- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.901
Benimkiler bu sayfanın en büyükleri ama 5 ay 4 günlük olduk artık. Sizinkilerde birkaç haftaya yetişir bize.Ay maşallah ya, çok tatlı :) benim tembel de daha yan dönüp onu da beremeyip geri yuvarlansın :)
3 .ay kontrolunde dr mamayi biraktirdi. Zaten sin zamanlarda biberon almamaya,direnmeye baslamisti.Aynen yatay pozisyona geçmek istemiyor benimki de. Ama daha meme olduğunu görmeden yapıyor bunu yatağa alıyorum orda da yapıyor. Karnını şişirip yukarı doğru itiyor kendini. Bazen kendini atarken memeyi ağzına veriyorum emmeye başlıyor. Sanki dik durmak istiyor gibi hep. Bazen de diğer memeyi veriyorum alıyor mesela. Anlam veremiyorum yaptığı harekete resmen. Sen de mama veriyor muydun canım? Ben 3kere 60 cc veriyorum.
Dişler çok kaşınıyor evet. Eller hep ağızda deli gibi kaşıyor. Heryer tükürük içinde. Daha çıkan yok ama. Bazen emzirirken mendillerinden birini gözlerine koyuyorum. Uyumasına da yardımcı oluyor bu. Onu farkettim :)
Bilmiyorum canım zaten ataktan beri iyice huysuz olmuştu dün zirve yaptı aşı olmuştu bigün öncesinde ondan olabilir dedim ama emin değilim belki ağrısı vardır diye ağrı kesici verdim ama yinede susmadı.Nesi var bir yeri mi ağrıyor ?
Bende anlamıyorum canım ama dün tam cinnet geçirebilirim dedim bi eşimde bi bende evde hoplatıp zıplattık uyur belki susar diye yok aralıksız ağladı otursakda ağladı gezsekde. Hatta ilk kez eşim ne istiyorsun kızım diye bağırdı dayanamayıp bu tepkiyi ben veriyordum genelde :) uyudu 1 saatten fazla uykusunda içini çekti uyandırıp sarılasım geldi öyle olunca. Sabah yine çığlıklar eşliğinde başladı bakalım gün nereye gidecekNe oluyor bu bebeklere ya. Benimki de gece 2 ile 6 arası kafayı yiyor. Slingde dışarı dönük şekilde bağladım yürüyorum şimdi. 1.5 saat kaldı, ondan sonra uyuyacak inşallah diye ümit ediyorum.
Cuski aldım. Boğulma olmaz. O kumaş suratlarını kapatsa da nefes alabiliyorlar.Ona sarılarak uyuyorlar artık beraber yatakta dönüyolar iyice dolanıyorlar ellemiyorum hiç.uyku arkadasi olarak ne aldin canim? Benimsemisler demek ki, ne tatlidir o goruntu, masallah
Allah hiç kimseye yaşatmasin. Ben kendi odasında yatiriyorum onun istegi ile reflusu de var Allah'a emanet. Bazen elden gelen bişey yok olacağın önüne geçilmiyor. Ama bizimkiler epey büyüdü artık bu ihtimal epey azaldi.Biz uyku konusunda çok vahim durumdayız şimdiye kadar bebeklerin birini park yatakta birinide kendi yanımda yatırdım, zaten eşim salonda yatıyor doğumdan beri. Dün kendi yataklarına geçirme kararı aldım besiklerin yan korumalarını falan taktım ki eşim bir haber gösterdi kreşte uykusunda boğulan bir bebek haberi üzerine yine aynı düzende yattık. Çok korktum ama ne kadar daha benim yanımda yatarlar bilemiyorum yani bir yerden başlamam lazım.
Cnm benim hep kendi yataklarında yattılar. Odalarında yer yatağı yaptım. Bir gece ben bir gece eşim arada annem teyzem evde kim varsa kitliyorum görevi odada yatıyor :) çok mızmız oldukları geceler sabaha karşı yer yatağına alıyorum ama elimden geldiğince müdahele etmiyorum. Bende tam tersi yataklarında daha güvenli geliyor. Bizim yataklarımız daha yumuşak, battaniye vs başka şeyler var. Birde 2 bebekler sığamazsın, akıllandıklarında ayırman daha zor olur bence.Biz uyku konusunda çok vahim durumdayız şimdiye kadar bebeklerin birini park yatakta birinide kendi yanımda yatırdım, zaten eşim salonda yatıyor doğumdan beri. Dün kendi yataklarına geçirme kararı aldım besiklerin yan korumalarını falan taktım ki eşim bir haber gösterdi kreşte uykusunda boğulan bir bebek haberi üzerine yine aynı düzende yattık. Çok korktum ama ne kadar daha benim yanımda yatarlar bilemiyorum yani bir yerden başlamam lazım.
Evet canım Allaha emanet ben yanımda yatırsam da birşey değişmez olacağı varsa ama eşim panik yaptı birazda ev küçük bizim odalarda küçük yani kendi odaları ile aramız 1.5m ancak var ve telsiz koyacağım yani belki bugün deneyebilirim bakalım.Allah hiç kimseye yaşatmasin. Ben kendi odasında yatiriyorum onun istegi ile reflusu de var Allah'a emanet. Bazen elden gelen bişey yok olacağın önüne geçilmiyor. Ama bizimkiler epey büyüdü artık bu ihtimal epey azaldi.
Haklısın ama bizim odalar çok küçük iki beşik koyduktan sonra kalan yere bir sandalye ancak koydum yani akıl almaz bir küçük oda ben kendi odamla onlarınkini yer değiştirmeyi düşünüyorum artık.Cnm benim hep kendi yataklarında yattılar. Odalarında yer yatağı yaptım. Bir gece ben bir gece eşim arada annem teyzem evde kim varsa kitliyorum görevi odada yatıyor :) çok mızmız oldukları geceler sabaha karşı yer yatağına alıyorum ama elimden geldiğince müdahele etmiyorum. Bende tam tersi yataklarında daha güvenli geliyor. Bizim yataklarımız daha yumuşak, battaniye vs başka şeyler var. Birde 2 bebekler sığamazsın, akıllandıklarında ayırman daha zor olur bence.
Bir tek odalarında ben yatmıyorsam kalk, git gel biraz yoruyor ama eskisi gibi sık kalkmıyorlar neyseki.
bende dertliyim bu konuda tam açıkmayınca emmiyor mama bile almıyor ağzına biberonun ucunu ağzında dolandırıyor diş etlerini kaşıyor diyorum kendimce. çoğunlukla uyku sonrası emziriyorum zaten yarım saat uyuyor uykuluyken daha iyi emiyor. bazen hiç emmek istemiyor dediğiniz gibi kendini yay gibi geriyor ya eline oyuncak veriyorum yada beşiğinin tülünü eline tutturuyorum. bazen yatağımın ucuna yatırıp üstüne doğru eğiliyorum.öyle öyle uğraşırken birazda olsa emiyor.Canım gündüzleri yapıyor. 2dk emiyor kafasını geriye atıp yay gibi geriyor kendini. Bazen gaz oluyor çıkarıyor ama tekrar memeye almak için koluma yatırırken Başlıyor kendini atmaya. 45dk filan emzir oynat gaz çıkar tekrar emzir tekrar dikkatini dağıt derken uğraşıp duruyorum. Gece uyku sersemi emip yatıyor atmıyor kendini pek. Doktora sordum huzursuzluk diyo. E ben de biliyorum onu yani. Dişten olabilir diyo. Sütünle alakalı mı diye düşündüm ama değildir kilo almış dedi. Bilmiyorum canım ya arkadaşa da 3-4.aylarda meme reddi olabilir demiş doktoru sordum onu korktum öyle midir diye değildir öyle olsa kilo alımı olmazdı emmezdi hiç dedi.
Canım yatır kaldır ile ilgili dediklerine katılıyorum şş pat da öyle yoruyor Tracy gerekirse yarım saat yapın demiş ama 10 dk sonra bile yoruyor zaten işe de yaramıyor öbür dediğin yöntemler ferberin uyarlaması moshealemon ahu tukelin programına kayıt oldum orda facebook sayfaları var gizli. orda düzenin sürekli bozulduğunu ve tekrar kurduklarını anlatıyorlar ama hiç eskisi kadar kötü olmuyormuş. ahu hanım orda destek oluyor tekrardan düzen kurulması için. 3 temel yöntem var tek giriş, gir-çık ve sandalye yöntemleri. tracy hogun yöntemi ailelerin içini rahatlatsa da bebek için uyarıcıymış ve daha çok ağlamaya ebep oluyormuş aynı zamanda bel fıtığı gibi problemler yaratailiyormuş. gerçekten yatır kaldır yapmaktan benim belim ağrıyor ve takıldım kaldım. çocuk yatır kaldıra alıştı diğer türlü uyumuyor.
ben kitabı aldım daha tam okuyamadım. metotları okudum. dediğin gibi genelde bildiğimiz şeyler.ben daha uyku eğitimine başlamadım.sürekli huy değiştiriyor. 5 aylık olmasını bekliyorum. kitaptada öyle demiş zaten. instagramdakiler nasıl üç beş günde uyutabiliyorlar hayret ediyorum oysaki kitapta 2 hafta sabırla rutinler yapılmalı metotlara uyulmalı diyor.Bebeğiniz Uykuyu Çok Sevecek kitabını okuyan var mı?
Ben okudum ama öyle aman aman bişey değilmiş. Hepimizin bildiği rutinler,yanlış yapılan uyutma yöntemleri, hatalı davranışlar vs var. 3 yöntem yazmış. Onları da kısacık anlatmış zaten. Tracy Hogg u biliyoruz zaten. Onun kitabı daha kapsamlı ve öğretici bence. Ama İnstagram sayfasında yüzlerce mesaj foto atanlar var.
Kitabınızı okudum 3.gün,5.gün,10.gün oğlum/kızım kendi kendine uyudu filan yazıyorlar. Nasıl oluyor bu ben anlamadım ya?? Şurda hepimiz kaç kişiyiz hani kim uyuttu kendi kendine? Biz neden yapamıyoruz diyorum?? Ben şş pat ile uyutuyorum genelde. Dizimde minderinde yapıyordum uyuyunca beşiğine alıyordum. Bu gün beşikte yapayım dedim kollarım belim ağrıdı sarkmaktan!?Beşikte böyle uyutan var mı aramızda?? Nasıl olacak böyle??
Aaa :) ben de işe yarar mı diye düşünüyordum. Ne kullanıyorsun peki? Ve nasıl alıştı uyku arkadaşına? Benimki de parmağımı tutarak uyuyor arkadaşım uyku arkadaşı al tutarak uyusun dedi. Miniso dan aldım , havlu tepesinde tavşan kafası var :) ama işe yarar mı emin olamadığımdan henüz kullanmadıkBen daha yarısına geldim bana biraz faydası oldu. Bebekler uykusunda ses çıkartabilir hemen müdahale etmeyin daha kötü oluyor gibisinden bir şey yazıyordu. her ses çıkarttıklarında ellemiyorum artık, bekliyorum kendi kendine geri dalsınlar diye.
Bu arada kızlar uyku arkadaşı bende işe yaradı. Yani mucize beklemeyin tabi ama uykuya dalmalarında fark yarattı. Bir sarılmaları var zaten o görüntü için bile değer :)
bizimki gibiZaten bir grup çocuk doktoru falan da bu uyku eğitimcilerine kıl oluyor galiba çocuk büyüyünce zaten kendi kendine uyuyacak diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?