2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım valla su aksam bebek gormeleri cok anlamsız zaten bebek uyuyo bu saatte.ama galiba dusunemiyo insanlar.gecen yıl bi arkadasımızın bebegi olmustu bizde ona aksam gitmiştik.ama insan bebeği olmayınca anlamıyo sanırım oyuzden ben esimden rica ettim gelelim diyen olursa sole gunduz gelsinler.cunku ben bebegime aksam uyku rutini yapıp yatırmaya calısıyorum ve basarıp uyursa bende uyuyorum.ustelik uyursa gun içindeki en uzun uykusu bu aksam 8den sona arası yattıgı uyku oluyor yani benim içinde bulunmaz fırsat.hemen uyumaya calısıyorum.ben artık eşimede soledim aksam misafir kabul etmicem anca uzaktan gelen sehirdısından vs biri olursa onu alıcam.bidaha gelme sansı olmayanı.bebegim biraz buyuyup uyku duzeni olusana kadar kararım bu.kimsede kusura bakmasın.yoksa cok uykusuz kalıyorum ve gunduz bebegime sabrım kalmıyo.bebeğimi üzaceğime milleti uzeyim dedim ben.

Aynen, bu hafta sizde durumlar nasıkdı
Bu hafta altın haftami yaşadım resmen gece 12 den önce uyudu hep. Sabaha kadar sadece mamaya uyandı. Gündüz de 4 saate varan uyumalari oldu. Ağlama krizleri epey azaldı. Artık ayağımda değil beşiğinde sallayıp uyutuyorum. Atak tablosuna bakmadım henüz belki de güneşli haftadayizdir

Çok teşekkür ederim.9-10 saat sürdü dura kalka. Giderken gece gittiğimiz için yol boyu uyudu, ama dönerken sık sık durarak geldik, zor oldu açıkçası. Mama kurtarıcım oldu

Sağlık oc
canım sağlık ocaklarında hemşire açığı oluştuğunda bakanlık bi hemşire görevledirir mesela benim gittiğim sağlık ocağındaki doktora hemşire istemeyin eşim sizinle çalışsın dedi doktor eşimin arkadaşı ve zaten kalıcı bi hemşire arıyolardı sözleşme imzaladık.adam benimle anlaşmak zorunda olmadığı için süt izni vs kısıtlama yapabiliyo başka hemşire alabilirdim ama seni aldım der gibi.malesef devlet sağlık ocağını doktora bırakmış tamamen.kadroluyum oysa..

Rica ederim cmm, seneye çok daha güvenli tatiller yapabileceğimize inanıyorum

14 saat uyumayan bir oğlum var?? Sabah 5buçukta kalktık. Sonra akşam 7buçuğa kadar uyumadı. Şaka gibi?? Saatlerce beni emdi,uyudu,tam yatağa koydum uyandı. Bu hep böyle devam etti. Kaç kere mama verdim. Habire içiyor. Dünyayı yedi bu gün resmen. Toplamda memede kucakta 10ar dk uyudu ancak 1saat bile olmamıştır hepsi. Banyo da yaptırdım mamayı içti beni emdi yok gözler açık arada mızmızlayıp duruyor. Annem uyuttu en sonunda. 7buçuk gibi.
Büyüme atağı filan mi oldu acaba çocukta ya??55 günlüktü bu gün.

Bende süt izni kullanamayacağım arkadaşlar. Sınıf öğretmeniyim. Derslerimi ayarlama şansım yok

Canım bende sınıf öğretmeniyim. Süt izni kullanıyoruz bizim okulda. Öğle arasından bir ders önce gidiyor arkadaşlar eve. Öğle arası daevde oluyorlar. Sonraki 2derse geliyorlar. Sabahçı öğleci isen son derslerini ayarlarlar. Erken çıkarsın. Süt izni senin hakkın sonuçta. Senin olmadığın derse boş dersi olanlar girecek ya da idareciler girecek. Bizde hep öyle oldu. Süt iznine gidenlerin 4.derslerine boş dersi olanlar girdi.

sonsuzzz canım sen sütünü Nasıl arttırdın? Emzirerek arttırdım demişsin bi mesajında. Ben de mama artı meme gidiyorum. Günde 4kere 60cc içiyor. Ama bıraksam 7-24beni emecek oğlum. En fazla bir saat duruyor. Bazen yarım saatte bile emmek istiyor. Kimş zaman da 5-10dk içinde uyuyor emerken. Uyutmamaya çalışıyorum iyice emsin doysun karnı diye. Mama içse de öncesi ya da sonrasında da beni emiyor genelde. Mamayı bırakmak istiyorum ama sütüm az geliyor oğluma sanırım doymuyor çünkü. Nasıl arttırabilirim ve arttığını nasıl anladın sen?mama veriyor musun bu arada?

İlk aydan o kadar gözüm korkmuş ki,sakinliğine uyumasına bir şey olacak diye aklın çıkıyor neredeyse, biraz da güneşli günler yaşayalım zaten:)

Memeden hiç almadım cnm, her mızmızlandığında meme verdim. Akşama doğru süt gelmeyip kendini memeden attığında mama veriyorum. Gece uyurken de mama veriyorum.

Ama benim oğluma 2 gündür bişeyler oldu iştahı az gibi. Hiç mama diye ağlamıyor, 2 gündür mama vermiyorum.

Benim oğlum gece 6-7 saat uyuyor. Bende gece bir kere kalkıp süt sağıyorum 80-90 cc süt çıkıyor.( sütüm azaldı, yorgunluk beni mahfetti, eskiden 120 çıkıyordu) Ertesi gün akşam da o sütü veriyorum ve bu şekilde mama vermiyorum 2 gündür.

Ama şöylede bir sıkıntı var ki oğlum 5 günde hiç kilo almamış, bugün tartıldı

Yani bi şeyler hala yanlış gidiyor

afillim ile benimki dogduklarindan beri bu sekilde... Benimki 43 gundur boyle. Ustelik bu aksam da 7.30dan bu saate kadar uyutamadim. Artik dayanacak sabrim tahammulum fiziksel gucum yasama istegim kalmadi. Emzik verdim 1 kere, memeyi reddetti, vazgectim mecburen.

Seytan diyor ver emzigi biberonu bitsin bu iskence. Cocuk saglikli olacak diye ben ruh sagligimi gunden gune kaybettim valla. Evliligim de zarar goruyor, esime de tahammulum kalmadi

Su an saat 00.15 sevgili (!) misafirlerimiz yeni gitti ...
Olayı anlatıyorum. Uyumayan bebeğimle zorla zor odayi topladim .Tek elimle makineyi bosaltip tek elimle yerleştirdim. Kolum pert tabii. 8 de esim geldi ben yemek yerken bebege bakti .Gun icinde her zamanki gibi uyumadigi icin cok uykusuzve hircindi .Uyuttu ama 10 dk gecmeden uyandi.O sirada misafir geldi .Bizimki agliyor meme istiyor .Elden ele dolasti en son hamile kadin galiba seni istiyor diye akil edebildi de verdi cocugumu .Dedim emzireyim geliyorum odaya gectik .Bebegim emerken uyudu .20 dk sonra esim bayan seni soruyor uyutamadi mi acaba diye hadi gel dedi!Ee mubarek senin de cocugun var yenidogan bebek dinlene dinlene emiyor .Uyumus olsa herhalde tek basima oturmam yanina gelirim demi ...
Neyse sinirlendim aldim kucağıma bebegi gittim .Esim ikramliklari koymus yiyip iciyorlar.Bebegimi yanlarında sallayarak uyuttum .Oo gürültüyü seviyor nasil da uyudu dediler.Oysa ki yorgunluktan baygin düştü .Neyse saat 10 oldu 11 oldu hala oturuyorlar .2 kez kalkmaya yeltendiler.Esim az daha oturun dedi ee tamam dediler .Yarim saat geçti benimki hatun kahve yapar msn dedi ! Onu da ictiler .Saat 12 de kalktilar
Once esime deli oldum .Gittiklerinde de patladim .2 saatlik uykum vardi onu da çaldın diye .Mutfağa ve odaya hic dokunmadım onlari topluyor simdi .Sinirimden aglamak uzereyim .Bebegim uyandi .Ee hakli 2 saat uyudu acikti .
Ama bu ilk ve sondu .Bir daha bu kadar uyumlu davranmam .Ben kendime yetemiyorum çocuğumla ne misafiri .
Evet bazı çocuklar bebekleri hunharca sevmek istiyorlar baxı anne babalar da buna çanak tutuyor ama hamileyse halden anlar diye umut ediyorum, eşin de göz kulak olsun ve yardım etmesini iste

Cnm seni merak etmştm tamda tahmn ettiğimz gibi olmuş. Geçenlerde aynı durumu bende yaşadm eşimin arkadşları geldi eşleryle gece 12.30 a kadar oturdular ve bu benm oğlumun en uzun uyku süresinin bittiği saat. onlar gitti oğlum uyandı.. sonrası malum sabaha kadar nöbet tuttuk pert olmuştm.. hayır gelende sen bebeklisin çayımızı biz alırız dur mutfağı toparlayalım vaktn olmaz demiyor.. bebek emziryrsn daha uyumadı mı diyor ne kadar düşüncesz bi davranış.. inan yabancı değil annemle babam bile geldiğinde düzen şaşıyor.. kaldı ki misafir bu dönemde gelmesn arkadaş günler torbaya girmedi.. Allah bize sabır versn eşlerimz bile bizi anlamıyor ki yabancıdan anlayış bekleyelim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…