2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İnşallah kolaylarım yarın babasıyla duşunu aldırırız sonrasında kendim yıkamaya çalışırım artk. Annem sağolsun hiç al yıka alış demedi bende hiç söylemedim bi deneyim diye. Gerçi orda leğende yıkıyoduk burda fileye yatırır yıkarım bi şekilde. Sen alıştın tabi erken çıkan yol alır böyle :)

Benim 38 günlük henüz , kıyaslanır mı bilmem ama bizim çok değişken. Gece gündüz uyku ve emme süreleri ve sayıları sürekli değişiyor. İhtiyacına göre diye düşünüyorum müdahale etmiyorum

Canım muhtemelen bişeyi yoktur ama benim duyduğum insanlar düşünce bir doktora gösteriyor mutlaka .uyutmuyorlae bir süre, takip ediliyor filan allah korusun herhangi bir riske karşı
Pazartesiyi beklemek zorundayım memlekette doktor kalbinde üfürük sesi vae kardiyolojiye götür gittiğnde demişti. Ona da baktırırım. İnşallah bişey çıkmaz 1 hafta 10güne de 2.aşı zamanı geliyo bu hafta atak haftasındayız kendini çok belli ediyor ağlıyor bebek ama ağlama gibi de değil çığırıyo resmen. anlayacağın tam zamanında geldim evime :/ normalde bu ayın sonuna eşim gelip alacaktı ama ben duramıyorum işte

Biz 70 günlüğüz canım mutlaka fark vardır çünkü kızım 40ı çıktığı dönemler sürekli emmek istiyordu. Çok çabuk değişiyorlar insan adapte olamıyor

Sadece anne sütü veren anneler çocuğunuz emdikten ne kadar süre sonra tekrar emmek istiyor
Benim oğlum düZenli olarak 3 saatte bir emiyor uyanıp ya da aranmaya başlıyor canım. Bazen bu daha kısa da olabiliyor. Ama genelde 3 saat oluyor ortalama. 60 günlük oğlum bu arada

Sadece anne sütü veren anneler çocuğunuz emdikten ne kadar süre sonra tekrar emmek istiyor
Benm oğlum 2 saati geçirmiyor gecede gündzde.. sadece bir kere uzun uykusu var akşam 8-12 arası onuda en fazla 1 e çekiyor onun dışında 2 saat dedi mi uyanıyor kurulmş gibi.. gündz desen sürekli memede zaten. Dışarı çıkarsak yine 2 saat dedi mi mızmızlanıyor

Yarin esin hic dokunmasin sen yika yapamadığin yerde yardim iste ki cesaretlen
Filede cok kolay .Tedirgin olursan bebegin durmaz. 40 yıllık tellak gibi davranacaksin .

Benim oğlum düZenli olarak 3 saatte bir emiyor uyanıp ya da aranmaya başlıyor canım. Bazen bu daha kısa da olabiliyor. Ama genelde 3 saat oluyor ortalama. 60 günlük oğlum bu arada
Maşaallah peki emme süresi ne kadar oluyor benim oğlum 75 günlük 1.5 saat duruyor gündüzleri geceleri de 2 saate bir uyanıyor

Benim de aynı senin gibi 8.30 9 arası uyuyor 12 ye kadar gece onda sonra 2 saate bir uyanıyor gündüz sürekli aranıyor en fazla 1.30 saat oyalanıyor sonra tekrar emmek istiyor

4 ya da 6 saat aç kalabilecekleri bir süre. Kilo alımında sıkıntı yoksa bence daha fazla vermene gerek yok mesela benim kızım ne zaman isterse o zaman emiyo istemediği zaman teklif edince almıyo memeyi senin kız alıyor mu denedin mi hiç.

Bizim belirli bir düzenimiz yok mesela uzun süre uyanık kalırsa yarım saat bir saat sonra tekrar istiyor gece uykusunda 3 -4 saat aç kalıyor bazen ama ortalama 2 saatte bir istiyo diyebilirim fazla emmiyor zaten güzel emse daha uzun süre durabilir sanırım

Maşaallah peki emme süresi ne kadar oluyor benim oğlum 75 günlük 1.5 saat duruyor gündüzleri geceleri de 2 saate bir uyanıyor
Ben hiç dakika tutmadım emerken canım ama 20 dak falan ancadır. Ama uyanıksa uyuyana kadar sık sık emiyor ara verip.

Allah kolaylık versin canım çabuk durulur inşallah

Alıyor ama 1-2 çekip bekliyor canım bana bakıyor oyun oynuyor uyuyor uyanıyor ağzından çıkartıyor ağlıyor tekrar tutmaya çalışıyor gibi yani aç gibi emmiyor keyfi arada bi çekiyor

Bugün ayaklarına bakmaya başladı bu da mı bir sıçrama veya keşif acaba hiç bitmeyen atak yapmışlar
ben bu atak konusunu cocuk dr.muza sordum da ilk 3 ay cok hizli buyume ve adaptasyon oldugu icin, ilk 3 ayi atlatinca rahatlarsiniz dedi.
yok canim ya niye tek sen boyle hissedesin ki? Cogumuz icin yemek yapmak sorun, yemek sıkınti, banyo yapmak alel acele, disari cikmak gezmek hayal. Biz de insaniz, anneysek ermis evliya degiliz. Herkesin bunaldigi sabrinin tukendigi oluyordur eminim. Mesela bizimki daha uyumadi, agliyor beni strese sokuyor. Uyumadikca emiyor,.emdikce kusuyor, kustukca ust degistiriyoruz. Adami hasta ediyor...

Bir de ustune bugun dedesi sapir supur optu her yerini benim de cinlerim tepemde. Bir sey diyemedim, icim icimi yiyor. Ellerini de yikamadilar, esim de hic orali olmadi. Nefret ediyorum gorgusuz ailesinden... Hicbir seyden anlamiyorlar. Ne hijyen ne saglik. Bir de cocugun emmesine karisiyorlar. Bir de cahil kv oyun halisinda durmasin, bebek muzikleri dinlemesin gibi salak salak konustu...

Bebege sabir mi birakiyorlar ki sabredeyim. Allah'a havale ediyorum...
ufuruk bizde de var, ustunde durmadilar, 6 aya gecer dediler.

Kv kp ye patlamak istiyorum ama esimle kotu olmayi goze alamiyorum cunku bir de onunla küs olmayi kaldiramaz bunyem...

Suan maksimum yardimina destegine ihtiyacim var...

İcime atmaktan aylar sonra alerjim geri basladi bugun. sinirlendikce ellerim benek benek kizardi.

O kadar cahiller ki. Hangi birini anlatayim... stresim de cocuga gecti, bu gece uyku da yokz gozum aydin...

gunduz cocugun uykusuna mani oldular gorecegiz diye. Gunduz fazla uyarilip yorulursa gece de uyumuyor. Nasil katlanicam Allahim. Bebegin bakim zorlugu yorgunlugu yetmiyor gibi bir de gereksiz cahil insanlarla ugrasmak istemiyorum.

Bende bugün annemle artık birbirimize girdik resmen. Babam kaçtı ortamdan evdede misafir falan vardı öff rezalet. Ergen gibi delirdim. İyi bile dayandık kaç aydır. Ben 18 yaşından beri ilk defa bu kdr beraberiz ki ben 37 yaşındayım :)

Artık bu hafta evime taşınma kararı aldım. Geç bile kaldım. Bir yardımcı bulmam gerekiyor umarım iyi birine denk gelirim.

Kızlar hiç bebeği kendi kendine uyuyan var mu? Hani şu amerikan filmlerinde oluyor ya çocuğu yatağa bırakıp dönencesini açıp gidiyorlar içerde kahve içerlerken çocuk uyuyor. Siz de bunu başaran var mı? Ne zaman bu eğitimi vermeliyiz bilgisi olan var mı? 4 aydan somra mı? Herşeyi araştırıp uygulamaya çalışmaktan yoruldum valla. Akışına mı bırakmak lazım bilmiyorum ki. Uyku rutini diye her akşam 6.30 da yukayıp kundak yapıyorum 10 gündür. Ama ne zamana kadar her akşam aynı saatte yıkayacağım ne kadar sürmeli bu? Bu rutine ben nasıl uyacağım sabrım yetecek mi? Kundak yaptım bıgün bi baktım oğluşum sauna gibi terlemiş atlet değiştirdim resmen. Başlarım ddm rutinine. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…