- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #62.561
fazla kilo var ama saglikli yemek yapacak firsat yok be canim... Dogumdan "sonra" kilo aldim ben maalesefGünaydın herkese, dün bir ay aşımızı olduk. Sizler nasılsınız =) Benim gibi fazla kilosu olan varsa günlüğüme bekliyorum sizleri de =)
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bu-da-benim-gunlugum-emziren-anneler-buraya.1089635/
Ewt çok kolay yapılacak bir şey bile iki saat sürüyor,sabretmekten başka şansımız yok bir de ikinci ay aşısı biraz yordu beni bebek fazla mızmız oldugunaydin canim
Annen ayni sehirdeyse gunduzleri yardima gelsin, faydali olur. Sen de bir nefes alirsin. Yorgunluk, uykusuzluk, bikkinlik cok dogal. Kac gundur yeni hayatimiza adapte olmaya calisiyoruz. Eskiden yaya yaya yaptigimiz seyleri 1 dk.da halletmemiz gerekiyor. ozgurluk kalmadi anlayacagin. Hislerin normal. Zamanla bebeler buyuyecek biz de alisip ferahlayacagiz.
Yemek yapıyorum ama kendim için sağlıklı yemek yapamıyorum bende en azından ekmeksiz yemeyi düşünüyorum şimdilikfazla kilo var ama saglikli yemek yapacak firsat yok be canim... Dogumdan "sonra" kilo aldim ben maalesef
normal mizmizliklari yetmiyor bir de aşisi, atak haftasi tuz biber oluyorEwt çok kolay yapılacak bir şey bile iki saat sürüyor,sabretmekten başka şansımız yok bir de ikinci ay aşısı biraz yordu beni bebek fazla mızmız oldu
ben sadece kahvaltida ekmek yiyorum. Ama tatliya cok duskun oldum. Bebege sabredemedikce tatli bir seyler yer oldum. Bir de zaten aç gezdigim de çok. O zaman seker dusunce de insanin cani tatli istiyor.Yemek yapıyorum ama kendim için sağlıklı yemek yapamıyorum bende en azından ekmeksiz yemeyi düşünüyorum şimdilikbebelere makarna pilav genelde yemiyorlar başka şey
Yaa çok tatlı olmuş maşallah.
Benim bebiş daha 41 günlükbiraz iri ama 3-6 aylık tulumlara baktım büyük gibiydi. Belki giydirip denemek lazım . 0-1 aylık hiç giydiremediğim kıyafetler oldu. Bendeki tulumların çoğu mothercare ama, onlar biraz daha uzun sanki cartersa göre.
Ben civilden çok alışveriş yaparım gibi görünüyor bunda sonra. Çünkü fiyatlar diğerlerine göre çok uygun , kumaş da genelde tatmin edici.
Tamamlayıcı sigortayı ben de düşünüyorum bebek için hamilelikte kendime yaptırmıştı 15 TL ödyorduk muayenlerde, peki hastanenizde muayene süresi ne kadar bazen doktorlar acele ettiriyor aklımda sorularla çıkıyorumCanım iki damla çok az. Biz önce bebekler için flakon şeklinde 5 ml olan serum fizyolojiklerden aldık. Fakat onların plastik şişelerinden çok etkili sıkılmıyor ve çok pahalı. Şimdi tam doktorun yaptığı gibi şırınga ile büyük serum fizyolojik poşetinden çekiyoruz , enjektör / şırınga iğnesini çıkarıp tek burun deliğine tek seferde 5 ml sıkıyoruz. Çok tazyikli sıkma korkar ve canı yanabilir. Çok yavaş sıkarsan da etkisi olmaz. Bebek yatar pozisyonda iken başını yana çevir. Üstte kalan burun deliğinden sf sık, diğer delikten aksın. Sıktıktan hemen sonra senin tek elinin üzerinde çenesini de destekleyecek şekilde ters çevirip tut yerçekimi ile aksın. Bi kısmı ağzından gelebilir, bi kısmını yutabilir hatta biraz kusabilir sorun yok. Sürekli tıkalı ise günde üç kez uyku ve emme öncesine denk gelecek şekilde yapman etkili olur.
Sigorta bildiğim kadarıyla 1400 civarında tamamlayıcı sağlık sigortası . Tamamlayıcı olunca özel muayenehanede geçmez , genel olması lazım. Biz özel hastanelerde kullanıyoruz. 30-35 tl muayene ücreti ödüyoruz
Canım iki damla çok az. Biz önce bebekler için flakon şeklinde 5 ml olan serum fizyolojiklerden aldık. Fakat onların plastik şişelerinden çok etkili sıkılmıyor ve çok pahalı. Şimdi tam doktorun yaptığı gibi şırınga ile büyük serum fizyolojik poşetinden çekiyoruz , enjektör / şırınga iğnesini çıkarıp tek burun deliğine tek seferde 5 ml sıkıyoruz. Çok tazyikli sıkma korkar ve canı yanabilir. Çok yavaş sıkarsan da etkisi olmaz. Bebek yatar pozisyonda iken başını yana çevir. Üstte kalan burun deliğinden sf sık, diğer delikten aksın. Sıktıktan hemen sonra senin tek elinin üzerinde çenesini de destekleyecek şekilde ters çevirip tut yerçekimi ile aksın. Bi kısmı ağzından gelebilir, bi kısmını yutabilir hatta biraz kusabilir sorun yok. Sürekli tıkalı ise günde üç kez uyku ve emme öncesine denk gelecek şekilde yapman etkili olur.
Sigorta bildiğim kadarıyla 1400 civarında tamamlayıcı sağlık sigortası . Tamamlayıcı olunca özel muayenehanede geçmez , genel olması lazım. Biz özel hastanelerde kullanıyoruz. 30-35 tl muayene ücreti ödüyoruz
Atak haftası ile aşı aynı zamana denk geldi cnm yaanormal mizmizliklari yetmiyor bir de aşisi, atak haftasi tuz biber oluyorharika
Topigin hayirli olsun canim .Ben bu oglusla ugrasirken hamile kaldigim kilonun altina düştüm. Degilse katılırdım.
ben sadece kahvaltida ekmek yiyorum. Ama tatliya cok duskun oldum. Bebege sabredemedikce tatli bir seyler yer oldum. Bir de zaten aç gezdigim de çok. O zaman seker dusunce de insanin cani tatli istiyor.
Ben de bazen kilo verdim diye teselli ediyorum kendimi .Ama az daha verirsem bir deri bir kemik kalcam.Allah yardımcın olsun canım, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim
Civilin kendi markasında ürün almanı tavsiye etmem 2 tane uzun kollu citcitli almismisim .Sadece 2 kez giydirdim.Hem tuylenme yapti hem de önündeki baskisi cikti.Oyy sizin daha 40 yeni çıkmış, maşallah:)
Mothercare’in 0-3 aylığı, carter’s in 3-6 aylıkları neredeyse aynı boyut. Bende bi civil bakayım o halde, hiç girmemiştim mağazasına
Tek tesellim :)İyi bari olumlu sonuç almışsın en azından kilo vermeye yaramış :)
Ayda bir kilo normal sanırım benimkilerde ortalama 3 kilo doğdular şimdi 6 kilo oldular dr.normal demişti. Tam 3 ayı geçtik biz.
Allah yardimcimiz olsun canimAtak haftası ile aşı aynı zamana denk geldi cnm yaa
Tek tesellim :)
Ya oğlanı uyutuyoruz anne baba kahvaltı ediyoruz tam bi iki iş yapayım makine toplayım doldurayım derken çıt oğlan uyanıyor çıt sesine bile ya napıcamı şaşırdım gündüz uykusu çok hafif. Hiç de sessiz ortama alıştırmadım ama iş yapmak çok zorlaştı terlik sesine bile uyanıyor
beyaz gurultu ac canim, cok yuksek sesle acmasan da faydasi olurYa oğlanı uyutuyoruz anne baba kahvaltı ediyoruz tam bi iki iş yapayım makine toplayım doldurayım derken çıt oğlan uyanıyor çıt sesine bile ya napıcamı şaşırdım gündüz uykusu çok hafif. Hiç de sessiz ortama alıştırmadım ama iş yapmak çok zorlaştı terlik sesine bile uyanıyor
Canım valla bizde vakit var bebeğimde düzenli uyuyo herşey yolunda bizim kocada tık yok valla illa bağırıp çağırcam aklı başına gelsin yada böyle devam ederse hayran dümen :))bizde de pek tık yok zaten şimdi olmaması daha iyi gibi malum pek vakit yok bebiş ten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?