2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de her hareketinde ve sesinde bakmıyorum canım. Bazen mırıldanıyor resmen gözlerini açıp. Konuşuyor kendi kendine. Mızmızlık etmediği sürece girmiyorum odaya. Sonra sesi duyulmuyor bakıyorum dalmış geri o kadar uyanmışken hem de. :)
Uyku arkadaşı bende düşünüyorum ama sonrasında ona bağımlı olursa diye korkuyorum. Nasıl bıraktırıcaz sonra onu? Bi yakının kızı battaniyesi olmadan uyumazdı. Krizlere giriyordu kreşe başladı hala onunla gitti orda uyumak için. Öyle olmasından korkuyorum.

3 .ay kontrolunde dr mamayi biraktirdi. Zaten sin zamanlarda biberon almamaya,direnmeye baslamisti.

Birden mi kestin mamayı canım? Kademeli olarak azaltarak kesin diyorlar ya? Kilo alımı nasıldı Peki?bizimki daha kesin demedi mamayı ben kesmek istiyorum aslında.

Özellikle akşam saatleri bu huysuzluk artıyor. Ben biraz da uykuya bağlıyorum. Uyku zamanı yaklaşınca bu hareketi yapıyor. Bazen emmeden uyuyor. 15dk sonra aç kurt gibi kalkıyor. E uykuda bölünüyor tabi sonra. Yatarak ayakta şarkıyla vs emzirmeye çalışıyorum ben de. Bazen hiç biri kar etmiyor. Umarım geçici bi dönemdir. Doktora sordun mu sen canım bişey dedi mi?

Aynen öyle canım. Millet takır takır fotoğrafını atıyor bebeğinin. Bi de kimisi 15-18aylık filan. O kadar büyük bebeğe uyku eğitimi daha zor olur bnce. Sonuçta alışkanlık kazanmış aylardır bir anda değiştirmek olmaz. 5.ayda başlamak istiyorum bende ama nasıl yaparım bilmiyorum.

Canım ben de ücretsiz kayıt oldum ama mailime paylaşım geliyor. Senin dediğin de o mu? Yoksa başka bişey mi? Sen de uyku konusunda baya araştırdın burdan takip ettiğim kadarıyla. Ben de daha hamileyken okuyup bitirdim traccy nin ve daha başkalarının kitaplarını. Tabi her şey oradaki gibi olmuyor. Bebekler bi program değil sonuçta. Günü gününü tutmuyor. Mesela traccy de sanki hiç gaz kaka sorunu yokmuş gibi anlatmış. Besle-oynat-uyut diye yazmış yöntemi. E çocuk gazdan uyumayınca tüm düzen bozuluyor ki. Ben de 5.ayda başlamak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Şu an şş pat yapıyorum.

Benimkilerde çok sık kalkıyordu hatta burada dert yanmıştım. Azıcık azıcık mama alıyolardı. Bende kestim mama vermeyi her seferinde. Pışpışlayıp geri yatırdım. Bunu yapmaya başladığımdan beri daha az kalkıyolar artık. Aman tabi emzirmek başka o nasıl olur bilemedim kolay gelsin.

Benimki de iki saatte bir emiyordu gece. Bi süredir mızıldandıkça emziğini veriyorum devam ediyor uykusuna eğer gerçekten açsa emziği atıp huysuzluğa devam ediyor o zaman emziriyorum. Genelde 4-5 saat emmeden uyuyor en uzun uyuduğu zaman da 7 saatti ama bu çok nadir oluyor :)

Tek girişte bir kere giriyorsun çıkıyorsun ve bir daha girmiyorsun. Bazı bebekler anneyi gördükçe uykusu açılıyor çünkü en etkili yöntem buymuş ama ben yapamam. Gir çık yöntemi belli süre tutup giriyorsun rahatlatip çıkıyorsun sonra yine süre tutuyorsun girip çıkıyorsun uyuyana kadar. Bunlar galiba ferberin yöntemi. Sandalye yönteminde odanın içinde beşiğin yanında oturuyorsun gün gün uzaklasiyorsun. Koridora çıkıyorsun oradan sesleniyorsun mizildaninca. Ona da alisinca kapıyı kapatiyosun. Sanırım bunlarda kucağa alma yok. Sandalye yontwmi kim westin yontemi. Bende kitabı var.
Hepsinde de ay bebeğim uyumayı öğrendi bı daha eskiye dönmeyecek diye bişey yok. Ara ara bozulup tekrar veriyorsun eğitimi ama çok daha kısa sürede ve kolay duzeliyormus.
Bir de bütün bunları uygulamadan odayı çocuğu uyku saatlerini ve rutinleri oturtmak gerekiyor

Belki hatırlarsın aptamilden evolvia ya geçmiştik. Onu da 2 hafta içtikten sonra begenmemeye basladi .Tekrar aptamil aldik .Bu kez de biberonu öğüyüp itelemeye basladi. Kasikla veriyordum tükürüyordu.Iyice zorlasmisti yani.Tam o donemde dr a gittik. 3.ay kontrolü vardi .Dr a anlattım. O da sistemden kilo takibine baktı. 2 hafta hic içmediği halde kilosu iyiydi .Dr da verme o kendi birakmis zaten ac olsa icerdi dedi.O sekilde bıraktık. Zaten gunde 2 kez 60 cc veriyordum. Bazen 1 kez 60 cc .

Maşalah karaoğlana :) cnm arabalı aparatı yukarı takarsan ona bakar sürekli dönmez belki

Bu görüşe de katılıyorum ama bazı bebekler gerçekten uykusuzluktan dolayı çok mutsuz. Benim bebeğim mutlu mutlu koynumda uyusa ben ona bu eğitimleri vermem ki zaten. Geceleri uyumadigi donemlerde ben de insan evladı olduğum için uykusuzluktan sabır falan kalmıyor gülümseyemiyordum çocuğa. Hoş ben gulumsesem de o çığlık atiyordu ben de sanıyordum ki çocuk kolik. Kolik değilmiş sadece uykusuzluktan düzensizlikten cozutuyormus. Bunu o uyudukca anladım. Şimdiye kadar eğitimsiz geldim ama gündüz uykularini oturtamiyorum gene günün ikinci yarısında cozutmus oluyor. İstedigi gibi ayagimda hafifçe sallıyorum elini tutuyorum uykusuzluktan gözleri kapanıyor ama yok direniyor çocuk gözyaşları sel olmuş akıyor. Burda eğitimin devreye girmesi lazım iste
Düzenleri bozuluyor o kişilerin ama tekrar kurmaları daha kolay oluyor. Ben de 800 TL vermem o yüzden Ahu tukelin programını aldim

Ahu tukelin ücretsiz serisine üye olmuşsun sen. Mışıl mışıl uyku diye ücretli kısmı da var videolar ve yazılı şekilde uyku besleme saatleri ve uyulamadiginda b planları yazılı şeyler de var şimdilik begendim. 2 aydır Instagram'daki sayfaları takip ediyorum ve oradakilerin tek yaptığı gösterip elletmemek. Asıl bilgiyi telefona saklıyorlar bunu şimdi çok daha net anlıyorum. Sadece baldan anne biraz daha yardımcı oluyor bazı kolay bebekler onun anlattığı şekilde eğitime gerek kalmadan düzeliyor gerçekten. Şş pat yöntemini denemedim bizimki sevmedi devam etmedim ben de. Tracynin kitabindan gerçekten çok faydalandım ama söylediğin gibi yabancıların bebeklerinde gaz sorunu yok herhalde :)

ben bu güne kadar doktora sorduğum hiçbirşeyden düzgün cevap alamadım o yüzden bu tarz şeyler sormuyorum.özele de gitmedim hiç. bir defasında uykusunda çık kıvranıyor bazen uykuda ağlıyor dedim gazdandır dedi geçiştirdi.zaten iki üç hasta birden giriyor içeri çok yoğun yani.

Arkadaşlar oğlum 99 günlük ve birkaç gündür çok huzursuz. Dün gece tavan yaptı. İştahı azaldı, 3-4 gecedir uyku hiç yok gibi, dün akşamdan beri çok huzursuz, ağlıyor, çok salya akıtıyor, ağzının etrafında döküntü oldu, bir haftadan uzun süredir ishal ( maflor alıyor), burnu tıkalı, hiç kusmazdı iki üç gündür kusuyor. Doktora ulaşamadım. İnternette tüm bunlar diş belirtisi diyor fakat bir diş bu kadar etkiler mi? Böyle bir durum yaşayan var mı? Bu arada sanırım bir diş ucu da gördüm..diş dışı soruna mı benziyor sizce?

Ilk gün aşıdan ateşi vardı. Dün aşı yüzünden huzursuz mutsuzdur belki dedim. Bakalım bugün kendimi nasıl kandırıcam.
Gercekten aşı huysuzluk yapıyor mu yapıyorsa kaç gün

Ne zaman aşı olsa oğlum, hemen ardından atağı başladı...onunla birleşmiştir canım.

Benim kuzenim teyzemin elini tuyarak uyurdu ama bu çook uzun süre devam edince el şeklinde oyuncak almışlardı en sonunda hehe. Direk verdim verir vermez ikiside sarıldı ama öncesinde 1 gece içime koyarak dolaştım kokum sindi üzerlerine.

Cnm çok teşekkür ederim. Allaha şükürler olsun ki kızımın kizarikliklari geçti bioderma nemlendirici kullanıyorum. Kızıma iyi geldi vücudu yumuşacık oldu zaten kuruluktan o haldeymiş.

Yani bebekli hayatımın en zor alışverişini yaptım sanırım az önce..durmadı yaa kucağımda da durmadı uykusu gelmiş yıktı ortalığı. Emmedi de..illa sallanacak pışpış. Kredi kartı şifre yanlış girdim 3d kitlendi alışverişi bitiremedim. Hadi havale yapayım dedim cep şube limiti sıfırlamışım zamanında onu da gönderemedim. Hadi müşteri hizmetlerini ara derken çok zorlandım. Sonra alırdın diyeceksiniz eşim bekliyor mağazaya gitti kolyeyi almaya zaten bir saate yakın bizi beklemiştir. Onun da kartı sorun çıkarmış. :))) (sinirden gülüyorum artık:))

Sonunda şu kehribar kolye işe yaramazsa var ya çok pis küfür edecem gerçekten. Çocuk ağladı ben sıkıştım... en sonunda alabildim!

Cnm çok teşekkür ederim. Allaha şükürler olsun ki kızımın kizarikliklari geçti bioderma nemlendirici kullanıyorum. Kızıma iyi geldi vücudu yumuşacık oldu zaten kuruluktan o haldeymiş.
Ah çok sevindim canım, iyi olmuş bulmuşsun sende. Kaşların ortasını uykusu geldiğinde kaşıyordu kızarıyordu canım. Merhemi oraya sürmeyim bu güneş kremini süreyim dedim baktım anında geçiriyor. Onun için yazayım dedim. İyi sevindim çare bulmuş olmana
Benim oğlan diş çıkaracak salyalar fena... ne kadar silsem de ıslatıyor yüzünü. Önlükler ağız mendilleri yetişmiyor.

Eheh Benim de gidişat o olabilir bazen tshortumu çekeliyor tutup bırakıyor elimi yakalayınca uykuya dalıyor. Bende kumaş işe yaramaz diye düşünüyorum ama bakalım.

Bugün 5. Ay kontrollerine gittik. Kan sonuçları iyi çıkmış demir takviyesine gerek yok dedi. Ve bu ay yoğurtla başlıyoruz. 1 hafta sonra yoğurta alıştıktan sonra ev tarhanası ile devam edicez. Çok heyecanlıyım. Yoğurt nasıl yapılır hiç bir fikrim yok hep annem yapıp verdi bana öğrenicem artık. :) tire organik süt ile yap dedi doktor açıktan almamı tavsiye etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…