2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba anneler bende ağıstos annesiyim ve bir ay sonra kadar işe başlamam lazım aranızda işe başlayan varmı bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız

Ben de bu soruyu soracaktım. Son 2-3haftadır deli gibi dökülüyor saçlarım. Önceden 3-5tel ancak dökülürdü oda tararken. Şimdi yumak yumak dökülüyor. Stres oldum iyice. Her yer saç. Güya evde topluyorum saçımı. Saçları yerlerde görünce iyice sinirim bozuluyor. Geçer mi acaba ya?

Bende kucağımda oturtuyorum artık zaten yatmak istemiyorlar, yatırınca basıyorlar çığlığı. Doktor oturtabilirsin dedi. Ama vücudumla destek veriyorum tabiki.

Ben de topluyorum saçımı hrp. Güya toplamak daha çok dökülmrsine sebep olurmuş ama işleri hallederken emzirirken salık saç olöuyor ki.. Umarım geçer canım

Canim karanlik aslinda.Zifiri yapınca ciglik atiyor bir kac kez denedim .Gece lambamiz cok az aydinlatiyor.Aslında bir sey görünmüyor ama bakınıyor.
Boş bakınıyor demek ki.. Sen böyle kucağına al onu yatar vaziyettr salla pış pış yap bi de kafanı iyicr onun yüzüne yaklaştır sana baksın.. Ben öyle yapıyorum beni seyrederken dalıyor genelde. Tabi her zaman işe yaramıyor ama baya yaradığı olfu

Benimki bir haftadir boyle .Cok memeye düşkün aslinda.3.ayin getirmiş oldugu bir dezavantaj .Ben goz temasi kurarsam hic emmiyor ve gülüyor. Olan uykusu da dagiliyor.Sadece memede uyuyan bir bebek.

Gunaydin kizlar. O kadar uykusuzum ki .Onceden emerken yarim saat uyurdum .Simdi gece bile olsa cevreyi izlemek icin emmiyor ve yatarak emziremiyorum .En son gece 2 ydi kalktık .Bir daha saate baktim 6 .7 ye kadar uyuduk
Bizimkide aynı canım komidinin üstünde ne varsa tek tek inceliyor kocaman açıyor gözlerini .Benim gözlerim yanıyor halbuki. Büyüdüğünü düşündükçe seviniyorum ilgisi artıyor çevreye daha duyarlı artık.

Kızımı yatak odasında loş ışıkta gece uykusuna yatırabilmek için 2 saat uğraşıyordum atak nedeniyle. 3 gündür salona geçtim ışık açık şekilde yarım saatte dalıyor. Beşiğine koyunca gözünü açıyor ama tekrardan dalıyordu. Pazartesi gecesi 9 da uyudu 3 te uyandı. Dün gece 9 da yatırdım 11 e kadar uyudu. 3 e kadar 5 defa uyandı hiç böyle olmazdı. Ne zaman bitecek bu atak

Kizlar bizim oglanin eli hep agzinda ve bundan dolayi tum ictigini kusuyor. Artik sadece emdikten sonra biraz dalarsa midesinde kaliyor sut. Sizin de boyle mi, elini sokunca kusuyorlar mi? Ki, uyanikken elini emmedigi an yok.

Kizlar bizim oglanin eli hep agzinda ve bundan dolayi tum ictigini kusuyor. Artik sadece emdikten sonra biraz dalarsa midesinde kaliyor sut. Sizin de boyle mi, elini sokunca kusuyorlar mi? Ki, uyanikken elini emmedigi an yok.
Canim bizde eller yumruk şeklinde hep ağızda kusmuyor ama bizimki cok fazla ayak kaldırma hareketi yapıp gaz cikarmaya çalışırken kusuyo genelde yeni emdiyse...Bide Kucakta hafif oturur pozisyonda ise kusuyo az ama yinede sıkıntı oluyor işte ust değiştiriyorum habire

Merhaba anneler bende ağıstos annesiyim ve bir ay sonra kadar işe başlamam lazım aranızda işe başlayan varmı bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız
Selamlar ben 1 aydir calisiyorum. Burda bikac arkadas daha var ise baslayan. Oncelikle bebege bakacak kisinin en az 1 hafta onceden gelmeye baslamasi evin ve bebegin duzenini ogrenmesi bebekle kaynasmasi onemli. Bebek mama aliyorsa pek sikinti olmaz diye dusunuyorum. Bizimki gibi sadece anne sutu aliyorsa simdiden her gun 1-2 ogunluk sut sagip buzluga stoklamani tavsiye ederim. İse baslayinca sagma makinesi termal canta ve buz akuleriyle sagma ve stok yenileme dongusune girebilirsin.
Uyku olayini bakan kisi ve bebek kendi arasinda ayarliyor. Benim oglum ben uyuturken hep memede uyur asla sallanarak yada pispisleyerek dalamaz ama bakici besiginde sallayarak yada kucakta pispisleyerek uyutuyor. Yani bu minnoslarin nazi annelere geciyor. Bunlar disinda aklina gelen bisey olursa yazabilirsin

Ben ellerini ağzına götürmesini engelliyorum .Ya eline tutabilecegi oyuncaklar veriyorum ya da sarki soylerken onu ellerini kullanip alkis filan yaptiriyorum.Oyun halisinda zaten oyuncak derdine agzina pek götürmüyor. Degilse dedigin gibo ögüyup kusuyor.

Kızım uykudan uyanınca emzirip mama yediriyorum altını değiştirip 1.30 saat sonrasına uyutma girişimine başlıyorum. Annemler geldi isleri varmış telefon hattını taşımış takılacak işlemleri yapılacak biz bakalım sen hallet dediler. Bezini getirip koydum altını değiştir diye değişmeden tekrar uyutmus ben içerdeyken. Çok sinirliyim su an 4.30 saat oldu 1.30 saatte uyusa kac saattir aynı bezle duruyor olacak

On beş dakika önce aynı şeyleri ben de yaşadım artı olarak elektrik kesintisi vardı sıcak su hazırlamam aydınlatma derken ben de yoruldum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…