- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.981
Aynen 1 eylül benimde Allah yardımcımız olsunCanım şubatta başlayacağım aslında 7.5 aylık olacak ama okulda durumlar değişmiş eylülde başlama ihtimalim var 3 aylık olacak o zaman da
Canım çok üzüldüm ve sinirlendiğim senin adına hadi erkekleri geçtim de hamile ve cocuklu Bayana ne demeli anlayışsızlık, doğum yaptığında sen de ona git uzun uzun otur ilgi bekle de hatırlasın zorluklarıSu an saat 00.15 sevgili (!) misafirlerimiz yeni gitti ...
Olayı anlatıyorum. Uyumayan bebeğimle zorla zor odayi topladim .Tek elimle makineyi bosaltip tek elimle yerleştirdim. Kolum pert tabii. 8 de esim geldi ben yemek yerken bebege bakti .Gun icinde her zamanki gibi uyumadigi icin cok uykusuzve hircindi .Uyuttu ama 10 dk gecmeden uyandi.O sirada misafir geldi .Bizimki agliyor meme istiyor .Elden ele dolasti en son hamile kadin galiba seni istiyor diye akil edebildi de verdi cocugumu .Dedim emzireyim geliyorum odaya gectik .Bebegim emerken uyudu .20 dk sonra esim bayan seni soruyor uyutamadi mi acaba diye hadi gel dedi!Ee mubarek senin de cocugun var yenidogan bebek dinlene dinlene emiyor .Uyumus olsa herhalde tek basima oturmam yanina gelirim demi ...
Neyse sinirlendim aldim kucağıma bebegi gittim .Esim ikramliklari koymus yiyip iciyorlar.Bebegimi yanlarında sallayarak uyuttum .Oo gürültüyü seviyor nasil da uyudu dediler.Oysa ki yorgunluktan baygin düştü .Neyse saat 10 oldu 11 oldu hala oturuyorlar .2 kez kalkmaya yeltendiler.Esim az daha oturun dedi ee tamam dediler .Yarim saat geçti benimki hatun kahve yapar msn dedi ! Onu da ictiler .Saat 12 de kalktilar
Once esime deli oldum .Gittiklerinde de patladim .2 saatlik uykum vardi onu da çaldın diye .Mutfağa ve odaya hic dokunmadım onlari topluyor simdi .Sinirimden aglamak uzereyim .Bebegim uyandi .Ee hakli 2 saat uyudu acikti .
Ama bu ilk ve sondu .Bir daha bu kadar uyumlu davranmam .Ben kendime yetemiyorum çocuğumla ne misafiri .
Cnm seni merak etmştm tamda tahmn ettiğimz gibi olmuş. Geçenlerde aynı durumu bende yaşadm eşimin arkadşları geldi eşleryle gece 12.30 a kadar oturdular ve bu benm oğlumun en uzun uyku süresinin bittiği saat. onlar gitti oğlum uyandı.. sonrası malum sabaha kadar nöbet tuttuk pert olmuştm.. hayır gelende sen bebeklisin çayımızı biz alırız dur mutfağı toparlayalım vaktn olmaz demiyor.. bebek emziryrsn daha uyumadı mı diyor ne kadar düşüncesz bi davranış.. inan yabancı değil annemle babam bile geldiğinde düzen şaşıyor.. kaldı ki misafir bu dönemde gelmesn arkadaş günler torbaya girmedi.. Allah bize sabır versn eşlerimz bile bizi anlamıyor ki yabancıdan anlayış bekleyelim..
Canım çok üzüldüm ve sinirlendiğim senin adına hadi erkekleri geçtim de hamile ve cocuklu Bayana ne demeli anlayışsızlık, doğum yaptığında sen de ona git uzun uzun otur ilgi bekle de hatırlasın zorlukları
Şuan gezdiriyomusun doktora soylemişmiydinizCok sinirli ve uykusuzum .Hala uyanigiz .Esim normalde gece bakardi .Az once cagirdim uyumuyor biraz bak diye.5 dk bakti ben uyuyacağım dedi cekti gitti.Ben ne yapcam bu bebekle aksama kadarHayir uyusa emmek icin uyansa tamam .Ama saatlerdir uyanik ve ben ayaktayim .
Ptesi randevumuz canim.Maalesef tansiyonum düştüğü icin gezdirmiyorum. Ee 20 saattir uyanığım bunye kaldırmıyor .Memede mizmizlaniyor.Şuan gezdiriyomusun doktora soylemişmiydiniz
Muskat dedikleri şeyi deneseydin keşke..bebeğin çok güçlüPtesi randevumuz canim.Maalesef tansiyonum düştüğü icin gezdirmiyorum. Ee 20 saattir uyanığım bunye kaldırmıyor .Memede mizmizlaniyor.
Canım yaa senin dinlenmen beslenmen gerekiyor ki süt yapabilirsin bebeğinle ilgilenebilesin sendeki huzursuzluğu bebek de çekiyor gündüz için birini birkaç saat de olsa çağırma ihtimalin varsa veya eşim birkaç saat de olsa izin alsa seni rahatlasa su an aklıma bunlar geliyorPtesi randevumuz canim.Maalesef tansiyonum düştüğü icin gezdirmiyorum. Ee 20 saattir uyanığım bunye kaldırmıyor .Memede mizmizlaniyor.
Ben de gece bir kez de olsa sağıyorum gündüz hem emzirip mama veriyorum ama senin süt miktarın gayet iyiymiş maşallah peki gğngüz emzirdikten sonra mamaya ihtiyaç duyuyor musun emzirme sıklığın süresi ne oluyorKızlar gece gece aydınlanma yaşıyorum :)
Bugün benim için çok yorucuydu ve geceye kadar yemek bile yemediğim, kahvaltıyla 12ye kadar durduğum, su içmediğim bi gündü. Moralim de çok bozuktu. Ama gün boyu yine oğlumu emzirdim..
Neyse ben 3 gündür gece oğlum uyanmıyor diye, yatırdığım saatten 3,5-4 saat sonrasına saat kurup sütümü sağıyorum..
İlk gün 80cc çıktı, ikinci gün 90 cc çıktı. Böyle bi günden sonra sütüm azalmıştır kesin diye beklerken bugün de 100 cc çıktı..
Yani beslenmenin, su, rezene çayı içmenin, moralin süt üretimi ile çok alakalı olmadığını, aslolanın bebeği emzirmek olduğunu bugün kendimce ispatlamış oldum :)
Ben de gece bir kez de olsa sağıyorum gündüz hem emzirip mama veriyorum ama senin süt miktarın gayet iyiymiş maşallah peki gğngüz emzirdikten sonra mamaya ihtiyaç duyuyor musun emzirme sıklığın süresi ne oluyor
Bende süt miktarımı merak ediyorum ama benim oğlum hiç 3 saat deliksiz uyumuyor gündüz biz de genelde memedeyiz emiyor 1 saat sonra tekrar emme süresi yarım saati buluyor gecede 1.30 saatte bir uyanıyor yarım saat emip uyuyor yani bu durumda hiç 3 saati bulup süt sapma fırsatı yakalayamadımKızlar gece gece aydınlanma yaşıyorum :)
Bugün benim için çok yorucuydu ve geceye kadar yemek bile yemediğim, kahvaltıyla 12ye kadar durduğum, su içmediğim bi gündü. Moralim de çok bozuktu. Ama gün boyu yine oğlumu emzirdim..
Neyse ben 3 gündür gece oğlum uyanmıyor diye, yatırdığım saatten 3,5-4 saat sonrasına saat kurup sütümü sağıyorum..
İlk gün 80cc çıktı, ikinci gün 90 cc çıktı. Böyle bi günden sonra sütüm azalmıştır kesin diye beklerken bugün de 100 cc çıktı..
Yani beslenmenin, su, rezene çayı içmenin, moralin süt üretimi ile çok alakalı olmadığını, aslolanın bebeği emzirmek olduğunu bugün kendimce ispatlamış oldum :)
Cnm uzun uykuya kaçta geçiyorsunuz? Maşallah gece uyanmaması güzel.sağmanda çok mantıklı olmuş çünkü gece emzirmek sütü gerçekten etkiliyorBende gece emzirmenin önemini okuduktan sonra böyle bir karar aldım...
Gündüz sürekli emme halinde olduğumuz için ne emiyo, ne kdr emiyor hiç bilemiyorum. Bazen akşama doğru yada akşam ağlıyor baya kendini memeden atıyor. O zaman memenim boş olduğunu ve doymadığını düşünerek mama veriyorum sakinleşiyor. Sonra geceye kdr yine sürekli emince gece de mama veriyorum.. ama 2 gündür gece sağdığım sütü verdiğim için mama vermiyorum.
Bende süt miktarımı merak ediyorum ama benim oğlum hiç 3 saat deliksiz uyumuyor gündüz biz de genelde memedeyiz emiyor 1 saat sonra tekrar emme süresi yarım saati buluyor gecede 1.30 saatte bir uyanıyor yarım saat emip uyuyor yani bu durumda hiç 3 saati bulup süt sapma fırsatı yakalayamadım
Cnm uzun uykuya kaçta geçiyorsunuz? Maşallah gece uyanmaması güzel.sağmanda çok mantıklı olmuş çünkü gece emzirmek sütü gerçekten etkiliyor
Canım yanlış anlamanı istemem ama yapablrsen gece uykusuna biraz daha erken geçin derim. Gece uyandığında da sağmak yerine seni emer hem. Bak bi yazı paylaşıcam seninle11.30 gibi odaya getiriyorum cnm, alt değişim, pijama giyme ve mana, emzirme derken 00.00-00.30 gibi uyuyor. Gece sağmak iyiymiş gerçekten:)
Canım nasılsınız Asi Ateş yapmamıştır inşallah11.30 gibi odaya getiriyorum cnm, alt değişim, pijama giyme ve mana, emzirme derken 00.00-00.30 gibi uyuyor. Gece sağmak iyiymiş gerçekten:)
Teşekkür ederim cnm. Birde bu şekilde deneyeyim :)Canım yanlış anlamanı istemem ama yapablrsen gece uykusuna biraz daha erken geçin derim. Gece uyandığında da sağmak yerine seni emer hem. Bak bi yazı paylaşıcam seninle
Canım nasılsınız Asi Ateş yapmamıştır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?