- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.961
Kizlar aksam bebek gormeye misafir gelecek.Esim bana sormadan kabul etmis .Mutfak darmadagin oda desen ondan beter.Ustelik ilk kez evimize gelecekler ve bir kez görüşmüşlüğümüz var.(apartmandan komsu)
Hepsini geçtim. Ben bebeğim 8 de uyusa 8 bucukta hemen yatiyorum .En fazla 1 bucuk saat uyuyor zaten.Ee ben aksam onlarla saat 11 12 ye kadar oturup nasil gece bebegimle ilgileneceğim yaa
Bidaha götürelim bakalım canım belki keserler bu seferdevlette yaptırdım canım muayene diye gittim hemen kestiler ücret ödemedim bence sende yaptır bir an önce ememiyorsa
Bu hafta altın haftami yaşadım resmen gece 12 den önce uyudu hep. Sabaha kadar sadece mamaya uyandı. Gündüz de 4 saate varan uyumalari oldu. Ağlama krizleri epey azaldı. Artık ayağımda değil beşiğinde sallayıp uyutuyorum. Atak tablosuna bakmadım henüz belki de güneşli haftadayizdirAynen, bu hafta sizde durumlar nasıkdı
210 tlNekadar peki canm pahalı bir aşımı
Çok geçmiş olsun umarım bundan sonraki tatilleriniz çok daha keyifli geçer ki bebek büyüdükçe öyle olacağını düşünüyorum, gittiğiniz yer ne kadarlık mesafedeydi, ben tatile girmeyi çok istedim ama yola dayanabilir mi diye emin olmadım ankara'dan tatil yerleri 6-8 saatlik uzaklıkta çünkü
Sağlık ocKullandırtmıyorlar derken sağlık ocağında kim yapıyo ki kontrolünü. Bu devletin bize vermiş olduğu bir hak bu konuda amirlere insiyatif tanınmıyor yani kullandırmama gibi bi hakları yok. Sağlık müdürlüğünne dilekçe vermelisin bence
canım sağlık ocaklarında hemşire açığı oluştuğunda bakanlık bi hemşire görevledirir mesela benim gittiğim sağlık ocağındaki doktora hemşire istemeyin eşim sizinle çalışsın dedi doktor eşimin arkadaşı ve zaten kalıcı bi hemşire arıyolardı sözleşme imzaladık.adam benimle anlaşmak zorunda olmadığı için süt izni vs kısıtlama yapabiliyo başka hemşire alabilirdim ama seni aldım der gibi.malesef devlet sağlık ocağını doktora bırakmış tamamen.kadroluyum oysa..Kullandırtmıyorlar derken sağlık ocağında kim yapıyo ki kontrolünü. Bu devletin bize vermiş olduğu bir hak bu konuda amirlere insiyatif tanınmıyor yani kullandırmama gibi bi hakları yok. Sağlık müdürlüğünne dilekçe vermelisin bence
Anladım canım çok sağ ol paylaştığın için Eşim çok gitmek istiyordu ama ben biraz daha çekinceli olduğum için eşimi ikna etmem gerekiyor:)
Bu sene bize de zor ..belki civar yerlere tatil yaparız bir kaç günlüğüne ....
Sağolasın.
İşe başladığında kaç aylık olacak bebişinBende süt izni kullanamayacağım arkadaşlar. Sınıf öğretmeniyim. Derslerimi ayarlama şansım yok
Bende süt izni kullanamayacağım arkadaşlar. Sınıf öğretmeniyim. Derslerimi ayarlama şansım yok
Klimadan nasıl korudunuz, molalarda sıcak suyu nasıl temin ettinizÇok teşekkür ederim.9-10 saat sürdü dura kalka. Giderken gece gittiğimiz için yol boyu uyudu, ama dönerken sık sık durarak geldik, zor oldu açıkçası. Mama kurtarıcım oldu
İlk aydan o kadar gözüm korkmuş ki,sakinliğine uyumasına bir şey olacak diye aklın çıkıyor neredeyse, biraz da güneşli günler yaşayalım zaten:)Bu hafta altın haftami yaşadım resmen gece 12 den önce uyudu hep. Sabaha kadar sadece mamaya uyandı. Gündüz de 4 saate varan uyumalari oldu. Ağlama krizleri epey azaldı. Artık ayağımda değil beşiğinde sallayıp uyutuyorum. Atak tablosuna bakmadım henüz belki de güneşli haftadayizdir
sonsuzzz canım sen sütünü Nasıl arttırdın? Emzirerek arttırdım demişsin bi mesajında. Ben de mama artı meme gidiyorum. Günde 4kere 60cc içiyor. Ama bıraksam 7-24beni emecek oğlum. En fazla bir saat duruyor. Bazen yarım saatte bile emmek istiyor. Kimş zaman da 5-10dk içinde uyuyor emerken. Uyutmamaya çalışıyorum iyice emsin doysun karnı diye. Mama içse de öncesi ya da sonrasında da beni emiyor genelde. Mamayı bırakmak istiyorum ama sütüm az geliyor oğluma sanırım doymuyor çünkü. Nasıl arttırabilirim ve arttığını nasıl anladın sen?mama veriyor musun bu arada?
Klimadan nasıl korudunuz, molalarda sıcak suyu nasıl temin ettiniz
afillim ile benimki dogduklarindan beri bu sekilde... Benimki 43 gundur boyle. Ustelik bu aksam da 7.30dan bu saate kadar uyutamadim. Artik dayanacak sabrim tahammulum fiziksel gucum yasama istegim kalmadi. Emzik verdim 1 kere, memeyi reddetti, vazgectim mecburen.14 saat uyumayan bir oğlum var?? Sabah 5buçukta kalktık. Sonra akşam 7buçuğa kadar uyumadı. Şaka gibi?? Saatlerce beni emdi,uyudu,tam yatağa koydum uyandı. Bu hep böyle devam etti. Kaç kere mama verdim. Habire içiyor. Dünyayı yedi bu gün resmen. Toplamda memede kucakta 10ar dk uyudu ancak 1saat bile olmamıştır hepsi. Banyo da yaptırdım mamayı içti beni emdi yok gözler açık arada mızmızlayıp duruyor. Annem uyuttu en sonunda. 7buçuk gibi.
Büyüme atağı filan mi oldu acaba çocukta ya??55 günlüktü bu gün.
Evet bazı çocuklar bebekleri hunharca sevmek istiyorlar baxı anne babalar da buna çanak tutuyor ama hamileyse halden anlar diye umut ediyorum, eşin de göz kulak olsun ve yardım etmesini iste
Canım valla su aksam bebek gormeleri cok anlamsız zaten bebek uyuyo bu saatte.ama galiba dusunemiyo insanlar.gecen yıl bi arkadasımızın bebegi olmustu bizde ona aksam gitmiştik.ama insan bebeği olmayınca anlamıyo sanırım oyuzden ben esimden rica ettim gelelim diyen olursa sole gunduz gelsinler.cunku ben bebegime aksam uyku rutini yapıp yatırmaya calısıyorum ve basarıp uyursa bende uyuyorum.ustelik uyursa gun içindeki en uzun uykusu bu aksam 8den sona arası yattıgı uyku oluyor yani benim içinde bulunmaz fırsat.hemen uyumaya calısıyorum.ben artık eşimede soledim aksam misafir kabul etmicem anca uzaktan gelen sehirdısından vs biri olursa onu alıcam.bidaha gelme sansı olmayanı.bebegim biraz buyuyup uyku duzeni olusana kadar kararım bu.kimsede kusura bakmasın.yoksa cok uykusuz kalıyorum ve gunduz bebegime sabrım kalmıyo.bebeğimi üzaceğime milleti uzeyim dedim ben.
Canım şubatta başlayacağım aslında 7.5 aylık olacak ama okulda durumlar değişmiş eylülde başlama ihtimalim var 3 aylık olacak o zaman daİşe başladığında kaç aylık olacak bebişin
Cnm seni merak etmştm tamda tahmn ettiğimz gibi olmuş. Geçenlerde aynı durumu bende yaşadm eşimin arkadşları geldi eşleryle gece 12.30 a kadar oturdular ve bu benm oğlumun en uzun uyku süresinin bittiği saat. onlar gitti oğlum uyandı.. sonrası malum sabaha kadar nöbet tuttuk pert olmuştm.. hayır gelende sen bebeklisin çayımızı biz alırız dur mutfağı toparlayalım vaktn olmaz demiyor.. bebek emziryrsn daha uyumadı mı diyor ne kadar düşüncesz bi davranış.. inan yabancı değil annemle babam bile geldiğinde düzen şaşıyor.. kaldı ki misafir bu dönemde gelmesn arkadaş günler torbaya girmedi.. Allah bize sabır versn eşlerimz bile bizi anlamıyor ki yabancıdan anlayış bekleyelim..Su an saat 00.15 sevgili (!) misafirlerimiz yeni gitti ...
Olayı anlatıyorum. Uyumayan bebeğimle zorla zor odayi topladim .Tek elimle makineyi bosaltip tek elimle yerleştirdim. Kolum pert tabii. 8 de esim geldi ben yemek yerken bebege bakti .Gun icinde her zamanki gibi uyumadigi icin cok uykusuzve hircindi .Uyuttu ama 10 dk gecmeden uyandi.O sirada misafir geldi .Bizimki agliyor meme istiyor .Elden ele dolasti en son hamile kadin galiba seni istiyor diye akil edebildi de verdi cocugumu .Dedim emzireyim geliyorum odaya gectik .Bebegim emerken uyudu .20 dk sonra esim bayan seni soruyor uyutamadi mi acaba diye hadi gel dedi!Ee mubarek senin de cocugun var yenidogan bebek dinlene dinlene emiyor .Uyumus olsa herhalde tek basima oturmam yanina gelirim demi ...
Neyse sinirlendim aldim kucağıma bebegi gittim .Esim ikramliklari koymus yiyip iciyorlar.Bebegimi yanlarında sallayarak uyuttum .Oo gürültüyü seviyor nasil da uyudu dediler.Oysa ki yorgunluktan baygin düştü .Neyse saat 10 oldu 11 oldu hala oturuyorlar .2 kez kalkmaya yeltendiler.Esim az daha oturun dedi ee tamam dediler .Yarim saat geçti benimki hatun kahve yapar msn dedi ! Onu da ictiler .Saat 12 de kalktilar
Once esime deli oldum .Gittiklerinde de patladim .2 saatlik uykum vardi onu da çaldın diye .Mutfağa ve odaya hic dokunmadım onlari topluyor simdi .Sinirimden aglamak uzereyim .Bebegim uyandi .Ee hakli 2 saat uyudu acikti .
Ama bu ilk ve sondu .Bir daha bu kadar uyumlu davranmam .Ben kendime yetemiyorum çocuğumla ne misafiri .
Doktorunuz ne dedi?Acaba sütünüzmü besleyici değil?Kızlar bebeğim 1 ayini doldurdu 2800 kilo doğmuştu bir ayda sadece 200 gr almis sutum de var ne yapacam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?