- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.321
Yaa biz diğer 2 aşıyı bacaktan yapılanları pazartesi olmuştuk sonra çarşamba sünnet oldu. Veremi yaptırmadık iyiki o zaman. Ama bizim ebe verem ateş falan yapmaz o kadar sıkıntı yaratmaz dedi ki 28inde vuracakmış bizde ertesi gün çanakkaleye gitcektik düğüne ondan sordum ebeye. Teşekkürler canım.
Ne demek☺Yaa biz diğer 2 aşıyı bacaktan yapılanları pazartesi olmuştuk sonra çarşamba sünnet oldu. Veremi yaptırmadık iyiki o zaman. Ama bizim ebe verem ateş falan yapmaz o kadar sıkıntı yaratmaz dedi ki 28inde vuracakmış bizde ertesi gün çanakkaleye gitcektik düğüne ondan sordum ebeye. Teşekkürler canım.
Ben termometre almıştım banyo suyu için # kovanın içine atıyoruz öyle bakıyoruz ısısına yoksa bende tedirgin oluyorum.Kızlar sizler banyo suyunun sıcaklığını nasıl ayarlıyosunuz acaba sıcakmı soğukmu diye diye ayarlıyom ama nekadar doğru oluyo bilmiyorum hava sıcakken çok umruma gelmedi ama artık havalarda soğumaya başladı üşütürsem diye korkmaya başladm
Ya canim cocugundanda kuzenimin oglu hem meme hem biberon aldi yaaaAynı durumdayız canımsütün doyurmuyor dediler mama verdik biberonla birde başlarda ne güzel ikisinide alıyor dedim. Sonra hastanede kaldım üç gün hiç ememedi ameliyat oldum iki gün yine emziremedim. Haklı olarak yavrum istemiyor artık. Alıştı iyice biberona . Sağıyorum onda da 30cc ancak çıkıyor .günden güne de azalıyor. Rabbim nasip ederde bir çocuğum daha olursa ilk altı ay Yapışık gezecem gerekirse
Reflü yatağı aldım ben ama kayıp duruyor ve artık küçük gelmeye basladi kullanmıyorum o yüzden. Şu yarım saat dik tutma işini yapamıyorum ağır geliyor bana çocuk. Yorulmuyor musun ya da kızmıyor mu öyle durmayaYatağı eğimli altına çarşaf katladım. Gece yattığı anakucağıda aynı şekilde eğimli, yedikten sonra gazını çıkarıp bırakmıyoruz. Yarım saat dik tutuyoruz. Mamalarına bebelac gold thickener ekliyoruz süt sağarsamda aynı şekilde. Bi ara gaviscon infant verdi doktoru ama sevmedi bizim kız içmedi kestik o yüzden
Nasıl bisey canm markasi ney bakiyimda bitane alayim olmazsa onumuz kış malum nolur nolmaz. Kac dereceye ayarliyosun suyuBen termometre almıştım banyo suyu için # kovanın içine atıyoruz öyle bakıyoruz ısısına yoksa bende tedirgin oluyorum.
Ben temassız ateşölçer almıştım onu cisim moduna getirip onla ölçüyorum 36- 37 derece ideal olanmışKızlar sizler banyo suyunun sıcaklığını nasıl ayarlıyosunuz acaba sıcakmı soğukmu diye diye ayarlıyom ama nekadar doğru oluyo bilmiyorum hava sıcakken çok umruma gelmedi ama artık havalarda soğumaya başladı üşütürsem diye korkmaya başladm
Benim kızım memeyi reddettiği dönem çok sağdım canım yinede az çıkıyordu gögsümde süt varkende makina çekmiyordu elimle sıkıyordum süt geliyordu sağımda başarılı değildim o yüzden. Makinamda lansinoh 2li elektrikli. Şimdi memeyi uzun süre emiyor. Yani şöyle ki 20şer dk memeleri emiyor en az, sonra 60 cc mama yapıyorum bi gögsümde 30 cc veriyorum diğerinde 30 cc 20-25 dkda öyle emiyor. Ama çok az emer hemen mama vermek zorunda kalırsam emzirmeden hmen sonra sağmaya çalışıyordum bide gece uykusuna yatıyor 9 gibi o zaman sağıyordum. 1 haftadır fırsat bulamıyorum. Ama söylediğiniz gibi de olabilir benim sütüm zaten az olduğu için ve kızımın sağı solu belli olmadığı için süt birakip birikmediğini anlamıyorum bazen 3-4 saat sonra emse bile isteksik emiyor süt yok diye ağlıyor çekiştiriyor bazen 1 saat sonra vuk vuk çekiyor güzel emiyor.6-7 kere oluyordur heralde, genelde 90 ml. Her emzirmede veriyorum, sut yetmiyor cunku. Sagim yaptigim zamanlar, sutu biriktirip bir ogunde veriyordum ancak bu ara sagmiyorum.
Sagdiginiz zaman sizdede şöyle bir problem oluyor mu? Sagdigim icin, 2-3 saat gecsede biriken sut az oluyor ve bebegim emmek istemiyor.
Benimde yapıyor canım sebebini bilmiyorum çünkü süt gelirkende yapıyor ve mırıldana mırıldana emmeye devam ediyorKizlar bebeginiz Emerken kendini geriye atip agliyor mu? Ne olur bir hal care soyleyin. Gazdan diyordum bugün cikardim güzelce ha kalmadı kolay uyur dedim. Ama emerken kendisini arkaya atıp duruyor. Gogsumde süt yok desem sıkıyorum damla Damla geliyor. Acaba emdikten sonra yeteri kadar gelmiyor mu? Diger göğsümü veriyorum onda da aynisini yapiyor. Sebebi ne acaba? Cidden cok yoruluyorum
cok sag ol canim. Haftaya doktora da soracagim, yine yazarim. Bana bugun bir usume gelince acaba bebis de usuyor mu diye pimpirik yaptim. Ben de gece icine citcitli body, ustune uzun kollu ve ayakli tulum giydiriyorum. Ustunu de kat kat ortuyorum cunku bazen tamamen açiyor. Kundak gibi de istemiyorValla gece gündüz farkı çok,gece 14-15 derece oldugu için biz de geçen bir aklımızdan geçirdik bu soruyu ama daha açmayız bence. Evin içi 24 derece civarı oluyor gece kendiliğinden . Bebişi iyice giydirip örtüyorum. Mesela içe çıtçıtlı zıbın/body, üzerine penye tulum, kollarını tutsun diye kollarının altına ucunu sıkıştırarak bir penye battaniye örtüyorum (bu cok ince), böylece elleriyle kendini uyandırmıyor, uykuya kolay dalıyor, üzerini de acamıyor. Onun üzerine de çift kat müslin battaniye örtüyorum. Gündüz kısa kol+ patikli alt bence yetiyor.
Nette de bazı tablolar buldum nasıl giydirileceğine dair. Ekliyorum.
http://anneilgi.blogspot.com/2015/12/bebek-uyurken-nasl-giydirilmeli.html
http://www.bademlebuduk.com/2016/09/bebegimi-nasl-giydirmeliyim.html
http://dogalaile.blogspot.com/2017/10/bebekleri-uyurken-bahar-ve-ks-aylarnda.html
ne zaman bebelerle gezebilecegiz ya cok bunaldim. Esime de bir sey soylenmiyor. Hemen sikayet etme diyor. Ya 24 saat bebeklere bakiyoruz, bari bunaldim demek hakkimiz olsunHemen artırıyorum karnı tok gazı çıktı altı temiz hadi belki durur diye yarım saat yürüyerek parka gitmek ah yavrum nasılda güzel uyudu demeye kalmadan kıçını banka koyamadan çığlıklar eşliğinde elinde deli gibi çıngırak sallayarak eve geri dönüş
sag ol kuzum. Evet ya, cocugu yikayamiyorum korkumdan.Ayy geçmiş olsun cnm yaa, ama çok zaman olmuş yenileri öyle değildir bir şans daha verebilirsinşz belki, mevsim geçişi ya en çok endişem bu yönde
midesinde gaz olabilir, cok uykusu olup huysuzluk yapiyor olabilir. Diger memenizi teklif edebilirsiniz veya emzirme pozisyonunu degistirebilirsiniz. Mesela yatakta yatarak emziriyorsaniz, o anda kucaginiza alabilirsiniz. Bazen de gercekten kucak istiyorlar. Tabi altina da bakmak lazim, daha yeni aldim diyorsun ama onlar yine yapmis oluyorKizlar bebeginiz Emerken kendini geriye atip agliyor mu? Ne olur bir hal care soyleyin. Gazdan diyordum bugün cikardim güzelce ha kalmadı kolay uyur dedim. Ama emerken kendisini arkaya atıp duruyor. Gogsumde süt yok desem sıkıyorum damla Damla geliyor. Acaba emdikten sonra yeteri kadar gelmiyor mu? Diger göğsümü veriyorum onda da aynisini yapiyor. Sebebi ne acaba? Cidden cok yoruluyorum
gercekten Allah yardimcimiz olsun. Bebek=masraf. 2 3 cocugu olanlari dusunemiyorum. en basitinden gaz damlasi 20 gun gidiyor 50 lira. Rota asisi 210muş. Osu busu hic bitmiyor.İlk zamlı bebek bezimi aldım bugün 100 lü molfix 45 tl , mamalarda zamlanmış , kızım da emmek istemiyor bu aralar uğraştırıyor bu şartlarda bu pahalılıkta işimiz çok zor nasıl yaparız bu işlerin içinden nasıl çıkarız hiç bilmiyorum akışına bıraktım artık ..
benim izledigim uyku egitimi videolarinda 10 haftaya kadar serbest diyordu, aliskanlik olusmazmis.Ya kızlar oğlum 8. Hafta atağında ve uykusu çok hafifleşti. Tık desen ıyanıyor 1 saat uyuyor uyanıyor. Çok zor uykuya dalıyor zaten. Bende kucağımda taşıyamıyorum artık belim koptu ayağımda sallıyorum bikaç keredir. Sizce yapmamalı mıyım? Alışır mı hemen?
Canım kundak değilde uyku tulumu al istersen üstünü açma derdi olmaz en azındancok sag ol canim. Haftaya doktora da soracagim, yine yazarim. Bana bugun bir usume gelince acaba bebis de usuyor mu diye pimpirik yaptim. Ben de gece icine citcitli body, ustune uzun kollu ve ayakli tulum giydiriyorum. Ustunu de kat kat ortuyorum cunku bazen tamamen açiyor. Kundak gibi de istemiyor
8 hafta geceli cok oluyor canim. 13 haftalik :) ama haklısın atak da olabilirCanım sat a göre doğum tarihinden itibaren 8 hafta geçtiyse ataktadır. Bizde 3 gündür ataktayız. Memeyi tutarken sinirleniyor zorla tutuyor ağlamaya başladı ağlamayan bebek. Uykuları huzursuz ve kısa. Sabret sakinleşmesini bekle sonra meme vermeyi dene. Ben mesela yürüyerek emzirdim öyle tuttu.
Biberon kullanıyordum ama meme reddi oldu. Artik kullanmiyorum. Kasikla veriyorumBendede ayni durum canim biberon mama kullnio musun
Haklisin canim cok sagol yarin insallah burnuna bakacam bi. Insallİn düzelir. Temmuz anneleri cok yardimci oluyor valla ne güzel :))Bize doktor burnu tıkalı olursa emmekte zorlanır kendini geri atar, hatta boğazına kaçar demişti . Delikte bişey görünmese de sinüsler dolu olabilir , yıkamak gerekir sf ile
Dirseğini suyun icine sok. Oyle bak canim ideal oluyorKızlar sizler banyo suyunun sıcaklığını nasıl ayarlıyosunuz acaba sıcakmı soğukmu diye diye ayarlıyom ama nekadar doğru oluyo bilmiyorum hava sıcakken çok umruma gelmedi ama artık havalarda soğumaya başladı üşütürsem diye korkmaya başladm
Ben slingi beceremedim ama pek kabileyetli bir tipte değilimdir. Sling kullananlara çok özeniyorum ama şansımı kanguru ile devam ettirecğim.Kızlar sling kullanan oldu mu? Tavsiye eder misiniz?
Sling mi kanguru mu sizce ?
Umarım biz de hasta olmayız ben sanki olucak gibiyim, olursam ne yaparım direkt geçer bebeğe, nasıl emzirir biberon veririm acabasag ol kuzum. Evet ya, cocugu yikayamiyorum korkumdan.
38 ve sonrası ateş demek. 36.8 normal bir derece. Ateş düşürücüde bir ilaç sonuçta çok kullanmamakta fayda var.Bir de bir sey merak ediyorum. Sabahları alnini ölçüyorum ateşi 36.8 çıkıyor. Ateş düşürücü veriyorum. Ama biraz düşüp sonra yeniden ayni oluyor. Her sabah ölçüyorum ayni. Alni sicak oluyor. Korkulacak bir derece mioyle onemsemedim de goturmedim. Ates dusurucuden sonra hep 36.8 olunca
Aaa olmadi bu .Kronikle benim dışarı maceram var senin de olmalıydı. Bizimle paylaşmaliydin.Eve kosa kosa nasil döndüğünü anlatmaliydin.Yarin deneseneesim de disari cikmayi teklif etti, durmayacagini bildigim icin istemedim, kizdi.
Durmuyorlar uyumuyorlar ne yapayim, tukendim 60 gundur. Eskiden ne guzeldi h.sonlari, ne yapsak nereye gitsek diye dusunurduk. Simdi oturma odasinda mi salonda mi oturalim diyorum secenek olarak. Acaba kac gune deliririmyok mu arttiran
Bacım bize asosyallik yakisir bosverseneHemen artırıyorum karnı tok gazı çıktı altı temiz hadi belki durur diye yarım saat yürüyerek parka gitmek ah yavrum nasılda güzel uyudu demeye kalmadan kıçını banka koyamadan çığlıklar eşliğinde elinde deli gibi çıngırak sallayarak eve geri dönüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?