- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #69.101
Tulumu bilmiyorum ama yoğurt makinası alma canım çünkü onada mayayı sütü koyuyorsun aynı şey aslında. Çok basit yoğurt yapmak ben fırında yapıorum taş gibi oluyor yoğurtlarım bebeğime de öyle yaparım sanırımKızlar iki şey daha sorucam
- bu haftasonu astronot tulum alicaz önerisi olan var mı fiyat aralığı ne olabilir hiç arastirmadim
- Bir de yoğurt makinesi gördüm alsam mı acaba seri sonu bebek satıyor. Sürekli yoğurt yapacagimizi düşününce bu konuda da hiç tecrübeli değilim
Aaa bizimkide öyle popoyu kaldırıp ayaklarıyla kendini ittiriyor bende korkar oldum. Ana kucağının emniyet kilidini bağlamaya başladım sırf bu yüzden.Benim oğlum da popoyu kaldırıyor ama yarım dönüyor tam dönemiyor. Artık ana kucağında da durmuyor sürekli poposunu kaldırıp inmek istiyor. Bu yüzden kahvaltımı çok zor yapıyorum.
Astronot tulum güzel kanzın ürünleri iyi ama ilk elden pahalıdır 2.el temiz bulursan ucuza gelir o tip şeyler pek eskimiyor.
Yoğurtta çok kolay canım tarif ederiz sana. Kaplar için de plastik mama kapları var 4-5 tane alırsın iki günlük mayalarsın. Zaten günlük süt alıcaz öyle değil mi? Sütü kaynatıp az sıcak olacak şekide ılıtıyorsun, parmağını değdirdiğinde 10 a kadar say o zamana kadar yakmıyorsa ideal sıcaklık oluyor. Doğal yoğurtlardan mayalanır... o kadar süte maya için yine küçük bir kapta 2 kaşık yoğurdu o ılık&sıcak sütten biraz alıp karıştırıp tamamının içine boca ediyorsun ve tamamen üstü kapalı soğumaya bırakıyorsun hiç dokunmuyorsun bir kaç saate mayalanııyor. Uzun yazdım ama kolay oluyor.
Babanneme canım işte. esimle biraz sorun oldu bana misafir bırakıp kendisi gezmeye gidicekti erkeklerle.Bir sorun yok demi ?Annenin yani mi babanın yani mi ?
Esim izin vermemesine rağmen geldim. Eşim bana emrivaki ile misafir getirecekti. Üstüne üstlük bizi bırakıp gezmeye gitceklerdi.Evi mi terkettin yoksa bi soluklanmak yardım görmek için mi gittin?
Babanneme geldim evden uzaklasmak istedim.Afilim92 @kronik_unutkan oinone27 @madamhd sağolun kızlar ben de videodan bakıp yapcam çok güzel şeyler gördüm nette ya kışın giyer oğluşum.
B Bugunneselibirgun canım annenin evinde dinlenmek gibi bir planın mı vardı ben görmemişim yazdiysan yoksa evi mi terkettin
Dinlenmeye ihtiyacın var senin de.Bebeğim de nazar değmesin aslında uslu bir bebek çoğu zaman. Beni 2 dk boş gördü mü hemen bişey ister. Ama alışçak 10 tane elim yok sonuçta
canım bi ara 1 2 kere yeşil kaka bizimkide yaptı şöyle çözdüm olayı Ön süt fazla aldığında yeşil oluyor bende o ara 1 sağ 1 sol veriyordum Max 10dk emiyordu böyle olunca hep ön süt almış oldu. Ondan sonra 2 öğün aynı memeyi vermeye başladım düzeldi. Ama şu mukus olayını çözemedim hala ben uzayan şeyler mukus mu oluyor bizde hep var ama gaita testinde bişey çıkmamıştı.@kronik_unutkan ben bu yesil ve mukuslu kakayi biraz arastirdim .
Anne sutu fazlalığı diye bir sey okudum.Acaba bizimki ondan mi oldu.
Şoyle ki
Sindirmeden tekrar tekrar emdi ,uyuyamadi yine emdi ,2 kere kusana kadar emdi .Ve az once yesil mukuslu kaka yapti .Laktozu sindirememis olabilir ki fikrin var mi ?
Astronot tulum bende bakıyorum canım soğuk havalarda iyi olur . Mothercare da vardı indirimde 129lira dışı su geçirmez. E bebekte gördüm markasını hatırlamıyorum 159du dışı onunda mont gibi su geçirmez içi kürklü. Yarın bende alışverişe çıkacağım ikisinden birini alacağım artık. Yoğurt makinesine gelince küçük kavanozları oluyor iki öğünlük falan benim hoşuma gitmişti kayınvalidemde var arzumun yıllardır kullanıyor.Kızlar iki şey daha sorucam
- bu haftasonu astronot tulum alicaz önerisi olan var mı fiyat aralığı ne olabilir hiç arastirmadim
- Bir de yoğurt makinesi gördüm alsam mı acaba seri sonu bebek satıyor. Sürekli yoğurt yapacagimizi düşününce bu konuda da hiç tecrübeli değilim
Kızlar bugün çocuğu kucağıma aldim girdim duşa. Tabureye oturdum onu da kucağıma aldım. Suyu da boynundan aşağıya gelecek şekilde ayarladım yıkadım. Çok rahat oldu bizim için. Ama kafasından aşağı su akitinca mizildandi biraz bı dahakine alışır belki
Cok huzursuzdu .Gaz aglamasi da degil farkli bir acı cekiyordu.O an yine tahlil veremedik. Hep boyle oluyor.Canım aynı şey bizde de geçen hafta çok oldu ben de laktoz intoleransı mı acaba dedim ama iki gündür normal mukuslu değil bizimki belki seninde öyledir..
Laktoz intorelansi olsa herhalde çok uzun süre mukuslu kaka olmasi lazım
Ill gazdan uyuyamadi. Uyumak istedikce emdi ,kustu falan .Sanirim ondan oldu. Keske 2.bir uyutma yontemim daha olsaydi .Sadece bende be sadece emerekSürekli tekrarlamıyorsa muhtemelen ön sütü fazla almıştır canım bizim sürekli öyleydi
Ogrenince paylasirim canim.Bir de dogal maya yapiyorlar .O mayadan olan tum yogurtlar kaliteli oluyor. Gecen sene is arkadaşlarımdan birine dogal maya ulasmis.Tum okula maya verdi .O zamanlar dikkatimi cekmemisti tabii :)O fırında mayalama taktiği gerçekten işe yarıyormuş eğer öğrenip bizimle de paylaşırsan çok sevinirm canım
Iyi yapmissin tepkini göstererek .Orda oldugunu biliyor mu peki ,sorun yasamazsin insallah akillanir.Babanneme canım işte. esimle biraz sorun oldu bana misafir bırakıp kendisi gezmeye gidicekti erkeklerle.
Hem hastaneden gelmişiz 5 te.
Hemde ev dağınık yemek yok...
Ben tek göğsü uzun süre veriyorum.Ilk zamanlar cok değiştiriyordum.Su mukus olayı kafamı kurcaliyor.Elimden gelse hastanenin oraya tasincam.1 senedir hastaneye ulasmak icin yuksek efor sarfediyoruz .canım bi ara 1 2 kere yeşil kaka bizimkide yaptı şöyle çözdüm olayı Ön süt fazla aldığında yeşil oluyor bende o ara 1 sağ 1 sol veriyordum Max 10dk emiyordu böyle olunca hep ön süt almış oldu. Ondan sonra 2 öğün aynı memeyi vermeye başladım düzeldi. Ama şu mukus olayını çözemedim hala ben uzayan şeyler mukus mu oluyor bizde hep var ama gaita testinde bişey çıkmamıştı.
Ay ilk okuduğumda ne kadar zormuş dedim. Şimdi bı daha okudum kolay gibi geldi. Mayalamak demek eski yoğurttan iki kaşık alıp yeni yapacagimiz yoğurt için sütün içine katmak demek di mi? Peki bu mayalama için market yoğurdu kullanabilir miyimBenim oğlum da popoyu kaldırıyor ama yarım dönüyor tam dönemiyor. Artık ana kucağında da durmuyor sürekli poposunu kaldırıp inmek istiyor. Bu yüzden kahvaltımı çok zor yapıyorum.
Astronot tulum güzel kanzın ürünleri iyi ama ilk elden pahalıdır 2.el temiz bulursan ucuza gelir o tip şeyler pek eskimiyor.
Yoğurtta çok kolay canım tarif ederiz sana. Kaplar için de plastik mama kapları var 4-5 tane alırsın iki günlük mayalarsın. Zaten günlük süt alıcaz öyle değil mi? Sütü kaynatıp az sıcak olacak şekide ılıtıyorsun, parmağını değdirdiğinde 10 a kadar say o zamana kadar yakmıyorsa ideal sıcaklık oluyor. Doğal yoğurtlardan mayalanır... o kadar süte maya için yine küçük bir kapta 2 kaşık yoğurdu o ılık&sıcak sütten biraz alıp karıştırıp tamamının içine boca ediyorsun ve tamamen üstü kapalı soğumaya bırakıyorsun hiç dokunmuyorsun bir kaç saate mayalanııyor. Uzun yazdım ama kolay oluyor.
Zorladı derken ağlıyor mu yıkarken? Bizimki aglamiyor da eli ayağı durmuyor. bir bakıma kucağıma alarak daha bı hakim oldum onun hareketlerine.Ayy çok iyi cesaret canım bende kuvetinde tek yıkıyordum ama geçen gün çok zorladı beni duşa giremem herhalde ..
bende yaptığını götürmüştüm ama yetiştirememiştik orda lavman yaptılar tırnağın ucu kadar kaka olsa bile yetti size lavman yapalım demediler miCok huzursuzdu .Gaz aglamasi da degil farkli bir acı cekiyordu.O an yine tahlil veremedik. Hep boyle oluyor.
Ill gazdan uyuyamadi. Uyumak istedikce emdi ,kustu falan .Sanirim ondan oldu. Keske 2.bir uyutma yontemim daha olsaydi .Sadece bende be sadece emerek
Ogrenince paylasirim canim.Bir de dogal maya yapiyorlar .O mayadan olan tum yogurtlar kaliteli oluyor. Gecen sene is arkadaşlarımdan birine dogal maya ulasmis.Tum okula maya verdi .O zamanlar dikkatimi cekmemisti tabii :)
Iyi yapmissin tepkini göstererek .Orda oldugunu biliyor mu peki ,sorun yasamazsin insallah akillanir.
Ben tek göğsü uzun süre veriyorum.Ilk zamanlar cok değiştiriyordum.Su mukus olayı kafamı kurcaliyor.Elimden gelse hastanenin oraya tasincam.1 senedir hastaneye ulasmak icin yuksek efor sarfediyoruz .
Nasıl insanlar bunlar yaEvet korktugum basima geldi.Sevgili misafirlerimizin cazgır çocuğu bağırarak çocuğumu uyandirdi .Neyse ziyaretin adi bebek gorme olunca 10 dkligina odaya götürdüm.Annesi sevince cocuk kıskandı .Bir ciglik bir çığlık. Oglum korktu nasil agladiKaptigim gibi kactim.Sonuc uykusuz bir gece bizi bekliyor.
Adamlar da hala oturuyor. Hic de gitmeye niyetleri yok .Gece 1 de uyuyormuş cocuklari.(4yasinda)Herhalde onun uyku saatini bekliyorlar
normal bi insan bile gece 1de uyumuyor o çocuk nasıl dayanıyorEvet korktugum basima geldi.Sevgili misafirlerimizin cazgır çocuğu bağırarak çocuğumu uyandirdi .Neyse ziyaretin adi bebek gorme olunca 10 dkligina odaya götürdüm.Annesi sevince cocuk kıskandı .Bir ciglik bir çığlık. Oglum korktu nasil agladiKaptigim gibi kactim.Sonuc uykusuz bir gece bizi bekliyor.
Adamlar da hala oturuyor. Hic de gitmeye niyetleri yok .Gece 1 de uyuyormuş cocuklari.(4yasinda)Herhalde onun uyku saatini bekliyorlar
Cok huzursuzdu .Gaz aglamasi da degil farkli bir acı cekiyordu.O an yine tahlil veremedik. Hep boyle oluyor.
Ill gazdan uyuyamadi. Uyumak istedikce emdi ,kustu falan .Sanirim ondan oldu. Keske 2.bir uyutma yontemim daha olsaydi .Sadece bende be sadece emerek
Ogrenince paylasirim canim.Bir de dogal maya yapiyorlar .O mayadan olan tum yogurtlar kaliteli oluyor. Gecen sene is arkadaşlarımdan birine dogal maya ulasmis.Tum okula maya verdi .O zamanlar dikkatimi cekmemisti tabii :)
Iyi yapmissin tepkini göstererek .Orda oldugunu biliyor mu peki ,sorun yasamazsin insallah akillanir.
Ben tek göğsü uzun süre veriyorum.Ilk zamanlar cok değiştiriyordum.Su mukus olayı kafamı kurcaliyor.Elimden gelse hastanenin oraya tasincam.1 senedir hastaneye ulasmak icin yuksek efor sarfediyoruz .
Aklınca düşünüyo işte söylesem hemen suyun üstüne çıkıyo deliye laf anlatmak imkansızDinlenmeye ihtiyacın var senin de.
Nerden bulunuyor ki bu doğal maya acaba.. Bir de bu doğal maya da yoğurdu katı mı yapıyor.. Ben önceden birkaç kez denemiştim normal mayalamayı fırında değildi ama.. Hiç beğenmiyorum güzel olmuyor yumuşak ve suluca oluyor, öyle de hiç sevmiyorumCok huzursuzdu .Gaz aglamasi da degil farkli bir acı cekiyordu.O an yine tahlil veremedik. Hep boyle oluyor.
Benimki de tam olarak böyle yaBen atağa erken mi girdik diye düşünüyordum ama yok o atak sandığım günler melekmiş. 2 gündür ne çektim be. Mutsuz huysuz huzursuz bişey oldu bu. 5 dk susmuyor. Dün gece abartısız 15 kere kalkmıştır en son ağladım sesime eşim kalktı. 2 gündür kucaktan indiği saniye çığlık atıyor tuvalete bile gidemiyorum kucakta sussa onada razıyım kucaktada hep ağlıyor zorla uyutuyorum 20 dk en fazla. 1 ay böyle olursa ben cinnet geçirebilirim.
Benimki de öyleydi. Şu an mecbur kendi yapıyor. Öyle ufakmtefek şeyleriEvet zaten hala şokta.. Artık o kadar şey beklemiyor ama bi suyunu bile kalkıp almaktan aciz çoğu zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?