- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.921
Geçmiş olsun canım biz de atlattık hastalık geçti çok şükür. Benim bildiğim oda sıcaklığı 23-25 derece civarında olmalı canım. Birde odayı havalandırmaya çalış sık sık bebeğin odada değilken. Çok soğuksa da ıslak havlu bulundur odasında burnu için daha iyiymişMerhaba hanımlar.
Benim oğlum pzt gününden beri hasta.
O gün düğüne gittik. Gitmeyelim ben geneliyim sen git dedim yok onlar bizim düğüne çocuklarıyla bile gelmiş diye kv kp de dahil olmak üzere gittik.
Ordan kv 'ye geçtik.
Ertesi gün evde doğalgaz yaktım burun spreyi ocakta buhar anca kendine geldi. Gece kv ler bize geldi cayuniz vaf mı muhabbetine. Eviniz cok sicak hasta olur derecesini dusurun vs gibisinden.
Ertesi günde kp çağırdı diye illa gidicez gidicez dedi eşim ilk hastaneye gittik.
Ordan oraya gittik. Orsa da kv ev bakmış ama kendisine yinede yakın değilmiş. Bende yakın olmasına gerek olmadığını düşünüyorum dedim. O da bence gerek var dedi. Bir daha konu açılırsa söyleyeceğim. Çocuğumun öksürüğü arttı. Burnundan daha çok ses geliyor.
Eve dönerken artık patladim. Ben gitmeyelim düğüne dedim hasta oldu.
Annelerine gitmeyelim dedim öksürüğü arttı.
Anlamıyor garezimden değil çocuğumu düşündüğümden gitmiyoruz dedim. Ben çocuğum için okula gitmiyorum 2 dk sevecekler diye ordan oraya çocuk taşıyamam.
Doğalgaz sizde kaç derecede çalışıyor hanımlar.
Tablo benim paylaştığımmış :)Ben odada gece lambası kullanmıyorum, evet büyümee hormonu karanlıkta salınıyor .koridor ışığını açıp yatak odasının kapısını 3-5 cm aralık bırakıyorum ışık girmiyor ben çocuğumu besleyebilecek kadar görüyorum. Doğduğundan beri hiç ışık kullanmadım, açmadım alıştı o da, annem de gördüğünde şaşırmıştı hayret karanlıkta nasıl uyuyor diye
Ektekini kullanıyorum.
Sen yat uyu acıkırsa mama veririm klasik anne atasözü olmuş sanırımmadamhd annelerimiz aynı kafadan resmen??benim de kardeşim ve annem geldi Doğum öncesi. Her gün doğdu doğacak derken 40+1 de suni sancı ile yatış yapıldı normal Doğum yaptım. Çok şükür aşırı zor bi Doğum olmadı 2,5 saat sancı çektim. O arada bile annem sezeryana alalım epidural yaptıralım diye eşimin başının etini yemiş. Kendi sezeryan olmuş annem,Doğum sancısı nedir bilmiyor. Ben bile daha sakindim Doğum yaptığım gün. Tabi sonrası mama olayı bizim de. Ayni cümleyi bana da bin defa kurdu annem. Sen yat dinlen ben mama veririm. !!! Ya çocuk emmeden süt artar mı hiç? Emen çocuğa neden durduk yere mama verelim habire. Sarılık sebebiyle başladık mamaya doktor önerisi ile.
Şimdi bile diyor ki ücretsiz alma madem ben gelip bakarım sen okuldayken mama veririm diyo. Offf dedim içimden hala mama muhabbeti yapıyoruz çocuk 4aylık olacak yakında??? Emzir kızım sütün artsın demedi bir kere. Kendi kardeşimi ve beni emzirmemiş mama vermiş hep. Sütü gelmemiş ya da o zaman uğraşmadılar gelmesi için belki de. Şimdi insanlar bir damla anne sütü vermeye çalışırken annemin mama deyip durması sinirimi bozuyor benim de.
Şu an mama veriyor musun canım sen? Ben mama artı meme şeklinde gidiyorum.
Normal canım izmir bu zamanlarda tam hastalık havası oluyor bi sıcak bi serin. Bebeklerin bünyesi de hassas zaten.. İnş bir an önce düzelirIzmir canım ev güneş aliyo ama oğlan usuttu oraya buraya çıkarken
Çok tatlı :)Eki Görüntüle 2200552
Kızlar beyni yandı hangi oyıncağa hangi sese baksam diye :)
Canım sen niye ağladın. Uykusuzluk sinirleri yıpratıyor ondan dolayı mı?NolduBen de dun cok agladim .Su an basim siddetli ağrıyor ve dönüyor. Kucagima alamiyorum dusurcem diye .
Ben olsam gitmezdim canım. Genelde bir kere problem çıkaran yine çıkarır.Kızlar bişey danışmak istiyorum sizlere.
Şu an 20gün raporum kaldı. Sonrasında ücretsiz izne ayrılıcam mecbur. Eşim diyor ki evde akşama kadar tek başınasın. Havalar soğudu bi yere de gidemiyoruz sıkılıyorsun evde iyice.(benim dert yanmalarım oluyor tabi arada daraldım bunaldım diye ) memlekete götüreyim sizi biraz dur diyo.
Eşimin de ailesi aynı yerde 10dk mesafe var bizimkilerle. Biraz orda biraz bizde kalırım da ben oraya gidince stres olursam ve bu da çocuğa yansır diye korkuyorum. Kv den ötürü sıkıntım yok benim sıkıntım annem!! Yazmıştım Burda hatırlarsınız belki. 2günlük lohusayken sütün yok diye diye ağlatmıştı beni. Yazın gittik mama hastası kadın. Ver Allah mamayı ver. Düzenim şaşmıştı. Şimdi günde 3kere 60cc veriyorum. Gidince yine bozarsa düzenimi diye tedirginim.. bi taraftan da annane Babanne dedeler görsün torunlarını bidaha kış gelecek ha deyince gidemeyiz 6-7saat mesafeye diyorum. Napsam sizce kızlar?? Ücretsiz alacağımı da biliyorlar napıyorsun evde tek başına diyecekler eminim..doktor böyle dedi vs mi desem mama verecek olursa bilemedim ya...bu gün bile soruyor arttırdın mı mamayı çocuk büyüyor artık diyo he he dedim geçtim. Halbuki azalttım bile.
Rica ederim sahibine geri dönmüş :))Tablo benim paylaştığımmış :)
Kaybetmiştim geri ulaşmış oldum, teşekkürler :)
Teşekkürler cnm biraz daha iyiyim.geçmiş olsun inşallah düzelirsin bir an önce, sıcak duş da iyi gelir eklem adale ağrın var ise.
Allah yardımcınız olsun , işleriniz de rast gitsin. Etraf baskı yapıyor ama siz annesisiniz iş imkânı gelecek, ihtiyaçlar vs..bunları düşünmeseniz zorunuz mu var neden çalışacaksınız değil mi.
Evet kuzum bir türlü uyutamadim .Gozleri kipkirmizi oldu ,sesi gitti. Ben nerde yanlış yapiyorum diye kendimi sorguladım. Esim de mesaiye kaldi tuzu,biberi oldu .Dun stres yaptığım icin de geceden beri basim agriyor .Canım sen niye ağladın. Uykusuzluk sinirleri yıpratıyor ondan dolayı mı?
Sevindim canım, bebeğin nasıl oldu?Teşekkürler cnm biraz daha iyiyim.
Canım müzikle uyutmayı denesen ya da ilahi de olabilir , dinlemeyi sevdiğin her ne ise onu denesen? Sallamayla uyuyorsa tabii.. Sana da iyi gelir hem açılırsınEvet kuzum bir türlü uyutamadim .Gozleri kipkirmizi oldu ,sesi gitti. Ben nerde yanlış yapiyorum diye kendimi sorguladım. Esim de mesaiye kaldi tuzu,biberi oldu .Dun stres yaptığım icin de geceden beri basim agriyor .
Canim uyumuyor sallamaya alismadi . Şs pat ı denedim milyon kere uyumadi.Sadece emerek uyuyor Bunun basima is acacagini en bastan biliyordum ama gaz sorunu elimi ayagimi bağladı. Sorun şu ki cevreyi izlemeye basladigi icin emip bırakıyor. Hem gaz doluyor hem de dalamiyor . 50 sayfa kitap okudum .Elimden gelse tek gecede bitirip hemen uygulamaya baslayacagim .O derece bunaldim .Yeni huyumuz da uyusa bile elimi üstünden cektigim anda uyaniyor .Canım müzikle uyutmayı denesen ya da ilahi de olabilir , dinlemeyi sevdiğin her ne ise onu denesen? Sallamayla uyuyorsa tabii.. Sana da iyi gelir hem açılırsın
madamhd annelerimiz aynı kafadan resmen??benim de kardeşim ve annem geldi Doğum öncesi. Her gün doğdu doğacak derken 40+1 de suni sancı ile yatış yapıldı normal Doğum yaptım. Çok şükür aşırı zor bi Doğum olmadı 2,5 saat sancı çektim. O arada bile annem sezeryana alalım epidural yaptıralım diye eşimin başının etini yemiş. Kendi sezeryan olmuş annem,Doğum sancısı nedir bilmiyor. Ben bile daha sakindim Doğum yaptığım gün. Tabi sonrası mama olayı bizim de. Ayni cümleyi bana da bin defa kurdu annem. Sen yat dinlen ben mama veririm. !!! Ya çocuk emmeden süt artar mı hiç? Emen çocuğa neden durduk yere mama verelim habire. Sarılık sebebiyle başladık mamaya doktor önerisi ile.
Şimdi bile diyor ki ücretsiz alma madem ben gelip bakarım sen okuldayken mama veririm diyo. Offf dedim içimden hala mama muhabbeti yapıyoruz çocuk 4aylık olacak yakında??? Emzir kızım sütün artsın demedi bir kere. Kendi kardeşimi ve beni emzirmemiş mama vermiş hep. Sütü gelmemiş ya da o zaman uğraşmadılar gelmesi için belki de. Şimdi insanlar bir damla anne sütü vermeye çalışırken annemin mama deyip durması sinirimi bozuyor benim de.
Şu an mama veriyor musun canım sen? Ben mama artı meme şeklinde gidiyorum.
Benim kereta da kolumda uyuyor. Yatağa koyarken gerinip uyanıyor. Gerçi artık kolumda da uyanıyor ama sancısı olduğunu anlayınca ayağa kalkıp yürüyorum pış pış yapıp uyutmaya devam ediyorum. Uyanırsa her şey daha zor oluyor diye bırakamıyorum. Arada cesaret edip bırakıyorum, bazen yarım saat uyuyor bazen 5 dk sonra ağlamaya başlıyor.Zaten anlamalarına gerek yok bence :)
Direk izin vermemek en iyisi. Çok bilmiş ol, ne olacak :)
Şu anda da benim kayınvalide 1,5 saattir çocugu kucağında uyutuyor. Gidip açıkca geçen sefer beşiğe çok zor alıştırdım sen gidince, alışmasın kenara koy diyorum, yok alışmaz diyor. Bütün süreci başa sardıracak. Bu ne demek? Bir daha kucağına alıp uyutmaya meylettiğini görür görmez "annecim ben alayım onu" demek gerekiyor demekSonra çocuğa da bana da eziyet üç gün sonra yalnız kalınca. Onun anlamasını bekledim bir önceki turda, olan bana oldu
belki yardımcı olur canım,mesaj gönderdim sanaCanim uyumuyor sallamaya alismadi . Şs pat ı denedim milyon kere uyumadi.Sadece emerek uyuyor Bunun basima is acacagini en bastan biliyordum ama gaz sorunu elimi ayagimi bağladı. Sorun şu ki cevreyi izlemeye basladigi icin emip bırakıyor. Hem gaz doluyor hem de dalamiyor . 50 sayfa kitap okudum .Elimden gelse tek gecede bitirip hemen uygulamaya baslayacagim .O derece bunaldim .Yeni huyumuz da uyusa bile elimi üstünden cektigim anda uyaniyor .
Benim kv de aynı kafa daya manayı gitsin dedi bir kere. Yok bebeği sürekli memede tutuyormuşum beni emzik yerine kullanıyormuş falan deyip Çan’ımı sıkıyor her seferinde. En azından anneme laf anlatabiliyorum ama ona Yok.Neden mahvettin kendini diyor anlamadım?çok uğraşıp stres yaptığın için mi??
Emzirmek nasıl bişey haberleri yok galiba ya. Tabi sağlık sorunu vs olur emziremezsin o ayrı. Ama emen çoçuğa mama dayamak nedir aklım almıyor resmen??şimdi anneyle bebeğin ten teması, güven duygusu, bebeğin sakinleştiği yer,anne sütünün milyon tane faydası vs vs anlatmaya kalksam dinlemez hatta ben mama verdim size de noldu sanki der karşılığında.
Benim Kv bile emzir kızım emzirdikçe artar sütün dedi. Kendi annem dayıyor mamayı. Meme reddi yaşasam kimin umrunda ver mamayı geç diyecek. ???
Sen de hem mama verip hem emziriyor musun canım? Ne kadar veriyorsun mamayı günde? Ben yavaştan kesmek istiyorum 4aylık kontrole gidil gelelim de kilo alımına göre azaltıcam mamayı.
Benim kızımın karin kısmı geçti ama bacaklarda hafif kızarıklık bazen oluyor. Kızarıklık geçse bile iz kaldı ins geçer. Bişey dikkatimi çekti pamuklu giydirdigimde daha cok kızarıyor.Sevindim canım, bebeğin nasıl oldu?
Bizimkinin tekrar tekrar kızarıyor göğsü. Önce geçiyor, elini ağzına çok soktuğu için ıslaklıktan çenesi de alerji oldu. Göğsü için önlük de takıyorum ama yine de kızarıyor tükürüğü değince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?