2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de uğraşıyorum sakinleşsin diye ama uyanmak istemediği için o kadar çok ağlıyor ki susturamıyorum zaten yürürken bile gözlerim kapanıyordu, hala dinlenemedim

Ooo sen çok şımartmışsın, Öyle alıştıysa şimdi bebek çok zor gelir ona ki. O kadar rahata, pohpohlanmaya birden bebek bakımı mümkün değil yapamaz.

Aynı şeyleri ben de yaşadım walla baba kişisine bırakıp banyoya girdiğimde ıslak halimle kucağıma verdi bebeği. Kendi annem de ara sıra çılgınlı hareketler yapıyor ve bana saydırıyor ama babasına göre bebeği çok daha iyi oyalıyor sonra da babalar dışlanıyor bebekler hep kadınlarla büyüyor diyorlar biz ne yapalım

Sen baya baya bebek gibi bakmışsın. Şimdi kendine rakip geldi daha düne kadar onda olan ilgi bebeğe kaydı. Senin eşin mümkün değil bakamaz bebeğe

Hem bütün gün biz bakıyoruz hemde bebeklerin bize olan bağını kıskanıyorlar. Kızım eşimin kucağındayken beni izliyor ben laf atınca gülüyo. Eşim de oy babasına güldü diye kendine pay çıkarmaya çalışıyor kızı büyüyünce beraber takılacaklarmış ben işteyken onlar hep gezecekmiş. Hı hı oldu dedim. O zannediyoki çanta gibi peşinde taşıyacak. Dedim karnı acıkacak, tuvaleti gelecek, oyuncaktı çikolataydı hep bişeyler isteyecek eften püften şeylere ağlayacak... pek bi hayalci

Ben atağa erken mi girdik diye düşünüyordum ama yok o atak sandığım günler melekmiş. 2 gündür ne çektim be. Mutsuz huysuz huzursuz bişey oldu bu. 5 dk susmuyor. Dün gece abartısız 15 kere kalkmıştır en son ağladım sesime eşim kalktı. 2 gündür kucaktan indiği saniye çığlık atıyor tuvalete bile gidemiyorum kucakta sussa onada razıyım kucaktada hep ağlıyor zorla uyutuyorum 20 dk en fazla. 1 ay böyle olursa ben cinnet geçirebilirim.

Ben de uğraşıyorum sakinleşsin diye ama uyanmak istemediği için o kadar çok ağlıyor ki susturamıyorum zaten yürürken bile gözlerim kapanıyordu, hala dinlenemedim
Cok iyi anlıyorum. Sabir ve duadan baska bir sey gelmiyor elden. Allah sifa versin insallah .Keske yardim eden biri olsa bu kadar yipranmayiz.
Ne zamandı dogun tarihi,atak kaçıncı haftaya denk geliyor canim ?
Biz de iyice bozduk bir haftadir.Gunduz 1 saat uyurdu parca parca. Simdi uyurken her 2 dk da bir gozunu acıyor. Ilk goremezse hemen battaniyesini tekmeliyor ,kendince kalkmaya hazırlanıyor. Sanki cok uyumus gibi geriniyor.

Kizlar kimdi hatirlamiyorum.Okudugum kitabin yorumunu sormuştu. (Bebeginiz Uykuyu Çok Sevecek )
90 sayfa okudum .Donemlere ayrilip anlatilmis .Bu hosuma gitti .Yanlis uyutma yontemlerinden bahsediyor. Hepimizin bildiği seyler olsa da detayları var.Uyku evrelerinden bahsetmis .Yanlis ebeveyn tutumlarından falan.
Mesela bebek bizle ayni yatağı paylastigi zaman bağımsız bir benlik gelistirmesi zorlaşıyormus .Ki bunu bildigim halde milyon kere uyandığı icin ilk gunden beri benimle uyuyor.
Uyku evreleri arasindaki gecislerde biz bebegi uyandi diye mudahale ediyoruz ya bu cok yanlışmış. Mesela kolunu kıpırdatti hemen pispisla ,ses cikariyor uyanacak pispislayayim /kucagima alayim aman uyanmasin vs.
Bebek tam uyanmadan dokunmuyoruz yani .Aksi halde ilerleyen aylarda bebekte bunlar alışkanlık yapiyormus .2.evreden 3.evreye geçerken o pispislamayi istiyormus ve biz yoksak direk uyaniyormus .
Neyse boyle uzayip gidiyor. Ben uyku egitimi vermeye cok istekliydim ama su an askiya aldim.Devamini getiremeyecegimi biliyorum .Benimki emerek uyuyor ve boyle bebeklere egitim verirken babanin bas rolde olmasi daha iyiymis.Ee esim cok gec geliyor .Egitimde sureklilik onemli .O yuzden uygulayamam .

Kızlar dün erkek kardeşim geldi bugün sabah 8 de kaldırdım onu oğluma baksın diye. Biraz baktı ben markete gittim telin şarjı bitmiş oğluş biraz ağlamış sonra dayısı uyutmuş bi şekilde:) ama zor uyudu zor uyudu diyor halbuki 30 40 dak falan ayrılmışımdır anca evden. Sonra kahvaltı yaptık tan toplarken uyandı oğlum dayısına veedim toparlayayım diye ayy bu kaç kilo belim koptu yere koyuyo ağlıyor:) ddm ben aylardır onunla yapışığım. Neyse 11 12 gibi uyudu 2 ye kadar ve bende uyumuşum ki dayısına bir baktım sanki o benden daha beter bir uyuyuşu var. Neyse ıyandık 2 gibi annemle babam da yolda geliyorlar yemek yapmak için dayıya verdik yine ama canı çıktı:) bir de saate bakmış 3 saatin 7 8 falan olması lazım sanki diyor. Ddm anladın mı beni. Canım çıkıyor işte arada gelin yardım edin ddm. Çok iyi anladı:)

Gelecekteki yenge tesekkur etsin sana .1 gun de olsa empati kurmayi ogrenmis.Kendi cocuklarina iyi bakar diye düşünüyorum.

Gelecekteki yenge tesekkur etsin sana .1 gun de olsa empati kurmayi ogrenmis.Kendi cocuklarina iyi bakar diye düşünüyorum.
Canım kardeşimin kız arkadaşı var o da dün bizdeydi ve elimizde büyüdü sayılır komşu kızı. Onun kendinden 15 yaş büyük ablası var ve 2 kızını büyütürken hep bizim gelin adayı bakmış. Dün o da vardı gece otobüsü vardı gidene kadar bizdeydi ve çok güzel baktı gerçekten. Sağılsun. Kardeşim rahata alışık işi zor valla kızın:) benim eşim bakar oğluna benim kadar bakabilir bıraksam ama kardeşim zor

Ooo sen çok şımartmışsın, Öyle alıştıysa şimdi bebek çok zor gelir ona ki. O kadar rahata, pohpohlanmaya birden bebek bakımı mümkün değil yapamaz.
Evet zaten hala şokta.. Artık o kadar şey beklemiyor ama bi suyunu bile kalkıp almaktan aciz çoğu zaman

Sen baya baya bebek gibi bakmışsın. Şimdi kendine rakip geldi daha düne kadar onda olan ilgi bebeğe kaydı. Senin eşin mümkün değil bakamaz bebeğe
Yok canım ne bakması nerdeee.. Benimki zaten biberon emzik almıyo bırakıp da bi yere gidemem zaten.. O da rahat nasıl olsa fıstık gibi bakan var çocuğuna her fırsatta geziyo.. Hayat Ona güzel. Diyorum zaten ben resmen bebek bakmışım..

14te misiniz ? En uzun atak oymuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…