2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben daha yarısına geldim bana biraz faydası oldu. Bebekler uykusunda ses çıkartabilir hemen müdahale etmeyin daha kötü oluyor gibisinden bir şey yazıyordu. her ses çıkarttıklarında ellemiyorum artık, bekliyorum kendi kendine geri dalsınlar diye.

Bu arada kızlar uyku arkadaşı bende işe yaradı. Yani mucize beklemeyin tabi ama uykuya dalmalarında fark yarattı. Bir sarılmaları var zaten o görüntü için bile değer :)

3 saat aralıksız ağladı sesi gitti ağlamaktan. Zor bela uyuttum şimdi de yarım saattir uykusunda iç çekiyor. İçim gidiyor böyle olunca

uyku arkadasi olarak ne aldin canim? Benimsemisler demek ki, ne tatlidir o goruntu, masallah

evet canim, memnun edemiyoruz gercekten aksama kadar ilgi istiyor. Tek basina oyalamak zor oluyor. Esim evdeyken onun oyalamasina da alisiyor ve resmen pts gunleri sendrom yasiyor cocuk, babasi ise gidince

Ay kafayı yiyeceğim en sonunda. Her gece ama her gece 2de uyanıyor 6ya kadar durmuyor. Her gece 2 ile 6 arası çığlıklar, ağlamalar, emmek isteyip sonra çığlık atmalar. Uyuyacak gibi olup ardından gaz çıkarıp tekrar ağlama. Hayır 6dan sonra 20 dk bazen yarım saat içinde uyuyup uzun uykuya geçiyor. Kolik belirtileri baş gösterdi resmen tekrar. Her gece 4 saat boyunca ne yapacağımı şaşırıyorum.

3 saat aralıksız ağladı sesi gitti ağlamaktan. Zor bela uyuttum şimdi de yarım saattir uykusunda iç çekiyor. İçim gidiyor böyle olunca
Ne oluyor bu bebeklere ya. Benimki de gece 2 ile 6 arası kafayı yiyor. Slingde dışarı dönük şekilde bağladım yürüyorum şimdi. 1.5 saat kaldı, ondan sonra uyuyacak inşallah diye ümit ediyorum.

Ben de uzun süre baş parmağımı emmişim ve ıncecik kalmış zamanında. Zor bıraktırmışlar. O yüzden dişini kaşır gibi yaparsa izin veriyorum ama emmeye başladığı an çekiyorum ağzından elini. Korkuyorum çünkü.

Asıl maraton şimdi başladı hazır ol. Benimkileri salonun bir ucuna koyuyorum arkamı dönünce yuvarlana yuvarlana salonu dolanıyorlar. Dakikada 15 kere falan dönüyorlar ve bende peşlerinde dört dönüyorum.
Ay maşallah ya, çok tatlı :) benim tembel de daha yan dönüp onu da beremeyip geri yuvarlansın :)

Tamamen beni anlatmışsın aynı fikirdeyim. Zaten bi gün gelicek hepimiz araştırmaktan uyku uzmanları kadar çok bilgiye sahip olacağız ve bizim bebeler de büyümüş kendi kendine uyuyor olacak. Uyku uzmanlarının İnstagram sayfalarında gezerken aynı şeyi düşündüm senin dediğin mesajlar bana da ilginç geldi. Yalandır demiyorum ama diğer anneleri yetersiz hissettiren paylaşımlar ve tecrübe paylaşımı falan değil de onun yerine kitabı okudum bir mucize oldu uyudu şeklinde. Böyle şeylerde asıl önemli olan deneyim bence ki Tracy Abla bile kitabında herşey mükemmel giderken birden bütün düzen bozulabilir diyor. Bu insta sayfalarında maşallah eğitim alanın bi daha işi ters gitmiyor gibi bir görüntü vardır. Aynen ben de beşikte bi kaç kere deneyeyim dedim eğilmekten belim koptu Tracy Abla hangi akla hizmet bunu öneriyor dedim içimden kendi yatağımda da denedim yatağa almamak lazım denilmesine rağmen hoş bizim bebe şş pat esnasında uyuyor gibi yapıyor ennn fazla durunca gözünü açıyor ya da ben şş pat niyetiyle bişiler yapmaya çalıştığımda gözlerini Cin gibi açıp hareketler yapmaya çalışıyor. Zaten bir grup çocuk doktoru falan da bu uyku eğitimcilerine kıl oluyor galiba çocuk büyüyünce zaten kendi kendine uyuyacak diyor bana kalırsa uyku eğitimi tü kaka değil işimizi çok kolaylaştıracak ama zamana ihtiyacımız var ve de bu yerli İnstagram uyku eğitimcilerinin mucizevari paylaşımları da bazen itici oluyor. Bu uyku eğitiminde teorik olarak hepimiz bilgi sahibi olduk bence okuya okuya ki zaten roket bilimi değil neticede bi kaç temel kitap üzerinden çıkmış hepsi önemli olan deneyimler insanların bu süreçlerde başından geçenler ki buna dair ben pek veri göremiyorum Tracy Abla da kitabında deneyimlere yer vermiş ama hepsi en geç bi haftada hizaya gelen bebekler..

Nasıl birşey aldın canım? Ben bir de boğulma riski olur diye korkuyorum

Ben de merak ettim canım hangisinden aldın acaba?
O hallerini görmek dünyalara bedel. Sıkıntı çekiyoruz ama en büyük huzurumuz da onlar
Şükürler olsun. Kimbilir ne kadar tatlılar seninkiler de

evet canim, memnun edemiyoruz gercekten aksama kadar ilgi istiyor. Tek basina oyalamak zor oluyor. Esim evdeyken onun oyalamasina da alisiyor ve resmen pts gunleri sendrom yasiyor cocuk, babasi ise gidince
Eşlerde olmasa napıcaz bilmem bazen kaçıp 1saatte olsa nefes almak istiyorum sağolsun yetişiyor imdadıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…