2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kendi adıma bu soruya cevap veremem benim kızım uykuya tepki olarak doğmuş

Amin canım bende bolca tarhana aldım bu sene.
Migrostan buyuyo yoğurt mayası al onla yap canım. Bı de yoğurt makinesi aldım burdakiler ne kadar alma dese de tutamadım kendimi
oo hayırlı olsun güle güle kullan mis gibi leziz yoğurtlar yap bebişine inşallah canım :) Alma diyenlerden biri de bendim ama bi bakmışsın ben de almışım

geçmiş olsun.
Amin canım bende bolca tarhana aldım bu sene.
afiyet olsun şimdiden kuzulara.

Her gün müzik açar dans ettiririm oğluşa enerji atsın diye.
Bu akşam geçe kaldık, iyi de oldu, kucsğımda Coşa coşa uyudu kaldı...

Allah ım inşallah uyanmaz dinimiz amin
Tam amin insallah benimki de uyanmaz diyordum ki yazarken uyandi Uyku geçişini yapamiyor yine tam 30 dk da uyandi.Nasil çözülür bu sorun
Esim cay yapmis gel dedi. Yok uyanır dedim gitmedim nitekim öyle oldu .Moralim cok bozuluyor. Sadece beraber yemek yiyoruz. Sonra uyutma cabalari ,uyursa başıni bekleme. Zaten gücüm kalmiyor siziyorum ben de .Gece yarisi ciglikla uyaniyor. Sonra sabahliyoruz

Olması gerekeni söyleyeyim ama 2 ayda uyku ihtiyaçları fazla ilk 4 hafta toplam 24 saat için 16-18 saat uykuya ihtiyaçları var. 5-8 haftalar arası 15-17 saat civarına inebilir. Bu aylar için uyanık kalma süresi 45 dk civarı ilerleyen haftalar icin 60- 75 dakikaya çekilir. 4.5 ay için uyanik kalma süresi en fazla 1 saat 45 dk mesela ama benim kızım tüm günü 15 dk uyku ile bitirdi

Bence cok guzel Masallah.Samimi söylüyorum. Mesela benim oğlan gece 2 de kalkti sabahladik .Sabah 9 da uyuttum
Yarim saat sonra uyandi.Oglen de 1 saat uyudu ve gun bitti .
Uyuyan bebekten korkmayın duzen kurmak kolay olur .
Bir de gece uykusuna 9 da geciyorsa yarim saat one çekin sonra bir yarim saat daha
Uyku hormonlari 6 ve 8 arasında salgilaniyormus .
Ha ben yapabiliyor muyum maalesef kronik_unutkan in dedigi gibi benimki de uykuya tepki olarak doğmuş

Annemlerden gelince zorla uyuttum 2.30 saattir uyuyo ama korkuyla bekliyorum deli gibi aç uyanacak ve açlıktan nefret eder

Al benden de o kadar..dün gece 12 de uyutabildim 1 de uyandı ama ne uyanmak aldım 3 e kadar salladım baktım mutfaktan horlama sesleri geliyor eşim koltukta otururken uyuyakalmış sinirlendim maden oturarak uyuyabilyosun al kızı ayağına hem salla hem uyu sonra ona verdim sonra 5 e kadar o sallamış sıra bana geldi 8 e kadar benim ayağımdaydı sonra kalktim oğlumu okula gönderdim o arada babamın ayağına verdim yani anlayacağınız o uyandı biz salladık hiç kendi başına uyumadı bugün de günümüz vardı ben gidemem evde bile uyuyamıyor dedim kızlar zorla götürdüler aiiiyyy nerden gittim kalabalık ses gürültü agzıma tükürdü çığlık çığlığa kucaktan kucağa gezdi ne yediğimden anladım ne gittiğimden

Benimki de yan duruyor ben döndürüyorum bir eli altta kalıyor onu henuz kullanamıyor :)

Emzirirken uyuyor mu peki? Ve emzirme süresi ne kadar?

Çok geçmiş olsun. Süre alerjisi olan bebeklerin genelde yumurta ve kırmızı ete de alerjisi çıkıyormuş.

Ya açıkçası ben ek gıdada alerjisi olmadığı sürece ve 1 yaş üstü verilmesi gereken şeyler verilmediği sürece çok kasmamayı düşünüyorum çünkü şimdiye kadar aman o olmasın, aman bu olmasın dedim hep, sonuç olarak ne olmasın dediysem oldu. Sakınan göze çöp batıyor resmen.

Canım bence zamanla düzelecek bu durum

Alerjisi mi var? Ek gıdaya ilk geçişte 3 kaşık yedirip 3 gün aynı şeyden yedirin diyorlar zaten. Ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama.

Sallamayı bırakınca uyanıyor mu?

Aynı ya çayı kucağımda soğuk soğuk içtim yazdıktan peşin sıra sonra uyandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…