- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #62.501
keske daha erken gelseydin canim evine. Dedigin gibi neyse ne, bugun 1 tarhana corbasiyla durdum ama ne yapayim. Evlatlarla basbasa olmak daha stressiz. Benim de ablam yanimdaydi baslarda, cocuk agladikca gelip ne yaptigimi izliyordu. Sonunda dedim ki film mi oynuyor burada ya zaten cocuk durmuyor sinirleniyorum. Allah yardim eder, zaten hergun 1 gun daha buyuyorlarKızlar çok şükür evimize döndük. 1aydır memleketteydim. İnanın kendi annen de olsa olmuyor ya. Düzen kuramadım. Sürekli bişeyler diyor annem. Stres oldum iyice. Stres oldukça oğlum da stres oldu uyumadı iyice delirdik. Sütün yok yok deyip duruyor annem hala. Deli oluyorum iyice ya. Ver Allah mamayı ver. Günde 4 kere 60cc verdiğim mamanın saati de miktarı da şaştı iyice. Emzir yavrum emzirdikçe artar sütün diyeceği yerde süt yok hiç,aç kalıyor çocuk,aç bu çocuk aç deyip durdu. Var bak içiyor yutkunuyor dediğimde de besleyici değil sütün doyurucu değil diyor. Bebeği olan birini gördükçe soruyor mama veriyor musun sadece anne sütü mü diye? Vermiyorum diyo kız onun sütü çok ama diyo. Ya nerden gördün ölçtün mü tarttın mı Dicektim artık. Nefes alamadım daraldım iyice. Yalnızken hem emzirdim hem ağladım...bi anne böyle mi destek olur emzirmeye çalışan kızına ya..misafirliğe gidiyoruz herkes aaa mama mı veriyorsun sütün yok mu diyor hemen?!!! Yok yok sütü yetmiyor diye başlıyor annem!!.. yalnız olurum evim temiz olmaz tencerede yemeğim olmaz ama huzurum olur..çok şükür oğlum da gayet sakindi bugün hiç üzmedi beni. Yemeğimi de yaptım evi de topladım. Eşim bizi almaya gelmeden yapmış temizliği zaten. Yeter o bize....
Maalesef insanın annesi bile olsa bazen gereksiz konuşup gerebiliyor sen biraz bebisle yalnız kal başbaşa olunca sütünde artar eminim. Ben iki bebekle bile yalnız olunca sütüm artıyor.Kızlar çok şükür evimize döndük. 1aydır memleketteydim. İnanın kendi annen de olsa olmuyor ya. Düzen kuramadım. Sürekli bişeyler diyor annem. Stres oldum iyice. Stres oldukça oğlum da stres oldu uyumadı iyice delirdik. Sütün yok yok deyip duruyor annem hala. Deli oluyorum iyice ya. Ver Allah mamayı ver. Günde 4 kere 60cc verdiğim mamanın saati de miktarı da şaştı iyice. Emzir yavrum emzirdikçe artar sütün diyeceği yerde süt yok hiç,aç kalıyor çocuk,aç bu çocuk aç deyip durdu. Var bak içiyor yutkunuyor dediğimde de besleyici değil sütün doyurucu değil diyor. Bebeği olan birini gördükçe soruyor mama veriyor musun sadece anne sütü mü diye? Vermiyorum diyo kız onun sütü çok ama diyo. Ya nerden gördün ölçtün mü tarttın mı Dicektim artık. Nefes alamadım daraldım iyice. Yalnızken hem emzirdim hem ağladım...bi anne böyle mi destek olur emzirmeye çalışan kızına ya..misafirliğe gidiyoruz herkes aaa mama mı veriyorsun sütün yok mu diyor hemen?!!! Yok yok sütü yetmiyor diye başlıyor annem!!.. yalnız olurum evim temiz olmaz tencerede yemeğim olmaz ama huzurum olur..çok şükür oğlum da gayet sakindi bugün hiç üzmedi beni. Yemeğimi de yaptım evi de topladım. Eşim bizi almaya gelmeden yapmış temizliği zaten. Yeter o bize....
Ay korktum bak şimdi bende vala boyle buyuk kızımla ikisini zor idare ediyorum bide bu başlarsa ben delirilim galıba.Yok canım doğru hatrlıyosun çok sessiz bi bebekti. Bende korkuyodum inşallah kırkından sonra değişmez diyodum. Hiç değişmedi diyemem. Ama değişiklik gösterdi tabi. Daha ds göstermez inşallahatak haftası çıktı bide ne güzel geçinip gidiyoduk
insalaş canim sonucdu sureklı evde hapıs gibi yaşama hem sana hem oğlunu kotu etkı. Benim buyuk kızım kalabalık içinde iyiydi başda ama biara hastanede kaldık hasta oldu o kadar korkduki her gördüğü inssnı dr hemşire zan ediyordu. Ama şimdi de bazan yabancılardankorkarken bazan umrunda olmuyor.Kalabalığın ortadına doğdu halbuki. Bakalım yaşamadan bilemiyo insan işte. Korkmam napim alışacağız.
anne sütü ile beslenen bebeklerin 4-5 gün kaka yapmaması normalmiş canım. Benimki de düzenli yapmıyor. 2 gün geçtiğinde bir çay kaşığı zeytinyağı veriyorum. o zaman yapıyor. Hatta geçen hafta 5. gün yaptı. Doktora gitmek için hazırlandık, arabaya biner binmez yaptı kakasını. Sonra geri döndük. Doktorumuzda normal dedi.kızlar bebeğim 2 gün kakasını yapmadı ama bi sıkıntısı yoktu beslenmesi falan iyiydi. bi gün daha bekleyip eczaneden fitil almayı düşünüyodum ve tam bebeğimin bezini değiştirirken kv poposuna sabun soktukızım hemen çığlık attı ağlamaya başladı ne olduğunu bile anlamadım yaaa aslında yalancı kabızlık denen şeymiş ve 4 güne kadar beklenebilirmiş müdahale etmeye gerek yokmuş. off aklıma geldikçe hala deliriyorum ben kızımın poposuna ıslak mendil bile değdirmiyorum kadın sabun sokuyo
Korkma canım tamamen değişmiyor merak etme. Seninkide inşallah seni üzmez. Bebişlerinin seni yoracağını sanmıyorum :) özellikle miniğinin♡♡♡Ay korktum bak şimdi bende vala boyle buyuk kızımla ikisini zor idare ediyorum bide bu başlarsa ben delirilim galıba.
insalaş canim sonucdu sureklı evde hapıs gibi yaşama hem sana hem oğlunu kotu etkı. Benim buyuk kızım kalabalık içinde iyiydi başda ama biara hastanede kaldık hasta oldu o kadar korkduki her gördüğü inssnı dr hemşire zan ediyordu. Ama şimdi de bazan yabancılardankorkarken bazan umrunda olmuyor.
Oyun grubu mantıklı :)
Memorialda Memnune hocayı denedik iyi ama başkalarını da deneyeceğim. Yine de onu da tavsiye edebilirim.
H&m kalitesine göre biraz fiyatlı gelmişti bana. 3-6 ay için mothercare, carters, civilden tulumlar aldım ama onlar da biraz büyük henüz . Şimdi alt üst giydiriyorum ama Ankara gibi soğuk memlekette tulum en iyi opsiyon bence , beli falan açılmaz , mis...
40ı çıkmadan önce hastaneye kaç kez gittik memlekete gitmeden annemle akşam bebeği de aldık parka gittik gezdik hiç sesi çıkmazdı. Ayy emzik deme bizmki emziği alınca sesi kesiliyodu bugun onuda almadı dışarda. Huysuzum benim. Kızıyorum ediyorum o böyle uyurken melek gibi ya nasıl kzıyosun ne hallerle dünyaya geldi deyip kendimi yiyorumay canim ya kiyamam size. Nazar diye bir sey var tabi ki bol bol okumak lazim. Felak, Nas, Ayetel Kursi. Bir de Fatih Çitlak hoca demisti ki bebekler manevi yonden bazi insanlardan rahatsiz olabiliyormus. E gitmen sart mi dugune. Esimin kuzeni evleniyor biz gitmeyecegiz, kinaydi dugundu cocuk zaten mikrop kapar veya usutur.
Biz parka gitmeyi 1 kere denedik de yaygara yapti. Aslinda emzik alsa hayat bana guzel olacakti ama olaylari biliyorsun
Bugun de haftasonundan dolayi duzenimiz bozulmus oldu. Bir de kakasi pacalarindan akan cocuk bugun kaka yapmadi yaakarni agriyor bence sabahtan beri
Ben de bugün elimde ütü havlu surekli koydum .Sonuc 2 birt yapti tamam .Karni hala cok sis .Gazlar oynuyor hissediyorum ama çıkmıyor.ay canim ya kiyamam size. Nazar diye bir sey var tabi ki bol bol okumak lazim. Felak, Nas, Ayetel Kursi. Bir de Fatih Çitlak hoca demisti ki bebekler manevi yonden bazi insanlardan rahatsiz olabiliyormus. E gitmen sart mi dugune. Esimin kuzeni evleniyor biz gitmeyecegiz, kinaydi dugundu cocuk zaten mikrop kapar veya usutur.
Biz parka gitmeyi 1 kere denedik de yaygara yapti. Aslinda emzik alsa hayat bana guzel olacakti ama olaylari biliyorsun
Bugun de haftasonundan dolayi duzenimiz bozulmus oldu. Bir de kakasi pacalarindan akan cocuk bugun kaka yapmadi yaakarni agriyor bence sabahtan beri
Genelde altıncı ayda ek gıdaya geçiliyormuş ya, size doktor mu dedi dördüncü ay için bir de nasıl olacakYaa bizle araştırdıklarini paylaş vaktin olduğunda başka ne saklayalım? Biz 4 aylıkken gecicez ek.gidaya sadece mama yiyor cunku
Canim bir problemi olabilir mi gaz gibi ? Ben de ilk basta karni tok gazi da yok diyordum .Cunku cikiyordu gazi meger daha ne gazlar varmis bilmedigim .Istersen zeytinyağıyla masaj yap karnina rahatlar .Bebeği uyumayan anneler hayranım size 2 gündür uyumuyor bizimki uyutamıyorum pertim çıktı. şuan mutfakta karşıma sandalye koydum ayağımda sallıyorum bi yandan yemek yiyorum o derece fenalardayım.
Hosgeldin canim.Ben yorgun, uykusuz biraz da mutsuzum.Gaz problemi yaşıyoruz .Bebek de çıldırıyor huysuz .Selam kizlarr bayadir yazamiyorum nasilsiniz bebisler nasil
H&m in magazalarında online gibi çeşit bulmadım ya da üç altı aylık bedenler olmuyordu, panço , soobe, idil bebeyi de beğeniyorum bu arda mothercareden ben de doğum öncesi tulum almıştım sıfır üç aylık ama hep bol geldi hatta hala bol bebeğim zayıf da doğmadı kalıpları büyük sanırımOyun grubu mantıklı :)
Memorialda Memnune hocayı denedik iyi ama başkalarını da deneyeceğim. Yine de onu da tavsiye edebilirim.
H&m kalitesine göre biraz fiyatlı gelmişti bana. 3-6 ay için mothercare, carters, civilden tulumlar aldım ama onlar da biraz büyük henüz . Şimdi alt üst giydiriyorum ama Ankara gibi soğuk memlekette tulum en iyi opsiyon bence , beli falan açılmaz , mis...
Yaa ama sen tam yemeliksin maşallahhEki Görüntüle 2187957
Memnune hoca benim doğumuma giren çocuk doktoru:) ama ben sami hocayı daha çok sevmiştim.
Carter’s ın 3-6 ay tulumu şu an benim oğluma tam/küçük geliyo sınırında canım. Bence bi dene onu tam olabilir. Bence en iyi kıyafet mothercare beden ve kumaş kalite açısından ama onun da tarzını beğenmiyorum. Hm’nin de karakter kıyafetlerini çok beğeniyorum:)
canım gaz damlasını içirdim kimyon çayı içtim ve içirdim sıcak su torbası koydum karnına ve ayaklarına. zaten elim karnında sürekli hamur yoğurur gibi yoğuruyorum çocuğu :) bugün kaka yapmadı büyük ihtimalle sıkıntısı o inşallah yaparda oda rahatlar bende. Devam ederse zeytinyağını deniyim.Canim bir problemi olabilir mi gaz gibi ? Ben de ilk basta karni tok gazi da yok diyordum .Cunku cikiyordu gazi meger daha ne gazlar varmis bilmedigim .Istersen zeytinyağıyla masaj yap karnina rahatlar .
Hosgeldin canim.Ben yorgun, uykusuz biraz da mutsuzum.Gaz problemi yaşıyoruz .Bebek de çıldırıyor huysuz .
Sen nasilsin bebis napiyor?
Biz de aynı şekilde olucaz, zaten zam geldi her şeye dogalgaza da gelecek umarım kışı hastslanmadan atlatırız gerçi ben bu aylardan da korkuyorum en fazla grip nezle şimdi olunuyorbu sene dogalgaz faturasibiz
Ne becerikli hatunlarimiz var yahu ben daha kemiğe dokunmuş insan degilimBen deli gibi bezelye attim buzluga. Esimle ben cok severiz. Minnos da 6 aylik olunca puresini yaparim onakurban bayraminda da butun milletin ilikli kemiklerini ben topladim sebzelerle hasladim muffin kaliplarinda dondurdum et suyu hazirladim.
Hahaha bende valla ama artk dokuncaz sanrm mecburNe becerikli hatunlarimiz var yahu ben daha kemiğe dokunmuş insan degilim
Maşallah Batman'e :)Eki Görüntüle 2187957
Memnune hoca benim doğumuma giren çocuk doktoru:) ama ben sami hocayı daha çok sevmiştim.
Carter’s ın 3-6 ay tulumu şu an benim oğluma tam/küçük geliyo sınırında canım. Bence bi dene onu tam olabilir. Bence en iyi kıyafet mothercare beden ve kumaş kalite açısından ama onun da tarzını beğenmiyorum. Hm’nin de karakter kıyafetlerini çok beğeniyorum:)
Yok canım doktorla henüz konuşmadık. Benimki anne sütü hiç almıyor yüzde yüz mama. Böyle olunca daha erken geçiliyor ek gıdaya. Reflüyu de azaltıyor hatta. Sağlık ocaginda söylediler ben de biliyordum zatenGenelde altıncı ayda ek gıdaya geçiliyormuş ya, size doktor mu dedi dördüncü ay için bir de nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?