- 17 Nisan 2016
- 338
- 581
- 53
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.021
Banyo yapılmayacak olan aşı verem aşısıydı. Bizede dün 3 aşı yapılacaktı verem aşısı gelmemiş haftaya kaldı. Dünde banyo yaptırıp gitmiştim su an banyo sıkıntısı yok haftaya 3 gün yasakCanım ben senin yada bi başka arkadaşın sanırım yazdığını gördüm 3 gün banyo yasak diye, hemşireye özellikle sordum yaptırabilirsiniz dedi. Tam olarak banyo da yaptırmadık aslında, ılık suda havlu ıslatıp tüm vucüdü sildik en son ayakları suya soktuk. Ama her yeri ıslandı yani. Bilmiyorum herkes farklı farklı anlamadım
Su an saat 00.15 sevgili (!) misafirlerimiz yeni gitti ...
Olayı anlatıyorum. Uyumayan bebeğimle zorla zor odayi topladim .Tek elimle makineyi bosaltip tek elimle yerleştirdim. Kolum pert tabii. 8 de esim geldi ben yemek yerken bebege bakti .Gun icinde her zamanki gibi uyumadigi icin cok uykusuzve hircindi .Uyuttu ama 10 dk gecmeden uyandi.O sirada misafir geldi .Bizimki agliyor meme istiyor .Elden ele dolasti en son hamile kadin galiba seni istiyor diye akil edebildi de verdi cocugumu .Dedim emzireyim geliyorum odaya gectik .Bebegim emerken uyudu .20 dk sonra esim bayan seni soruyor uyutamadi mi acaba diye hadi gel dedi!Ee mubarek senin de cocugun var yenidogan bebek dinlene dinlene emiyor .Uyumus olsa herhalde tek basima oturmam yanina gelirim demi ...
Neyse sinirlendim aldim kucağıma bebegi gittim .Esim ikramliklari koymus yiyip iciyorlar.Bebegimi yanlarında sallayarak uyuttum .Oo gürültüyü seviyor nasil da uyudu dediler.Oysa ki yorgunluktan baygin düştü .Neyse saat 10 oldu 11 oldu hala oturuyorlar .2 kez kalkmaya yeltendiler.Esim az daha oturun dedi ee tamam dediler .Yarim saat geçti benimki hatun kahve yapar msn dedi ! Onu da ictiler .Saat 12 de kalktilar
Once esime deli oldum .Gittiklerinde de patladim .2 saatlik uykum vardi onu da çaldın diye .Mutfağa ve odaya hic dokunmadım onlari topluyor simdi .Sinirimden aglamak uzereyim .Bebegim uyandi .Ee hakli 2 saat uyudu acikti .
Ama bu ilk ve sondu .Bir daha bu kadar uyumlu davranmam .Ben kendime yetemiyorum çocuğumla ne misafiri .
Çok güzell, yarın da aşımız var vay halimize :)Aaa şimdi baktım bu hafta atak haftasiymis
Bir de gece ben uyuycam deyip cekti gitti iyice deli oldum .Neyse ki kahvalti yaptim bir elimde bebekle .Simdi uyuttum .Insallah biraz uyur da ikimiz de dinleniriz.Bu ne düşüncesizlik ilk defa gittiğin bi evde ve küçük bebeği olan birinde bu kadar oturulur mu. Nezaketen biraz daha oturun denir eyvallah da onlar da zaten kalkmaya niyetli değillermiş ağız aramışlar. Bir daha gelmek isteyene misafir kabul etmiyoruz diyiverin. Eşine de sitem et bir daha emrivaki yaparsan çıkmam misafirin yanına rezil olursun de.
Biz verem yaptırdık ama hemşire yaptırın dedi..Banyo yapılmayacak olan aşı verem aşısıydı. Bizede dün 3 aşı yapılacaktı verem aşısı gelmemiş haftaya kaldı. Dünde banyo yaptırıp gitmiştim su an banyo sıkıntısı yok haftaya 3 gün yasak
sonsuzzz hemşire özellikle verem aşısı yapılan kolu için banyo yasak dedi.
Cok fazla uyaran oldugu icin tedirgin olmustur bebegin. Normale döner o da dinlenince kuzum.Dün abimin nişanını yaptık. Üstümden tır geçse bu kadar yorulmazdım bebeğin 39gün sakin durup 40.gün çıldırması
Eki Görüntüle 2183755
Kızlar uyku düzeni buna benzer olmaliymis. Gerçekten bizim bebeğe uyuyor gibi bu tabloya uyunca daha güzel uyuyor çocuk ve daha az agliyor
Canim toplam sanirim .Kesintisiz degil yani.Yenidoğan bebek 8 saat aç kalabilirmiymiş, enteresan..
Mamayı kaç cc veriyorsunuz ben 70 veriyorum öncesinde biraz emzşrşyorum ama 1.30 saat sonra uyanıyorBen merakımdan öğünü mama ile geçip 3 saat meme vermeyip, sağıyordum
Toplam sanırım. Gece mama verirken tam olarak uyanmiyor bizimki gözler yarı kapalı içip uykuya devam ediyor.Yenidoğan bebek 8 saat aç kalabilirmiymiş, enteresan..
Cocugun odasi ayri oldugu halde mi odasini ayirdi ?Kızlar eşim yatakları hatta odayı ayırdı resmen. Çocuk kendi odasında ben kendi odamda o da kullanmadığımiz oturma odasında uyuyor. Kapısını kapatıyor ağlama duymamak için. Eee çocuk belki 5 yaşına kadar gece uyancak aglicak nolcak böyle oldu olacak bosanalim çocuk bende kalsın bütün dedim. Bu gece yatak odasına geldi yattı. Sabah söyleniyor uyuyamadım nasıl işe gidicem böyle diyeçocuk da çok aglamiyor yani acikip mizildaniyor en fazla 2-3 dk hemen gidip susturuyorum uyuyor sonra.
Kızlar gece gece aydınlanma yaşıyorum :)
Bugün benim için çok yorucuydu ve geceye kadar yemek bile yemediğim, kahvaltıyla 12ye kadar durduğum, su içmediğim bi gündü. Moralim de çok bozuktu. Ama gün boyu yine oğlumu emzirdim..
Neyse ben 3 gündür gece oğlum uyanmıyor diye, yatırdığım saatten 3,5-4 saat sonrasına saat kurup sütümü sağıyorum..
İlk gün 80cc çıktı, ikinci gün 90 cc çıktı. Böyle bi günden sonra sütüm azalmıştır kesin diye beklerken bugün de 100 cc çıktı..
Yani beslenmenin, su, rezene çayı içmenin, moralin süt üretimi ile çok alakalı olmadığını, aslolanın bebeği emzirmek olduğunu bugün kendimce ispatlamış oldum :)
Bizimkide aynıydı boşarım dedim sabaha kadar başında bekledi. Ama ben ciddiyim fitil gibiyim zaten damarıma basılmasını bekliyorumKızlar eşim yatakları hatta odayı ayırdı resmen. Çocuk kendi odasında ben kendi odamda o da kullanmadığımiz oturma odasında uyuyor. Kapısını kapatıyor ağlama duymamak için. Eee çocuk belki 5 yaşına kadar gece uyancak aglicak nolcak böyle oldu olacak bosanalim çocuk bende kalsın bütün dedim. Bu gece yatak odasına geldi yattı. Sabah söyleniyor uyuyamadım nasıl işe gidicem böyle diyeçocuk da çok aglamiyor yani acikip mizildaniyor en fazla 2-3 dk hemen gidip susturuyorum uyuyor sonra.
Geçmiş olsun canım darısı başıma artık inşallah sorunsuz atlatırımoinone27 bizim ateşimiz çıkmadı şükür. Ama hemşire 37.5 olursa calpol ver dedi 4 saatte bir. Banyo yasak dedi
Aynen canım biz film izliyoruz bi tane sonra 11-11:30 gibi yatıyorum iyi geliyor bana da ilk günler eşimle konuşamıyorduk bile şimdi 2-3 saat bize kalıyor en azından :)Aynen cnm benimkide aydınlıkta uyanınca tekrar uyumuyor pek, o yüzden erken yatırıp erken kalkınca dediğin gibi tekrar uyuyabilir. Deneyeyim ben bunu :) hem akşamda bize kalır
Canım su değdiğinde kızarıklık oluşmadıysa sorun olmaz zaten kızarıklık vs için söylemiş olabilirler bu duş olayını ama bana öyle söylemişti hemşire o aklımda kaldıBen sordum cnm hemşireye yaptırabilirsin dedi, kafam karıştı şimdi. Ama düştü ateşi. Calpol verirsin cnm yada başına, koltuk altına falan ıslak havlu koyarsın
Çocuğun odası ayrıysa neden ayırıyor ki. Çok rahatsız oluyorsa kulak tıkacı alsın yanınızda olsun. Benim eşim çocuk avaz avaz ağladığında duymuyor bile. Bazen zorla uyandırıyorum tuvalete gidicem tut falan diye.Kızlar eşim yatakları hatta odayı ayırdı resmen. Çocuk kendi odasında ben kendi odamda o da kullanmadığımiz oturma odasında uyuyor. Kapısını kapatıyor ağlama duymamak için. Eee çocuk belki 5 yaşına kadar gece uyancak aglicak nolcak böyle oldu olacak bosanalim çocuk bende kalsın bütün dedim. Bu gece yatak odasına geldi yattı. Sabah söyleniyor uyuyamadım nasıl işe gidicem böyle diyeçocuk da çok aglamiyor yani acikip mizildaniyor en fazla 2-3 dk hemen gidip susturuyorum uyuyor sonra.
Bize de esimib iki samimi arkadasi eşleri ile gelmişti Allah tan esler anlayisli olduğu için ikram cay v.ss onlar yaptı ben hep bebeğimi emzirip onunla ilgilendim kısaca adamlara kendi eşleri ikramda bulundu mutfagi toplayıp öyle gittiler sagolsunlar ama herkes oyle düşünceli olmuyor maalesef ne diyeyim Allah akıl fikir versinCnm seni merak etmştm tamda tahmn ettiğimz gibi olmuş. Geçenlerde aynı durumu bende yaşadm eşimin arkadşları geldi eşleryle gece 12.30 a kadar oturdular ve bu benm o ileğlumun en uzun uyku süresinin bittiği saat. onlar gitti oğlum uyandı.. sonrası malum sabaha kadar nöbet tuttuk pert olmuştm.. hayır gelende sen bebeklisin çayımızı biz alırız dur mutfağı toparlayalım vaktn olmaz demiyor.. bebek emziryrsn daha uyumadı mı diyor ne kadar düşüncesz bi davranış.. inan yabancı değil annemle babam bile geldiğinde düzen şaşıyor.. kaldı ki misafir bu dönemde gelmesn arkadaş günler torbaya girmedi.. Allah bize sabır versn eşlerimz bile bizi anlamıyor ki yabancıdan anlayış bekleyelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?