2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Pabucun dama artık koca, anla deseydin :))

Doğrudur canım bazı erkekler eşinden de çocuk gibi aynı ilgiyi bekler.

Allah guzel gecimler nasip etsin hepimize canim. Bir de ablamin gelini mesela inanilmaz musrif, kotulemek icin demiyorum, onun oglunun tum kilik kiyafeti bizim oglana kaldi mesela iyi oldu. Ama ablam bize bahsetse de ogluna, gelinine bir sey demez.
Bizim kv.ler cok fazla "degistirmeye" calisiyor bence temel sorun bu. Ben yuzune soyledim, bak anne senin yaninda senin dedigini yaparim, arkani doner donmez yine kendi bildigimi yaparim, acikca soyleyeyim dedim.

canim esler anlamiyor ki zaten. Bizimki salonda yatiyor, gece cocuk aglamis oluyor, duymadim bile diyor, nesini anlayacak? Bir sey soyleyince de ancak sukret diyor.

Ama biz anliyoruz birbirimizi. Cok zor, Allah guc kuvvet saglik sihhat afiyet versin hepimize butun annelere. Hele ki tek olmak, yemek yapamamak, yardimsizlik... Aşilar, disler, ataklar zorluyor hepimizi. Ama buyuyorlar, bazen zorlaniyoruz bazen saatlerce onlari izliyoruz, uyurken ozluyoruz, uyusun istiyoruz. Boyle karmakarisik bir sey annelik.

Oyle boyle buyuyecekler. Geçecek. Beraber kurabiyeler yapacagiz. Sohbet edecegiz. İnsallah

ablama gecen diyorum ki acaba bu gece saat kacta uyuyacagiz, diyor ki, daha alismadin mi kac ay oldu

Doğru. . bir de iki geliniz biz. İkimizi aynı kefeye koyuyordu bir ara... Öbür gelin benden tam 12 yaş küçük. Benim yaşadıklarımın 10 da birini yaşamamıştır. Onunla Kıyas yapıyor, yemeğe dolap düzenine karışıyor derken beni daha iyi tanımaya başladı (yakından) şimdi bir şeye karışamıyor.. Yok yani iyiliğini de kötü tarafını da görecek ki anca öyle anlıyor bizim kv.
Ay kızlar bizim kocaların hepsi bir araya gelse bu konuştuklarımızı öğrenseler bizi ne yaparlardı acaba

Hahha benimki az çok tahmin ediyor. Malzeme bol biliyor.

Oğlum sürekli mizildaniyor sürekli kucakta her yerim ağrıyor artık bakıyorum dis mı var diye yokkkkk psikolojim yerlerde
benimki de bana dustu iyice. Galiba boyle bir doneme girdiler. Cunku eskiden daha cok halisinda zaman gecirirdi, suan hic oynamiyor, ilgi/iliski istiyor

evet canim ben firsat versem kendi cocuguma baktirmayacakti, sen neden hic yatmadin, cabuk iyilestin diyip durdu. Ben yatacakmisim onlar bebege bakacakmis. Boyle sacma fantaziler kurarken bebegi 5 dk bile vermedim eline, versem zaten agliyordu oglan sonunda ben meme versem bende de durmaz mi dedi neyse ki ablam gelmisti, yanimdaydi da ben muhattap olmadim

Benim kv de normalde politik davranir ama dogumda kadinin psikolojisi bozuldu, nedense gorsen bu laflari ummazsin

Bunu kocama göstersem okuma zahmetinde bile bulunmaz nerde kaldı anlaması

şu sira elleri hep agizda ya ondan olmustur canim. Ben hic kontrol etmedim ben de bakayim... Bizde olunca aft pek acimiyor sadece oraya bir sey degerse veya asitli/cok sicak bir sey yiyince acir, bebisin acimiyordur insallah

İnşallah canım. Damakları çok kaşınıyor bende arada kaşıyorum acısa dokundurmazdı heralde

Zaten problem o canım gün boyu yoklar. Eşim 7yi geçerken geliyor kızımı en geç 8de uyutmaya çalışıyorum hadi 9 olsun yani hafta içi en fazla 2 saat görüyor yada dünkü gibi uyanırsa görüyor onda da biraz o oynayıp verir hop memeye. O yüzden biraz anlamıyor sanırım.
Bizimki de çok hareketli oldu canım zor değiştiriyorum bezin. Aslında bende alıştığımı düşünüyordum ama aşıdan sonra herşey yine değişince anladım ki alışamamışım çünkü bu kız hergün huy değiştiriyor :)

Aslında eşim çok anlayışlıdır canım yani yemek yok de kalkar kendi yapar dışardan söyler yada saatlerce aç bekler gık demez. Temizlik çamaşır asla neden yapmadın demez. Bu bebekten öncede öyleydi. Kendimi yorgun hissedip yemek yapmadığım günler oluyordu. Hafta sonları kızımı alıyor sabah 2-3 saat fazladan uyuyorum. Mesela bugün 9:30da uyuttum bende onunla yattım 10:30da kalktı kızım. Eşimi uyandırdım sen al biraz diye 12ye kadar uyumuşum çok iyi geldi. Genel olarak isteklerimi yapıyor nankör olmak istemiyorum yardım ediyor diye bende ona çok yüklenmek istemiyorum ama psikolojik olarak akşama kadar mahvoluyorum 10-15 gündür sürekli çığlık atıyor eşim işten gelince yarım saat bakıp bana veriyor uyku saati geldi diye o yüzden anlamıyor haftasonu 2 gün olunca ona çok zor gelmiyor heralde bide 2 kişi değişimli bakıyoruz zorluğunu anlamıyor :) problem benim psikolojim, yani evet destek oluyor ama akşama kadar tekim burda kimsem yok ağladığımda off yeter dediğimde ona anormal geliyor. Belkide o benden daha sabırlıdır bilemiyorum. Dün akşam 1 saate yakın anlattım içimi döktüm dinlemesi bile iyi geldi ama laf arasında lafda söyledi işte.
Canım benim eşim ev işleri konusunda yardımcı oluyor haftasonu kızımızada bakıyor ilgili aslında ama beni anlamıyor. Her gece defalarca o kalkmıyor mesela bölük pörcük uykunun zorluğunu bilmior akşama kadar tek olmanın zorluğunu bilmior. Gecede 2 kere kalkan kızım 10 kere uyanmaya başladı. Haliyle zaten uykumu alamıyorum bide üstüne çığlıklar gelince akşama kadar sabrım kalmıyor. Yani aslında benim istediğim beni psikolojik olarak anlaması ama çok şey istiyorum sanırım :)
Evet canım tek olmak ayrı bi zor. Kimseden yardım isteyemiyorsun. Inşallah geçecek bu günler. Bazen diyorum ne atakmış diye bazen korkuyorum ya bu kızın huyuysa bu diye. Eğer huysa biz kızımla çok anakız kavgası yaparız :)

Evet canım biraz fazla şey istiyorsun galiba :) bence sana yardımcı olması çok büyük bir nimet şükretmelisin. Hepimizin uykulaeı bölük börçük oluyor. Ve hiç kimsenin eşi alıp da çocuğa bakamıyor gece boyu zaten imkansız bizi istiyorlar. Bunu yaşamadan da bizi anlamaları imkansız canım malesef

Merhaba hanımlar, ağustos annesiyim kızım 80 günlük. Sizlere sormak istediğim birşeyler var. Gaz sıkıntıları geçti mi bebişlerinizin, emziren anneler herşeyi yiyebiliyor musunuz, ben soğan sarımsak fasulye lahana mercimek vs gibi şeyler yiyemiyorum korkumdan. Yoksa emzirdiğim sürece yiyemeyecekmiyim? Birde diş çıkaran bebişler var sanırım 4. ayda mı başlıyor diş çıkarmaları? Hepiniz sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah.

Her bebek farklı oluyor canım. Benimki iki aylıktan beri kendi gazını çıkarıyor. O zaman başladım yavaştan gaz yapan şeyleri de yemeye şimdi 4 aylık olduk herşeyi yiyorum. Ama grupta hala çok gazlı olan bebeklerde var. Diş için de belli bir zaman yok iki diş çıkaran bebekler de var grupta henüz diş belirtisi olmayan da benim gibi

Merhaba Benim oğlum gaz sancısı 3 ayı doldurduktan sonra bitti ama biz bayağı bir kolik sancıları çektik yani Neyse ki geçti bu esnada yediklerime biraz dikkat ettim çünkü çok sıkıntı çekiyordu. Bakliyat özellikle süt yaptığı için ara arada yedim yani.. Şu an dört buçuk aylık bir çok şeyi yiyorum kendi kendine gaz çıkarabiliyor artık... onun için Ara ara da olsa ye yani geçiyor elbette.

Eşimden yeni inciler... İşten geldi içeri uyumaya geçti ben tabi mahvolmuş vaziyetteyim çocuk sabah 5 buçukta uyandı ve bu saate kadar kucağımda. Yine bir uyku öncesi krizi esnasında yapma evladım etme çocuğum eeee eee diyorum. Eşim içerden geldi sinirle. Sen bilerek yapıyorsun benim vicdanima oynuyosun hadi bırak çocuğu git diyo.
Yani uyuyan pasazademi uyandırmamak ve vicdanen rahatsız hissettirmemk icin tepki vermemeliyim çocuğun bu durumuna. Veriyorsam da sessizce lütfen fisildayarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…