- 10 Şubat 2017
- 8.807
- 39.225
- 548
- 35
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #62.381
Kizlar bebeklerinizi hep ayni yerde mi uyutuyorsunuz ?
Ben rutin olusturmak icin hep yatak odasinda emzirip orda babynestine yatiriyorum uyudugu o cok nadir zamanlarda
Ama catlak yan komsularimizin soyledikleri şarkıya ,duvara çarptıkları seylere bebegim surekli uyaniyor.Uyuyacagi o 1 saat uyku da çöpe gidiyor.
Bugun bir degisiklik yapip salona yatirdim .Evde de olağanüstü onlem aldim . 1 saat 15 dk uyudu . O 15 dk benim icin cok kiymetli.Simdi kafam karıştı sessiz diye salonda yatırsam rutin olusmayacak .Yatak odasinda devam edersek uyanma riski var .Nereye kadar salona taşınabiliriz diyorum bir yandan da yeter ki uyusun modundayim .Sizce ?
Nerde yaptrdn peki sağlık ocagndami3. Ayda yaptırdım. Yani 3 gün önce. Diğerini kasımda yapacak doktor.
canım atak haftasında iştahı ve uykusu artıyor diyorlar ama bizim doktorumuz ilk 3 ay çok hızlı büyüdükleri için 3 ayı da atak kabul ediyor.
ben daha regl olmadım ama arkadaşımın doğumdan sonra çoğalmıştı. aslında 40 çıktı, kontrole gitmemiz gerek kendimiz için.
eşimden gün be gün soğuyorum. ben sabrımı bebeğime kullanıyorum. uykusuzum açım zaten. sabahtan beri bisküviyle duruyorum yine. def olup işe gitsin de oğlumla otururuz biz.
İnşallah sıçramazzzzzzBiz hep asiyoruz bir saat sonra yatağına koyuyorum ama uyumasi iki saati kesin buluyor. Uyuduktan sonra da mutlaka 10 ar dk aralıklarla uyanıp ağlıyor bazen defalarca bazen iki üç defa sonra derin uykuya daliyor. Allah'tan gece uykusunda yapmıyor bunu ama zamanla oraya da sıçrayacak bu sanirim
Kızlar kendiniz için vitamin kalsiyum tarzı şeyler kullanıyor musunuz
Ben çok sıcaklarda yeni doğum yaptığmda zıbın ve alt üst takım giydirip elleri ayakları hep örtülüydü bi kafası açıktı şimdi zıbınla geziyoruz millet mersine ben tersine oldu sanırım :) elleri ayakları hâlâ kapalı tabi. Zaten kundakla sarıyorum pek farketmiyor.Kızlar malum havalar serinledi gündüz ve gece çocuğu nasıl giydiriyorsunuz.
Bende bugun yıkadım . tek başımaDun sicakti aksama kadar uzun kollu citcitli vecorapla gece uzun kollu alt ustle yatirdim.
Bugün gunduz hem banyo yaptığı icin hem de serin oldugu icin uzun alt üst giydirdim .
Ben çok sıcaklarda zıbın ve çorap güldürüyordum. Şimdi serinleyince zıbın ve ayaklı pijama giydiriyorum çok sıcağı sevmiyor.Ben çok sıcaklarda yeni doğum yaptığmda zıbın ve alt üst takım giydirip elleri ayakları hep örtülüydü bi kafası açıktı şimdi zıbınla geziyoruz millet mersine ben tersine oldu sanırım :) elleri ayakları hâlâ kapalı tabi. Zaten kundakla sarıyorum pek farketmiyor.
:)
Annemlerin orası konyaya yakın. Orasıda çok serinlemişti eylul girince. Şimdi kendi evimdeyim burda annemler geçen aralıkta geldiğinde camı pencereyi açıp doğalgazı kapattırmıştı of bu ne sıcak diye :). Temmuzda doğuma gelmeye korkuyodu çok istedi doğumu memlekette yapmamı bu yuzden. Burası aşırı sıcak ve nem. Kadın klimalı odadan çıkası gelmiyodu yerlerde yatıyodu. Şimdi cam pencere acık oturuyoruz bebek yatak odasında kapalı camlar vs. Bu ay sonuna Konyaya geliyoruz arkadaslarımıza sözümüz vardı hem nişanda var ona gideceğiz. Kışlık kıyafet alsam iyi olacak ben hep yazlık ve 0 3 ay almıştım. Ay sonuna epey serin olur artk oralar. Oof of en sevdiğimmmBiz Konyadayiz .Bundan sonra hava serin olur hele gece ayaz oluyor ben bile ustume pike aliyorum .Su an evin sicakligi ideal aslinda .Giydirdin mi üşümez ama bizim kışın cok sorun oluyor .Merkezi sistem ve alttan isitma .Odalarda derece ayari yok .Ust katlar ve kuzey cephe ler üşüdük dedikce derece artiriyorlar .Bizim ev hamam oluyor .Biz cok bunaliyoruz bebek varken daha kotu olcak bizim icin.
Bizim bebek de 2 aylık oldu ama sarılık tamamen geçmedi hatta kan tahlili de yaptılar 3 farklı dr da bazı bebeklerde 3 ayı buluyor falan dedi o yüzden ben de pek önemsemiyorumAllah akıl fikir versin sizinde mi sarılık gecmedi Ne kadarlık canım bebiş bizim 2 ay oldu henüz gecmedi karaciğer testleri temiz fakat bakılması gereken başka tahlilleri de var pzt inşAllah bakilacak ona da umarim sadece anne sütü ne bağlı bir durumdur bizim ilk dr.pek detaylı bişey demedi 1 aylıkken 2.ayda yine bakalım dedi 2.ay için başka Dr gittik o bayağı detaylı anlattive eksik tahllieriniz var onlara bir bakalım durumu degerlendiririz dedi diğer Dr yüzünden 1 ay boşa geçti çok canim sıkıldi bu druma
Annemin evinde girmediği bi tuvalet kalmıştı oğlumun :) ilk gittğm hafta yatak odasında oğlumla ikimiz yatıyoduk sonrasında nerde bulursak orda uyuduk pusetle odadan odaya taşıyodum :)) evimize yeni geldk bakalım biz neler yapacağızher yerde uyutuyorum hicbir yerde muvaffak olamiyorum zatenrutinimiz uyumamak
Ten rengi nasıl canım ? Tahliller yaptırınca mı anladınız sarılığın geçmediğini ? Bizmde yeni doğduğunda olmuştu ama şimdi yok sanırımBizim bebek de 2 aylık oldu ama sarılık tamamen geçmedi hatta kan tahlili de yaptılar 3 farklı dr da bazı bebeklerde 3 ayı buluyor falan dedi o yüzden ben de pek önemsemiyorum
Oğlumda öyle bunalıyo hemen. Yıkayıp kundak yapıp yatırmıştım bi zıbın vardı üstünde. Uyurken battaniyesini örttüm terlemiş alnı flan.Ben çok sıcaklarda zıbın ve çorap güldürüyordum. Şimdi serinleyince zıbın ve ayaklı pijama giydiriyorum çok sıcağı sevmiyor.
Uzun kollu tulum giydiriyorum extra eli yüzü burnu buz gibi oluyor üstünü falan ne kadar örtsemde üşüttük sanırım birazKızlar malum havalar serinledi gündüz ve gece çocuğu nasıl giydiriyorsunuz.
oturma odasında park yatak var bazen onda bazen koltuğun üstünde yatak odasında eşimle yatacaksak anne yanı yatakta eşimle yatmayacaksak yanımda sanırım bi salon kalmış yatırmadığımKizlar bebeklerinizi hep ayni yerde mi uyutuyorsunuz ?
Ben rutin olusturmak icin hep yatak odasinda emzirip orda babynestine yatiriyorum uyudugu o cok nadir zamanlarda
Ama catlak yan komsularimizin soyledikleri şarkıya ,duvara çarptıkları seylere bebegim surekli uyaniyor.Uyuyacagi o 1 saat uyku da çöpe gidiyor.
Bugun bir degisiklik yapip salona yatirdim .Evde de olağanüstü onlem aldim . 1 saat 15 dk uyudu . O 15 dk benim icin cok kiymetli.Simdi kafam karıştı sessiz diye salonda yatırsam rutin olusmayacak .Yatak odasinda devam edersek uyanma riski var .Nereye kadar salona taşınabiliriz diyorum bir yandan da yeter ki uyusun modundayim .Sizce ?
fungostatin diye bir damla kullandım bazen karbonatlı suyla sildim vede emzirme sonrası su verdim bizimki dilinde değildi damaklarıyla dudak arasındaydı geçti şükür. Birde arada fungostatini göğüs ucuma damlatıp5dk bekleyip yıkadım oda iyi geldi birbirimize daha az bulaştırmış oldukBebeginde pamukcuk olan arkadaslar vardi. Neler yaptiniz kizlar gectimi. Bide goruntusu nasildi cokmu farkli oluyo kiziminda dilinin ortasi beyaz ama pamukcukmu kesin acaba . Emmesi normal olan arkadaslar bi bakabilirmi acaba kizlar bebeginin dilleri tamamen pembemi yada ortasinin beyaz olmasi normalmi
Değişen hormonlardan dolayı doğumdan yaklaşık 3 ay sonra saç dökülmesi başlar, birkaç ay sonra geçer. Çoğu anne yaşar bu durumu. Hatta eskiler bebek yüzüne gülmeye başlayınca saçlar dökülür der.Kızlar yakında kel kalıcam korkarım. Doktorum demir ilacına devam et dedi ama hala avuç avuç dökülüyor napıcaz
ya ben 99 depremini yasadim ist.da, surekli deprem goruyorum lohusaliktan beri ve cok gercekci. Ruyalar beni hassas noktadan vuruyor. Esim de salonda yatiyor, uyaninca baya kotu oluyorum:)
demlicaykeyfi bende dualar okuyup üfleyip yatardım aksine daha fena olurdu rüyalarım. O bilinçaltıyla yatıyoruz ya bence ondan :)
Biz ankara dayız, serinledi hava özellikle gece, kendimdd de bebekte de uzunlara geçtim ama uzun ve kollu 3_6 aylık bir iki şeyi var, biraz daha almam gerekiyorAnnemlerin orası konyaya yakın. Orasıda çok serinlemişti eylul girince. Şimdi kendi evimdeyim burda annemler geçen aralıkta geldiğinde camı pencereyi açıp doğalgazı kapattırmıştı of bu ne sıcak diye :). Temmuzda doğuma gelmeye korkuyodu çok istedi doğumu memlekette yapmamı bu yuzden. Burası aşırı sıcak ve nem. Kadın klimalı odadan çıkası gelmiyodu yerlerde yatıyodu. Şimdi cam pencere acık oturuyoruz bebek yatak odasında kapalı camlar vs. Bu ay sonuna Konyaya geliyoruz arkadaslarımıza sözümüz vardı hem nişanda var ona gideceğiz. Kışlık kıyafet alsam iyi olacak ben hep yazlık ve 0 3 ay almıştım. Ay sonuna epey serin olur artk oralar. Oof of en sevdiğimmm
Kizlar bebeklerinizi hep ayni yerde mi uyutuyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?