- 26 Ocak 2018
- 500
- 309
- 18
- 37
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.861
Canım mamayı biberonla veriyorsun anladığım kadarıyla benim ki de bu şekilde başladı ve meme reddine doğru gitti. En sonunda hiç emmemeye başlamıştı. Mamayı kaşıkla veya eds ile vermeyi dene. Kolay gelsinKızlar meraba. Bana bir akıl verin nolur.
Bebeğim dogdugundan beri anne sütü+mama veriyorum. Ama bugünlerde bebeğim beni emmek istemiyo. Sadece sabah uyandığında emiyo. Gün icerisinde emmek istemiyo. Bir iki kere çekip bırakıyo ağlıyor zorluyorum daha çok ağlıyor. Sütüm de azalmaya başladı. Önceden sabah uyandigimda atletim ıslak olurdu sütüm akardi. Şimdi o da yok. Beni tamamen bırakıp sütüm kesilecek diye korkuyorum. Ne yapmam gerekiyo aynı durumu yaşayan varmi. Bana yardımcı olun
Kızlar bişey danışmak istiyorum sizlere.
Şu an 20gün raporum kaldı. Sonrasında ücretsiz izne ayrılıcam mecbur. Eşim diyor ki evde akşama kadar tek başınasın. Havalar soğudu bi yere de gidemiyoruz sıkılıyorsun evde iyice.(benim dert yanmalarım oluyor tabi arada daraldım bunaldım diye ) memlekete götüreyim sizi biraz dur diyo.
Eşimin de ailesi aynı yerde 10dk mesafe var bizimkilerle. Biraz orda biraz bizde kalırım da ben oraya gidince stres olursam ve bu da çocuğa yansır diye korkuyorum. Kv den ötürü sıkıntım yok benim sıkıntım annem!! Yazmıştım Burda hatırlarsınız belki. 2günlük lohusayken sütün yok diye diye ağlatmıştı beni. Yazın gittik mama hastası kadın. Ver Allah mamayı ver. Düzenim şaşmıştı. Şimdi günde 3kere 60cc veriyorum. Gidince yine bozarsa düzenimi diye tedirginim.. bi taraftan da annane Babanne dedeler görsün torunlarını bidaha kış gelecek ha deyince gidemeyiz 6-7saat mesafeye diyorum. Napsam sizce kızlar?? Ücretsiz alacağımı da biliyorlar napıyorsun evde tek başına diyecekler eminim..doktor böyle dedi vs mi desem mama verecek olursa bilemedim ya...bu gün bile soruyor arttırdın mı mamayı çocuk büyüyor artık diyo he he dedim geçtim. Halbuki azalttım bile.
O kadar karışık bir konu ki canım herkes eğitim ver diyor ama ben şuanda uyusun da nasıl uyursa uyusun moduna geçtim ama bazen de yanlış uyku alışkanlıkları sebebiyle sık uyanınca çıldırıyorum. Biraz daha büyümesini bekle desem ayağa kalkmaya oturmaya başlarsa daha zor oluyormuşSize bişey danışıcam kızlar.
Benim kızımın gece uykusu var bazı geceler 1 kere bazı geceler 2-3 kere kalksa da en fazla 1-1.5 saat uykusuz kalıp uyuyor bazen yarım saatte uyuyor geceleri.
Sabah uyanınca 3 saat kadar uyanık kalıyor tekrar uyuyor gündüzde 1.5 saatte bi uykusu geliyor en fazla 2 saat dayanıyor. 2 saati geçerse çıldırıyor ve uyumuyor tüm gün ağlıyor inatla uyumuyor.
Sorunum şu ki kucağımda uyumak dışında uyutamıyorum. Kucağımda pışpışlıyorum hafif sallıyorum öyle uyuyor ki çoğu zaman Uyumamak için 3-5 dk direniyor ama ben uykusu geldiğini artık anladığım için zorluyorum 3-5 dk sonra sakinleşip uyuyor. Defalarca ayağımda salladım uyumadı beşiğinde salladım uyumadı beşikte sallamadan pışpışladım ninni söyledim uyumadı. Emerken uyutuyorum memeden ayrılınca anında uyanıyor kaç dk beklersem bekliyim. Her yöntemde gözleri fal taşı gibi açılıyor uyutmaya çalışınca, ama kucağıma alınca mızırdasada gözlerini kapatıyor hemen.
1 hafta sonra 4 aylık olacak kızım. Sizce uyku eğitimi vermeli miyim yada nasıl başlamalıyım? Yoksa ohh uyuyor en azından kucakta uyutmaya devam mı etmeliyim?
Hep kucakta uyumasından korkuyorum ama uyku eğitimi verirken şu an kurduğum düzenin bozulmasından da korkuyorum.
Aranızda araştırma yapıp kitap okuyanlar bilgili olanlar var. Bana da fikir verebilir misiniz?
Ben baslicam doktor 5 aylık olunca başla demişti hiç anne sütü almıyor benimki zaten. Sağlık ocağı hemen başla dedi hatta ama ben herhalde bir iki hafta daha baslamam.NasilYarDiyeyim @Sibel-inci Ek gidaya erken baslayacak misiniz? Doktoruyla bu konuda gorusen oldu mu?
Yok canım yapmadım. Idrar yolu enfeksiyon olduğunu da sanmıyorum. Bende sağıp veriyim diyorum ama pompa manuel çok az çıkıyoMerhaba cnm son zamanlarda kullandığın parfüm veya sabun vs değişikliği yaptın mı bir diğeri de bebeğinds idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığının belirlenmesi. Doktor bana bunları sordu hiçbiri olmadığı halde neredeyse iki haftadır emmek istemiyor uykuluyken bazen alıyor bu durumda sağarak Süt veriyorum
Olabilir balla çörek otunu duymuştum. Onu da deneyim. TeşekkürlerBol yediğin€z bir ot vs de etken olabiliyormuş. Sütün tasını beğenmediğinden (dere otu tere gibi)
Bal yemeyi deneyin bir de. Sütün tadına geçiyor yediklerimiz...belki fark eder
Artık alıştı zaten biberona. Sağlık ocağında ki hemsirede demistim 3 aydan sonra meme reddi yaşarsın biberona alıştığı için dedi. Öyle de oluyo. Kasiklada denedikte zor oldu. Özellikle geceleri. Ne yapacam bilmiyorumCanım mamayı biberonla veriyorsun anladığım kadarıyla benim ki de bu şekilde başladı ve meme reddine doğru gitti. En sonunda hiç emmemeye başlamıştı. Mamayı kaşıkla veya eds ile vermeyi dene. Kolay gelsin
Ben baslicam doktor 5 aylık olunca başla demişti hiç anne sütü almıyor benimki zaten. Sağlık ocağı hemen başla dedi hatta ama ben herhalde bir iki hafta daha baslamam.
sen memnun musun lansinoh tan. Diğer markalar belki daha iyi sağım yapıyordur ama çok pahalılar. Bende dün akşam lansinoh aldım. Elle sağmaktan ve manuel pompa kullanmaktan daha iyi geldi bana çok sağım yapamadım ama ilk sağıma göre iyiydi çünkü diğer türlü o kadar bile çıkaramıyorum.Makineler arasinda ne fark var, bu kadar farkli miktar cikarabilecek?
Bende lansinoh kullaniyorum, baska makine kullansam daha fazla mi çıkarabilirim?
Ekim 15 te 4. Ayı doldu bizimkinin. Kasım 15te de 5. Ayı dolacak. Yani 5 aydır hayatta olacakdoktor Kasım 25 te başla demişti. sonsuzzz
Olmaz biz senin kizi alirizAradaki ay farkı sorun olmazsa senin oğlanı benim hatuna alayım ben iyi kayınvalide olur benden bakiki cadı iyi anlasırlar
sen memnun musun lansinoh tan. Diğer markalar belki daha iyi sağım yapıyordur ama çok pahalılar. Bende dün akşam lansinoh aldım. Elle sağmaktan ve manuel pompa kullanmaktan daha iyi geldi bana çok sağım yapamadım ama ilk sağıma göre iyiydi çünkü diğer türlü o kadar bile çıkaramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?