2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlarrrrrr toplanıñnnnn. Keseyi gördük,haftaya kalp atışı için davet etti doktor. Sadece herşey yolunda dedi ve kan testleri istedi yine tüm değerlere bakmak için. Acayip bir sürü anlamadığım tıbbi testler. Işin özü yine kan testleri ile başbaşayım. Neyin nesidir???

Kader0707 tebrik ederim, güzel bir yolculuğun başındasınız ilk bebeğiniz sanırım, vucutttaki depolarınız, hormon seviyeleriniz vs bu süreçte çok önemli bunun için bakılır örneğin benm tiroid sorunum yokken hamilelik başlangıcı ile tiroid hormonum sıfırlanmış gibi

Günaydın kızlar 6.30 dsm beri ayaktayız. Zaten gece boyu da 1.5-2 saatte bir kalktı.Kakası var oğlumun ve yapamadı karnı ağrıyor epey gaz çıkarttı ama kaka yapamadı mırın kırın ediyor ve benim deli uykum var gözüm açılmıyor resmen. Uyumak isyiyoruuuuuuummm....

Canım mamayı biberonla veriyorsun anladığım kadarıyla benim ki de bu şekilde başladı ve meme reddine doğru gitti. En sonunda hiç emmemeye başlamıştı. Mamayı kaşıkla veya eds ile vermeyi dene. Kolay gelsin

Günaydın kızlar İstanbul birden soğudu. Bizim peteklerimiz hala yanmadı. Site petekleri açmış ama meğerse bizim saat arızalanmış nasıl oluyorsa durduğu yerde. Evde donuyoruz. Hala da yapmadılar.
Çok da uykusuzum oy oy

Ben kendi deneyimleri mi paylaşıyım.

38 haftalık hamileyken annem ve ablam geldiler doğdu doğacak diye beklerken annem her gün geç kaldı bu çocuk niye doğmadı hala gidelim özele sezeryan ol diye hergün başımın etini yedi psikolojim bozulmuştu. Normal doğum yapmamı istemiyordu (kendi doğumları zor geçtiği için o acıyı çekmemi istemiyordu). 40+2 de normal doğum yaptım (çok şükür rahat da bir doğumum oldu)

Doğumdan sonra ilk iki gün mama takviyesi yaptık sonra kestik çok fazla sütüm vardı çocuk az emiyordu her gece üstüm başım sırılsıklam oluyordu. Annem "sen git dinlen uyu acıkırsa mama veririm diyordu" iyiliğimi düşünüyor ama nasıl iyilik. Lohusa kafası tabi mama dedikçe sinirlerim zıplıyordu bağırıp çağırıyordum göğüslerim şişti patlayacak ne maması acıkırsa uyandır beni diye.

17 günlükken memlekete gittim işe başlayacağım gün annemi alıp geldim ( yani 2,5 ay memlekette kaldım). Biraz sıkıldım evimi özledim ama kızım memlekette sevgi yumağı oldu ananesi teyzeleri dedesi ölüyorlar ona. Hiç bi iş yapmadım annem sağolsun lohusasın diyip dokundurmadı bişeye sadece kızımla ilgilendim zaten bizimkilerin elinde gezdiği için sadece temel ihtiyaçlarıyla ilgilenmiş oldum. Kızımı emzirip bırakıp çarşıya falan çıkıyordum gidip işlerimi hallediyordum bi soluklanıyordum. İşim uzunsa süt sağıyordum falan o bakımdan iyi oldu.

Şimdi kızım kalabalığı çok seviyor. Misafir geldiği zaman ya da biz bir yere gittiğimiz zaman herkesi inceliyor uykudan bayılana kadar hiç sesi çıkmıyor. (evdeyken yatmayı sevmiyor ama kucakta tutarken de gezmemizi istiyor.)

Ben öğleye kadar işe gidiyorum annem çocuğa bakıyor. Eve dönünce de çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılayıp biraz sevip anneme paslıyorum evin işleriyle uğraşıyorum. Dün gece 10:30'da uyutmaya diye aldım gittim 12'ye kadar uyumayınca annem aldı uyuttu gece uykusuna geçene kadar bekledi ben uyudum. Gece 03'te teslim aldım.

Sonuç: Daha dün akşam yatarken belki değişik bişey arıyordur doymuyordur akşam mama verelim çocuğa belki uyur dedi annem. Tabi benim sinirlerim zıpladı yine. Millet sütüm olsun mama vermiyim diye kırk takla atıyor siz emen çocuğa zorla mama vereceksiniz dedim.

Hiçbirimiz melek değiliz 4 4'lük olamayız. Bazı şeylere sabretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Herşeye rağmen ANNELERİN HAKKI ÖDENMEZ. Yanımda olmasa çok zor olacaktı benim için. Yakında gidecek bende mecbur ücretsize çıkacağım.

Biraz uzun yazdım kusura bakma.

O kadar karışık bir konu ki canım herkes eğitim ver diyor ama ben şuanda uyusun da nasıl uyursa uyusun moduna geçtim ama bazen de yanlış uyku alışkanlıkları sebebiyle sık uyanınca çıldırıyorum. Biraz daha büyümesini bekle desem ayağa kalkmaya oturmaya başlarsa daha zor oluyormuş

Yok canım yapmadım. Idrar yolu enfeksiyon olduğunu da sanmıyorum. Bende sağıp veriyim diyorum ama pompa manuel çok az çıkıyo

Bol yediğin€z bir ot vs de etken olabiliyormuş. Sütün tasını beğenmediğinden (dere otu tere gibi)
Bal yemeyi deneyin bir de. Sütün tadına geçiyor yediklerimiz...belki fark eder
Olabilir balla çörek otunu duymuştum. Onu da deneyim. Teşekkürler

Artık alıştı zaten biberona. Sağlık ocağında ki hemsirede demistim 3 aydan sonra meme reddi yaşarsın biberona alıştığı için dedi. Öyle de oluyo. Kasiklada denedikte zor oldu. Özellikle geceleri. Ne yapacam bilmiyorum

C cisse0932 Cnm sen sünnet yaptirmismiydin yanlış mi hatırlıyorum acaba yarin sünnet yaptıracağız da yaptıran kişiler yardımcı olur musunuz iyileşme süreci ne kadar sürmüştü

Makineler arasinda ne fark var, bu kadar farkli miktar cikarabilecek?
Bende lansinoh kullaniyorum, baska makine kullansam daha fazla mi çıkarabilirim?
sen memnun musun lansinoh tan. Diğer markalar belki daha iyi sağım yapıyordur ama çok pahalılar. Bende dün akşam lansinoh aldım. Elle sağmaktan ve manuel pompa kullanmaktan daha iyi geldi bana çok sağım yapamadım ama ilk sağıma göre iyiydi çünkü diğer türlü o kadar bile çıkaramıyorum.

Ekim 15 te 4. Ayı doldu bizimkinin. Kasım 15te de 5. Ayı dolacak. Yani 5 aydır hayatta olacak doktor Kasım 25 te başla demişti. sonsuzzz

Anladım cnm 5. Ay dolunca yani :) Bende 6 da başlayacağım, yavaş yavaş merak saldım bu konuya :) uykuyu tam beceremeyince beslenmeye geçtim :))

C cisse0932 Cnm sen sünnet yaptirmismiydin yanlış mi hatırlıyorum acaba yarin sünnet yaptıracağız da yaptıran kişiler yardımcı olur musunuz iyileşme süreci ne kadar sürmüştü

Ben 1 aylıkken yaptırmıştım daha lokal anesteziyle. Normalden hiçbir farkı olmamıştı. Ağlamamıştı bile.

Bende başından beri ikili lansinoh kullanıyorum. Bence gayet iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…