2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Biz de sigorta yaptırdık,

Biz de sağlık sigortası yaptırdık . Hastane güzel bence. Sami hocayı çok duyuyorum onu da bir deneyeyim. Memnune hoca bizim burnu da açtı, darladım kadını nasıl olacak diye zaten

Ne kadar pişkin ve saygısız ya. Aslında muhtaç olmasan, evine yollayacaksın tatlı tatlı, hiç çekilmez... Ama koşullar zorluyor işte bizleri ... Gerçi ben yine de tek olacağım günleri dört gözle bekliyorum

Kizlar ek gidaya gecis kis mevsimine denk geliyor .Bebislerimize simdiden neler hazırlayabiliriz mevsim gecmeden bilgisi olan var mi ?
Ben deli gibi bezelye attim buzluga. Esimle ben cok severiz. Minnos da 6 aylik olunca puresini yaparim ona kurban bayraminda da butun milletin ilikli kemiklerini ben topladim sebzelerle hasladim muffin kaliplarinda dondurdum et suyu hazirladim.

Oyun grubu mantıklı :)
Memorialda Memnune hocayı denedik iyi ama başkalarını da deneyeceğim. Yine de onu da tavsiye edebilirim.
H&m kalitesine göre biraz fiyatlı gelmişti bana. 3-6 ay için mothercare, carters, civilden tulumlar aldım ama onlar da biraz büyük henüz . Şimdi alt üst giydiriyorum ama Ankara gibi soğuk memlekette tulum en iyi opsiyon bence , beli falan açılmaz , mis...

canim saglik sigortasini ne kadara yaptirdin bende dusunuuorum cunku muayene ucregi 275 tl benim doktorun. bebegiminde burnu tikali sana ne soyledi doktor nasil actin burnunu. ben fizyolojik su damlatiyorjm 2 damla acaba az mi geliyo sabahtan beri huzursuz agliyo ve uyku halinde

Sen o zaman buna son ver. Stres topu olursun boyle bebeğini ve sütünü de etkiler.
Ben şeftali stoklayacagim cnm zaten diğer meyveler bulunuyor.
Seftali benim de aklımda.
Ben organik pazardan şeftali alıp soydum ikiye bölüp bölüp dondurucuya koydum bu hafta mürdüm erikte koymayı düşünüyorum.
Aaa erik cok mantıklı dolapta var hatta yiyen yok .Ben de o şekilde değerlendirebilirim .
Ben deli gibi bezelye attim buzluga. Esimle ben cok severiz. Minnos da 6 aylik olunca puresini yaparim ona kurban bayraminda da butun milletin ilikli kemiklerini ben topladim sebzelerle hasladim muffin kaliplarinda dondurdum et suyu hazirladim.
Onu ben de düşünmüştüm ama dolap musait degil .Ek gidaya gecince kasaptan alir yaparim artik
Yaa o zamanlar gelince de tariflerimizi paylaşırız ne guzel olur .Heyecan yaptim. Gazli gunlerimiz de geride kalmis olur ohh miss .

Benim bebeğimdeki kan grubuna bağlı olan türden o yüzden sormuştum canım. Henüz oğlumdaki de geçmedi, büyük oğlumda da geçmesi uzun sürmüştü. Sendeki anne sütüne bağlı olansa yine çaresi emzirmek, inşallah bir an önce geçer hepsinin sarılığı

bu sene dogalgaz faturasi biz

Bol bol ki
Naptın canım akşama kadar sakinledi mi biraz ?

Ben bugun arkadasla kuaföre gittim gitmez olaydım. Koltukta baka baka yatan, sakin uslu duran bebek bitane kadının gelmesiyle huzursuzlandı resmen. Kadının olduğu odadan çıkıyorum susuyo odaya giriyorum geri ağlıyo. Çıkıp mutfağa geçiyorum sessizleşiyo odaua giriyorum yine aynı ve eve gelene kadar hiç mi susmaz arkadasımın 4gün sonra düğünü olacak gelinlik provasına gidelm yalnız bırakma dedi. Bebek sakinlemişti uyuyodu. Gelinlikçide gayet uslu durdu mamasını yedi altı temizdi zaten kuaförde değişmiştim. Ordan çıktık arabasına koydum bu sefer de arabaların sesi insanlar gürültü falan ondan mı korktu bilmiyorum çok ağladı çok eve koşarak gelecektim nerdeyse. Çok esiyodu kucağıma almadım şapkasını taktımya temelli sinir oldu şapkayı elinin kolunun sarılmasını zerre sevmiyo öksürene kadar ağladı eve gelmeden parkta durdum su verdim biberonla onu iyice içti hırsından. Sonra dayanamayıp uyudu gitti sesi çıkmıyo şimdi. Bu hep böyle mi olacak hamileyken de bir yere gitsem mutlaka bi yerime bişey olurdu. Memlekette abimin nişanında da insanların nefsinden dolayı çok ağladı. Kurbanda da öyle oldu. İnsanların arasına karışınca mutlaka sonrasında acısı çıkıyo. Annem üzerlik yakıyodu evde çocuğu dumanın üstünsen geçiriyodum sakinleşiyodu annem giderken üzerlik al bizden götür dedi ama unuttm burda varsa alcm sizde alın aklınızda bulunsun. Bidaha da dışarı çıkmam. Önümüzde düğün var hem bu arkadasın hem ay sonuna diğer arkadasın ve abimin düğünü var hiç gtmesem ne güzel olur evde birşeyler yapıyoruz iyi kötü ama dışarda insanın eli ayağına dolanıyo bizm oğlanın hiç böyle rezilliği olmazdı şok oldm bugun napacağımı bilemedim.

ZK_ASK sana ne zamandır sorucam unutuyorum sanırım senın bebişin uslu akılı bir bebekdı hep korkuyordun 40 cıkınca ya değişir diye kotu anlamda bir değişiklilik oldumu? Cünki bende korkuyorum maşallah cok uslu kızım 40 min cıkmasna 4 gün kaldı kotu anlamda bir değişim olmasından korkuyorum.
Bu arada umarım yanlış hatırlamamışımdır.

Canim zor bir gün olmuş senin için kalabalığa karışmayı sevmeyen bebek cok zor. Benımde korkum görümcemin kızını düyünü var 28 ekimde onu düşünüyorum bebekle nasıl gidicem diye. Bide hem bebek hem kizim ikisi bir arada cok zor olucak. Mama vermiyorum versem anneme buraka bilirdim ama sadıce emziriyorum.
Ama zaman içinde alışır. nazar boncuğnu üstünden eksik etme.
Üzerik yak. Tuz dola ocakda yak bunlar nazarı kovar.
Bide üzeriki yakarken sakınleştırıcı bir koku var onunda etkısı oluyor insana.
Kalabalığa karışmakdan korkma yoksa hiç alışmaz.

Goz kontrolune gittik oglum icin damla yazdilar akinti olsufundan dolagi.
Sonra kv. Ye gittik. Gorumcemle markete kirfasiye alisverisi yaptik bana. Parasini onlae verdiler.

Okul konusunu konustuk ben gecis yaptığım icin onlar 1 senem var saniyolaemis.
Ama 2 sene daha var.
O da yarim donem dondur o zaman dedi ama yarim donem icinde dondurmam yine.

Cunku ben kis cocuk perisan olmasin ordab oraya diyorm eger
Okula baslarsam baslamadan kv. Ile nasil bir konusma yapayim kayinpederin yaninda.

Ben cocugun duzeni bozulsun istemiyorum.
Nelere dikkat etsin .
Bize mi gelsin gitsi nasil olsun.
Siz cok yönlü bakabiliyosunuz

Bana fikir verin lutfen

ZK_ASK Evden cikmadan once 7 ser kez Nas ,Felak ,Ayetel Kursi oku bebisine .Mama veriyorsan mamasina oku ,su veriyorsan suyuna .Bebek olunca dikkat cekiyor insanlar dönüp bakiyor .Masallah demeyenlere dedirt .Ya da sen söyle ki onlar da söylesin.
B Bugunneselibirgun canim gecmis olsun. Kv gelsin bence .Kışın çocuğu dışarı çıkarmamış olursun .Sen gelmeden 1 cesit de olsa yemek yapsin bebek uyurken.Sen okuluna yoğunlaş .Bebisinin iyiliğini düşün. O nasil iyi olacaksa o yönde tercih yap .Artik köprüyü gecene kadar misali idare edeceksin kv yi.

Bencede artik oyle olsa cok guzsl olir ama kurcalamayi cok seviyor.bu sene babannemin dondurucusunu alcam dedim niye onlar kullanmıyo gelini kullanmiyor

Buyuk mu sen napxan falan bin tane soru.

Yok canım doğru hatrlıyosun çok sessiz bi bebekti. Bende korkuyodum inşallah kırkından sonra değişmez diyodum. Hiç değişmedi diyemem. Ama değişiklik gösterdi tabi. Daha ds göstermez inşallah atak haftası çıktı bide ne güzel geçinip gidiyoduk

Kalabalığın ortadına doğdu halbuki. Bakalım yaşamadan bilemiyo insan işte. Korkmam napim alışacağız.

Kızlar çok şükür evimize döndük. 1aydır memleketteydim. İnanın kendi annen de olsa olmuyor ya. Düzen kuramadım. Sürekli bişeyler diyor annem. Stres oldum iyice. Stres oldukça oğlum da stres oldu uyumadı iyice delirdik. Sütün yok yok deyip duruyor annem hala. Deli oluyorum iyice ya. Ver Allah mamayı ver. Günde 4 kere 60cc verdiğim mamanın saati de miktarı da şaştı iyice. Emzir yavrum emzirdikçe artar sütün diyeceği yerde süt yok hiç,aç kalıyor çocuk,aç bu çocuk aç deyip durdu. Var bak içiyor yutkunuyor dediğimde de besleyici değil sütün doyurucu değil diyor. Bebeği olan birini gördükçe soruyor mama veriyor musun sadece anne sütü mü diye? Vermiyorum diyo kız onun sütü çok ama diyo. Ya nerden gördün ölçtün mü tarttın mı Dicektim artık. Nefes alamadım daraldım iyice. Yalnızken hem emzirdim hem ağladım...bi anne böyle mi destek olur emzirmeye çalışan kızına ya..misafirliğe gidiyoruz herkes aaa mama mı veriyorsun sütün yok mu diyor hemen?!!! Yok yok sütü yetmiyor diye başlıyor annem!!.. yalnız olurum evim temiz olmaz tencerede yemeğim olmaz ama huzurum olur..çok şükür oğlum da gayet sakindi bugün hiç üzmedi beni. Yemeğimi de yaptım evi de topladım. Eşim bizi almaya gelmeden yapmış temizliği zaten. Yeter o bize....

Benim babannem esimin halalari falan ayni.
Laf aoylesen anlamiyorlar.
Disini sik aglama.
Olan sütunude kacirma uzuntuden

Urfaya gittik.
Senin sutun yok saginca baua cikiyor oysaki.
Bizim sutumuz kaynardi elbisemiz bile sut olursu pedsiz dolasamazdik.
Emiyo iste cocuk falann fistik..

Takma
Ne kasar saua goreceksin ki sen

ay canim ya kiyamam size. Nazar diye bir sey var tabi ki bol bol okumak lazim. Felak, Nas, Ayetel Kursi. Bir de Fatih Çitlak hoca demisti ki bebekler manevi yonden bazi insanlardan rahatsiz olabiliyormus. E gitmen sart mi dugune. Esimin kuzeni evleniyor biz gitmeyecegiz, kinaydi dugundu cocuk zaten mikrop kapar veya usutur.
Biz parka gitmeyi 1 kere denedik de yaygara yapti. Aslinda emzik alsa hayat bana guzel olacakti ama olaylari biliyorsun
Bugun de haftasonundan dolayi duzenimiz bozulmus oldu. Bir de kakasi pacalarindan akan cocuk bugun kaka yapmadi yaa karni agriyor bence sabahtan beri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…