- 7 Ocak 2017
- 2.732
- 1.499
- 83
- 31
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.961
Eds nin malzemelerini eczaneden mi alacamBende öyle düşünüyorum canım uygulayamıycaksam almak istemiyorum
Şuan bende öyleyim canım ama daha kötü olursa ilerde hiç alışmazsa diyede korkuyorum gerçi şu an zorlanmıyorum uyku konusunda çok şükür sadece ben olmadan uyumuyor işte
Canım bende de öyle oldu biberondan sonra beni hiç emmedi. Kaşık enjektör çok zor büyüyorlar artık. Ben emzirmeye devam etmek için sırf bırakmasın diye eds ile mama vermeye basladim sende dene istersen en azından benide emiyor diye avunuyorum.
Geçmiş olsun canım ben hava serinse 40da yakıyorum onun dışında hep güneş modunda 30da duruyor ama benim evim çok soğuk olmuyor sanırım onunda etkisi var
Benimki yarım dönüyor canım ama kararsız kaldım uğraşmak zor gelmiyor düzeni bozulur uyumazsa diye korkuyorum. Benim kızımda kafasını gömüp uyuyor
Öyle bi karışım bizde de vardi. Macun gibi ayni bende yiyeyimevet balla çörek otu. Çörek otu toz olanıyla karıştırın hatta ben bir karışım almıştım balın içinde propolis havlıcan otu darülfülfül zencefil çörek otu yok yoktu. Sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim , hatta boğaz ağrısına da iyi geliyor. Oğlum ondan sonra beni daha çok emmeye başladı
Hiç bir sakımcası olmadı, biogaiayı kakasını yapamadığı zamanlarda beraber verdim o zaten probiyotik yani sakıncası olacak bir damla değil.
Evet canım netten izledim de yapabilirmiyim bilmiyorumBen eds ile veriyorum alışınca kolay bi yöntem bi dene istersen hem seninle ten TEMA’sını kaybetmiyor iyi oluyot
Yetecek kadar sütüm var çok şükür. Ama sağacak kadar yok zaten makine olanı da sağamıyor. Öğleye kadar işte olduğum için bi kere mama yiyor. Ama hafta sonu vermiyorum mama.
Ye canım işe yarar umarım. Ben tesadüfen denedim onu iyi oldu, boğazım gıcıklanınca da kullanıyorum.Öyle bi karışım bizde de vardi. Macun gibi ayni bende yiyeyim
5 damla biogaia, 8 damla subsimplex. Subsimplexi günde 3 kereye kadar her seferinde 8 damla kullandım en fazla. Bakarsın günlük ya da gün aşırı kaka yapıyorsa duruma göre kesersin. Şu an ben hiç kullanmıyorum ikisini de.
canım bizimki fazla alıyordu. 3 saatte bir 90 cc idi.
3 gün ağlata ağlata 4 saatte bir 60cc vererek aldığı miktarı indirdim ve ne zaman isterse ayrıca da meme teklif ederek hep emzirdim.
Şimdi gece gündüz 4 saatte 60 cc alıyor 2 saatte bir veya canı isteyince emiyor.
Geceleri de aynı... şu an 14-19.hafta atak dönemi biberon bir de memeyi bazen itebilir ama uyuyoruz bu ölçüye. Yarıya yarıya düşürmüş oldum mamayı.
Hiç ödün vermeyeceksin yalnız. 3.gün bile düzeliyor. Danışmanın dediği gibi yarıya indir. Bir süre öyle git zaten en gıdalara geçince ona da ihtiyaç duymazsın belki o zamana kadar da bırakırsın.
Benim kv de aynı kafa daya manayı gitsin dedi bir kere. Yok bebeği sürekli memede tutuyormuşum beni emzik yerine kullanıyormuş falan deyip Çan’ımı sıkıyor her seferinde. En azından anneme laf anlatabiliyorum ama ona Yok.
Anneme gelince hem kendimi strese sokuyorum hem eds ile verdiğim için ona ayrı bir yük gibi geliyor. Hem de göğüslerim baya çatladı. Hepsinden dolayı diyor. Senin bebeğin emmeyen bebek değil sütün olsa emer sütün Yok uğraşma mamayı ver ben sizi öyle büyüttüm falan filan ..
Ben de mama ve meme beraber gidiyorum. 2. Ay kontrolünde 8x75 ver demişti doktor. 10 gün sonra da 90 a çıkar mamayı dedi.Ben de dedim böyle olmayacak çişli bezleri normal olunca mamayı arttırmadım ve 3. Ay kontrolünde başka doktora gittim ve dedim ki ben mamayı bırakmak istiyorum. Araştırdım sizi buldum bana yardımcı olacağınızı umarak geldim. mamayı minimuma indirebiliriz dedi açıkça çünkü zaman geçtikçe mama bırakma ihtimali azalıyor maalesef. Matilium diye bir ilaç verdi bir hafta sonra kontrole çağırdı. İlacı içtim annemi çağırdım o hafta bebeğe baksın ben de süt sağayım hem de güzel besleneyim diye. Mama miktarı günlük ortalama 500-600 arasıyken (bazen eds den dolayı hepsini içmiyordu) 375 e düştü. Doktor bu azalışı çok güzel buldu ve böyle devam edersen dördüncü ayda mamayı bırakmış gelirsin dedi. Çünkü mama azalmış olmasına rağmen o hafta 300 gr almıştı. Ama nerede bebeğe bakan biri olmayınca maalesef süt sağamıyorum. İlaca da iki hafta için müsaade etti. O da bitince çok ilerleme kaydedemedim. Ama şu an 3 kez 60 4 kez 75 veriyorum toplam 480 cc ediyor gün içinde. Eğer süt sağabilmişsem birleştirip bir öğün yerine de onu verdiğim oluyor. Gün içinde sağdığım sütlerin toplamı en fazla 60 oluyor çünkü. Bazen iki üç günü birleştirip veriyorum. Mama arttırmak yerine 600 den 480 e düşmüş olmak bile benim için umut verici aslında.
Eczanelerde yok medikallerde yada internet üzerinden alabilirsinEds nin malzemelerini eczaneden mi alacam
Anladım canım. Ben okula başlarsam 8.30dan 2.30a kadar ayrı kalıcam oğlumdan. O arada dünya kadar mama verir annem herhalde. Sütünü sağarsın diyo da nereye sağcam. Zaten çok çıkmıyordu sağınca. Okuldan gelince de emziricem nasıl sağıyım?? Bu dönem ücretsiz izinle geçirsem 2.dönem napıcaz bakalım. Annen mi bakıyor senin bebişe canım?
Evet canım şuan annem bakıyor 2 hafta sonra memlekete gidecek iki hafta kalıp gelecekti yılbaşına kadar idare edecekti beni ama sıkılmış belki gelmem diyo bende gelmezse napcam diye kara kara düşünüyorum şuan. Biraz borcum var o yüzden çalışıyorum bikaç ay çalışıp bende ücretsize ayrılacam inşallah.
e ne giydiricen canım ipek mi giydircez bu yavrucaklara. Benimkinin boynunun altı bir gün kırmızı bir gün geçmiş oluyor, vallahi ben de şaşırdım napıcağımı.Benim kızımın karin kısmı geçti ama bacaklarda hafif kızarıklık bazen oluyor. Kızarıklık geçse bile iz kaldı ins geçer. Bişey dikkatimi çekti pamuklu giydirdigimde daha cok kızarıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Ben çalışmıyorum ama çalıştığım zaman hamile kalsaydım şu an aynen dediğin gibi isterdim. 2 ay öncesi 6 ay da sonrası doğum izni olmalı. Madem 6_ay anne sütü çocuk dostu sosyal haklar olmalı...Sıkılmış mı?? Yanı keyif yapmaya gelmedi sonuçta senin zor durumda kalacağını da biliyorsa sıkıldım demesi bana çok saçma geldi canım ya. Mecbur kalmasan çağırmazsın zaten sen de. Şurda yıl sonuna ne kaldı biraz idare ediversin seni bari. Eşin de çalışıyor mu?maddi olarak sıkıntı olmayacaksa ücretsiz izin çare oluyor.ya da sen çalışırken onun bakma durumu olamaz mı??
Biz de baya sıkışcaz ama yapacak bişey yok. Anneler gelip bakamaz ben de istemem. Doğum yapan anneye en azından 6ay izin verilmesi gerek bence. Hem bangır bangır bağırıyorlar anne sütü ilk 6 ay diye. Ama doğumdan 2ay sonra işe başla diyorlar bu ne biçim iş ya?? El kadar bebeği annesi olarak nasıl bırakıp gidelim.
İnsanlar ilk 6 ay çalışmayip sonra başlıyor. Var bizde bir terslikEvet canım şuan annem bakıyor 2 hafta sonra memlekete gidecek iki hafta kalıp gelecekti yılbaşına kadar idare edecekti beni ama sıkılmış belki gelmem diyo bende gelmezse napcam diye kara kara düşünüyorum şuan. Biraz borcum var o yüzden çalışıyorum bikaç ay çalışıp bende ücretsize ayrılacam inşallah.
Evet hiç emmemeye başladı gece dahil beş kez sağıyorum sanırım , orta seviyede yaptım biraz daha iyiydi ve biraz daha fazla beklettim sağmadım yarın da devam edeyimYüksek ayarda yapınca benim meme ucu hassaslaşıyor cnm, yara olmadı ama şişme hassaslaşma oluyor, belki bu nedenledir, birde sen sürekli sağıyorsun bildiğim kadarıyla. Ben günde 1 yada 2
Sıkılmış mı?? Yanı keyif yapmaya gelmedi sonuçta senin zor durumda kalacağını da biliyorsa sıkıldım demesi bana çok saçma geldi canım ya. Mecbur kalmasan çağırmazsın zaten sen de. Şurda yıl sonuna ne kaldı biraz idare ediversin seni bari. Eşin de çalışıyor mu?maddi olarak sıkıntı olmayacaksa ücretsiz izin çare oluyor.ya da sen çalışırken onun bakma durumu olamaz mı??
Biz de baya sıkışcaz ama yapacak bişey yok. Anneler gelip bakamaz ben de istemem. Doğum yapan anneye en azından 6ay izin verilmesi gerek bence. Hem bangır bangır bağırıyorlar anne sütü ilk 6 ay diye. Ama doğumdan 2ay sonra işe başla diyorlar bu ne biçim iş ya?? El kadar bebeği annesi olarak nasıl bırakıp gidelim.
İnsanlar ilk 6 ay çalışmayip sonra başlıyor. Var bizde bir terslik
Ayyyy ben senin adına deli oldum burda. Ne gıcık cümleler ya. Benimki de sürekli emmek istiyor ama çişli bezden geçilmiyor ortalık. Doyduğu halde emmek istiyor bazen. Hem sadece aç olduğu için değil bazen susadığı, bazen korktuğu, bazen annesini özlediği için de emer bebek. Emmek demek kayın doyurmak değil ki sadece. Gerektiğinde güven depolamak, susuzluk gidermek, bazen sakinleşmek.Offf aynı aynı cümleler resmen yaaa??
Çocuk emiyor ama süt yok ki sende!
Boş memeyi emip duruyor çocuk!
Besleyici doyurucu değil sütün!
Çocuk aç olmasa içer mi hiç mamayı bak nasıl cork cork içiyor!!
Aç bu çocuk ondan uyumuyor ondan ağlıyor yap bi mama bak nasıl içiyor?!!
Bunun gibi milyon tane cümle. Mamaya karşı değilim gerektiğinde kullanılır elbet ama emen çocuğa karşı hala sütün yok dersen olan sütüm de gider yanı o moralle!!.
Doktorun verdiği ilaç ne içindi canım süt artırıcı mı?? Arkadaş bana galactago damla verdi işe yarıyor mu bilmem.
Bu arada mama azaltma işine annen ne dedi canım bizimki ne der düşünemiyorum. ???
Kızlar sizin yazdıklarınizi okudukça yok kv yok kp muhabbetleri iyi ki diyorum tekmisim. En azından kızımla akşama kadar kendim ugrasiyorum ses yapan yok tmm yoruluyorum ama en azından kafam rahat.
Anladım zaten canim da stres olan sen oluyorsun günah bebeğin de etkileniyor ondan dedim.kesinlikle haklısın ama böyle tipler laftan anlamıyor yaaaaaaCanim bilerek uyariyorum ki daha fazla yayılıp rahat davranmasinlar.Seslenmedikce tepene biniyorlar.Sinirlarini asiyorlar .Benim gerginligim bebeğimin hassasligini onemsememeleri.Mesela onlara gittik yolda uyudu demi .Girerken onden esim gidip sessiz olun uyuyor diyor.Ona tmm deyip pesimden odaya gelip aman uyancak zaten diye mincikliyorlar.Ben asla susmam bebegimin hakkına saldirmalarina izin vermem .
Normalde de boyleler .Cocuk olunca kendilerini soz sahibi saniyorlar.Lohusalikta annemle benim burnumdan getirdiler .Iyice sogudum .Grmce kisisi ayri bi sey zaten.Genelde muhattab olmam .Ayni ortamda yokmus gibi davranirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?