- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.821
Evet canım ama mama azaltmak için değilde mama içerken benimde sütümü yudum yudum alsın şifa olsun diye veriyorum yoksa çok kısa süre emiyor biberonla verince bırakmasından korkuyorumoinone27 Emzirmeye hala katater ile mi devam ediyorsun cnm?
Aynen ben de önlük yeyiltştemiyorum, elde yıkıyorum petekte kurutuyorum, ne zamana kadar devam edecdkseBenimki de çok kusuyor. Önlük takıyorum ama onu da sırılsıklam yapıyor anında. Önlük yetişmiyor. Elimde yıkıyorum artık önlüklerini ki hemen kurusun tekrar takarım diye. Ben de çok bunaldım. Damla da pek işe yaramadı sanki. Değişik şekillerde uyutmaya çalışıyorum. 3 saat uyanık kalınca direkt uyuyup kalıyor ama 30 dk uyuduktan sonra uyanıyor. Çok zor, bu sıkıntılı dönemler bir bitse artık.
pek yuzustu tutmayi denemiyorum aslinda canim belki de sever. Deneyeyim ben de.
Ayy Allah tatli uykular versin diye dua ede ede bir hal oldum 3 aydiruyusunlar insallah.
kv aradi yaa laf arasinda dun 2 sefer kaka yapti dedim, 2 kere yapmasin 1 kere yapsin dedi. Bir de cahil cahil uyduruyor, 1 kere yaparsa sut yararmis. O an bir yandan alt degistiriyordum tel.i kapatinca dank etti. Kadin her dedigimi kinamazsa rahatlayamiyor. Bununla yuzyuze gelince biz kesin kavga edicez...
Maşallah ona :) oynasın dursun kuzuEki Görüntüle 2200552
Kızlar beyni yandı hangi oyıncağa hangi sese baksam diye :)
Ben de cok bunaldim.Sirf hakkına girmeyeyim diye saatlerce ac kaldim .Yok yine olmadi .Ben de aksam olunca artik daraldim .Koydum halisina yedim yemegimi. Ve hala uyanik .Ustelik esim bürodan gec cikacak .Ve yarin kv ler gelecek.Bu bile stres olmam icin basli basina bir sebep.Bir gun haykiracagim .Siz bu çocuğu hep gulerken görüyorsunuz. Ben de oturup kahve keyfi filan yapiyorum sanıyorsunuz diye .Çünkü geldiklerinde ev savas alani gibi oluyor .Imali imali bakip kendince kiniyor .Hayir tek bir kelime soylese alacak cevabini .Boyle yaptigi icin ayrica sinir oluyorum. Gecen geldiğinde balkonda ne varsa çöpe atmis .Kedilere yemek ,süt filan veriyoruz.Onlara ayırdığım saklama kaplarını filan atmis
Adı temizlik yapti. Burda yiyip iciyorlar keske balkon yerine kendi döküp sactiklarini temizlese.Çok bunaldim ...
Kaplumbaga ters dönmüş :)) ben bazen oyuncaklarin hepsini cikartip dikkatini birine vermesini sagliyorum .Sebebi de oyuncak cokken odaklanamiyor ve odada olmadığımi daha cabuk fark ediyor .Bugun sadece melodili maymunu bıraktım.Geldigimde onla konuşuyordu :)
Canım bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabını sipariş verdim birkaç güne gelir. Biraz araştırdım kitabın yazarı 5. Aydan sonra uyku eğitimine başlamak gerek diyorSize bişey danışıcam kızlar.
Benim kızımın gece uykusu var bazı geceler 1 kere bazı geceler 2-3 kere kalksa da en fazla 1-1.5 saat uykusuz kalıp uyuyor bazen yarım saatte uyuyor geceleri.
Sabah uyanınca 3 saat kadar uyanık kalıyor tekrar uyuyor gündüzde 1.5 saatte bi uykusu geliyor en fazla 2 saat dayanıyor. 2 saati geçerse çıldırıyor ve uyumuyor tüm gün ağlıyor inatla uyumuyor.
Sorunum şu ki kucağımda uyumak dışında uyutamıyorum. Kucağımda pışpışlıyorum hafif sallıyorum öyle uyuyor ki çoğu zaman Uyumamak için 3-5 dk direniyor ama ben uykusu geldiğini artık anladığım için zorluyorum 3-5 dk sonra sakinleşip uyuyor. Defalarca ayağımda salladım uyumadı beşiğinde salladım uyumadı beşikte sallamadan pışpışladım ninni söyledim uyumadı. Emerken uyutuyorum memeden ayrılınca anında uyanıyor kaç dk beklersem bekliyim. Her yöntemde gözleri fal taşı gibi açılıyor uyutmaya çalışınca, ama kucağıma alınca mızırdasada gözlerini kapatıyor hemen.
1 hafta sonra 4 aylık olacak kızım. Sizce uyku eğitimi vermeli miyim yada nasıl başlamalıyım? Yoksa ohh uyuyor en azından kucakta uyutmaya devam mı etmeliyim?
Hep kucakta uyumasından korkuyorum ama uyku eğitimi verirken şu an kurduğum düzenin bozulmasından da korkuyorum.
Aranızda araştırma yapıp kitap okuyanlar bilgili olanlar var. Bana da fikir verebilir misiniz?
Canım bizim Salı kontrol var. 4. Ay bitiyor. Doktorla konuşunca yazarım sana
kim veriyor canım sen müsaade etmeden ? Karıştırtma bence, zaten az emiyor bırakırsa korkuyorum diyorsun.Bir gün kafayı yiyeceğim gerçekten. Çocuğa zorla emzik vermeye çalışıyorlar. Çocuk kusacak gibi oluyor, hala zorluyorlar. Iyice sinirim bozuluyor.
Subsimplex damla var. Gaza iyi geliyor, daha önce kullandınız mı bilmiyorum. Doktorlar genelde onu veriyor biogaia da ikisi birlikte iyi etki ediyorBizim bünye emziksizliğe 4 gün dayanabildi dün yine kaptım gece acile götürdüm lavmanlar röntgenler sonuç yoğun gaz bide doktorlar beni bile dinlemiyorlar toplanıp bebek seviyorlar öyle rahatlar geçer annesi geçer diyor biri sağol yaa dedim geldim eve verdim emziği ben benlikten gidecem yaa valla beni bırakırsa da bırakacak napıyım nasibi bu kadarmış derim bugün babası oyun halısı almış getirmiş sanki içinde diken var koyduğum an basıyo çığlığı mutsuz bebek oldu çıktı başıma sıpa
Kızlar bişey danışmak istiyorum sizlere.
Şu an 20gün raporum kaldı. Sonrasında ücretsiz izne ayrılıcam mecbur. Eşim diyor ki evde akşama kadar tek başınasın. Havalar soğudu bi yere de gidemiyoruz sıkılıyorsun evde iyice.(benim dert yanmalarım oluyor tabi arada daraldım bunaldım diye ) memlekete götüreyim sizi biraz dur diyo.
Eşimin de ailesi aynı yerde 10dk mesafe var bizimkilerle. Biraz orda biraz bizde kalırım da ben oraya gidince stres olursam ve bu da çocuğa yansır diye korkuyorum. Kv den ötürü sıkıntım yok benim sıkıntım annem!! Yazmıştım Burda hatırlarsınız belki. 2günlük lohusayken sütün yok diye diye ağlatmıştı beni. Yazın gittik mama hastası kadın. Ver Allah mamayı ver. Düzenim şaşmıştı. Şimdi günde 3kere 60cc veriyorum. Gidince yine bozarsa düzenimi diye tedirginim.. bi taraftan da annane Babanne dedeler görsün torunlarını bidaha kış gelecek ha deyince gidemeyiz 6-7saat mesafeye diyorum. Napsam sizce kızlar?? Ücretsiz alacağımı da biliyorlar napıyorsun evde tek başına diyecekler eminim..doktor böyle dedi vs mi desem mama verecek olursa bilemedim ya...bu gün bile soruyor arttırdın mı mamayı çocuk büyüyor artık diyo he he dedim geçtim. Halbuki azalttım bile.
Ben de aynı şekilde hepsi ayrı bir çeşit ne emzik ne biberon hiç birini ağzına sürmüyorBen kendim bizzat vermeye çalıştım 15 tane emzik aldım tutturamadım
Verdirtme canım sende niyr karışıyorlar . Zaten zor emiyor bir de emziğe alışmasıno istemiyorun de..Beni zaten zorlayarak emiyor, tamamen bırakırsa diye korkuyorum.
1 ay daha mı beklesem acaba canım yoksa bende bş kitap alıp mı okusam bilemedimCanım bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabını sipariş verdim birkaç güne gelir. Biraz araştırdım kitabın yazarı 5. Aydan sonra uyku eğitimine başlamak gerek diyor
amin canim ya kendi babasi da ona bayan muhalefet diyor. Herkese her konuda bu tavirda maalesef:))) 2 kere yapmasın 1 kere yapsın nedir ya, çocuğun bağırsaklarına da mı hükmedecekmiş:) tamamen ben her şeyi biliyorum tavrı.. sanki kakayı sen yaptırıyosun. Allah sabır versin ne diyim
Allah akil fikir versin benim kv de o tür kaplari ister bendenBen de cok bunaldim.Sirf hakkına girmeyeyim diye saatlerce ac kaldim .Yok yine olmadi .Ben de aksam olunca artik daraldim .Koydum halisina yedim yemegimi. Ve hala uyanik .Ustelik esim bürodan gec cikacak .Ve yarin kv ler gelecek.Bu bile stres olmam icin basli basina bir sebep.Bir gun haykiracagim .Siz bu çocuğu hep gulerken görüyorsunuz. Ben de oturup kahve keyfi filan yapiyorum sanıyorsunuz diye .Çünkü geldiklerinde ev savas alani gibi oluyor .Imali imali bakip kendince kiniyor .Hayir tek bir kelime soylese alacak cevabini .Boyle yaptigi icin ayrica sinir oluyorum. Gecen geldiğinde balkonda ne varsa çöpe atmis .Kedilere yemek ,süt filan veriyoruz.Onlara ayırdığım saklama kaplarını filan atmis
Adı temizlik yapti. Burda yiyip iciyorlar keske balkon yerine kendi döküp sactiklarini temizlese.Çok bunaldim ...
Kaplumbaga ters dönmüş :)) ben bazen oyuncaklarin hepsini cikartip dikkatini birine vermesini sagliyorum .Sebebi de oyuncak cokken odaklanamiyor ve odada olmadığımi daha cabuk fark ediyor .Bugun sadece melodili maymunu bıraktım.Geldigimde onla konuşuyordu :)
kullaniyorum kuzum tutup cekistiriyor, onune bez koyuyorum eline alip halay cekiyorCanım önlük kullansan nasıl olur?
Kayınpederim veriyor. Bir şey söyleyince terbiyesiz oluyorum ben. Bıktım artık.kim veriyor canım sen müsaade etmeden ? Karıştırtma bence, zaten az emiyor bırakırsa korkuyorum diyorsun.
Subsimplex damla var. Gaza iyi geliyor, daha önce kullandınız mı bilmiyorum. Doktorlar genelde onu veriyor biogaia da ikisi birlikte iyi etki ediyor
Canım annemle baş edemeyeceksen hiç gitme kendini düşün. Görmeyiversinler kışın, duygusal düşünme. Çocuğunu düşün öncelikle...düzenin bozulacağını düşünüyorsan ben hiç gitme derim.
Terbiyesiz oluyorum bir şey diyince. Bıktım artık. Çocuğuma kıyamıyorum yoksa çekip gidicem.Verdirtme canım sende niyr karışıyorlar . Zaten zor emiyor bir de emziğe alışmasıno istemiyorun de..
ay insallah canim... Neyse ki zaman geciyor, buyuyorlar oyle boyle. Ben de hep elimde yikiyorum yoksa hergun makina acmam gerek ust dayanmiyorBenimki de çok kusuyor. Önlük takıyorum ama onu da sırılsıklam yapıyor anında. Önlük yetişmiyor. Elimde yıkıyorum artık önlüklerini ki hemen kurusun tekrar takarım diye. Ben de çok bunaldım. Damla da pek işe yaramadı sanki. Değişik şekillerde uyutmaya çalışıyorum. 3 saat uyanık kalınca direkt uyuyup kalıyor ama 30 dk uyuduktan sonra uyanıyor. Çok zor, bu sıkıntılı dönemler bir bitse artık.
hem de direkt o tepkiyi verdi canimHepsi tamam da kaka ya laf edeni de duydum ya pes bu nasıl bir cahilliktir yahu
Ne güzel bağırsakları çalışıyor işte deli mi ne
Evet aşırı çamaşır çıkıyor. Havalar soğuduğu için bir de çifter çifter değişiyor artık.ay insallah canim... Neyse ki zaman geciyor, buyuyorlar oyle boyle. Ben de hep elimde yikiyorum yoksa hergun makina acmam gerek ust dayanmiyor
ilac almis is yerinin doktorundan hemen iyilessin diye. Dun cok laf yaptim da kendisineValla gerekirse maske takip baksın bizde hafifçe atlattık baba ve ben özellikle maskeli gezdik 2gun
hep ayni model kv.ler ya. Biz de melek gibi kv oluruz gelin/damadimiz acaba nasil olur =))Yok artık lebron james. Biz eltiyiz de birbirimizden haberimiz mi yok ne.
çok bilmişlik tavırlar aynı.. aynıı KV m de var :))
Maşallah ona :) oynasın dursun kuzu
Ya insan bir sorar atılacak mı diye di mi? İlginçler hakikatten. Bu arada hayvamsever olmanız ayrıca takdire şayan ne güzel. Bizim KV de ben kedilere yazın su vs.beslerken bahçeye alıştırma diye bana binbir tembih yapıyor. Hayvan özgür bahçeye de girebilir yani..alışsa ne alışmasa ne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?