2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

3 .ay kontrolunde dr mamayi biraktirdi. Zaten sin zamanlarda biberon almamaya,direnmeye baslamisti.

2 gundur saat tam 2 de uyaniyor bir daha uyutmak ne mümkün .Hani rüya öğünü filan bizim icin hikaye .Ben emzirdim bir saat gecmeden uyandi .Tum gece uyumus gibi davraniyor .

shealemon ahu tukelin programına kayıt oldum orda facebook sayfaları var gizli. orda düzenin sürekli bozulduğunu ve tekrar kurduklarını anlatıyorlar ama hiç eskisi kadar kötü olmuyormuş. ahu hanım orda destek oluyor tekrardan düzen kurulması için. 3 temel yöntem var tek giriş, gir-çık ve sandalye yöntemleri. tracy hogun yöntemi ailelerin içini rahatlatsa da bebek için uyarıcıymış ve daha çok ağlamaya ebep oluyormuş aynı zamanda bel fıtığı gibi problemler yaratailiyormuş. gerçekten yatır kaldır yapmaktan benim belim ağrıyor ve takıldım kaldım. çocuk yatır kaldıra alıştı diğer türlü uyumuyor.

Nesi var bir yeri mi ağrıyor ?
Bilmiyorum canım zaten ataktan beri iyice huysuz olmuştu dün zirve yaptı aşı olmuştu bigün öncesinde ondan olabilir dedim ama emin değilim belki ağrısı vardır diye ağrı kesici verdim ama yinede susmadı.
Ne oluyor bu bebeklere ya. Benimki de gece 2 ile 6 arası kafayı yiyor. Slingde dışarı dönük şekilde bağladım yürüyorum şimdi. 1.5 saat kaldı, ondan sonra uyuyacak inşallah diye ümit ediyorum.
Bende anlamıyorum canım ama dün tam cinnet geçirebilirim dedim bi eşimde bi bende evde hoplatıp zıplattık uyur belki susar diye yok aralıksız ağladı otursakda ağladı gezsekde. Hatta ilk kez eşim ne istiyorsun kızım diye bağırdı dayanamayıp bu tepkiyi ben veriyordum genelde :) uyudu 1 saatten fazla uykusunda içini çekti uyandırıp sarılasım geldi öyle olunca. Sabah yine çığlıklar eşliğinde başladı bakalım gün nereye gidecek

Ilk gün aşıdan ateşi vardı. Dün aşı yüzünden huzursuz mutsuzdur belki dedim. Bakalım bugün kendimi nasıl kandırıcam.
Gercekten aşı huysuzluk yapıyor mu yapıyorsa kaç gün

Biz uyku konusunda çok vahim durumdayız şimdiye kadar bebeklerin birini park yatakta birinide kendi yanımda yatırdım, zaten eşim salonda yatıyor doğumdan beri. Dün kendi yataklarına geçirme kararı aldım besiklerin yan korumalarını falan taktım ki eşim bir haber gösterdi kreşte uykusunda boğulan bir bebek haberi üzerine yine aynı düzende yattık. Çok korktum ama ne kadar daha benim yanımda yatarlar bilemiyorum yani bir yerden başlamam lazım.

uyku arkadasi olarak ne aldin canim? Benimsemisler demek ki, ne tatlidir o goruntu, masallah
Cuski aldım. Boğulma olmaz. O kumaş suratlarını kapatsa da nefes alabiliyorlar.Ona sarılarak uyuyorlar artık beraber yatakta dönüyolar iyice dolanıyorlar ellemiyorum hiç. serenity16 Forse

Eklentiler

• E402542C-73EF-4A12-9708-B4C68885D3A6.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Allah hiç kimseye yaşatmasin. Ben kendi odasında yatiriyorum onun istegi ile reflusu de var Allah'a emanet. Bazen elden gelen bişey yok olacağın önüne geçilmiyor. Ama bizimkiler epey büyüdü artık bu ihtimal epey azaldi.

Cnm benim hep kendi yataklarında yattılar. Odalarında yer yatağı yaptım. Bir gece ben bir gece eşim arada annem teyzem evde kim varsa kitliyorum görevi odada yatıyor :) çok mızmız oldukları geceler sabaha karşı yer yatağına alıyorum ama elimden geldiğince müdahele etmiyorum. Bende tam tersi yataklarında daha güvenli geliyor. Bizim yataklarımız daha yumuşak, battaniye vs başka şeyler var. Birde 2 bebekler sığamazsın, akıllandıklarında ayırman daha zor olur bence.

Bir tek odalarında ben yatmıyorsam kalk, git gel biraz yoruyor ama eskisi gibi sık kalkmıyorlar neyseki.

Evet canım Allaha emanet ben yanımda yatırsam da birşey değişmez olacağı varsa ama eşim panik yaptı birazda ev küçük bizim odalarda küçük yani kendi odaları ile aramız 1.5m ancak var ve telsiz koyacağım yani belki bugün deneyebilirim bakalım.

Haklısın ama bizim odalar çok küçük iki beşik koyduktan sonra kalan yere bir sandalye ancak koydum yani akıl almaz bir küçük oda ben kendi odamla onlarınkini yer değiştirmeyi düşünüyorum artık.
Benimkilerin biri gecede 2 kez uyanıyor diğeri 4 kez falan ve dr.her uyandığında emzirme dedi yani yeterli beslenmiş bu bebekler artık gece beslenmelerini azalt en az 4 saat ara ver dedi ama benim ufaklık dr.falan dinlemez emmek ister ona nasıl anlatmalı bilemedim.

bende dertliyim bu konuda tam açıkmayınca emmiyor mama bile almıyor ağzına biberonun ucunu ağzında dolandırıyor diş etlerini kaşıyor diyorum kendimce. çoğunlukla uyku sonrası emziriyorum zaten yarım saat uyuyor uykuluyken daha iyi emiyor. bazen hiç emmek istemiyor dediğiniz gibi kendini yay gibi geriyor ya eline oyuncak veriyorum yada beşiğinin tülünü eline tutturuyorum. bazen yatağımın ucuna yatırıp üstüne doğru eğiliyorum.öyle öyle uğraşırken birazda olsa emiyor.

Canım yatır kaldır ile ilgili dediklerine katılıyorum şş pat da öyle yoruyor Tracy gerekirse yarım saat yapın demiş ama 10 dk sonra bile yoruyor zaten işe de yaramıyor öbür dediğin yöntemler ferberin uyarlaması mo

ben kitabı aldım daha tam okuyamadım. metotları okudum. dediğin gibi genelde bildiğimiz şeyler.ben daha uyku eğitimine başlamadım.sürekli huy değiştiriyor. 5 aylık olmasını bekliyorum. kitaptada öyle demiş zaten. instagramdakiler nasıl üç beş günde uyutabiliyorlar hayret ediyorum oysaki kitapta 2 hafta sabırla rutinler yapılmalı metotlara uyulmalı diyor.

Aaa :) ben de işe yarar mı diye düşünüyordum. Ne kullanıyorsun peki? Ve nasıl alıştı uyku arkadaşına? Benimki de parmağımı tutarak uyuyor arkadaşım uyku arkadaşı al tutarak uyusun dedi. Miniso dan aldım , havlu tepesinde tavşan kafası var :) ama işe yarar mı emin olamadığımdan henüz kullanmadık

Zaten bir grup çocuk doktoru falan da bu uyku eğitimcilerine kıl oluyor galiba çocuk büyüyünce zaten kendi kendine uyuyacak diyor
bizimki gibi ki ben de hocamin goruslerine guveniyorum. Neticede doktor onca yil okumus, onca yil kac bebek gormus. Ona mi guvenirim, yoksa "sertifika(???)"lı uyku egitmen?ine mi...

Ayrica bu iş de sektor olmus. Ben de sordum insta'dan fiyatlari, 800 tl.lerden kapi açiliyor. Ne icin, kitapta yazan bilgileri whats app dan annelere anlatmak icin mi?

Dedigin gibi bozulmayan bir duzen var gibi de gosteriliyor halbuki bu mumkun olabilir mi? Bizim.hic canimiz gec yatmak istemiyor mu veya uykumuz kacmiyor mu? Mesela hamilelikte uyumak isteyip uyuyamadigim cok oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…