2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Eds nin malzemelerini eczaneden mi alacam

Öyle bi karışım bizde de vardi. Macun gibi ayni bende yiyeyim

Eds benim oğlan da işe yaramamıştı, maşallah çok hareketli. O hortumları söküp attı o zaman hiç kullanamadım bile :))) sanırım 2 aylıktı. Hortumlar 1.5 TL filan tanesi. Gitti gidiyor'da satılıyor

Yetecek kadar sütüm var çok şükür. Ama sağacak kadar yok zaten makine olanı da sağamıyor. Öğleye kadar işte olduğum için bi kere mama yiyor. Ama hafta sonu vermiyorum mama.

Anladım canım. Ben okula başlarsam 8.30dan 2.30a kadar ayrı kalıcam oğlumdan. O arada dünya kadar mama verir annem herhalde. Sütünü sağarsın diyo da nereye sağcam. Zaten çok çıkmıyordu sağınca. Okuldan gelince de emziricem nasıl sağıyım?? Bu dönem ücretsiz izinle geçirsem 2.dönem napıcaz bakalım. Annen mi bakıyor senin bebişe canım?

Sağol canım kontrole gidelim bi. Memlekete gitmezsem kendim azaltmaya başlarım. Gidersem de orda onla uğraşamam dönünce yaparım. İnş sütüm yeter mamayı azaltınca. Korkuyorum doymayacak oğlum diye.

Offf aynı aynı cümleler resmen yaaa??
Çocuk emiyor ama süt yok ki sende!
Boş memeyi emip duruyor çocuk!
Besleyici doyurucu değil sütün!
Çocuk aç olmasa içer mi hiç mamayı bak nasıl cork cork içiyor!!
Aç bu çocuk ondan uyumuyor ondan ağlıyor yap bi mama bak nasıl içiyor?!!

Bunun gibi milyon tane cümle. Mamaya karşı değilim gerektiğinde kullanılır elbet ama emen çocuğa karşı hala sütün yok dersen olan sütüm de gider yanı o moralle!!.

Doktorun verdiği ilaç ne içindi canım süt artırıcı mı?? Arkadaş bana galactago damla verdi işe yarıyor mu bilmem.

Bu arada mama azaltma işine annen ne dedi canım bizimki ne der düşünemiyorum. ???

Evet canım şuan annem bakıyor 2 hafta sonra memlekete gidecek iki hafta kalıp gelecekti yılbaşına kadar idare edecekti beni ama sıkılmış belki gelmem diyo bende gelmezse napcam diye kara kara düşünüyorum şuan. Biraz borcum var o yüzden çalışıyorum bikaç ay çalışıp bende ücretsize ayrılacam inşallah.

Sıkılmış mı?? Yanı keyif yapmaya gelmedi sonuçta senin zor durumda kalacağını da biliyorsa sıkıldım demesi bana çok saçma geldi canım ya. Mecbur kalmasan çağırmazsın zaten sen de. Şurda yıl sonuna ne kaldı biraz idare ediversin seni bari. Eşin de çalışıyor mu?maddi olarak sıkıntı olmayacaksa ücretsiz izin çare oluyor.ya da sen çalışırken onun bakma durumu olamaz mı??

Biz de baya sıkışcaz ama yapacak bişey yok. Anneler gelip bakamaz ben de istemem. Doğum yapan anneye en azından 6ay izin verilmesi gerek bence. Hem bangır bangır bağırıyorlar anne sütü ilk 6 ay diye. Ama doğumdan 2ay sonra işe başla diyorlar bu ne biçim iş ya?? El kadar bebeği annesi olarak nasıl bırakıp gidelim.

Benim kızımın karin kısmı geçti ama bacaklarda hafif kızarıklık bazen oluyor. Kızarıklık geçse bile iz kaldı ins geçer. Bişey dikkatimi çekti pamuklu giydirdigimde daha cok kızarıyor.
e ne giydiricen canım ipek mi giydircez bu yavrucaklara. Benimkinin boynunun altı bir gün kırmızı bir gün geçmiş oluyor, vallahi ben de şaşırdım napıcağımı.

Kesinlikle katılıyorum. Ben çalışmıyorum ama çalıştığım zaman hamile kalsaydım şu an aynen dediğin gibi isterdim. 2 ay öncesi 6 ay da sonrası doğum izni olmalı. Madem 6_ay anne sütü çocuk dostu sosyal haklar olmalı...

İnsanlar ilk 6 ay çalışmayip sonra başlıyor. Var bizde bir terslik

Yüksek ayarda yapınca benim meme ucu hassaslaşıyor cnm, yara olmadı ama şişme hassaslaşma oluyor, belki bu nedenledir, birde sen sürekli sağıyorsun bildiğim kadarıyla. Ben günde 1 yada 2
Evet hiç emmemeye başladı gece dahil beş kez sağıyorum sanırım , orta seviyede yaptım biraz daha iyiydi ve biraz daha fazla beklettim sağmadım yarın da devam edeyim

Evet kesinlikle doğumdan sonra 6 ay izin olmalı ama onu geçtim 4 ay doğum izni dedikleri bile tam dört ay olmuyor. 112 gün yapmışlar halbuki bi ay 30 gün yani 120 gün olması lazım ordan bile 8 gün kırpmışlar nerde kaldı 6 ay verecekler.
Eşimin işi rahat aslında bakabilecek durumda ama paşamız keyfine pek düşkün hem bakarım diyo hem bakmak için bi çabası olmuyor öğren diyorum şimdi siz varsınız bana gerek yok diyo. Gelip biraz sevip kaçıyor. Ağladımı al annesi kötü oldum bana bişey oluyo diyo Çocuğumu ona bırakıp sefil etmek istemiyorum.

İnsanlar ilk 6 ay çalışmayip sonra başlıyor. Var bizde bir terslik

Ah ah sorma yarım gün çalışmak cezbediyo işte. 4 saat hemen geçiyo

Ayyyy ben senin adına deli oldum burda. Ne gıcık cümleler ya. Benimki de sürekli emmek istiyor ama çişli bezden geçilmiyor ortalık. Doyduğu halde emmek istiyor bazen. Hem sadece aç olduğu için değil bazen susadığı, bazen korktuğu, bazen annesini özlediği için de emer bebek. Emmek demek kayın doyurmak değil ki sadece. Gerektiğinde güven depolamak, susuzluk gidermek, bazen sakinleşmek.

Anladım zaten canim da stres olan sen oluyorsun günah bebeğin de etkileniyor ondan dedim.kesinlikle haklısın ama böyle tipler laftan anlamıyor yaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…