2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benimde haftaya bitiyor

Benimde kadın doğumcum 20 gün vericek, aile hekimim verebilir 15 gün, memurum zaten en fazla 40 gün alabilirim tek hekimden. Sonrası heyet raporu. 40 günde yıllık iznim var şükür..

6 aya kadar yalnızca anne sütü diye bas bas bağırıp, analık izninin 3 ay olması kadar gerzekçe bi uygulama yok ya..

Kizlar oglum bildiginiz bana küstü. Ne alaka el kadar bebek diyeceksiniz.
Aksam uyku saatinde surekli gelen kvlere tepkimi koydugum icin artik gelmiyorlar.Ama bu kez de aksam üstü gelmeye basladilar.Oglumun gaz sancisindan deliye dönüp yeni sakinlestigi bir anda geldiler.O kadar yorgundu ki elden ele dolanirken esnemeye ve aranmaya basladi .Emmeden bir daha sevelim bir daha bakalim derken derken yarim saat gecti ve kalktilar.Daha onlar kapıyı cikar cikmaz benimki bir agladi bir agladi .Icli icli agliyor dedim ben emzireyim iyice acikti.Memeyi almiyor .Kaldiriyorum susuyor emzirmeye calisinca agliyor .Ve cok açken bunu yapti.Dedim bari mama yapayim yemez ama 60 ml in 30 unu icse kârdır. O begenmedigi mamayi bir yedi bir yedi biberona yapisti ve daha istiyor .
Ben sakinlestirmeye calistikca yine hircinlasti .Ben oglum dedikce icini cekiyor.Bari susayim o da sussun dedim .Ben konusmayinca kesti aglamayi .Ve hala emmiyor .Emmedigi icin de uyuyamiyor .Esimin gelmesini bekliyorum

Okulun basladigi gun iznim bitti .Bu kadar sinir bozucu olabilirdi ancak .
Keske ben de rapor alsaydim bana o 1 maas cok lazimdi .Ama salak gibi gel ucretsize çıkacaksan dilekceni yaz dediklerinde gidip yazdım. Oglanin gazıydı uykusuzluktu bir de doktor kapisinda beklemeyelim dedim ama keske bekleseydim.Daha kyk taksitimi bile odemedik.Surda son 3 gunu kalmis.

Aynen yaocak bisey yok oglumla evimle ilgilenicem
Bugun uflaanlari kaldirdim.... onlarun icinde kayboluyodu. Simdi buyuduu sipaaaamm
masallah canim. Zaman cabuk geciyor =))[/QUOTE]
Aynen zaman çok çabuk geçiyor aslında ama geriye dönüp baktığımda o günler hiç geçmeyecek gibi geliyordu

Keşke alsaydın canım, maddi olarak zor gerçekten. El kadar bebek ne masrafı olur diyorlar ama bir mama bile olmuş 50 lira..

Aile hekimimden ayakta duramıyorken bile rapor alamamıştım. Ona gitmem bile, kadın doğumcuma diyecek kelime bulamıyorum zaten. Hamileyken 100 kez bacağımda sıkıntı var dedim solda birşey yoktu sağ şişmişti. Hamilelik ödemi dedi doğumdan sonra tekrar söyledim zamanla geçer dedi. Başka bir doktora gitmesem farkedilmeyecek belkide ölecektim. İlaç dozu ayarlayamadı diye hasta oldum buna rağmen kalp damarda tedavi görüyorsun ordan iste diyebildi. Yıllık iznim geçen yıl tüp bebeğe bir önceki senede kaybettiğim kızımda gitti hiç aktaramadım. 20 gün iznim var

Offf gazdan uyanmak yetmiyor gibi bir de kusmak icin uyanmalar basladi.
Daha yatirali 15 dk olmustu .Tuhaf sesler cikariyormus.Esim duyup koşmuş kaldirdigi gibi tepeden tırnağa kadar kusmus .Ben kafasını yan ceviriyorum ama bu sira hep tekrar duz ceviriyor .

masallah canim. Zaman cabuk geciyor =))
Aynen zaman çok çabuk geçiyor aslında ama geriye dönüp baktığımda o günler hiç geçmeyecek gibi geliyordu[/QUOTE]
aynen yaa hic gecmeyecek gibiydi. Yavas yavas buyuyorlar, Allah saglik versin =)

benimki de ayni biliyor musun, hemen aglar aglamaz meme vermezsem tavir yapiyor. O yuzden nefret ediyorum ya eve gelenlerden. Ne anliyorlar bebek sevmekten bilmiyorum. Yavrumuzun tek istedigi biziz suan, bunu kabullenemiyorlar bence. Benimkini de uyutmadilar cocuk 3 gun boyunca uyuyamadi, duzeni bozulunca geri kurmak coook zor. Beyaz gurultu falan aç istersen, kafayi ona verince dikkatleri iyi dagiliyor?

Off kötü olmuş birinden biri iyi olsaydı en azından 20 gün falan alırdın. Benim de eski aile hekimim vermiyordu da yenisi iyi saolsun. Eşime bile kaç defa verdi, bebeğe tek bakıyoruz diye rica ederek..

Keşke alsaydın canım, maddi olarak zor gerçekten. El kadar bebek ne masrafı olur diyorlar ama bir mama bile olmuş 50 lira..
el kadar bebegin minnacik gaz damlasi.50 lira, bezin tanesi 1tl.den fazla, sifirdan aldigimiz arabasi besigi ates olceri sampuani deterjani yumusaticisi, hele o mustellanin losyonu resmen 80 liraydi cok alerjik cildi var hemen kizariyor diye mecbur aldik. Daha bunlar binde biri canim. Bu kadarini tahmin etmezdim ben de onceden =))

Aynen birde diyorum ki şuan bırakamam 20 günlük diyorum. Geçmiş karşıma entel entel neden bırakamayıız herşeye çözğm bulunabilir değil miiii birkaç saat yardımcı bulunuuur biberonla karnı doyurulabiliiirr demesin mi ağzını yaya yaya aptal kadın. Amerikada falan okumuş burası türkiye farkında değil. Burda saatlik gelip bakan bakıcı var sanki. Ki normal bakıcı bulunmuyor bu ülkede doğru düzgün. Bencede burda dertleşin daha iyi psikolog misikolog lazım değil. Onlar daha çok sıyırmış kafayı bence:)

Bir mama benim için malesef 180 lira ocağıma incir tarlası dikildi

Özel mama dimi. Bizde sma kullanıyoruz 900 gr 90-95e çıkmış. Ankarada bi markette 75e bulduk stok yaptım onuda.. allah yardımcın olsun ayda kaç kutu gidiyor? Anne sütü de alıyordu dimi?

Off kötü olmuş birinden biri iyi olsaydı en azından 20 gün falan alırdın. Benim de eski aile hekimim vermiyordu da yenisi iyi saolsun. Eşime bile kaç defa verdi, bebeğe tek bakıyoruz diye rica ederek..
ya verseler nolur sanki 1 kisi o gun gitmese is yeri mi batacak. Bazen o kadar zor oluyor ki tek olmak. Mesela o 2.ay asisinda tek olmamayi cok.isterdim ama kimse yok ne yapayim =/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…