2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Evet canım netten izledim de yapabilirmiyim bilmiyorum
Yaparsın canım. Ben ilk zorlanmıştım ama bir iki denemeden sonra oturuyor. Mesela penye yarım atlet giyiyorum. Tek göğsü dışarı çıkarım diğerini içeride bırakıyorum. Biberonu da içeride olan göğsümün oraya sıkıştırıyorum rahat oluyor. Diğer türlü eliyle sürekli kabloyu çekip mamayı döküyordu. Malzemeleri de n11 den aldım. EcZanelerde olmuyor ama medikal malzemecilerde vardır

Benimki ilk zamanlar uyandırmıyordu beni çocuğu da alıp mama veriyordu neymiş uyanmadan mamasını vermiş çocuğun. Ama yaptığının yanlış olduğunu anlatamadım bir türlğ
Onlar akıllarınca kendi evlatlarını düşünüyor işte biz dinlenelim diye yapıyorlar

Her ağlamasına bu çocuk aç diyor ne diyecek ama şöyle birşey oldu bak. Dolapta sütler vardı 50 cc ısıtıp içirdim bir de 40 cc falan vardı. Onu çıkarmadım sonrakinde içer diye. Çocuk hızlı içtiği için gaz oluyor beslenme işlemi bitince ağlıyor. Ağladı yine. Bu çocuk aç doymadı diğerini de ısıt dedi anne gazı vardır onu sonra içiricem dedim ikna olmadı bizimki de susmayınca mecbur ısıttım çünkü o öyle dedikçe acaba mı diye psikolojim bozuluyor valla. Isıttım ve çocuk bir iki çekti içmedi. Sonra gaz çıkarıp etrafa gülme başladı. Dedim anne al işte boşa gitti çocuğun bir öğünlük sütü çöp olacak. Öyle ikna oldu yani. Ama anlık. Şimdi olsa yine aynısını der sanki aç bırakmak istiyorum da. Şimdi de takmkş bu çocuk neden uyumuyor neden az uyuyor neden hemen uyanıyor hiç Uykusu yok neden ( az mama veriyorum ya ) valla her işimi görür ama böyle olunca yıpranıyorum.
Süt arttırıcı ilacın adı da motilium. Mide bulantısı ilacı. Yan etkisi süt indirmesi. Damla’yı bilmiyorum ama bence denenebilir yani.
Kuzenim Doğum yaptı bebek ağlıyor diyor. Annem de oka sardı çocuk doymuyor diye. Anne dedim doymayan çocuk kaka yapar mı kaç kez kaka yapıyor. Yok doymuyormuş illa
Kendi annem olmasa bilerek yapıyor diyecem ama öyle bir insan da değil yaşlılığına veriyorum artık

Evet hiç emmemeye başladı gece dahil beş kez sağıyorum sanırım , orta seviyede yaptım biraz daha iyiydi ve biraz daha fazla beklettim sağmadım yarın da devam edeyim
Senin pompa da Avent miydi? Benimki Avent ve göğüs uçlarımı beyazlaştırıyor. Sağım yapınca acıyor sağım yapmadığım günler çok rahat oluyorum kesinlikle makineyle ilgili benimki. Sanırım Makineyi değiştirmek istiyorum. Ama şu an çok zor benim için ekonomik yapı işlerimizi mahvetti

Evet göğüs aerolasında minik kabarcıklar oluştu emzirmeden itibaren artık makine mi emzirme mi bilmiyor aslında göğüs ucum rahatça hareket ediyor, ben de değiştirsem mi dedim sonra z kaldı zten emmiyor dedim

O sırada sen de ıslanıyorsun ama dimi duştan kurulanıp bebekle nasıl çıkıyorsun :)

Kv ile benim rahatsız olduğum ve nazikçe uyandığım kucakta uyutma çalışması sonrası diyaloglar:
Kv yanıma gelir tracy Hogg kitabına uzanır) öyle ki göre olmuyor her çocuk, kural diye zorlamamak lazım . Kim yazmış bu kitabı? Titri ne? Ben her yazara inanmam .
Ben: uzman ama tam araştırmadım. Çok memnun olan var okumak istedim. Sen üç gündür hep kitapla olmaz diyorsun da ben daha sadece 20 sayfa okudum anne. Başka kaynaklardan da faydalandım çok .
Kv:...
Ben :çocuğun doktoruna soruyorum , böyle böyle diyor. İnternette doktor yazıları okuyorum.
Kv: doktorun her dediğine inanma. Baban diyor ki bla bla bla ( KP doktor)
Kv: her dediğini direk yapmıyorum zaten. Tecrübe ediyorum ,işe yararsa yapıyorum. Ayrıca bir sürü arkadaşın tecrübesini soruyorum.
Kv: tecrübe ile olmaz, herkesin bebeği farklı.
Ben: biliyorum deniyorum çok işe yararsa...
Kv: bak kucağımda uyudu..demek ki istiyor. Görümcen diyor ki ilk üç ay kucakta sınır yok.( psikolog )
Ben: ann ben kaç gündür demiyor muyum bizim günü D.Alp yönetiyor. Kucak isterse kucakta. Oyun isterse oyun, beslenme isterse beslenme ...Artık uyurken kucakta durmasın. Beşikte dursun. Yoksa tuvalete bile gidemem , yemek falan...
Kv: ee haklısın ama....

Duyan da zanneder ki ço 2,5 ay uyumamış ilk onun kucakta uyumuş.

Çocuğun uyku düzeni az çok var, boyu kilosu hep ayından ilerde , besleniyor, oyun oynuyor, kitap okuyorum, iletişim kuruyorum. Lakin bir çenemizi tutalım hersey yolunda demek yok. Maksat tahakküm kurmak kendi dediğini yapmak.

Misal çocuk 23,5 derece evde Body, tulum ve patikle duruyor hep. Beşikte uyusa üzerine pike. Aldı göğsüne yatırdı vucut sıcaklığı var zaten. Üzerine pike , üzerine battaniye. Üşürmüş . E iki .buçuk ayda üşüdü hasta oldu da ben salak olduğumdan farketmedim heralde.

Diyorki sen meme veriyorsun vazgeçmiyorsun , ben kucakta uyutayım, ne farkı var( not: ben bağlantı Bile kuramadım)

Çocuk bana bakıyor. Diyor ki yavrum bak nasıl güzel bakıyor annesine, yavrum bana da öyle bak. Bir an sandım ki bakmıyor diye de sorumlu olacağım valla gerildim.

Sevgiden yapıyor belli ki ama zarar veriyor .

Son düzenleme:
Kapıya arkadan anahtar taksana canım kafalarına göre girmesinler, o ne öyle

Açılmıyor sanıp daha fazla ses çıkarırlar. Bugünden sonra yapmaz heralde kendini hakli görüp küstü bana telefonlarıma çıkmıyor babam açıyor. Birde kayınvaliden deli bence
Okumuş etmiş bilinçli kadın diyordum ben de ama bugünden sonra bir daha düşünmeye başladım :)
Sen anahtarı dene bence. Gelip bir iki kalırlar kapıda , sonrasında öğrenilmiş çaresizlik ve zafer :) zira gelir onlar yine

Tam bir saattir sallıyorum gözlerini açıyor kapatıyor bi dalamadı ya. Uykuya geçmek bu kadar mı zor hanımefendi derin uykuya geçecek de bende yatacam da bi de sabah kalkıp işe gidecem
Sabah iş kısmı hariç aynı 4 saat ilk uykusu olurdu yok saat başı çığlık atarak uyanıyor kafayı yiyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…