2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Mamayı kaç cc veriyorsunuz ben 70 veriyorum öncesinde biraz emzşrşyorum ama 1.30 saat sonra uyanıyor

Akşama doğru artık meme boş olduğunu düşündüğüm için ben direkt öğün olarak 90 cc veriyorum. Ama geceleri emzirme arkasına 60 cc hazırlıyorum, genellikle bitirmiyor. 10-20 cc kalıyor.

Ben uyuyamadığımda ve dinlenemediğim de sütüm yok denecek kadar az oluyor canım galiba bende geçerli değil bunlar

Uyumak ve dinlenmek etkili olabilir cnm, uyuma sonrası sağdım çünkü. Ama gün içerisindeki beslenme ve su tüketimi önemli değil gibi geldi bana. Bilmiyorum tabi belki acısı ertesi güne çıkıyordur.

Cok fazla uyaran oldugu icin tedirgin olmustur bebegin. Normale döner o da dinlenince kuzum.
Kabız olmuş garibim. Her kafadan da bi ses çıktı. Kız mı bebeğin diyolar çok güzel diyolar bi maşallah demiyolar. Herkes sağolsun akıl verdi çok ihtiyacım varmış yada sormuşum gibi. Yüzük sonrası halamlara geçtik 2saat durduk bizm sülale çay çorba muhabbet içinde ben odada bebek pışpışla ağlamasın diye şekilden şekle gir öyle ağlıyoki sesi titremeye öksürmeye başlıyo artk güç bela tuvaletini yaptrdk karnını doyurdum sırtım çatladı bi 5dk çay içiyim diyodum annemler hadi gel eve dönüyoruz dedi anne 5dk daha oturun biraz bende oturayım dedm babamlar kalkmıs bile. Akşama kadar kız evinde canm çıkmştı halamlarda öyle olunca yorgun düştüm bebek sakinleşince balkonda serinlikte bi çay içeyim demiştim valla annem evde içersin dedi öyle zoruma gittiki babamda evden çıkarken çocuğu ankaraya getirdinz hasta olursa ben size biliyorum diyo çıldırdım saatlerdir nerdesin o zaman oğluşum oğluşum diye sevmeyi biliyolar . Zaten ben çok meraklıyım onun hasta olmasına. Hasta olsa sen bakacaksın zaten. Sabaha kadar sürekli uyanan bebekle ilgilenen kendisi sanki. Dün sabahın 6sından beri huysuzdu bebek sabahtan belli etti aslnds kendni. bide geç hazrlandm diye bana kızıyordu halimi gören yok ... çocuğu sakinleştirip karnını doyurup uyuttuğum dakka yola çıktık arabada babam demesinmi bak bizm arabayı seviyo sesi çıkmıyo ağlamıyo diye. Saatlerdir ağladı yorgun düştü bebek bide zaten ben uyutmuşum susmuş evdeyken. kız arabaya bindk yol 2 saatti gelene kadar ağladm artk 40gündür çok dolmuştum dün gece boşalttım şimdi yüzüm gözüm şiş dolanıyorum evde. 40ımızı böyle savuşturduk anlayacağın. Size gelen misafirlerede ayrıca sinir oldum eşininde misafirperverliği tutmuş bu insanlarn faydadan çok zararı var gece yarısına kadar ne şaşmışlarda oturuyolar bebeğin ve senin halin belli zaten. Evime dönmek için şafak saymaya başladm ben.

Sütünü sağan anneler bi yardımcı olurmusunuz ? Sütünüzü sağıp hemen mi içiriyorsunuz ? Dolaba koyduğunda buzluğa mı yoksa aşağı mı koyuyorsunuz ? Kaç saat dolapta durabilir ? Birde dolaptan çıkarınca nasıl veriyorsunuz bebeğe ılıtıp mı ? Sağma makinesini çiftli mi tekli mi önerirsiniz ? Sizin tecrubelerinize ihtiyacım var.

A
Aynen çocuğun odasi ayrı. Sırf babası etkilenmesin sesten diye daha 2 buçuk aylık bebeği odasına alistirdim. Ama eşim buna rağmen mizildaniyor ben ayrı yatayım kapımı kapatayım sen sürekli yat kalk yapıyorsun çocuğu duyayım diye kapı açık yatıyorsun bilmem ne...

Bizimkide aynıydı boşarım dedim sabaha kadar başında bekledi. Ama ben ciddiyim fitil gibiyim zaten damarıma basılmasını bekliyorum
Aynen seni biliyoruz ben o kadar sert olamıyorum tirip atıp başka cezalandırma taktikleri uyguluyorum düşüncemi söyleyip. Bugün çocuğa bak ben evi temizlicem dedim gene surat yaptı. Şimdi isim bitti mola verdim gibi bişey beyimiz hemen odasına çekilip uyumaya basladi. Gece uykusu bölündü ya bir iki kere ağla.a duydu.... On katı çile çekiyorum ama gikim çıkmıyor halbuki görüyor da

Bir keresinde ona ''gece çok zorlanirsam yani bazen düşecek gibi oluyorum uykusuzluktan seni uyandırırim bı yarım saat bakarsın" demiştim. Korku ve üzüntüden bütün gece uyuyamamis. Bunu bile soylememem lazim demek ki. Nasil nazlı bu erkek milleti sasiyorum. Ben on erkek enerjisindeyim resmen

ZK_ASK canim cok kotu olmus yaa uzuldum. Insan bu donemde ailesinden destek bekliyor .Gorememek hem sinir bozucu hem hayal kırıklığı. Bosver atlattim say unut gitsin .Yuvana dönünce cekirdek ailenle mutlu olursun insallah .Kalabalik ve gürültü bebekleri tamamen alt üst ediyor .
Tavrimi cok sert belli ettim bakalim bundan sonraki misafir maceramizda bizi neler bekliyor.
NasilYarDiyeyim Senin esinin uykusu hafif demek ki.Benimki sesten hic etkilenmez .Oğlum bas bas bagirdiginda bile uyumaya odaklar kendini ve uyur.Oda degistirme sebebi benim bebeğim anne yani babynestte yatiyor .Haliyle alan daraldigi icin yayila yayila yatamiyor .Oturma odasinda elinde kumanda .Sessiz ol diyen yok biraz uzaklas bebegin yatagindan diyen yok .Yakinda bas ucumdaki besige koyacagim .Uykusu duzelirse yani .Degilse surekli kimildiyor .Pispislamazsam aninda uyaniyor .

Eki Görüntüle 2183755
Kızlar uyku düzeni buna benzer olmaliymis. Gerçekten bizim bebeğe uyuyor gibi bu tabloya uyunca daha güzel uyuyor çocuk ve daha az agliyor
Kızım genelde sast 23 huysuzsa 24 te uyuyor gece fazla ağlamıyor gündüz bazen iki saat uyuyor çoğunlukla kısa kısa uyuyor bununla beraber kendi başına duruyor olması büyük rahatlık sağlıyor

A
Aa olur mu öyle şey boşanmak falan, erkekler bu dönemde neden ekstra anlayışsız oluyorlar bilmiyorum ama bizde de aynı odalar ayrı, başım agrıyor yorgunum bahaneleri çok. Sen de işe başladın senn de dinlenmeye ihtiyacım var ona tatlı tatlı hislerinden yaşadıklarından bahset erkekler höt höte gelemiyor cnm yaa

Ayy çok tatlı:) pek takip edemedi sayfaları, nasıldı günün cnm
Bugün daha iyiydik şükür. Yine az uyudu ama bin şükür ki cok ağlamadı. Bir de bu hafta gozleri gelisiyormus galiba .Surekli yüzüme bakıyordu konusarak sakinlestirebildim ilk kez

Ben tekli aldım ama keşke çiftli alsaymışum zamandan tasarruf ederdim bir de benim sütüm az olduğu için en fazla iki saat bekliyor biberonda dolaba koymaya gerek olmuyor ama oda sıcaklığında 4_5 saat bekeyebilşyor diye biliyorum

Bugün daha iyiydik şükür. Yine az uyudu ama bin şükür ki cok ağlamadı. Bir de bu hafta gozleri gelisiyormus galiba .Surekli yüzüme bakıyordu konusarak sakinlestirebildim ilk kez
Senş takip eder de, zamanla daha rahat olacaksınız, sevindim senn adına eşin gelince ver ona baksın sen dinlen en çok sen hak ediyorsun

Cnm ilk olarak sütün azsa ve istanbukdaysan bence hastane tipi makin kiralanan öneririm. Benim azdı ve ave tin makinasını almıştım doğumdan önce, şimdi hiç kullanmıyorum. Hastane tipi kiraladık daha çok çekiyor. Sütü sağıp dolaba koyuyorum. 3gün dolapta durabiliyor. Vereceğim orana göre biberona koyup onu sıcak su dolu bir kase in içine koyup sütü ılıtıp içiriyorum bebeğime. Dışarıda 3saat kalır diyorlar ama hava çok sıcak 1saate bile bozuluyor. Bence ilk hastane tipini dene derim. Ben aylık 150liraya kiraladım.bi de pompalı alman gerekiyor onlardan hijyen açısından tek sefer o da 100lira falandı sanırım. Philips aventin teklifini de 320liraya almıştım. Piyasadaki diğerlerine göre çekişi iyiydi.

Yanlis bilgi. Anne sutu oda sıcaklığında 3 saat bekliyor.daha fazla bekletirseniz bozulur

Bozulduğu nasıl anlaşılıyor ki? Benim bazen 2-3 saat dışarda kalıyor ama sonra içiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…