- 20 Ocak 2013
- 4.048
- 9.200
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #69.701
Sağol canım inşallah kendi aralarında halledebilerler. İlk olayda araya aileler girerse ilerisi için iyi düşünemiyorum.
Anladım. Heyecanlı bir başlangıç :) bizim de 48 gün kaldı :) 180 günlük olunca başlamayı düşünüyorum :) ilk ne ile başlayacaksınız? Yoğurt mu, havuç püresi falan mı?4. Ayımız bitti. Sadece mama aldığı için erken başlıyoruz ek gıdaya
Bence ufacık birşeyde ayrılık muhabbeti yapılıyorsa orda sevgiden bahsedilmez canım, bu çok nettirKızlar çok farklı bir konuda görüşünüze ihtiyacım var. Kızkardeşim eylülde nikah yaptı çocuk bizim lise arkadaşımız 5yıllık birliktelikleri vardı. Seneye yaza düğün tarihi aldılar salonu tuttular. Nikahı kardeşim işe başlayacaktı çeyiz parasını alsın diye önden yaptılar . Şimdi kıskançlığı sebep gösterip ayrılmak istiyor kardeşimden. Bizimkinde de hata var ama ilk kavga da yarışmada böyle yapılır mı? Aralarında beş yaş var .ama ikiside olgun değil evliliği oyun sanıyorlar. Böyleyken devam etmeleri sağlıklı mı? Araya girip uzlaştırıcı bir tutum sergilemeli mi?
Cnm ilk açtığında yarısını ayırıp hava almayacak şekilde kavanoza koyup kapatırsan, onun süresini uzatmış oluyormuş sun sürekli açıp kapatmadım içinKızlar 900gr olan mamaların da açıldıktan sonra kullanımı 3hafta mı? Değilse büyük boy alayım daha karlı olacak diye düşündüm. Ama 3haftaysa bitmez o zaman.
Biz 350lik aldık hep 3hafta yazıyordu arkasında.
Canım doktorum liste verdi. Ne püre ne yoğurt. Sebze ve meyve suyu ile başlayacağızAnladım. Heyecanlı bir başlangıç :) bizim de 48 gün kaldı :) 180 günlük olunca başlamayı düşünüyorum :) ilk ne ile başlayacaksınız? Yoğurt mu, havuç püresi falan mı?
İyi olur ya zahmet olmazsa :)Canım doktorum liste verdi. Ne püre ne yoğurt. Sebze ve meyve suyu ile başlayacağız
Örneğin kabak yada ıspanak yada vb. tarzı sebzeyi çok az suda haşlayıp. O haşlama suyunu vereceğiz. Taze sıkılmış meyve suları bir de. Bir hafta sonra mayalanmış yoğurt ile devam edeceğiz. Bir haftada yoğurt ile devam edince meyve ve sebze pürelerine başlayacağız. Bunlara yoğurtta ekleyebiliriz. 15 gün de böyle devam edecek.
Arkasından çeyrek yumurta sarısına başlayacağız. Derken Devam edecek böyle. Resim atayım isterseniz doktor liste verdi
Birçok kişi aynı fikirde. İyi oldu mu sıkıntı yok ama kötü bir şey olursa sen böyle yapmıştın diyebilir. Bende araya girme taraftarı değilim ama birilerinin de sarması gerekiyor bunları. Bir kendilerine gelmeleri lazım.
Bekliyorum canım. Ben şuan çalıştığım için mecbur haftasonunu veklicem. Bu arada mama kaşığı tabağı bilmem nesi sipariş versem. Çocuk uyursa...NasilYarDiyeyim doktordan geldik. Ek gıdayı konuştuk listede verdi bana. Eve geçince yazarım listeyi. Başlayacağız biz bugün
Benim tersi oldu canım ama sen epeydir olmadın ya ondan öyle olmuştur belki. Ben eskiye göre sık, az ve kısa oluyorum.Kızlar ben ilk reglmi oldum ama kanamam çok fazla. Doktoruma sordum ilk adetin olduğu için olabilir dedi. Sizde de varmı benzer durumlar? 1 çarşaf 3-5 çamaşır battı yani o derece çok.
Masallah ben 5 gundur hala bitiremedim. Yatarak emzirirken okuyabiliyorum sadece.Kızlar bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabım bugün geldi okudum ve bitti 3 yöntem var
1 yatır kaldır
2 sandalye
3 Ferber ( ağlama yöntemi )
Ferber bana göre değil asla. Ben yatır kaldır ile başlayacağım.
Karnı ağrıyor olabilir mi canim çok geçmiş olsun İnşirah oku kulağına....Kizlar oglum su an çıldırdı. Ne kucakta duruyor ne baska yerde .Kendini geri atip atip agliyor mosmor kalana kadar agladi .Bacaklarına dokununca daha cok bagiriyor .Ne oldu anlamadim.
Deli gibi emmek istiyor ememiyor
Benim tersi oldu canım ama sen epeydir olmadın ya ondan öyle olmuştur belki. Ben eskiye göre sık, az ve kısa oluyorum.
Canm tesekkur ederm cok guzel anlatmssn.D dehaaa once yazdigimi kopyalıyorum
Kizlar kimdi hatirlamiyorum.Okudugum kitabin yorumunu sormuştu. (Bebeginiz Uykuyu Çok Sevecek )
90 sayfa okudum .Donemlere ayrilip anlatilmis .Bu hosuma gitti .Yanlis uyutma yontemlerinden bahsediyor. Hepimizin bildiği seyler olsa da detayları var.Uyku evrelerinden bahsetmis .Yanlis ebeveyn tutumlarından falan.
Mesela bebek bizle ayni yatağı paylastigi zaman bağımsız bir benlik gelistirmesi zorlaşıyormus .Ki bunu bildigim halde milyon kere uyandığı icin ilk gunden beri benimle uyuyor.
Uyku evreleri arasindaki gecislerde biz bebegi uyandi diye mudahale ediyoruz ya bu cok yanlışmış. Mesela kolunu kıpırdatti hemen pispisla ,ses cikariyor uyanacak pispislayayim /kucagima alayim aman uyanmasin vs.
Bebek tam uyanmadan dokunmuyoruz yani .Aksi halde ilerleyen aylarda bebekte bunlar alışkanlık yapiyormus .2.evreden 3.evreye geçerken o pispislamayi istiyormus ve biz yoksak direk uyaniyormus .
Neyse boyle uzayip gidiyor. Ben uyku egitimi vermeye cok istekliydim ama su an askiya aldim.Devamini getiremeyecegimi biliyorum .Benimki emerek uyuyor ve boyle bebeklere egitim verirken babanin bas rolde olmasi daha iyiymis.Ee esim cok gec geliyor .Egitimde sureklilik onemli .O yuzden uygulayamam
Canm yatr kaldir yontemi nasil oluo. Gerci benm bebek bide dis cikardigi icin bize uygun degil uyku egitimiKızlar bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabım bugün geldi okudum ve bitti 3 yöntem var
1 yatır kaldır
2 sandalye
3 Ferber ( ağlama yöntemi )
Ferber bana göre değil asla. Ben yatır kaldır ile başlayacağım.
Bilmiyorum ki okuyayım canim .Uyutup yatirmistim 5 dk da uyandi. Esim uğraşıyor simdi de .Karnı ağrıyor olabilir mi canim çok geçmiş olsun İnşirah oku kulağına....
Instagram da bebekveuyku baldananne yi takip edersen ordan da bilgi alabilirsinCanm tesekkur ederm cok guzel anlatmssn.
Canm yatr kaldir yontemi nasil oluo. Gerci benm bebek bide dis cikardigi icin bize uygun degil uyku egitimi
senin gibi olamadigimiz icin zaten insanlar bizden yuz buluyor. Dedigin gibi gunun devaminda planini da feda etmeden misafiri de agirlamak en dogrusu ve orta yol olmus oluyor. Yoksa 1 tatil gunu varsa tamami gitmis oluyorBen geri çekilmem ya sanmıyorum kız yokken yaparım yine yapacağımıiçimde kalırsa dert oluyor bana, bana dert olacağına yerini bulsun. Mesela geçen gün görümcem gelebilirmiyim diye aradı erken gelirsen olur günün kalanında dışarı çıkacağız dedim. Bu aynı zamanda uzun kalamazsın demek kimine göre ayıp ama ben o gün dışarı çıktım mı çıktım aksi mümkün değil
gecmis olsun canim. Arkadasim da oyle olmustu bebegin bezinden kullandim demisti hatta.Kızlar ben ilk reglmi oldum ama kanamam çok fazla. Doktoruma sordum ilk adetin olduğu için olabilir dedi. Sizde de varmı benzer durumlar? 1 çarşaf 3-5 çamaşır battı yani o derece çok.
cok onceden yazmissin ama banyoda susuyorsa hemen bir yikasaydin canim, sakinlesirdi belki.Kizlar oglum su an çıldırdı. Ne kucakta duruyor ne baska yerde .Kendini geri atip atip agliyor mosmor kalana kadar agladi .Bacaklarına dokununca daha cok bagiriyor .Ne oldu anlamadim.
Deli gibi emmek istiyor ememiyor
tecrubeli anneler oyle diyor canim. Dönme çalismasiymis ama her yerden kendini atiyor ya tehlikeli oldu =DAy benimkinde yapıyor onu, çok komik değil mi yaa :) dönmenin ilk başlangıcı mı o acaba. Daha benimkinin hiç dönesi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?