- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #70.981
canim sekerli seyleri yemese de olur, hatta iyi olur. Keske benim de canim istemese.Kızlar ek gıda konusunda hepimiz araştırıyoruz sanırım. Her şey organik olsun diyoruz işte doktorların verdiği damlalara kadar araştırıyoruz mühendis baba takip ediyoruz derken bana dün gelen arkadaşım henüz 9 aylık bebeğine yaptigim pastayı da kısıri da kurabiyeyi de yedirdi her şeyin tadına baktirdi. Biz çok mu sıkıyoruz kendimizi acaba?
Bir başka arkadaşım da tuzlu ve şekerli yedirmeyerek çok büyük hata yaptığını kızının aşırı yemek seçtiğini söyledi. Bu bahsettiğim iki kisi de okums etmiş kisiler
Eti yulaf ezmesini mikserden geçirip unu ile muhallebi yaparız canım. Protein ve lif kaynağı doyurucu. .pirinç ununuda tam pirinç unu sağlıklı deniyor. Ondan alıcam ben sonra. Ruşeym denen buğday özü de 8 aydan sonra öneriliyormuş boy uzatmak için. Taze taze konacakmış yediklerine. Vs vs. Pazardan veya manavdan bebek patatesi , daha çok organik bahçe ürünü satan yer varsa oradan alınır bir süre. Sonra zaten alışocak GDO lu sebzelere biz ne yersek onu yiyecek ne kadar bahçeden alabiliriz bilmiyorum yaniÇok kafam karıştı dün arkadaşımı gördükten sonra. Bı de mühendis babada kavanoz mamalarini incelerken adamın pirinç ununu bile yedirmedigini gordum. Düşünüyorum da araştırmaktan internete girmekten başka bişey yapamaz oldum böyle hayat mı gecer
Kızlar çok moralim bozukoğlumun kakasında kan vardı şimdi açtım bezini. Zaten süt diyetindeyim ama demekki başka şeylerden de oluyor alerji. Ama ilk kez kan var kakada. Zaten dünden beri ıkınıp duruyordu biraz huzursuzdu oof of. Doktorunu aradım dönecek bana
Sen bu bilgileri nereden edindin tam olarak? Ben de bakayım beynim çok yoruldu yaEti yulaf ezmesini mikserden geçirip unu ile muhallebi yaparız canım. Protein ve lif kaynağı doyurucu. .pirinç ununuda tam pirinç unu sağlıklı deniyor. Ondan alıcam ben sonra. Ruşeym denen buğday özü de 8 aydan sonra öneriliyormuş boy uzatmak için. Taze taze konacakmış yediklerine. Vs vs. Pazardan veya manavdan bebek patatesi , daha çok organik bahçe ürünü satan yer varsa oradan alınır bir süre. Sonra zaten alışocak GDO lu sebzelere biz ne yersek onu yiyecek ne kadar bahçeden alabiliriz bilmiyorum yani
O kdr masraf oldu ki bu eksik kalsın dedim ama bir hafta sonra fikrim değişebilir :)Migrostan buyuyo yoğurt mayası al onla yap canım. Bı de yoğurt makinesi aldım burdakiler ne kadar alma dese de tutamadım kendimi
İlk ay mamaydı emzirmeydi derken çok bunalmıştım ek gıdaya geçsem de rahatlasam demiştim şimdi ek gıda baba bana zor geldi :) tablo iyi oldu cnm ne nedir öğrenmeye çalışıyordum
Hem anne sütü hem de mama aldıkları için olabilir. Sadece anne sütü alanlar daha geç başlıyor bildiğim kadarıyla.6. Ayı beklemeyi neden tavsiye etmedi? 180 gün bekleniyor ya genelde, merak ettim.
O bahsettiğin süt nerede satılır acaba? Büyüyo yoğurt mayası da pahalı bı de her defasında eklemek gerekiyormuş prebiyotik içeriği korunsun diye ama her seferinde eklemeyecegim ben. Bı de senin bahsettiğin sütü aldım mı tamamdirO kdr masraf oldu ki bu eksik kalsın dedim ama bir hafta sonra fikrim değişebilir :)
Kızlar ek gıda konusunda hepimiz araştırıyoruz sanırım. Her şey organik olsun diyoruz işte doktorların verdiği damlalara kadar araştırıyoruz mühendis baba takip ediyoruz derken bana dün gelen arkadaşım henüz 9 aylık bebeğine yaptigim pastayı da kısıri da kurabiyeyi de yedirdi her şeyin tadına baktirdi. Biz çok mu sıkıyoruz kendimizi acaba?
Bir başka arkadaşım da tuzlu ve şekerli yedirmeyerek çok büyük hata yaptığını kızının aşırı yemek seçtiğini söyledi. Bu bahsettiğim iki kisi de okums etmiş kisiler
Gece uyanınca tekrar yatırıp kucağına veriyorum hemen sarılıp uyku moduna giriyorlar ama bundan kaynaklı mı bilmiyorum tabi her bebek farklı.Evet görmüştüm bunu.. İyi ama pahalı ya. Ben yapayım cuskisini çocuğunuygun kumaşını bulursam yapabilirim. Yeniden uykuya dalmaya yardımcı oluyor mu?
O kitabı ben de alayım madem tarifler falan mı var içinde?Çok şekerli şeyler hariç bende öyle olurum canım , zaten şöyle bir hatırlıyorum da eski konuştuklarımızı şimdi kimlerdi hatırlamıyorum da çok zaman geçti :) bir çok konuda çok katıydılar onu yapmam bunu vermem diye ama zaman bize bebeğin be annenin huzuru için çoğu şeyi yaptırdı ek gıda da böyle olacak bence heves edicez yapmak istiycez ama bebek yemiycek annemiz bakıcımız uygulamıycak , zaman yetişmiycek çoğu yarım kalacak bence.Tabi yapabilen yapsın ben destekliyorum.Bende bu çocuk aç kitabını alıp basit olanlarını yapmayı denerim en fazla diğer türlü yogurt çorba meyve devam ederim.
Ya fazla abartmamak lazım sonu yok. Maddi ve manevi sömürü sektörü olmuş bence direk anne vicdanına yönelik. Yani bazı instagram anneleri takip ediyorum valla bana çok abartı geliyor ben vermesem bile ileride okula başlayınca tanışacaklar. Birde ne kdr yasaklanırsa o kadar değere biner diye düşünüyorum. Ama diğer yandan zararlı olduğunı bildiğim bir şeyide veremem. Ortasını bulmak lazım. Özellikle şekerle ne kdr geç tanışırlarsa o kadar iyi bence.Çok kafam karıştı dün arkadaşımı gördükten sonra. Bı de mühendis babada kavanoz mamalarini incelerken adamın pirinç ununu bile yedirmedigini gordum. Düşünüyorum da araştırmaktan internete girmekten başka bişey yapamaz oldum böyle hayat mı gecer
Evet görmüştüm bunu.. İyi ama pahalı ya. Ben yapayım cuskisini çocuğunuygun kumaşını bulursam yapabilirim. Yeniden uykuya dalmaya yardımcı oluyor mu?
O kitabı ben de alayım madem tarifler falan mı var içinde?
İzmirde her yerde var tire süt ama başka şehirlerde varmı bilmiyorum. Doktor mayalamak için sütaşın büyümüx diye bir yoğurdu varmış. Onunla mayala çok güzel olyor dedi belki daha uygun fiyatlı olabilir.O bahsettiğin süt nerede satılır acaba? Büyüyo yoğurt mayası da pahalı bı de her defasında eklemek gerekiyormuş prebiyotik içeriği korunsun diye ama her seferinde eklemeyecegim ben. Bı de senin bahsettiğin sütü aldım mı tamamdir
Ben bugün doktora gittim 1 kaşık yoğurt bile kızımı komaya sokabilirmiş ek gıdada ben bunları anlattım. Annem ne yaptı dersiniz görmediğim anda eline peynirli börek tutuşturdu. Kızda herşeyi direkt ağzına götürüyor zor aldım elinden annemle kavgalıyız
Evde yemek zar zor yapılıyor zaten:)Ek gıda mama vermekten daha zor günlük az az ve taze yapmak lazım herşeyi :) ben çok detaylı yapamam muhtemelen çorba , yoğurt, meyve ve mama olarak devam ederim 1 yaşına doğruda salarım artık herşeyden az az tattırırım :)
ama bu biraz fazla olmus canim. Durum ciddi yani... Annen de anlar insallah... Laf anlatmak zor. Hemen ben 3 4 cocuk buyuttum diyip, iktidar mucadelesine giriyorlar.Ben bugün doktora gittim 1 kaşık yoğurt bile kızımı komaya sokabilirmiş ek gıdada ben bunları anlattım. Annem ne yaptı dersiniz görmediğim anda eline peynirli börek tutuşturdu. Kızda herşeyi direkt ağzına götürüyor zor aldım elinden annemle kavgalıyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?