesi gün istemiyor anakucağında uyuyor ertesi gün onu istemiyor beşiğinde uyuyor bigün müzikle uyuyor bigün pışpışla oyuncak olduk ellerinde resmen heh şu şekilde kolay uyuyor diyemiyorum halaKızlar yaklasık 10gundur kizim daha iyidi daha kolay uyuyodu gunduzleri bizi yormuodu eskisi kadar. Ama 3 gundur aksam 9dan 10dan sonra aglayip duruodu taki yatana kadar. Bugun yine durmadi bizde bebek arabasina koyduk evi turladk aksam 11.30gibiydi arabada sesi cikmadi dolanirken bi guzel uyuyuverdi eve geldk yatagina koyarken uyandi tekrar aglamaya basladi ugrastk ugrastk susturamadk tekrar bebek arabasiyla dolanmaya ciktik uyudu yeni geldk eve yerine yatrdk cokta yorgun dustugu icin belkide uyanmadi yerine koyarken. Yani gece saat 1.30da biz bebek arabasiyla turluoduk. Neden boyle yaptiki ondami uyumak istio. Okadar cok agladiki anca oyle susturabildk. Buarada tatil doneminde her aksam esimle yuruyus yaptm kizimizida bebek arabasina koyuyoduk hep beraber gezioduk acaba alistimi ondanmi bole yapti. Cok sitres oldum simdiden yarin aksam napicak onu dusunmeye basladm
Rotavirüsü aşısı bizim doktorumuzda söyledi bizde yapabiliriz dedi ama özel hastane olduğu için.
Aile hekimimiz biz yapıyoruz dedi ilk ay aşımızda. Hatta rota aşısının iki çeşidi varmış. Doktorunuz hangisini yapın derse onu yapacağız dedi. Sağolsun doktorumuzda yazdı bize bugün yapılacak sağlık ocağında.
Hem sağlık ocakları yaparken niye parayla alacaksınız ki bunu anlamadım kızlar. Hepsi devletin sağlık ocağı değil mi ? Burda varsa orda da vardır.
Canım her bebek farklıdır bende ikisi arasında kalmıştım. Evolvia aldım işe yaramasaydı hipp alıcaktım. Sende dene birisini olmadı diğerine geçersin.Kafam karışık karar veremedim..hipp mi evolvia mı aptamil mi sma mı similac mı bi ara evolvia ya yeltendim bu sefer herkes hipp demeye başladı
Benim eşim özel aşılara karşı. Deneme aşamasında olduğunu falan düşünüyor. Bide yıllar önce rota aşıları toplatılmış onları okudu. Gerekli olsa devlet şart koşardı diyor canım o yüzden kararsızım. Ikna etmeye çalışıyorum.Kızlar rota virusu asısını yaptırmayacak olanlar neden yaptırmıyor acaba? Bir sakıncası mı var? Bize asm hemsire hiç bahsetmedi bolede bi aşı var die.ben sizlerden duydum.kararsız kaldım.birde 2. Ay asılarıyla birlikte olmak zorunda mı? 2. Ay asılarından sonaki gun kendi doktorunda randevusu var ozaman sorayım diorum doktora ama gec kalmıs olur muyuz?
Emziriyorum ama pazartesi işe başlicam mecburen mama gerekecek aptamil kullandım nadiren ama mesela dışarda emzirecek bi yer yoksa falan.sık kullanmadığım için iyi mi kötü mü bilemedim snce aptamilden devammı etsem herkes evolvia diyo aklım karıştı ve bebeğim işe başlayınca beni unutur mu acaba
Değiştirebilirsin bittiğnde canım sürekli emiyor seninki zaten mamayı hangi ara veriyorsun :) doyup uyuduğunda bende bazen korkuyorum uyanınca uyumazsa diye ama uyumamış olursa al gazını yada uyuduğunda bırak uyandığı dk al çıkar gazını yine çıkıyor öyle yapıncada.
Bizde aynı durumdayız ne zaman uyursa uyusun dewamlı uykuda ıkınıor zorluor dalıor snra gene aynı durum uyanıkken zten sureklı cıkana kadr hemende rahatlamıor bıtmıor dewamı war sureklı 3ay dolmadan bıtsn ınsallahGünaydın kızlar dün çok zor bi gündü kızım sürekli ağladı ağladı ağladı dayanamadım akşam 5 gibi bende ağladım kucağımda onunla zıplarken. Şu gaz sıkıntıları bitse artık. Gece uyurken bile gaz çıkartıyordu içim gidiyor elimden bişey gelmedikce
Çok zor canım yaa. Allah gazdan uzak tutsun bebekleri. Doğru düzgün ıkınmayıda bilmedikleri için çok zorlanıyorlarBizde aynı durumdayız ne zaman uyursa uyusun dewamlı uykuda ıkınıor zorluor dalıor snra gene aynı durum uyanıkken zten sureklı cıkana kadr hemende rahatlamıor bıtmıor dewamı war sureklı 3ay dolmadan bıtsn ınsallah
Dogru biliyorsun canim .Bir kutuda 3 farkli ambalaj var.Farkli zamanlarda actim. Tesekkur ederim dusundugun icinCanım mamalar 30 günde kullanılmalı diye biliyorum sonrasında bozuluyorlar. Benim kullandıklarımın üstünde öyle yazıyor bi bak istersen 40 gün kullanma öyle bişey varsa.
Bende sorayım bakalım gerçi vurdurcam mı tam karar veremedim ama
Bişey olacağını sanmıyorum canım. Eskiler 40ı çıktıktan sonra herşeyden yediriyormuş bizlere bile bişey olmamış sağlıkla büyümüşüz. Senin verdiğin mama sonuçta. Kakasıda hava değişikliğinden de olabilir. Bizim 8 gün yapmadığımız olduğunda bile doktor normal diyordu. Sen yine danış doktorunuza.
Benmki ana kucagini cok seviyodu hep onda uyumak istiodu. Simdi buna dedign gibi alisti sanrm buna binince hemen uyuyodu ama son zamanlar gibi boyle cok binmemisti. Off Allah yardımcımız olsun ne diimAlışmış olabilir canım. Farklı şekillerde uyutmayı denersin yine çok ağlarsa. Ama ağlıycak diyede kendini odaklama. Bu bebelerin günü gününe tutmuyor. Bi gün çok ağlıyorlar ertesi gün gülücükler saçıyorlar. Insallah bugün ağlamaz hemen uyur. Benimki bi gün kundakla uyuyor ertesi gün istemiyor anakucağında uyuyor ertesi gün onu istemiyor beşiğinde uyuyor bigün müzikle uyuyor bigün pışpışla oyuncak olduk ellerinde resmen heh şu şekilde kolay uyuyor diyemiyorum hala
Aşılarınızı lütfen yaptırın lütfen lütfen..Canım her bebek farklıdır bende ikisi arasında kalmıştım. Evolvia aldım işe yaramasaydı hipp alıcaktım. Sende dene birisini olmadı diğerine geçersin.
Benim eşim özel aşılara karşı. Deneme aşamasında olduğunu falan düşünüyor. Bide yıllar önce rota aşıları toplatılmış onları okudu. Gerekli olsa devlet şart koşardı diyor canım o yüzden kararsızım. Ikna etmeye çalışıyorum.
Benim şekerden bebem de geceye doğru ağlıyp mızıldanıyo uykusu geliyo ama yatamıyo diye.yarım kundak yaptım 10 dakkada uyudu.denedinmi canım senin hanımda da işe yarar belkiKızlar yaklasık 10gundur kizim daha iyidi daha kolay uyuyodu gunduzleri bizi yormuodu eskisi kadar. Ama 3 gundur aksam 9dan 10dan sonra aglayip duruodu taki yatana kadar. Bugun yine durmadi bizde bebek arabasina koyduk evi turladk aksam 11.30gibiydi arabada sesi cikmadi dolanirken bi guzel uyuyuverdi eve geldk yatagina koyarken uyandi tekrar aglamaya basladi ugrastk ugrastk susturamadk tekrar bebek arabasiyla dolanmaya ciktik uyudu yeni geldk eve yerine yatrdk cokta yorgun dustugu icin belkide uyanmadi yerine koyarken. Yani gece saat 1.30da biz bebek arabasiyla turluoduk. Neden boyle yaptiki ondami uyumak istio. Okadar cok agladiki anca oyle susturabildk. Buarada tatil doneminde her aksam esimle yuruyus yaptm kizimizida bebek arabasina koyuyoduk hep beraber gezioduk acaba alistimi ondanmi bole yapti. Cok sitres oldum simdiden yarin aksam napicak onu dusunmeye basladm
O zaman bnde evolvia başlim önceCanım her bebek farklıdır bende ikisi arasında kalmıştım. Evolvia aldım işe yaramasaydı hipp alıcaktım. Sende dene birisini olmadı diğerine geçersin.
Benim eşim özel aşılara karşı. Deneme aşamasında olduğunu falan düşünüyor. Bide yıllar önce rota aşıları toplatılmış onları okudu. Gerekli olsa devlet şart koşardı diyor canım o yüzden kararsızım. Ikna etmeye çalışıyorum.
anne sütüne yakın olması ve bağışıklığı güçlendirmesi bakımından ben aptamili tercih etmiştim çokta memnun kaldım ben ev içinde toz aptamil kullandım ama ev dışına çıktığımda aptamilin sıvı sütlerini tercih ettim çok pratik oldu hemde ziyan olmamış oldu sizede tavsiye ederim.
Canım bize siz aşıyı alıcaksınız biz yapıcaz dediler. Özel aşı devlet karşılamıyormuş. İlk kez sağlık ocağının verdiğini duydum. Hangi ildesin bu arada?
Mama içerikleri hemen hemen aynı diye biliyorum canım bir şey olmaz inşallah hiç kötü düşünme hapşırık bizimkinde her gün 10 kere en az var öksürük de var hastalık değilmiş bu çok dogalmis bebeğin hafif oksurup hapsurmasiEvet cnm anne sütü ağırlıklı ama düşününce şimdi 3-4 gündür hapşırıyordu, tatilden geldiğimiz için doktorok hafif nezlesi var demişti. Belki mamanın içindeki bi şeye tepki vermiştiryarın doktora sorayım bari (
Benim bildiğim kadarıyla alerjik bebeklerde sıkıntı oluyor. Doktorlar da ikiy ayrılıyor kimi dokunmaz yaptır diyor kimi yaptırma. Bu aşıdan sonra çocuğunun huyu değişen çok kişi varmış. Bebek alerjisi gruplarında yazıyor. Bizimkinin de öyle bir ihtimali var ama rota hastalığından da çok korkuyorum ishalli bir hastalık çünkü. Doktoruna sorcamKızlar rota virusu asısını yaptırmayacak olanlar neden yaptırmıyor acaba? Bir sakıncası mı var? Bize asm hemsire hiç bahsetmedi bolede bi aşı var die.ben sizlerden duydum.kararsız kaldım.birde 2. Ay asılarıyla birlikte olmak zorunda mı? 2. Ay asılarından sonaki gun kendi doktorunda randevusu var ozaman sorayım diorum doktora ama gec kalmıs olur muyuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?