- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.941
Donenceli nasıl oluyor? Oyun halısı üzerinde iki tane çubuk var kubbe şeklinde oyuncak asılı. Valla şuanda gayet mutlu çırpiniyo içinde oyuncaklarla konuşuyo. Yanlışlıkla ayağı eli çarpınca ses çıkıyor müzik çalıyor şaşkın şaşkın bakıyorDönenceli oyun halısı mı cnm onu ben de düşünüyorum ama üç aylık hatta dört aylıkken daha çok durabilir farkedebilir gibi geliyor sen bi denet bakalım ne yapacak, durursa gerçekten çok iyi bize:)
Kaç günlük canımDonenceli nasıl oluyor? Oyun halısı üzerinde iki tane çubuk var kubbe şeklinde oyuncak asılı. Valla şuanda gayet mutlu çırpiniyo içinde oyuncaklarla konuşuyo. Yanlışlıkla ayağı eli çarpınca ses çıkıyor müzik çalıyor şaşkın şaşkın bakıyor
Güzel soru bı hesapliyimKaç günlük canım
Sen işteyken oyalanir onunla :) ben de biraz büyüsün piyanolu olanlardan alcam .Donenceli nasıl oluyor? Oyun halısı üzerinde iki tane çubuk var kubbe şeklinde oyuncak asılı. Valla şuanda gayet mutlu çırpiniyo içinde oyuncaklarla konuşuyo. Yanlışlıkla ayağı eli çarpınca ses çıkıyor müzik çalıyor şaşkın şaşkın bakıyor
Yaa piyanolu olanları ben de gördüm çok kararsız kaldım ama bizimkine şarkı söylüyorum hiç oralı olmuyor müzik açıyorum umursamiyor demek ki ana babası gibi müziğe ilgisi yok dedimSen işteyken oyalanir onunla :) ben de biraz büyüsün piyanolu olanlardan alcam .
Canımm biz Antalya da her şey dahil otele gittik. Pek keyif aldık diyemiyorumneden dersen;
Deniz kenarı çok sıcaktı, havuz kenarı ağaç altı şenzlonglarda oturduk. Havuzs girmedik. Eşim gitti 10 dk yüzdü geldi, kurulandı oğlanı aldı ben gittim 5 dk yüzdüm geldim, duş aldım, bikini değiştirdim(emzireceğim için temizlendim) geldim emzirdim, derken denize girmek işkence oldu.
Tek başına yüzmek çok sıkıcıydı.
Öğlen sıcağında oğlum çok rahatsız olduğu için odaya gittik i, evde uyumayan çocuk orda gündüz 3-4 saat uyudu :) odadan çıkamadık, 5-6 gibi çıkıp oğlanı da denize sokup 5 dk odaya döndük. Denizi sevdi :)
Yemeklerde restoranlar kalabalık enfeksiyon riski olmasın diye hep en kenarları kolladık. Klimalı yere girmedik o yüzden yandık:) yemeğide bi eşim aldı geldi ben gittim. Oğlan muzmızlanınca kucağa al gezdir derken yemeklerde keyf vermedi.
Akşamları anfi tiyatro da güzel şeyler oluyordu ama ses çok yüksek diye katılamadık.
Havuzbaşı barda sigara çok içiliyor diye kaçtık.
Akşam deniz kenarı çok esiyordu, hasta olur diye kaçtık.
Gece klubü zaten artık hayal :)
Oğlanı üşütcez diye odada klimayı çok açamadık, o sıcakta nemde yandık, arabada da aynı şekilde.
O sıcakta üzerimde örtüyle emzirmek çok sıkıntılı olduğundan 20 dk fln emzirip, ağlarsa mama verdim.
Döndüğümüz gün oğlumun sol gözü yaşarıyordu, geldik hemen doktora gittik, hafif iltihap var dedi, damla verdi, ertesi gün sol geçti, sağ yaşardı, o da bi günde geçti ama hasta ettik sonuçta :)
Eğer ki antalya kadar sıcak olmayan, çok kalabalık olmayan bi yere, yanınızda biriyle gidecekseniz güzel olur ama bizimki gibi olacaksa paranıza yazık:)
Dönenceli dediğim senin dediğin yani, içinde mutluysa çok iyi ,ben de alırım kendini oyalasın biz de rahat nefes alalımDonenceli nasıl oluyor? Oyun halısı üzerinde iki tane çubuk var kubbe şeklinde oyuncak asılı. Valla şuanda gayet mutlu çırpiniyo içinde oyuncaklarla konuşuyo. Yanlışlıkla ayağı eli çarpınca ses çıkıyor müzik çalıyor şaşkın şaşkın bakıyor
Evet bazı çocuklar bebekleri hunharca sevmek istiyorlar baxı anne babalar da buna çanak tutuyor ama hamileyse halden anlar diye umut ediyorum, eşin de göz kulak olsun ve yardım etmesini isteEvet yaa en son gelen misafirde hem gece hem gunduz uykusuzluk nirvanadaydim .Kucagimda pispislarken sizdi kaldı. Ve kucagimda 45 dk uyudu .Sanki yalan soyluyor gibi oluyor hic durmuyor uyumuyor deyince.
Insallah hemen kalkarlar .Kadin da hamileymis bir tane 3 yaşında kizi var. Cok hareketli bebege bisey yaparsa diye korkusu sardi simdiden.
Aramızda 3 gün varmış seninki de bayrama denk gelmişti dimi:)Güzel soru bı hesapliyim
75 civari
Rotavirüs aşısı gerekliliği ve etkisi tartışılır diye biliyorum.Büyük kızıma yatırmadım ve hiç ishal olmadı.Şimdi ufaklığa yaptırsammı kararsızım.Şuan yırtdışındayız, aile hekimi bu aşının genelde 1 yaş altı kreşe gitme durumu olan bebeklere tavsiye edildiğini söyledi.Büyük abla okula gidiyor, bir ihtimal abla mikrop getirirse bulaştırmasın diye düşünebilirsin dedi.Fiyatı burada çok uygun olduğu için sanırım yaptıracağım.Kızlar rota virusu asısını yaptırmayacak olanlar neden yaptırmıyor acaba? Bir sakıncası mı var? Bize asm hemsire hiç bahsetmedi bolede bi aşı var die.ben sizlerden duydum.kararsız kaldım.birde 2. Ay asılarıyla birlikte olmak zorunda mı? 2. Ay asılarından sonaki gun kendi doktorunda randevusu var ozaman sorayım diorum doktora ama gec kalmıs olur muyuz?
Canım uyku periyotları suan 30-45 dk civarında.ilk uyku periyodu bitince 2. Ye dalamıyolarmış oyuzden ilk uykunun sonunda uyanıo.kendi kendine uyumayı öğrenmeleri gerekiomus.ama nasıl die sorma inan bilmiorum benimkide aynı yakında cıldırmazsam iyidirKızlar bebeklerinizin gündüz uykuları kaç dk sürüyor.. benm ki iki saat uyanık kalsa yarım saat uyuyor. Sürekli böyle ama saat tutuyorum tam 30. Dk da uyanıyor başta tesadüf demştm ama hep aynı oluyor nerde uyursa uyusun süre değişmiyor çıldırıcam..
Haklısın tabi elimden geleni yapıcam bakalımOldu bile surekli krem kullanmak zorunda kaliyorim .
Canim olur mu oyle sey .O senin hakkin devlet vermiş o hakki .Kimse önüne geçemez. Bu konuda dik dur sakin vermiyorlar diye pes etme. Bebeginin sana 5 dk once kavuşması bile ne kadar onem tasiyor ki bu 5 dk degil ki .
Evet canım bayramın ilk günü :) senin bebiş düzeldi mi birazAramızda 3 gün varmış seninki de bayrama denk gelmişti dimi:)
Evet cnm ilk aya göre aglama krizleri azaldı kendi başına daha uzun süre kalabiliyor dün gündüz hiç uyumadı aşırı mızmızdı gece uyumakta zorlandı o yüzden başa mı sarıyoruz diye endişelendim, umarım düne özgüdürEvet canım bayramın ilk günü :) senin bebiş düzeldi mi biraz
Uzun süre uyumayınca uyumakta zorlaniyorlarmis canım ondandır inşallah seninkinin tahmini doğum tarihi neydi?Evet cnm ilk aya göre aglama krizleri azaldı kendi başına daha uzun süre kalabiliyor dün gündüz hiç uyumadı aşırı mızmızdı gece uyumakta zorlandı o yüzden başa mı sarıyoruz diye endişelendim, umarım düne özgüdür
4 temmuzdu cnm, doğumdan üç gün önce muayenedeydım doktor henüz kanala girmemiş nst de normal henüz beklemiyorum demişti, kendimi sonraki haftalara hazırlamıştım oysaUzun süre uyumayınca uyumakta zorlaniyorlarmis canım ondandır inşallah seninkinin tahmini doğum tarihi neydi?
Bir yanlış anlaşılma var herhalde.Rota aşısı hiçbir ülkede mecburi değil ve ücreti size ait.Sağlık ocağı biz yapıyoruz derken muhtemelen iğneyi yaparız/yada ağızdan damlatırız demek istemiştir.Rotavirüsü aşısı bizim doktorumuzda söyledi bizde yapabiliriz dedi ama özel hastane olduğu için.
Aile hekimimiz biz yapıyoruz dedi ilk ay aşımızda. Hatta rota aşısının iki çeşidi varmış. Doktorunuz hangisini yapın derse onu yapacağız dedi. Sağolsun doktorumuzda yazdı bize bugün yapılacak sağlık ocağında.
Hem sağlık ocakları yaparken niye parayla alacaksınız ki bunu anlamadım kızlar. Hepsi devletin sağlık ocağı değil mi ? Burda varsa orda da vardır.
Oyun halısı sipariş vermiştim geldi. 110 TL bayıldım sırf bi yarım saat oyalanır da kahvaltı falan yaparım diye. Şuanda uyuyor uyanınca tepkisine bakıncam. Sevmezse opucukle dovucem onu bu kıtlıkta
Bı de kızlar ben oğlumun pipisi haric her yerini öpüyorum dayanamıyorum o da pek sesini çıkarmıyor seviyor hatta. Poposunu falan öpmek sakıncalı mı acaba veya poposuna vurmak?
Cnm ben onceden almstm oyun halisini hamileligi ogrwndigimde buara haliyi kullanmaya basladm yaklask gunde 2 defa kadar icinde 20dk fln duruo ayna yakinda aynasina vuruo guluo. Belki ilerde bu sure artar bakalm.61 gunluk benm bebegm buaradaDonenceli nasıl oluyor? Oyun halısı üzerinde iki tane çubuk var kubbe şeklinde oyuncak asılı. Valla şuanda gayet mutlu çırpiniyo içinde oyuncaklarla konuşuyo. Yanlışlıkla ayağı eli çarpınca ses çıkıyor müzik çalıyor şaşkın şaşkın bakıyor
Bizimkilerin atak haftaları aynı olacak o zaman tahmini doğum tarihleri aynı cunku4 temmuzdu cnm, doğumdan üç gün önce muayenedeydım doktor henüz kanala girmemiş nst de normal henüz beklemiyorum demişti, kendimi sonraki haftalara hazırlamıştım oysa
Aynen, bu hafta sizde durumlar nasıkdıBizimkilerin atak haftaları aynı olacak o zaman tahmini doğum tarihleri aynı cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?