- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.921
Ben daha yarısına geldim bana biraz faydası oldu. Bebekler uykusunda ses çıkartabilir hemen müdahale etmeyin daha kötü oluyor gibisinden bir şey yazıyordu. her ses çıkarttıklarında ellemiyorum artık, bekliyorum kendi kendine geri dalsınlar diye.
Bu arada kızlar uyku arkadaşı bende işe yaradı. Yani mucize beklemeyin tabi ama uykuya dalmalarında fark yarattı. Bir sarılmaları var zaten o görüntü için bile değer :)
3 .ay kontrolunde dr mamayi biraktirdi. Zaten sin zamanlarda biberon almamaya,direnmeye baslamisti.
bende dertliyim bu konuda tam açıkmayınca emmiyor mama bile almıyor ağzına biberonun ucunu ağzında dolandırıyor diş etlerini kaşıyor diyorum kendimce. çoğunlukla uyku sonrası emziriyorum zaten yarım saat uyuyor uykuluyken daha iyi emiyor. bazen hiç emmek istemiyor dediğiniz gibi kendini yay gibi geriyor ya eline oyuncak veriyorum yada beşiğinin tülünü eline tutturuyorum. bazen yatağımın ucuna yatırıp üstüne doğru eğiliyorum.öyle öyle uğraşırken birazda olsa emiyor.
ben kitabı aldım daha tam okuyamadım. metotları okudum. dediğin gibi genelde bildiğimiz şeyler.ben daha uyku eğitimine başlamadım.sürekli huy değiştiriyor. 5 aylık olmasını bekliyorum. kitaptada öyle demiş zaten. instagramdakiler nasıl üç beş günde uyutabiliyorlar hayret ediyorum oysaki kitapta 2 hafta sabırla rutinler yapılmalı metotlara uyulmalı diyor.
@shealemon ahu tukelin programına kayıt oldum orda facebook sayfaları var gizli. orda düzenin sürekli bozulduğunu ve tekrar kurduklarını anlatıyorlar ama hiç eskisi kadar kötü olmuyormuş. ahu hanım orda destek oluyor tekrardan düzen kurulması için. 3 temel yöntem var tek giriş, gir-çık ve sandalye yöntemleri. tracy hogun yöntemi ailelerin içini rahatlatsa da bebek için uyarıcıymış ve daha çok ağlamaya ebep oluyormuş aynı zamanda bel fıtığı gibi problemler yaratailiyormuş. gerçekten yatır kaldır yapmaktan benim belim ağrıyor ve takıldım kaldım. çocuk yatır kaldıra alıştı diğer türlü uyumuyor.
Benimkilerde çok sık kalkıyordu hatta burada dert yanmıştım. Azıcık azıcık mama alıyolardı. Bende kestim mama vermeyi her seferinde. Pışpışlayıp geri yatırdım. Bunu yapmaya başladığımdan beri daha az kalkıyolar artık. Aman tabi emzirmek başka o nasıl olur bilemedim kolay gelsin.Haklısın ama bizim odalar çok küçük iki beşik koyduktan sonra kalan yere bir sandalye ancak koydum yani akıl almaz bir küçük oda ben kendi odamla onlarınkini yer değiştirmeyi düşünüyorum artık.
Benimkilerin biri gecede 2 kez uyanıyor diğeri 4 kez falan ve dr.her uyandığında emzirme dedi yani yeterli beslenmiş bu bebekler artık gece beslenmelerini azalt en az 4 saat ara ver dedi ama benim ufaklık dr.falan dinlemez emmek ister ona nasıl anlatmalı bilemedim.
Haklısın ama bizim odalar çok küçük iki beşik koyduktan sonra kalan yere bir sandalye ancak koydum yani akıl almaz bir küçük oda ben kendi odamla onlarınkini yer değiştirmeyi düşünüyorum artık.
Benimkilerin biri gecede 2 kez uyanıyor diğeri 4 kez falan ve dr.her uyandığında emzirme dedi yani yeterli beslenmiş bu bebekler artık gece beslenmelerini azalt en az 4 saat ara ver dedi ama benim ufaklık dr.falan dinlemez emmek ister ona nasıl anlatmalı bilemedim.
Tek girişte bir kere giriyorsun çıkıyorsun ve bir daha girmiyorsun. Bazı bebekler anneyi gördükçe uykusu açılıyor çünkü en etkili yöntem buymuş ama ben yapamam. Gir çık yöntemi belli süre tutup giriyorsun rahatlatip çıkıyorsun sonra yine süre tutuyorsun girip çıkıyorsun uyuyana kadar. Bunlar galiba ferberin yöntemi. Sandalye yönteminde odanın içinde beşiğin yanında oturuyorsun gün gün uzaklasiyorsun. Koridora çıkıyorsun oradan sesleniyorsun mizildaninca. Ona da alisinca kapıyı kapatiyosun. Sanırım bunlarda kucağa alma yok. Sandalye yontwmi kim westin yontemi. Bende kitabı var.Canım yatır kaldır ile ilgili dediklerine katılıyorum şş pat da öyle yoruyor Tracy gerekirse yarım saat yapın demiş ama 10 dk sonra bile yoruyor zaten işe de yaramıyor öbür dediğin yöntemler ferberin uyarlaması mo
Belki hatırlarsın aptamilden evolvia ya geçmiştik. Onu da 2 hafta içtikten sonra begenmemeye basladi .Tekrar aptamil aldik .Bu kez de biberonu öğüyüp itelemeye basladi. Kasikla veriyordum tükürüyordu.Iyice zorlasmisti yani.Tam o donemde dr a gittik. 3.ay kontrolü vardi .Dr a anlattım. O da sistemden kilo takibine baktı. 2 hafta hic içmediği halde kilosu iyiydi .Dr da verme o kendi birakmis zaten ac olsa icerdi dedi.O sekilde bıraktık. Zaten gunde 2 kez 60 cc veriyordum. Bazen 1 kez 60 cc .Ben de her hareketinde ve sesinde bakmıyorum canım. Bazen mırıldanıyor resmen gözlerini açıp. Konuşuyor kendi kendine. Mızmızlık etmediği sürece girmiyorum odaya. Sonra sesi duyulmuyor bakıyorum dalmış geri o kadar uyanmışken hem de. :)
Uyku arkadaşı bende düşünüyorum ama sonrasında ona bağımlı olursa diye korkuyorum. Nasıl bıraktırıcaz sonra onu? Bi yakının kızı battaniyesi olmadan uyumazdı. Krizlere giriyordu kreşe başladı hala onunla gitti orda uyumak için. Öyle olmasından korkuyorum.
Birden mi kestin mamayı canım? Kademeli olarak azaltarak kesin diyorlar ya? Kilo alımı nasıldı Peki?bizimki daha kesin demedi mamayı ben kesmek istiyorum aslında.
Özellikle akşam saatleri bu huysuzluk artıyor. Ben biraz da uykuya bağlıyorum. Uyku zamanı yaklaşınca bu hareketi yapıyor. Bazen emmeden uyuyor. 15dk sonra aç kurt gibi kalkıyor. E uykuda bölünüyor tabi sonra. Yatarak ayakta şarkıyla vs emzirmeye çalışıyorum ben de. Bazen hiç biri kar etmiyor. Umarım geçici bi dönemdir. Doktora sordun mu sen canım bişey dedi mi?
Aynen öyle canım. Millet takır takır fotoğrafını atıyor bebeğinin. Bi de kimisi 15-18aylık filan. O kadar büyük bebeğe uyku eğitimi daha zor olur bnce. Sonuçta alışkanlık kazanmış aylardır bir anda değiştirmek olmaz. 5.ayda başlamak istiyorum bende ama nasıl yaparım bilmiyorum.
Eki Görüntüle 2204121
Günaydın kızlar:) çok uykum var ama annemlerde apartman boyası var gürültüden oğluş uyuyamıyor ki uyuyayımama keyfe bakın ayaklar havaya dikilmiş çığlık atıyor burda. Arada bana dönüp gülüyor bide utangaç utangaç insanın yiyesi geliyor
Bu görüşe de katılıyorum ama bazı bebekler gerçekten uykusuzluktan dolayı çok mutsuz. Benim bebeğim mutlu mutlu koynumda uyusa ben ona bu eğitimleri vermem ki zaten. Geceleri uyumadigi donemlerde ben de insan evladı olduğum için uykusuzluktan sabır falan kalmıyor gülümseyemiyordum çocuğa. Hoş ben gulumsesem de o çığlık atiyordu ben de sanıyordum ki çocuk kolik. Kolik değilmiş sadece uykusuzluktan düzensizlikten cozutuyormus. Bunu o uyudukca anladım. Şimdiye kadar eğitimsiz geldim ama gündüz uykularini oturtamiyorum gene günün ikinci yarısında cozutmus oluyor. İstedigi gibi ayagimda hafifçe sallıyorum elini tutuyorum uykusuzluktan gözleri kapanıyor ama yok direniyor çocuk gözyaşları sel olmuş akıyor. Burda eğitimin devreye girmesi lazım istebizimki gibiki ben de hocamin goruslerine guveniyorum. Neticede doktor onca yil okumus, onca yil kac bebek gormus. Ona mi guvenirim, yoksa "sertifika(???)"lı uyku egitmen?ine mi...
Ayrica bu iş de sektor olmus. Ben de sordum insta'dan fiyatlari, 800 tl.lerden kapi açiliyor. Ne icin, kitapta yazan bilgileri whats app dan annelere anlatmak icin mi?
Dedigin gibi bozulmayan bir duzen var gibi de gosteriliyor halbuki bu mumkun olabilir mi? Bizim.hic canimiz gec yatmak istemiyor mu veya uykumuz kacmiyor mu? Mesela hamilelikte uyumak isteyip uyuyamadigim cok oldu.
Ahu tukelin ücretsiz serisine üye olmuşsun sen. Mışıl mışıl uyku diye ücretli kısmı da var videolar ve yazılı şekilde uyku besleme saatleri ve uyulamadiginda b planları yazılı şeyler de var şimdilik begendim. 2 aydır Instagram'daki sayfaları takip ediyorum ve oradakilerin tek yaptığı gösterip elletmemek. Asıl bilgiyi telefona saklıyorlar bunu şimdi çok daha net anlıyorum. Sadece baldan anne biraz daha yardımcı oluyor bazı kolay bebekler onun anlattığı şekilde eğitime gerek kalmadan düzeliyor gerçekten. Şş pat yöntemini denemedim bizimki sevmedi devam etmedim ben de. Tracynin kitabindan gerçekten çok faydalandım ama söylediğin gibi yabancıların bebeklerinde gaz sorunu yok herhalde :)Canım ben de ücretsiz kayıt oldum ama mailime paylaşım geliyor. Senin dediğin de o mu? Yoksa başka bişey mi? Sen de uyku konusunda baya araştırdın burdan takip ettiğim kadarıyla. Ben de daha hamileyken okuyup bitirdim traccy nin ve daha başkalarının kitaplarını. Tabi her şey oradaki gibi olmuyor. Bebekler bi program değil sonuçta. Günü gününü tutmuyor. Mesela traccy de sanki hiç gaz kaka sorunu yokmuş gibi anlatmış. Besle-oynat-uyut diye yazmış yöntemi. E çocuk gazdan uyumayınca tüm düzen bozuluyor ki. Ben de 5.ayda başlamak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum. Şu an şş pat yapıyorum.
ben bu güne kadar doktora sorduğum hiçbirşeyden düzgün cevap alamadım o yüzden bu tarz şeyler sormuyorum.özele de gitmedim hiç. bir defasında uykusunda çık kıvranıyor bazen uykuda ağlıyor dedim gazdandır dedi geçiştirdi.zaten iki üç hasta birden giriyor içeri çok yoğun yani.Özellikle akşam saatleri bu huysuzluk artıyor. Ben biraz da uykuya bağlıyorum. Uyku zamanı yaklaşınca bu hareketi yapıyor. Bazen emmeden uyuyor. 15dk sonra aç kurt gibi kalkıyor. E uykuda bölünüyor tabi sonra. Yatarak ayakta şarkıyla vs emzirmeye çalışıyorum ben de. Bazen hiç biri kar etmiyor. Umarım geçici bi dönemdir. Doktora sordun mu sen canım bişey dedi mi?
Ilk gün aşıdan ateşi vardı. Dün aşı yüzünden huzursuz mutsuzdur belki dedim. Bakalım bugün kendimi nasıl kandırıcam.
Gercekten aşı huysuzluk yapıyor mu yapıyorsa kaç gün
Benim kuzenim teyzemin elini tuyarak uyurdu ama bu çook uzun süre devam edince el şeklinde oyuncak almışlardı en sonunda hehe. Direk verdim verir vermez ikiside sarıldı ama öncesinde 1 gece içime koyarak dolaştım kokum sindi üzerlerine.Aaa :) ben de işe yarar mı diye düşünüyordum. Ne kullanıyorsun peki? Ve nasıl alıştı uyku arkadaşına? Benimki de parmağımı tutarak uyuyor arkadaşım uyku arkadaşı al tutarak uyusun dedi. Miniso dan aldım , havlu tepesinde tavşan kafası var :) ama işe yarar mı emin olamadığımdan henüz kullanmadık
Cnm çok teşekkür ederim. Allaha şükürler olsun ki kızımın kizarikliklari geçti bioderma nemlendirici kullanıyorum. Kızıma iyi geldi vücudu yumuşacık oldu zaten kuruluktan o haldeymiş.fatma_sibel canım ben bunu yaz tatilinde oğlana almıştım. 2 gündür kızaran yerlerine sürdüm iyi geldiğini fark ettim. Güneş kremi bu tamamen doğal Amerika ürünü.
Belki lazım olur sana da.
https://www.hepsiburada.com/trukid-...unes-kremi-100-ml-p-AILECHTTRUKID1606#reviews
Ah çok sevindim canım, iyi olmuş bulmuşsun sende. Kaşların ortasını uykusu geldiğinde kaşıyordu kızarıyordu canım. Merhemi oraya sürmeyim bu güneş kremini süreyim dedim baktım anında geçiriyor. Onun için yazayım dedim. İyi sevindim çare bulmuş olmanaCnm çok teşekkür ederim. Allaha şükürler olsun ki kızımın kizarikliklari geçti bioderma nemlendirici kullanıyorum. Kızıma iyi geldi vücudu yumuşacık oldu zaten kuruluktan o haldeymiş.
Eheh Benim de gidişat o olabilirBenim kuzenim teyzemin elini tuyarak uyurdu ama bu çook uzun süre devam edince el şeklinde oyuncak almışlardı en sonunda hehe. Direk verdim verir vermez ikiside sarıldı ama öncesinde 1 gece içime koyarak dolaştım kokum sindi üzerlerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?