- 7 Temmuz 2008
- 1.229
- 2.305
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.601
Bende kendi evime geçmeden tam bir düzen oturtamayacağım sanırım. Yardımcı oluyorlar saolsunlar, tek yapamazdım ama herkes çok biliyor bunalıyorum bazen.Canım bende sallamaya karşıyım. Sallanan bebekler o sarsıntı sebebiyle uykuya daldıklarını okumuştum. Ama memleketteyiz annem sağolsun ayağında sallıyor ne desem de. Aynı sizinkiler gibi diyo annem de biz böyle büyüttük sizi. Sallamadan uyur mu çocuk diyor. Tracy hogg un kitabını okumuştum uygulamaya çalışıyorum olmuyor ki Bursa. Her kafadan bir ses.
Sen kendi kendine uyutmaya nasıl becerdin canım?şş pat yöntemi diye bişey var o şekilde mi yaptın?
Geçecek inşallah en kısa zamanda. Bizimkinin bitti Allah'ıma binnn şükür. 6 ay mı 1 yıl mı derken 3 ayı bile beklemedi inanamıyorum halaBende kendi evime geçmeden tam bir düzen oturtamayacağım sanırım. Yardımcı oluyorlar saolsunlar, tek yapamazdım ama herkes çok biliyor bunalıyorum bazen.
Dün önce müzik dinletip, yanlarında yattım sonra Yataklarına koydum emzikleriyle. Şş pat yaptım. Bugün hamaklarında hafif sallayıp, tam uykuya dalmadan yataklarına koydum. Biraz döndüler sonra kendiliğinden uyudular. Her gün denemelerdeyim. Tabi bir kaç gündür kolik ağlamaları azaldı gibi (dillendirmeye korkuyorum)
Benimki 5300 gr, 60 cm. Babası premium care 3 alınca denedim oldu , ben beceremiyor muyum acaba bu işi... Gereğinden büyük mü takıyorum ki şimdi de acaba. Üzerinde 5-9 kg yazıyorBen prima premium care 2 no kullanıyorum bebeklerim 6 kilo boylar önemli bu konuda benimkiler 62cm civarı, benim bebeklere daha baya bu bez gider. Kimi bebek daha kısa oluo aynı kiloda olabilir o zaman daha kısa sürede 3 e geçersiniz. Ben az önce gitti gidiyordan tanesi 56kr.a 148 li paket 2 numara aldım.
Tutumluannede satabilirsin deBenim oğlumda 10 gün önce 5300 kg, 62 cm idi. Şu an 2 no tam oluyor gibi o yüzden bitiremem diye korkuyorum. Baya da almışım, 1 numarayı 500e yakın kullanmıştık, ordan pay biçerek çok aldım. Bakalım bitmezse artık hediye ederim.
Çok sevindim senin adına çok yoruldun. Ben sevinmeye korkuyorum resmen, gene kötüleşir diye.Geçecek inşallah en kısa zamanda. Bizimkinin bitti Allah'ıma binnn şükür. 6 ay mı 1 yıl mı derken 3 ayı bile beklemedi inanamıyorum hala
Odamizda kucuk besik var .Dursa ona koycam. Ama gece bile kac kere kalkiyor .O yuzden o besigi de kullanmıyorum. Uzun uyumuyor cunku.Yatakta benle yatiyor babynestte.Gece nasıl yatıyorsunuz sürekli seninle mi beşiğini sevmiyor mu ? Halbuki mis gibi odası var yan gel yatsana işte minnoş.. damlanın ismi ne ?
Evet eminim canım malesefCanim nasil olmaz emin misin ?
Hadi yaa. Bizim baya uyku rutinimizin parcasi oldu. Artik kollarini sabit tutup bekliyo fermuari kapatirken ilk baslarda hep tepisirdi.Bende owli aldım. Resmen sinir krizi geçirdi. Korktum bir daha giydirmeye.
Ben karsi degilim. Harvey karpin kitabini okumustum kafama cok yatti. Diyo ki bebekler anne karninda surekli sallandiklari icin sakinlesme asamasinda sallanmasi onlara cok yardim eder. Sarsilmis bebek sendromu icin cok siddetli sarsmak gerekirmis onun da anormal bi davranisla mesela ofkeden yada alkolden fln kontrolu kaybetmis bi ebeveyn yapabilirmis.Kızlar sallama konusunda ne düşünüyosunuz? Benimkileri sallamadan uyutmaya alıştırmaya çalışıyorum. Biraz yol kat ettik gibi. Son bir kaç gündür kendileri uykuya daldı. Ama kolik krizleri tuttumu sallanmadan sakinleşmiyorlar. İnternette sallamanın zararlarını okudum. Annemle babama yapmayın diyorum ama sizde böyle büyüdünüz diyorlar. Bir yandan da bebekler avaz avaz ağlayınca inatlaşamıyorum ama içim hiç rahat değilsallamakla kastım hamakta, ayakta, çarşafta vs her türlüsü.
Bizim cingirakli bi topumuz var henuz tutup kendi oynamiyo tabiki ama ben onun bakis hizasinda salladigimda sagina soluna gecirdigimde izliyo huysuzsa oyalaniyo.Oyun halısı alıcam kızıma. Onun dışında ne gibi oyuncaklar alabilirim kızlar çıngıral vs olur mu bu ayda?
Uzak mesafe değilse taksiyle gidin bence bebekleriniz henüz çok küçük dolmuşlar kalabalık ve sıcaklardan pencere klima açılıyor ne olur ne olmazKızlar yarın 2 aylık aşımız var ve bebegimle yalnız gitcem eşim gelemeyecek çok endiseliyim dolmuşla gidip gelicem huysuzlanirsa ne yaparım hem de herkes zor oluyor 2 aylık aşısı diyor çok korkuyorum ateşlenme yapacak mı acaba bazılarında yapıyormuş bazılarında yapmıyormuş
Ya biz bilmeden alıştırdk sanrm cok disari cikinca arabasyla cok vakit gecirince. Bugun ucuz baston yatan bi bebek arabasi aldk evde kullancaz. uykusu geldiginde normalde saatlerce ugrasip uyutamadigimiz cocugu bebek arabasina koyup ileri geri yapip yada evde biraz dolaninca maximum 15da uyuyo. Basta sinir olmustum ama 2 gundur oyle guzel uyuyoki dun 11 gibi uyudu bugun 8 de biara kalkti emzirdm. Yatagina koydum yatti. Gece emzirdkten sonra uykusu acilmazsa yataginda uyuyo acilrsa ki genelde acilmio dun acıldi uykusu gece kakasini yapti emerkwn ıkınmaya basladi bi 5 dk arabada ileri geri yaptk yatti.
Geçecek inşallah en kısa zamanda. Bizimkinin bitti Allah'ıma binnn şükür. 6 ay mı 1 yıl mı derken 3 ayı bile beklemedi inanamıyorum hala
sag ol canim, dogru aslinda alisacagiz bir sekilde. Bugun meme diye agliyorlar yarin istedigim oyuncagi al diye aglayacakCanım hiç dusunme git parka.hatta uyku öncesi rutini yap bunu.bende aglar die hiç biyere gitmek istemiyorum.gecen avm ye gittik durmadı napıcaz şimdi die dusunurken bi baktım bi bebek sesi daha.etrafıma bi baktım ki bi çok kişinin bebeği var ve aglıyolar.ben aglarsa ne yaparım diye düşünürken anladım ki bi çok kişinin bebeği ağlıyo ve onlar gibi bende elimden ne geliosa onu yaparım.sende umutsuz olma canım biz rahat oldukca bebeklerimizde daha iyi olcak.
Allah yardimcimiz olsun, uyumustur insallah canim. Benimki de 2.30da uyandi hala ayaktayizHala uyanigizuykusuz bir gun beni cok zorlayacak .Yetmezmis gibi kp kv y.disindan geldiler .Esim hala eve gelemedi onlari al evlerine götür. Tek basima bakiyorum bu gece .Ve yarin hemen gelirler artik ne gunduz uyuyorlar ne gece. Cok ozlemisler de !!!
fazla gelince kusuyorlar canim. Dr kilo aldigi muddetce endiselenme dedi. Benimkinin evde kusmadigi koltuk, hali yokHiç hoşlanmıyor bizimkide ama napalım ki ? Kundakla daha uzun uyuyorlar zaten kıpır kıpırlar. Şimdi de kundaklayıp yatrdk. Aynı sekilde ayaklar serbest sadece elleri bağlı. Demin annemin kucağındaydı pusetine koyarken kusmuş annemin üstü yerler flan anne bunu bi yıkayalım dedm yıkadık pakladık pusetine koydum uyuyor. Annem çok korkmuş o fazla miktarda kusunca. Geçen hafta ben evde yalnızdm ağzından burnundan püskürttü çocuk suratı bembeyaz süt oldu yüzü gözü görünmedi o derece. Çığlık attım nasıl korktum ya. Neden böyle oluyoki uyandığnda doymak bilmedi mama çok içti flan acaba ondan mı
Evet canim tsk. Cok zorAmin canım Allah kolaylık versin iki bebişe tek mi bakıyorsun
Benimkilerden biri aynen boyle asla agzi bos durmayacak aksama kadar meme mama agzinda yoksa yirtiyor kendini. Sonrada hickir kus. Bazen yeminle egilip altina bakiyorum delik varda ordanmi gidiyor diyeMamayı içtikçe içen, içince hıçkıran, hıçkırdıkça ağzından tüm içtiğini akıtan bebek bi benmki mi
Hepimiz ayni dertteyizKızlarr yaa benmde oğlum hiç durmuyor bugün uyumuyor çok yoruldm sabahn 5nden beri ıkınıp gazını çıkaramadı o yüzden huzursuz..yıkanma,masajlar, damlalar, zeytinyağları, fön makinası banamısın demedi. En son annemlere geldim dayanadm annem belkide sütün yetmiyor açlıktan uyumuyor diyip aklıma girdi bıraktığımz mamayı yine verdimbiraz daldı ama sonra yine ıkınarak uyandı.. beşiği var annemlerde sallaya sallaya 1 saattr uyutmaya çalışıyrum.. off kafayı yicem uyumadıkça sinirleniyor durmuyor bu gaz nasıl çıkacak farklı bir yöntem bilen varmı
Maalesef canim gece 1 den beri gözümüzü kirpmadik .Tam yatiriyorum gaz sancisiyla bagirarak kalkiyor .Defalarca masaj yaptim damla verdim. Cikariyor ama bitmedi bir turlu. Agladikca emmek istiyor yeniden gaz oluyorAllah yardimcimiz olsun, uyumustur insallah canim. Benimki de 2.30da uyandi hala ayaktayiz
Oluyorsa 3 no ile devam et canım yanlış taksan sızdırır zaten anlarsın bende sızdırma problemi yok 148 li bir tane daha 2 numara sipariş verdim sonra 3 e geçeceğim.Benimki 5300 gr, 60 cm. Babası premium care 3 alınca denedim oldu , ben beceremiyor muyum acaba bu işi... Gereğinden büyük mü takıyorum ki şimdi de acaba. Üzerinde 5-9 kg yazıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?