- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.881
Ben daha yarısına geldim bana biraz faydası oldu. Bebekler uykusunda ses çıkartabilir hemen müdahale etmeyin daha kötü oluyor gibisinden bir şey yazıyordu. her ses çıkarttıklarında ellemiyorum artık, bekliyorum kendi kendine geri dalsınlar diye.Bebeğiniz Uykuyu Çok Sevecek kitabını okuyan var mı?
Ben okudum ama öyle aman aman bişey değilmiş. Hepimizin bildiği rutinler,yanlış yapılan uyutma yöntemleri, hatalı davranışlar vs var. 3 yöntem yazmış. Onları da kısacık anlatmış zaten. Tracy Hogg u biliyoruz zaten. Onun kitabı daha kapsamlı ve öğretici bence. Ama İnstagram sayfasında yüzlerce mesaj foto atanlar var.
Kitabınızı okudum 3.gün,5.gün,10.gün oğlum/kızım kendi kendine uyudu filan yazıyorlar. Nasıl oluyor bu ben anlamadım ya?? Şurda hepimiz kaç kişiyiz hani kim uyuttu kendi kendine? Biz neden yapamıyoruz diyorum?? Ben şş pat ile uyutuyorum genelde. Dizimde minderinde yapıyordum uyuyunca beşiğine alıyordum. Bu gün beşikte yapayım dedim kollarım belim ağrıdı sarkmaktan!?Beşikte böyle uyutan var mı aramızda?? Nasıl olacak böyle??
3 saat aralıksız ağladı sesi gitti ağlamaktan. Zor bela uyuttum şimdi de yarım saattir uykusunda iç çekiyor. İçim gidiyor böyle olunca
Ay dimiSeninle beni bulmaz o sans
Ben artık saldım ya. Ne kadar sakınırsam o kadar kötü oldu her şey. Alerjisi falan çıkarsa ve laktoz içeren ürünleri, 1 yaş üstü yenebilecek yiyecekleri vermesinler yeter.Ben görmeden ağzına birşeyler tıkıştırmasalar diye dua ediyorum
uyku arkadasi olarak ne aldin canim? Benimsemisler demek ki, ne tatlidir o goruntu, masallahBen daha yarısına geldim bana biraz faydası oldu. Bebekler uykusunda ses çıkartabilir hemen müdahale etmeyin daha kötü oluyor gibisinden bir şey yazıyordu. her ses çıkarttıklarında ellemiyorum artık, bekliyorum kendi kendine geri dalsınlar diye.
Bu arada kızlar uyku arkadaşı bende işe yaradı. Yani mucize beklemeyin tabi ama uykuya dalmalarında fark yarattı. Bir sarılmaları var zaten o görüntü için bile değer :)
evet canim, memnun edemiyoruz gercektençoook sayfa birikmiş hızlı geçtim hepsini okuyamadım. umarım sizlerde bebişlerde iyisinizdir. Bu atak çok fena bişeymiş sürekli mızmız söylenme memnun edemiyoruz paşayı. Biran önce bitse oda rahatlasa bizde diyorum.
Ne oluyor bu bebeklere ya. Benimki de gece 2 ile 6 arası kafayı yiyor. Slingde dışarı dönük şekilde bağladım yürüyorum şimdi. 1.5 saat kaldı, ondan sonra uyuyacak inşallah diye ümit ediyorum.3 saat aralıksız ağladı sesi gitti ağlamaktan. Zor bela uyuttum şimdi de yarım saattir uykusunda iç çekiyor. İçim gidiyor böyle olunca
Ben de uzun süre baş parmağımı emmişim ve ıncecik kalmış zamanında. Zor bıraktırmışlar. O yüzden dişini kaşır gibi yaparsa izin veriyorum ama emmeye başladığı an çekiyorum ağzından elini. Korkuyorum çünkü.Ya yegenim 3 yasina kadar 2 parmagini emdi .Zor biraktirdik .O kadar incelmisti ki cici parmağından daha zayifti o parmaklar .Uykusunda oyun oynarken hep emerdi.O yuzden aklima düşüyor.
Meme reddi benim bildiğim. Zira ben de ayni dertle ugrasiyorum. Sanki hir yeri o an acimis gibi ciglil atiyor .Ustelik yatay pozisyona geçerken anlarsa cildiriyor.Bazen oyun oynarken gel em hadi diyorum elim gogsume giderken agliyor. Gece emiyor farkına varmadan.
Ay maşallah ya, çok tatlı :) benim tembel de daha yan dönüp onu da beremeyip geri yuvarlansın :)Asıl maraton şimdi başladı hazır ol. Benimkileri salonun bir ucuna koyuyorum arkamı dönünce yuvarlana yuvarlana salonu dolanıyorlar. Dakikada 15 kere falan dönüyorlar ve bende peşlerinde dört dönüyorum.
Maşallah ya. Benim tembelde ancak yana dönmeye çalışıp geri devrilsin :)Bugün kuzum taam 4 kezz yüzüstü dönmeyi başardı maşallahhh nasıl hırs yaptı :) 2 hafta evvel falan bi kere dönüp bi daha dönmemişti ben de tembel diyodum duydu ve utandırdı beni
Tamamen beni anlatmışsın aynı fikirdeyim. Zaten bi gün gelicek hepimiz araştırmaktan uyku uzmanları kadar çok bilgiye sahip olacağız ve bizim bebeler de büyümüş kendi kendine uyuyor olacak. Uyku uzmanlarının İnstagram sayfalarında gezerken aynı şeyi düşündüm senin dediğin mesajlar bana da ilginç geldi. Yalandır demiyorum ama diğer anneleri yetersiz hissettiren paylaşımlar ve tecrübe paylaşımı falan değil de onun yerine kitabı okudum bir mucize oldu uyudu şeklinde. Böyle şeylerde asıl önemli olan deneyim bence ki Tracy Abla bile kitabında herşey mükemmel giderken birden bütün düzen bozulabilir diyor. Bu insta sayfalarında maşallah eğitim alanın bi daha işi ters gitmiyor gibi bir görüntü vardır. Aynen ben de beşikte bi kaç kere deneyeyim dedim eğilmekten belim koptu Tracy Abla hangi akla hizmet bunu öneriyor dedim içimden kendi yatağımda da denedim yatağa almamak lazım denilmesine rağmen hoş bizim bebe şş pat esnasında uyuyor gibi yapıyor ennn fazla durunca gözünü açıyor ya da ben şş pat niyetiyle bişiler yapmaya çalıştığımda gözlerini Cin gibi açıp hareketler yapmaya çalışıyor. Zaten bir grup çocuk doktoru falan da bu uyku eğitimcilerine kıl oluyor galiba çocuk büyüyünce zaten kendi kendine uyuyacak diyor bana kalırsa uyku eğitimi tü kaka değil işimizi çok kolaylaştıracak ama zamana ihtiyacımız var ve de bu yerli İnstagram uyku eğitimcilerinin mucizevari paylaşımları da bazen itici oluyor. Bu uyku eğitiminde teorik olarak hepimiz bilgi sahibi olduk bence okuya okuya ki zaten roket bilimi değil neticede bi kaç temel kitap üzerinden çıkmış hepsi önemli olan deneyimler insanların bu süreçlerde başından geçenler ki buna dair ben pek veri göremiyorum Tracy Abla da kitabında deneyimlere yer vermiş ama hepsi en geç bi haftada hizaya gelen bebekler..Bebeğiniz Uykuyu Çok Sevecek kitabını okuyan var mı?
Ben okudum ama öyle aman aman bişey değilmiş. Hepimizin bildiği rutinler,yanlış yapılan uyutma yöntemleri, hatalı davranışlar vs var. 3 yöntem yazmış. Onları da kısacık anlatmış zaten. Tracy Hogg u biliyoruz zaten. Onun kitabı daha kapsamlı ve öğretici bence. Ama İnstagram sayfasında yüzlerce mesaj foto atanlar var.
Kitabınızı okudum 3.gün,5.gün,10.gün oğlum/kızım kendi kendine uyudu filan yazıyorlar. Nasıl oluyor bu ben anlamadım ya?? Şurda hepimiz kaç kişiyiz hani kim uyuttu kendi kendine? Biz neden yapamıyoruz diyorum?? Ben şş pat ile uyutuyorum genelde. Dizimde minderinde yapıyordum uyuyunca beşiğine alıyordum. Bu gün beşikte yapayım dedim kollarım belim ağrıdı sarkmaktan!?Beşikte böyle uyutan var mı aramızda?? Nasıl olacak böyle??
Doğru. Kolikse yapışık geziyor muhtemelenKolik olunca memeyi azaltmakimkansız. Gerçi bana hala istedikçe emzir diyor. Reflü olunca az ama sık emiyor
Nasıl birşey aldın canım? Ben bir de boğulma riski olur diye korkuyorumBen daha yarısına geldim bana biraz faydası oldu. Bebekler uykusunda ses çıkartabilir hemen müdahale etmeyin daha kötü oluyor gibisinden bir şey yazıyordu. her ses çıkarttıklarında ellemiyorum artık, bekliyorum kendi kendine geri dalsınlar diye.
Bu arada kızlar uyku arkadaşı bende işe yaradı. Yani mucize beklemeyin tabi ama uykuya dalmalarında fark yarattı. Bir sarılmaları var zaten o görüntü için bile değer :)
Döner döner annesi..iatersen o yan döndüğünde eğer dönmeye zorlaraa yardım et göster nasıl olduğunu daha kolay öğrenirMaşallah ya. Benim tembelde ancak yana dönmeye çalışıp geri devrilsin :)
Ben de merak ettim canım hangisinden aldın acaba?Ben daha yarısına geldim bana biraz faydası oldu. Bebekler uykusunda ses çıkartabilir hemen müdahale etmeyin daha kötü oluyor gibisinden bir şey yazıyordu. her ses çıkarttıklarında ellemiyorum artık, bekliyorum kendi kendine geri dalsınlar diye.
Eşlerde olmasa napıcaz bilmem bazen kaçıp 1saatte olsa nefes almak istiyorum sağolsun yetişiyor imdadıma.evet canim, memnun edemiyoruz gercektenaksama kadar ilgi istiyor. Tek basina oyalamak zor oluyor. Esim evdeyken onun oyalamasina da alisiyor ve resmen pts gunleri sendrom yasiyor cocuk, babasi ise gidince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?