- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #62.601
Ben soobenin mağazasını hiç görmedim bile . Online olarak almıştım , o da büyük kıyafet. Taurus bize çok yakın değil ama gidersem pançoya bakayım merak ettim :)Evet aslında uzun süreli giydirme şansı oluyor ama yakaları açık gelince üşür diye düşünüyorum ,bir küçük beden mi alsam acaba , soobenin mağazalarında pek çeşit bulamıyorum online daha çeşitli ,taurus avm nin panço' sunda indirimli ürünler daha fazla gibi
Memorialda 30 dakika sanırım . Doktor da çok ilgili anlayışlı . Bizimki emerken randevu geçti hiç sorun etmedi.Tamamlayıcı sigortayı ben de düşünüyorum bebek için hamilelikte kendime yaptırmıştı 15 TL ödyorduk muayenlerde, peki hastanenizde muayene süresi ne kadar bazen doktorlar acele ettiriyor aklımda sorularla çıkıyorum
canim cok tesekkur ederim yazdiklarin icin cok guzel anlatmissin bende damla seklinde olanlardan almistim burunonun daha sonrada otri bebeyle cekiyorum cok faydasi olmadi 2 damla damlattigim icin galibaCanım iki damla çok az. Biz önce bebekler için flakon şeklinde 5 ml olan serum fizyolojiklerden aldık. Fakat onların plastik şişelerinden çok etkili sıkılmıyor ve çok pahalı. Şimdi tam doktorun yaptığı gibi şırınga ile büyük serum fizyolojik poşetinden çekiyoruz , enjektör / şırınga iğnesini çıkarıp tek burun deliğine tek seferde 5 ml sıkıyoruz. Çok tazyikli sıkma korkar ve canı yanabilir. Çok yavaş sıkarsan da etkisi olmaz. Bebek yatar pozisyonda iken başını yana çevir. Üstte kalan burun deliğinden sf sık, diğer delikten aksın. Sıktıktan hemen sonra senin tek elinin üzerinde çenesini de destekleyecek şekilde ters çevirip tut yerçekimi ile aksın. Bi kısmı ağzından gelebilir, bi kısmını yutabilir hatta biraz kusabilir sorun yok. Sürekli tıkalı ise günde üç kez uyku ve emme öncesine denk gelecek şekilde yapman etkili olur.
Sigorta bildiğim kadarıyla 1400 civarında tamamlayıcı sağlık sigortası . Tamamlayıcı olunca özel muayenehanede geçmez , genel olması lazım. Biz özel hastanelerde kullanıyoruz. 30-35 tl muayene ücreti ödüyoruz
canim benimde ayni bakalim sana ne diyecek doktor bende bugun gecmezse yarin goturucem esim yine damla vericekler bosuna cocugu hastane ortamina sokma diyo ama endiseliyim bendeBen bebsi serum kullanıyorum tıkalı burnu hırıl hırıl edıyo arada. Hapşuruyoda. Dr a gidecez birszdan
Rica ederim canım. Aspiratör de çok önermiyor bizim doktorcan
canim cok tesekkur ederim yazdiklarin icin cok guzel anlatmissin bende damla seklinde olanlardan almistim burunonun daha sonrada otri bebeyle cekiyorum cok faydasi olmadi 2 damla damlattigim icin galiba
Mümkün olduğunca dişi kaybetmemeye bakın diyorlar ama yapılacak bir şey kalmadıysa da çekilebilir bence başka bir dişçinin daha görüşünü al mümkünse üniversite hastanesi gibi bi yerdenBu arada bugün dişciye gittim kızlar. Doktor film istedi çektirdim. Çürük köke yayılmış çekilmesi lazım dedi ama benim çektiresim yok azı diş bide, başka bi doktora gitsem mi sizce diş kaybetmek iyi değil belki kanalla falan hallolur bu doktorada söyledim ama olmaz çekilmeli dedi. Ilaç verdi bitince gel dedi.
Öyle yapayım en iyisi başka bi doktora daha göstereyim canım.Mümkün olduğunca dişi kaybetmemeye bakın diyorlar ama yapılacak bir şey kalmadıysa da çekilebilir bence başka bir dişçinin daha görüşünü al mümkünse üniversite hastanesi gibi bi yerden
Jel artık her yerde satılıyor Gratis Watsons hatta marketlerde bile piyasaki prezervatif markalarının jelleri de var. Enfeksiyon riski olabilir diye yağdan ziyade jel öneriliyorUyutma tavsiyeleri için sağ olun kızlar
Afilim92 demlicaykeyfi
@minaaaako ah bebek uykusu hep aynı demek ki :))
Ilişki konusunu konuşuyorsunuz da bu kuruluk için jel kullanılıyormuş bir tavsiyesi olan olacak var mı acaba Normalde biz de bir kere denedik sadece , o da çok canım yandı bir kaç deneme gerekti. yorgunluk ve zaman kısıtıyla pek fırsat bulamadık açıkçası uç aya gireceğiz... Hamilelikte var nerden baksan 6 aydır bakınıyoruz :))))
Sezeryanın dezavantajlarını şimdi yaşıyoruz bence. İlk 6 ay karın kası çalıştırmak mümkün değil gibi gözüyor ben bi iki gündür ayakta dizleri karına çekme hareketi yaptım hemen dikişlerim ağrıdı halbuki 2 ay oldu iyileşti sanmıştım sanırım iç dikişlerin iyileşmesi çok daha uzun sürecek şu an için yapılabilecek en iyi spor yürüyüş gibi duruyor ama o da bebekle zor bir kaç kere anneme bırakıp dışarı çıktım en geç yarım saat sonra annem aradı ağlıyor hemen gel diye. Karın genişlemesi egzersiz yapmadan geçmez gibi görünüyor. Bizimle aynı zamanda doğum yapan yabancı bir kaç mankenin instagamına baktım ilk zamanlar onların da karnı vardı sarkık ama nasıl olmuşsa şu an çok fitler. Özellikle sezeryan sonrası spor hakkında başka fikri olan var mıKızlar bebeğim 2 aylık yani sezeryandan 2 ay geçmiş ne zaman spor yapa bilirim acaba göbek gerdirmeye ihtiyacım var göbeğin şişi gitmiş ama deri sarkıklığı sarkıklığı var , yanlış hatırlamıyorsam sezeryandan 4 ay sonra spor yapa bilirmişiz ama kesin bilgi değil
Bana doktor doğum sonrası kuruluk olabilir onun için ainara isimli fitili verdi bir hafta kullan sonra deneyin dedi Henüz kullanamadımJel artık her yerde satılıyor Gratis Watsons hatta marketlerde bile piyasaki prezervatif markalarının jelleri de var. Enfeksiyon riski olabilir diye yağdan ziyade jel öneriliyor
Hangi kremi kullaniyosun canim reçeteli miKreme baslamistim ama yan taraflarda kanama oldu korktum .Simdilik biraktim .1 hafta sonra teorar deniyecem tekrar kanarsa dr u ariyacam.
Tatliya bende duskun hale geldim.ben sadece kahvaltida ekmek yiyorum. Ama tatliya cok duskun oldum. Bebege sabredemedikce tatli bir seyler yer oldum. Bir de zaten aç gezdigim de çok. O zaman seker dusunce de insanin cani tatli istiyor.
Canim o ilk adımı atmaya korkuyor bence.Evet bende düşünüyorum nereye kadar böyle olcak sanırım biçok kişi böyle :) bende isteksizim bide insan korkuyo hamile kalırım diye, hamilelikte bizdedi yoktu düşük riskinden nerdeyse 8 aydır kardeş misali :))
Ya canım valla istekli değilim ama onun istamamesine uyuz olyorum bide normal doğum yapmışım merak ediyorum herşel yolunda mı diya kocaman kafa çıktı sonuçta ordan
Muayene etti ciğerleri temiz dedi kulağından ağzından baktı bi sorun yok serum fizyolojiye devam et dedi. Öksürüğü 8 9 kez olursa morarana kadar öksürürse getir tek tükten bişey olmaz dedi. Memleketteki doktor kalbinde üfürük var demişti onuda söyledim dinledi dinledi ben duymuyorum öyle bişy dedi. Bende anlamadım bu işten. Sanırım öksürmesi arada hapşurması normal bu bebelerin. Burun içinde damlalara devam napalım. Bu aylarda boğmaca olabilir mikrop kapmasın dikkat et dedi canım aklında bulunsun.canim benimde ayni bakalim sana ne diyecek doktor bende bugun gecmezse yarin goturucem esim yine damla vericekler bosuna cocugu hastane ortamina sokma diyo ama endiseliyim bende
Şuan için bebsiye devam edeceğim canım. Düzelmezse dediklerini yaparım ekran görüntüsü alıyorum hep zaten :) iyiki varsınız ♡ 2 hafta sonra 2.aşı zamanı geliyor sayenizde şimdiden calpol şurup ve fitili aldım öyle bişeyin varlığından bile haberim yoktu doktorda sormadan söylemiyor kendim söyledim ateşi olursa ne kullanayım calpol mu dedm öyle yazdı reçeteyi :) ♡Canım 5 ml tek doz oluyor. Bir sıkımlık. Damla damla iş görmez. Sf kullanımını bikaç sayfa önce bir tarif ettim ona bak istersen
Uzun süre ilişki olmadığı için mi yandı canın acabaKızlar ben hamile kaldığımdan beri eşimle birlikte olmadık düşünün 9 ay ordan 2.5 ayda böyle geçen artık bir kere birliktelik yaşadık tabi cnm yandi biraz.
Anladım canım teşekkürler, bizde durum şöyle geceleri ilk uykusuz derin oluyor 4-5 saat daha sonrasında hep sancı çekiyoruz inliyor sürekli.. buna faydası olur mu? Ama çok şükür aglamamiz yok bir dönem o da vardı şimdi o geçti çok şükür..Bence işe yarıyor Bı akrabanın kızı kolik ona da verdim onda da işe yararsa o zaman tamam dıycem mucize ilaç bu inşallah sonucu yazarım buraya
Muhtemelen o yüzden yandi normalde öyle bir sıkıntım yoktu.Uzun süre ilişki olmadığı için mi yandı canın acaba
bogmaca olmamasi icin neye dikkat edecegiz acaba canim?Muayene etti ciğerleri temiz dedi kulağından ağzından baktı bi sorun yok serum fizyolojiye devam et dedi. Öksürüğü 8 9 kez olursa morarana kadar öksürürse getir tek tükten bişey olmaz dedi. Memleketteki doktor kalbinde üfürük var demişti onuda söyledim dinledi dinledi ben duymuyorum öyle bişy dedi. Bende anlamadım bu işten. Sanırım öksürmesi arada hapşurması normal bu bebelerin. Burun içinde damlalara devam napalım. Bu aylarda boğmaca olabilir mikrop kapmasın dikkat et dedi canım aklında bulunsun.
Benim babannem esimin halalari falan ayni.
Laf aoylesen anlamiyorlar.
Disini sik aglama.
Olan sütunude kacirma uzuntuden
Urfaya gittik.
Senin sutun yok saginca baua cikiyor oysaki.
Bizim sutumuz kaynardi elbisemiz bile sut olursu pedsiz dolasamazdik.
Emiyo iste cocuk falann fistik..
Takma
Ne kasar saua goreceksin ki sen
keske daha erken gelseydin canim evine. Dedigin gibi neyse ne, bugun 1 tarhana corbasiyla durdum ama ne yapayim. Evlatlarla basbasa olmak daha stressiz. Benim de ablam yanimdaydi baslarda, cocuk agladikca gelip ne yaptigimi izliyordu. Sonunda dedim ki film mi oynuyor burada ya zaten cocuk durmuyor sinirleniyorum. Allah yardim eder, zaten hergun 1 gun daha buyuyorlar
Maalesef insanın annesi bile olsa bazen gereksiz konuşup gerebiliyor sen biraz bebisle yalnız kal başbaşa olunca sütünde artar eminim. Ben iki bebekle bile yalnız olunca sütüm artıyor.
Ay gerçekten öyle ya arada mesela Babaanneme ziyarete gidiyorum ya da kayınvalideme ziyarete gidiyorum burnumdan Getiriyorlar yok Çocuğun neyi var yok çocuğun gözü akıyor yok çocuğun bilmem nesi bu çocuk niye ağlıyor ya çocuk kendini ifade edemediği için sadece ağlıyor Yani bizim gibi konuşamıyor ki onun konuşma dili de ağlamak yok bu çocuk aç daha yeni 7 diyorsun yok bu çocuk aç gazını çıkardık diyorsun yok çıkarmamış yok bilmem ne Her şey sadece Kendileri biliyorlar çünküGerçekten kendi evimde yalnızım ama daha huzurluyum. Oğlum da güzelce emdi beni. Mamasını içti. Oyun halısında oynadı ilk defa. Beni hiç üzmedi çok şükür. Gece de arada uyansak da stresli değildim oğluma da rahat ve sakin davranarak uyuttum. Bu gün de gazdan dolayı sıkıntılıyız ama ben yine sakin duruyorum. Güzel güzel konuşuyorum oğlumla. Sabah mesela ana kucağına koydum mutfağa götürdüm ben kahvaltı yaparken onunla da konuştum bir güzel muhabbet ettik oğluşumla. Herkesten uzak kafa rahat oluyor gerçekten...
Bende solomom alacaktım baby2go alıverdik bakarken bakarken ama yenidoğan aparatı yok sanki. 3 15 kg arası diyor da ben oturtamadım oğlumu kanguruya. Baby2go kanguru kullanan var mı aramızda?Kararsız kaldım bende. Bakalım alacağm bende bitane sağol canm. Dikişler için krem kullanıyormusun sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?