2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İlk zamlı bebek bezimi aldım bugün 100 lü molfix 45 tl , mamalarda zamlanmış , kızım da emmek istemiyor bu aralar uğraştırıyor bu şartlarda bu pahalılıkta işimiz çok zor nasıl yaparız bu işlerin içinden nasıl çıkarız hiç bilmiyorum akışına bıraktım artık ..

Beslenirken ağlaması bende de vardı doktor refludendir demişti

Z Zeneze çok uykusu oldugunda, reflusu olduğunda, burnu tıkalı olunca, tok olup başka bir derdi varken aç sanıp beslemeye calistigimda, gaz sancısı girdiğinde... Benim tecrübe ettiklerim bunlar. Belki meme reddi de olabilir

Bu tabloya göre bir kat fazla giydiriyorum. Ama elleri ayakları burnu soğuk oluyor nasıl giydirmeyeyim

Bu mamadan Türkiye'de yok sanırım başka markaların tahilli mamaları var fakat nestlenin maması yok. Yine de 4 ay civarında tam olarak mama şeklinde değil de tadımlık kendi hazırladığım şeylerden veririm galiba. Sen büyük kızına kaç ayda baslamistin? Kayınvalide o konuya da karışmıyor mu Milana firuze

Canım sat a göre doğum tarihinden itibaren 8 hafta geçtiyse ataktadır. Bizde 3 gündür ataktayız. Memeyi tutarken sinirleniyor zorla tutuyor ağlamaya başladı ağlamayan bebek. Uykuları huzursuz ve kısa. Sabret sakinleşmesini bekle sonra meme vermeyi dene. Ben mesela yürüyerek emzirdim öyle tuttu.

4 syında başladım. Ben o mamadan verdim dr önerisiyle.
Ama cok fazla sevmedi hip mamaya devam etik sonrada ek gidayla birlikde 12 ayna kadar hipp AR
Verdik.
Yine ayni şekilde 12 ayna kadar nestlenin 6-8-9-12 aylar için mamalarnı verdik. Ve sebze corbası meyve pureleri falan. Yemeye alışması cok zaman aldı hala bile doğru duzgun yemek yemiyor, ama artık mama falan vermiyorum 17 aylık olucak nede olsa. Günde 4-5 ceşit yemek yapıyorum onda 1-2 sini ancak cok az yıyor.

Ya kızlar oğlum 8. Hafta atağında ve uykusu çok hafifleşti. Tık desen ıyanıyor 1 saat uyuyor uyanıyor. Çok zor uykuya dalıyor zaten. Bende kucağımda taşıyamıyorum artık belim koptu ayağımda sallıyorum bikaç keredir. Sizce yapmamalı mıyım? Alışır mı hemen?

Ay canım kıyamam yaaa :) şöyle bi hayal ettm gülümsüyorum kendi kendime :) mama vermıyorsun sanırım sen hiç. Olsun anlatacağın anılar birikiyo ne güzel :) saçlar nasıl oldu bakiiim merak ettim :) sıhhatler olsun bu arada. Bi gazla boyadık saçları, yokmu arttıran ?

Canim refuyle nasil mucadele ettin? Sanirim bizde de reflu var.
Ay çok uğraştım hala daha uğraşıyorum canim. Çok korkulu zamanlar atlattım. Daha doğduğu gün ağız burun kusup nefessiz kaldı morardi. Defalarca yaşadık bunu. Bazı geceler kusacak mi diye bakmaktan o uyurken de uyumazdim. 2. ayında artık refluden dolayı her beslenme eziyete dönüştü. Çocuk aç fakat mamayı içerken kivranmaya yutkunamamaya başladı. Bir önceki yudumu ağzına geri geliyordu. Beslenememe başladı. Doktor iki ilaç verdi surup şeklinde. Üç dört gün kullandım biraz düzeldi şurupları bıraktım çünkü o ara bir sürü ilaç veriyordum çocuğa bir de reflü ilaçları eklenmesin istedim. Sonra Aptamil conformil mamaya başladım hafif yoğun kıvamlı. Beslenememe derdi bitti artık 3 ayı doldurdu fakat dolu dolu kusmalar başladı. Arada hala burnundan geldiği oluyor ama nefessiz kalmıyor şükür. Koltuklar halılar hep kusmuk lekesi. Biraz daha kussun toplu silerim diye bekliyorum gaz derdi bittiğinde yoğun kıvamlı mamaya geçerim belki ya da ek gıda ile azalıyor diyorlar belki onu beklerim bir buçuk ay daha. Sizinki çok mu kusuyo

Alışır canım yapma

Bendede ayni durum canim biberon mama kullnio musun

Ama bakiyorum burnu temiz gibi görünüyor. Onu da düşünmüştüm de. Yalniz aglarken sanki tıkanık gibi ağlıyor. Bunu yeniden degerlendiricem sagolun. Sizce bundan mıdır? Baska ne olabilir?
Bize doktor burnu tıkalı olursa emmekte zorlanır kendini geri atar, hatta boğazına kaçar demişti . Delikte bişey görünmese de sinüsler dolu olabilir , yıkamak gerekir sf ile

Bu tabloya göre bir kat fazla giydiriyorum. Ama elleri ayakları burnu soğuk oluyor nasıl giydirmeyeyim
Doktorlar diyor ki el ayak kriter değil. Vücudun diğer kısımları normal sıcaklıkta ise tamam. Hatta bir doktor fazla sarmayın giydirmeyin, biz soğuktan ziyade fazla sıcaktan korkarız, daha tehlikeli demişti. Bir kat ince ise çok da farketmez bence ama

Canim refuyle nasil mucadele ettin? Sanirim bizde de reflu var.
Yatağı eğimli altına çarşaf katladım. Gece yattığı anakucağıda aynı şekilde eğimli, yedikten sonra gazını çıkarıp bırakmıyoruz. Yarım saat dik tutuyoruz. Mamalarına bebelac gold thickener ekliyoruz süt sağarsamda aynı şekilde. Bi ara gaviscon infant verdi doktoru ama sevmedi bizim kız içmedi kestik o yüzden

Canım sen emziriyor muydun bende 67. Günde adet görmeye başladım annem çok erken falan deyince panikledim bir. Emziren annelerde daha geç görülürmüş prolaktinden kaynaklı. Kadın doğumcumda çağırmadı.

Kızlar sizler banyo suyunun sıcaklığını nasıl ayarlıyosunuz acaba sıcakmı soğukmu diye diye ayarlıyom ama nekadar doğru oluyo bilmiyorum hava sıcakken çok umruma gelmedi ama artık havalarda soğumaya başladı üşütürsem diye korkmaya başladm

Insallah canim insallah. Cok uzuluorum yaa
Aynı durumdayız canım sütün doyurmuyor dediler mama verdik biberonla birde başlarda ne güzel ikisinide alıyor dedim. Sonra hastanede kaldım üç gün hiç ememedi ameliyat oldum iki gün yine emziremedim. Haklı olarak yavrum istemiyor artık. Alıştı iyice biberona . Sağıyorum onda da 30cc ancak çıkıyor .günden güne de azalıyor. Rabbim nasip ederde bir çocuğum daha olursa ilk altı ay Yapışık gezecem gerekirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…