- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #69.281
Canım benim aynı şeyleri yaşıyoruz.. Benimki de bebek bakmayı aynı seninkç gibi sanıyor. Oyun halısına koyuyoruz duşa giriom veya yemek vs bişey hazırlıcak oluom bakar mısın diyom tamam diyo. Aynı dediğin gibi bazen bağırıyo çocuk ilgi isyo bizimki bilgisayarda oyun oynuyo ya da telefona bakıyo. Kızınca da diyor ki her ağladığında kucağımıza alırsak alışır sonra sen çekersin.. Tövbr yarabbim ya. E bırakalım o zaman çocuk ağlasın çatlasın patlasın nasılsa ihtiyacı yok bize alışmasın daha fazla. .. Ben de bırakıom işimi yarım gidip alıom çocuğu bşraz ilgilenip konuşuyorum zaten çabuk sakinleşiyor bizimki maşallah öyle çok eziyetli bç bebek değil. Onda bile başa çıkamıyorDün 3saatlik uykuyla duruyodum bugun sabah 8de eşime dedm biraz bak uyym çok uykusuzum diye öyle ki gözüm kapalı değiştim çocuğun altını. Biraz bakmış sonra Bebiş uyumuş zaten 11de ağlamasına uyandım. Yatmak istemiyo hani gündüz kucakta durmak yada ilgilenilmek istiyo 24saat uyuyacak hali yokya. Biraz oyala kahvaltıyı hazrlayım dedm mutfağa geldim. İçerden sürekli bebeğin ağlama sesi geliyo. Biliyorum kucağına almadı bebek beşiğinde ağlıyo kalkmak istiyo. Bende o sırada arkadas aradı mutfakta tlfnda konusuyodum alo demeye kalmadı eşim içerden bağırıyo ben burda bebek bakıyorum sen tlfnda konusuyosun diye. Kahvaltıyı hazırlycam dedin napıyosn diyo(!) Gittim aldım çocuğu kanguruyu taktım kahvaltıyı öyle hazrladım. Kahvaltıdan sonra gözüme bakmış özür diliyo. Senin bebek bakma anlayışın o beşiğinde yatsın bende yatakta yatym sessiz sakin duralım bu mu bebek bakmak kendini bebek bakıyo mu sanıyosun dedim. E ben her işimi bebek kucağımdayken yapıyosam sana ihtiyacım yok dedim. Sen gece sabaha kadar fosur fosur uyurken ben bebek bakıyodum şurda 2 saat bak dedim çocuk mızıldanınca çekemedin ben kucağımdayken çığlık çığlığa ağladığı günler geceler evde yoktun hep tek başımaydım çocuk mızıldanınca beni çağırıp vermesini biliyosun çekemiyosun ne hallerler uyuttuğum günler yanında tlfnda konusmaların işe giderken sesli hazırlanman nolacak sen gdince be 5saat çocuk uyutmaya çalışıyorum aç uykusuz bi şekilde dedim. Gelmiş sarılıyo. İttim . dokunma bana dedm. Memlekete gideyim çekemiyosan dedm. Vallahi çok uzak olmasa ve oralar soğuk olmasa giderdim. Gözüm kesmiyo hiç bebeği riske atamam..
Kangurunun yenidoğan aparatı mı var canım ben baby2go aldım kanguru ama kullanamıyorum. Bacakları açılmıyor sankiKızlar bebeğinizi kanguruya koyup tek başınıza çıktınız mı hiç dışarı? Nasıldı??
Cesaret edip çıksam bi diyorum sonra durmazsa kanguruda elim ayağıma dolaşırsa diye korkuyorum. Eşim haftaiçi işte. Sıkılıyorum evde durmaktan da.
Kangurunun yenidoğan aparatı mı var canım ben baby2go aldım kanguru ama kullanamıyorum. Bacakları açılmıyor sanki
Yok artık ya. Okumuştu bir de dimi kv kişisi? Artık yuh diyorum ben başka bir şey diyemiyorumKayınvalidem görümcemle telefonda konuşurken;
- Aç heralde çocuk ağlıyor sürekli mamada az veriyor pirinç unundan katı mama yapalım sıvıyla çabuk acıkıyor dedim dinlemedi bizimkiler yer uyurdu bu ağlıyor.
Kayınvalidem kardeşiyle telefonda konuşurken;
- Çok huysuz kızımız çook sürekli huysuzlanıyor anasına çekmiş belli.
Kayınvalidem komşusuyla balkondan konuşuyor.
- Çok ağlıyor torun çok anasının nazarı değiyor heralde uyurken sevme diyorum kızını inceliyor.
Bu konuşmalar olurken ben mutfakta ya mama hazırlıyorum ya kucağımda kızımı gezdiriyorum. Sinirden ölücem.
Ya benim oğlumda 10 unda 4 aylık olacak 7 kg bizimkinde de 3.5kg kullanılır diyor ama korkudan deneyemedim bile. Bişey olur diye.Hediye gelmişti bana bi baby markası. Yenidoğan aparatı yok 3,5kg dan sonra kullanılır diyor. Daha kullanmadım hiç.4aylık oldu oğlum. Dün denedim evde. Oğlumu içine koyup çıkarmakta zorlandım biraz. Rahat eder miyim dışarı çıksam bilemedim.
Bizimki arabasından çok kanguruda gezdi 1 aylıktan beri. Arabada ağlıyor, kanguruda susuyor. Seninki nasıl bir karakterde? Kucağa gelince sakinliyorsa sıkıntı çekemezsin. Bir de sakin kalmak gerekiyor yoksa elin ayağına dolanıp çıkarmak zor oluyor kangurudan ama sakin olursan hızlıca çıkıyor.Kızlar bebeğinizi kanguruya koyup tek başınıza çıktınız mı hiç dışarı? Nasıldı??
Cesaret edip çıksam bi diyorum sonra durmazsa kanguruda elim ayağıma dolaşırsa diye korkuyorum. Eşim haftaiçi işte. Sıkılıyorum evde durmaktan da.
Benimki de yapıyo onu son zamanlarda çene yanak ne bulursa :)) sanmıom canım açlıktam olduğunu dişler yüzünden benceBebegi kucağıma alinca çeneme saldırıyor. Emmek istiyor. Küçükken kardesim de böyleydi. Aç olduğu için mi yoksa ne için acaba. Sizinkiler yapıyor mu?
Ben 3-4 kere çıkmıştım canım havalar güzelken şimdi soğuk ve yağmurlu burda. Benimki çok sevmişti her çıktığımızda uyuyordu koynumda :) bence çık bi dene sen kokunu sıcaklığını alıcak zaten durmazsa da en kötü dönersin eveKızlar bebeğinizi kanguruya koyup tek başınıza çıktınız mı hiç dışarı? Nasıldı??
Kanguruda evde bile durmuyo imkansız çıkamamKızlar bebeğinizi kanguruya koyup tek başınıza çıktınız mı hiç dışarı? Nasıldı??
Benim kangurum yok kucakta çıktım iki kere annemle çok evdi etrafa bakındı falan :) sonra arabaya binmek istemedi o da ayrı mevzuKızlar bebeğinizi kanguruya koyup tek başınıza çıktınız mı hiç dışarı? Nasıldı??
Valla insan yeter ki dursun deyip herşeye razı oluyor :))Benim kangurum yok kucakta çıktım iki kere annemle çok evdi etrafa bakındı falan :) sonra arabaya binmek istemedi o da ayrı mevzu
Canm bunu nezamanlarda yaptirmak gerekiyo peki bize kimse bisey demedi ama ben yaptirtmak istiyorumBen daha 3 gün evvel yaptırdım canım.. Gerekli olduğunu önerdi doktorumuz. Baya da pahalıydı ama yaptırdık geleceğe yatırım sonuçta. Daha 2 doz daha yapılcak. Bşrş 8 hafta sonra. Baya ağır atlattık biz, huzursuzluk, ağrı, ateş hepsi vardı..
Sanırım 1 yaşı dolmadan yaptırmak gerek Bize 3 ayını doldurunca doktorda söylediler yaptırmak ister misiniz diyr. 2. Dozu da 5 aylıkken yapılcak. Bence sem de yaptırabilirsin artıkCanm bunu nezamanlarda yaptirmak gerekiyo peki bize kimse bisey demedi ama ben yaptirtmak istiyorum
Hangi aşı cnm bu kaçırmışımSanırım 1 yaşı dolmadan yaptırmak gerek Bize 3 ayını doldurunca doktorda söylediler yaptırmak ister misiniz diyr. 2. Dozu da 5 aylıkken yapılcak. Bence sem de yaptırabilirsin artık
Menenjit canımHangi aşı cnm bu kaçırmışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?