- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.701
Anlamıyorlar işte. İnsan doğasında yok ki ışıklı gürültülü ortamda uyumak. Kim sessiz, karanlık bir ortamda uyumak yerine kahkaha atılan ışık açık bir yerde uyumak ister? Anlamsız buluyorum çocuğa eziyet etmeyiBende böyleyim ve kızımda öyle seviyor ama dönüp sen yapmışsındır böyle diyorlar yahu çocuk ışıklı odada uyurken örtüsünü kafasına kadar kendi çekiyor sevmiyor işte ...
Kel kalmaya oynayanlardanım bende bildiğin avuç avuç dökülüyor. Esim doktora git diyor ama vaktim yokKızlar konu dışı ama saçları dökülen var mı?? Benim zaten hep dökülürdü çok saçlarım, hamileyken durmuştu. Ama şu son 1 aydır öyle bir saçım dökülüyor ki anlatamam.. Eskisinden de beter oldu Napacağımı şaşırdım her yer saç içinde.. İyice sinirimi bozmaya başladı artık Kan aldırcam cildiyeden randevu alıcam.. Sizde durum nasıl ?
sonsuzzz cnm guzel gunlerde kullanın inşallah çok mutlu saglikli bol iştahlı zamanlarda :) :)
Bu gece nasildiniz? 4 kere uyandı hiiiic adeti değildir bı de 12 de uyandı. Bı gece uykusu var diyordum o da mı yok artik...Bugün benimki en kötü günüydü şimdiye kadarki.. sürekli ama sürekli ağladı, meme bile almadı, 3 biberon mama anca içti 120lik. Uyudu şimdi şükür ki.. bu atak dönemindeki bağırmalar, ağlamalar alışkanlık olacak diye çok korkuyorum...
Dış dünyayı farketmeye başlıyorlar ya cnm gece bile olsa yaparlar :)Gunaydin kizlar. O kadar uykusuzum ki .Onceden emerken yarim saat uyurdum .Simdi gece bile olsa cevreyi izlemek icin emmiyor ve yatarak emziremiyorum .En son gece 2 ydi kalktık .Bir daha saate baktim 6 .7 ye kadar uyuduk
Evet .Zaten neredeyse sadece o emerken uyuyabiliyordum .Iyice yalan oldu uyku.2 de kalkip gaz masaji yapmak hem bana hem ona işkence. Emerken surekli biraktigi icin gazi daha da arttı. Kivrana kivrana 6 da yaptı kakasini da uyudu .Iyi dedim gazlar gitti 2 saat uyuruz .Ama bir saat sonra uyandi.Yine emdi masaj yaptim ,kaka yapti .Simdi de uyumak icin cabaliyor bir türlü dalamadi .Dış dünyayı farketmeye başlıyorlar ya cnm gece bile olsa yaparlar :)
Bu gece nasildiniz? 4 kere uyandı hiiiic adeti değildir bı de 12 de uyandı. Bı gece uykusu var diyordum o da mı yok artik...
Bu uyku konusu artık beni çok geriyorBebeği ağlatarak uyutma vs ile ilgili kızlar belki faydanıza olur.
Dr.Paul M. Fleiss and Frederick Hodges (Sweet Dreams)
Bebekler ve küçük çocuklar hislerine aklı başında yaratıklardan daha çabuk kapılırlar. Bir çocuk onun yardım isteyen ağlayışlarına neden aldırmadığınızı anlayamaz. Bebeğinizin ağlayışlarına aldırmamak, en iyi niyetle bile olsa, onu terk edilmiş olduğu duygusuna sürükleyebilir. Bebeklerin biyolojik ihtiyaçlara uyduğunu uyku "uzman"ları göz ardı ya da inkar ederler. Ağlamasına aldırış edilmeyen bir bebeğin en sonunda uykuya dalacağı doğrudur, ama ilk başta gece uyanmasına sebep olan problem çözümlenmemiş olacaktır.
Aileler bebeğin hasta olmadığını veya fiziksel bir rahatsızlığı olmadığını kontrol etseler dahi, bebeği almadıkları, şefkatli bir biçimde davranmadıkları, teskin etmedikleri, veya tekrar uykuya dalana kadar bakım yapmadıkları sürece esas ve buna eşlik eden duygusal stres baki kalacaktır.
En duyarlı ve şefkatli yaklaşım çocuğunuzun ağlayışına anında cevap vermektir. Kendinize ebeveyn olduğunuzu hatırlatın, ve bebeğinize güven vermek, yatıştırmak ebeveyn olmanın en memnun edici sorumluluklarından biridir. Yanlız başınıza bebeğinizin hayatını aydınlatma ve korku ve üzüntüyü engelleme gücüne sahip olduğunuzu bilmek çok güzel bir duygudur.
Kate Allison Granju (Attachment Parenting)
Bebekler insandır, son derece aciz, savunmasız ve başkasına bağımlı insanlardır. Bebeğiniz ona sevgiyle bakacağınıza güvenir. Ağladığı zaman, bir işaret veriyordur -nasıl yapacağını bildiği tek şekilde-, onun yanında olmanıza ihtiyacı vardır.
Korku ve ızdırapla ağlamanın nasıl hissettirdiğini bilirsiniz. Korkunç bir duygudur. Ve bu bebeğiniz için de farklı değildir. Bebeğiniz ağladığında- ne sebeple olursa olsun- fiziksel bir değişiklik yaşar. Kan basıncı artar, kasları gerilir, ve küçük bedeninde stres hormonları dolaşır.
Ağlatarak uyutma eğitimine konu olan bebekler bazen sonunda bitkin düştüklerinde derin bir uykudaymış gibi görünebilirler. Bunun sebebi bebek ve çocukların sıklıkla, bir travma yaşadıktan sonra derin bir şekilde uyumasıdır. Bu derin uyku, yöntemin (ağlatma) faydası olarak görülmekten ziyade pek çok rahatsız edici kusurundan biridir.
The No-Cry Sleep Solution (Elizabeth Pantley)
Gece yarısı uyanan bir bebeği tasvir ediyor:
Sessizliğin anlamsız dehşetiyle uyanır, hareketsizlik. Bağırır. Başından ayağına kadar istek, arzu ve tahammül edilemez sabırsızlıkla tutuşmaktadır. Nefesini tutar ve bağırır, kafası sesle dolup zonklayana kadar bağırır. Çenesi ağrıyıp boğazı acıyana kadar bağırır. Ağrıya daha fazla tahmmül edemez ve hıçkırıkları güçsüzleşir ve durur. Dinler. Yumruklarını açar ve kapatır. Kafasını bir o yana bir öteki yana çevirir. Hiç birşey yardım etmez. Dayanılmazdır. Tekrar ağlamaya başlar, ama bu incinmiş boğazı için çok fazladır; kısa süre sonra durur. Ellerini oynatır ve tekmeler atar. Durur, katlanabilir, düşünemez, umut edemez. Dinler. Sonra tekrar uykuya dalar.
Hepsi aynı bunların... benimki de ağlasın ciğerleri açılır hemen koşma diyorBenimki de aynısının laciverti, aynı şeyi söyledi biliyor musun... bir akrabamızın kızı bizimkiyle 2,5 ay farkı var. Uyku için değil de ağlarsa ağlasın durur dedi. O duruyomuş da bilmemne
Daha oğlumun kırkı yeni çıkmıştı ağlasınmış, hemen koşma diyor bana da. Daha yüz bulsa kolumu tutacak.. Hatta bir gün vermedi çocuğum onun kucağında ağlarken... Öyle insafsız ! Çayımı içeymişim. Oğlum zaten kolikti kırk çıkar çıkmaz gaz problemi başlamıştı.. Ben nasıl kıyarım geceleri ağlamaktan göbeği fıtık olmuş yavrumu.. Kadına kolik diyoruz biz de çocuk baktık diyor. Anlamıyor ki şikayet ediyorum sanıyor .
Ayni aynı benimki de aynı. Onlar yüzünden çocuk akşam uykusuna geçiş yapamıyor. Biz haftanın iki günü gidiyoruz onlara. Çocuk uyumuyor diye anlatıyorum yok alışsınmış diye umurlarında değil. Olan yavruma ve bana oluyorYok kendim bakacağım ama kayınvalideme geçince sessiz durmamak inadına ses yapmak için uğraşıyorlar. Neymiş sese alışsınmış. Çocuk zaten gaz yüzüne zar zor uyuyor ya ne sesi?! Ben çocuğu uyutmak için o kadar uğraşıyorum karşılığında sese uyanınca çok sinirleniyorum.
Seninkiyle benimkinin çok benzer yanları var sanırımAynen ben de aenin gibi düşünüyorun. Kendim nasıl rahat edeceksem aynı ortamı bebeğim için de yapıyorum. Uyuturken o sessizlikte eşim gelip sesli konuşuyor ya fa pat pat yürüyor yatağı gıcırdatıyor ben de deli oluyorum...bişey olmaz nolcak alışsın diyor çok biliyo sonra çocuğun dikkati dağılıyor sil baştan uğraşıyorum
Ya kimsenin umurunda değil gerçekten tek dertleri çocuğu sevmek.. Alsınlar baksınlar bakLım bi gün kendileri uyutsyn doyuraun sustursun da göreyimBizim çocuk rahatsız bir de ve bunu biliyorlar. Ama yok, alıştırmak lazımmış. Çocuk alışsın ona buna diye ağlatan insanlardan olmam bekleniyor sanırım. Yeterince sancıdan ağlıyor zaten, bir de ben rahat rahat TV izleyeceğim diye çocuğu sesten uyandırıp ağlatamam.
Aaa öyle miymiş gerçekten o zaman baya kötü bi tNışma olmuşBebek anneyi tanımaya başlayınca dökülür derler.
Valla benm de yok vaktim ama gidicem bi şekilde bebekle beraber hem de napayım bize de yazıkKel kalmaya oynayanlardanım bende bildiğin avuç avuç dökülüyor. Esim doktora git diyor ama vaktim yok
Senin eşin de mi böyle gıcık canımSeninkiyle benimkinin çok benzer yanları var sanırımaynı şeyleri yaşıyoruz
Evet canım ben de eskiden haftada 1 kere süpürge tutardım şimdi gün aşırı tutmaya çalışıyorum.. Bazen aksasa da fırsat yaratıp hızlıca hallediyorum yoksa o saçları görmek beni delirtitoZaten sürekli ev süpürmek zor, zaman yok, bir de sağda solda saç gördüm mü dayanamıyorum
Karanlık yap canım odayı izleyemesin.. Denedin mi öyleGunaydin kizlar. O kadar uykusuzum ki .Onceden emerken yarim saat uyurdum .Simdi gece bile olsa cevreyi izlemek icin emmiyor ve yatarak emziremiyorum .En son gece 2 ydi kalktık .Bir daha saate baktim 6 .7 ye kadar uyuduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?