- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #71.301
Pabucun dama artık koca, anla deseydin :))Evet benimki giydirtiir çıkarttırıır ama çocuk olduğundan beri hiç bişey yap diyemiyor. Yani bi zahmet!!! Ya biz çocukluğumuzdan beri birlikteyiz, birbirimize nazımız acayip geçiyor(du) taa ki çocuk olana kadar hahaheskiden hiç bişey koymuyodu ki severek yapıyordum o da alışkın. Şimdi ilginin hrpsi bebeğe gidincee o da bi boşluğa düştü..
He şöyle bişey var krşke alıştırmasaydım ama dediğim gibi o zamanlar koymuyodu hiç bişey
Allah guzel gecimler nasip etsin hepimize canim. Bir de ablamin gelini mesela inanilmaz musrif, kotulemek icin demiyorum, onun oglunun tum kilik kiyafeti bizim oglana kaldi meselaHelal olsun ablana. Valla akıllı kayınvalide gelinine kızı gibi davranır...
Benim kayınvalide de yola geldi şimdilik. Geçen hafta posta koymuştum evden kovuyordu ya sözde.. 3 gün sonra ana kız dargın olmaz diye mesaj yazmış.. müsaitseniz gelebilir miyim diye de eklemiş. Tabii dedim müsaitiz gelsin. Geldi sonra ben öyle demek istemedim seni çok seviyorum sen de sıkıştın şu bu.. İşte bana ihtiyacın olduğunda çağır ben kendim gelince de sıkıntı oluyor nasıl kaynana olacam ben bilemiyorum vallahi filan dedi.. Öğrenicen anne dedim gülerek :)))) içimden de Hee dedim kaynana şöyle yola gel :) şimdilik iyiyiz bir daha da olmaz inşallah
Maşallah maşallah 41 kere
canim esler anlamiyor ki zaten. Bizimki salonda yatiyor, gece cocuk aglamis oluyor, duymadim bile diyor, nesini anlayacak? Bir sey soyleyince de ancak sukret diyor.Selam kızlar giremiyorum bu aralar kızımdan fırsat olmuyor. Girince yazdiklarinızı okuyorum o sırada kızım ağlıyor.
Kızımın artık var olan gece uykularıda yok. Gündüz uykuları zaten bitmişti yavaş yavaş En azından gece bir süre uyuyordu şimdi sürekli kalkıyor ve ben onu saatlerce uyutmaya çalışıyorum. Dün akşam uyutmak için 2.5 saat uğraştım zorla uyuttum. 1 saat sonra uyandı hemde ne neşeli eşimde uyumuyor diye almış kucağına gülüyorlar konuşuyorlar. Görünce şok oldum kızdım uyutsaydın diye tabi o neşeli halleri kısa sürecek biliyorum. Dediğim gibide oldu 15 dk sonra ağlamaya başladı. Bi yandan onu sakinleştirmeye çalıştım bi yandan ağladım sürekli uyanıyor yeter artık diye. Eşimin tepkisi sen çocuğunun ağlamasını işkence olarak mı görüyorsunda bu kadar ağlıyorsun sana inanamıorum dedi. Yoo ben çok zevk alıyorum aslında 2.5 saat çığlık atan bebekten ağlamamda keyfi dedim.
Eşim bile anlamıyor beni. Ee bebek ağlarken 5 dk gezdirip meme istiyor hayatım diye kucağına verebileceğim birisi olsa bana da koymazdı ağlaması.
Psikolojim inanılmaz bozuldu. Bu atak beni mahvetmişti aşı tuzu biberi oldu. Sürekli ağlayasım var toparlayamıyorum kendimi.
ablama gecen diyorum ki acaba bu gece saat kacta uyuyacagiz, diyor ki, daha alismadin mi kac ay olduGünaydın . Bu aralar benimkide aplak oldu :) eskiden biri sevince gülerdi onada ağlıyor değişik bir döneme girdik belli herşeyi ( beni yüzümde dahil ) ağzına götürüp ısırmak istiyor , ağzına sığdıramayınca da ağlıyorbirde artık alt değiştirirken çok hareketli aktif bebek bezler yakındır bizim için ama ben bu olanlara sinir olmuyorum artık tuhaf ama alıştım galiba
Allah guzel gecimler nasip etsin hepimize canim. Bir de ablamin gelini mesela inanilmaz musrif, kotulemek icin demiyorum, onun oglunun tum kilik kiyafeti bizim oglana kaldi meselaiyi oldu. Ama ablam bize bahsetse de ogluna, gelinine bir sey demez.
Bizim kv.ler cok fazla "degistirmeye" calisiyor bence temel sorun bu. Ben yuzune soyledim, bak anne senin yaninda senin dedigini yaparim, arkani doner donmez yine kendi bildigimi yaparim, acikca soyleyeyim dedim.
Ay kızlar bizim kocaların hepsi bir araya gelse bu konuştuklarımızı öğrenseler bizi ne yaparlardı acaba
benimki de bana dustu iyice. Galiba boyle bir doneme girdiler. Cunku eskiden daha cok halisinda zaman gecirirdi, suan hic oynamiyor, ilgi/iliski istiyorOğlum sürekli mizildaniyor sürekli kucakta her yerim ağrıyor artık bakıyorum dis mı var diye yokkkkkpsikolojim yerlerde
valla benim odum kopuyor chrome dan gecmise bir baksa aramiz bozulur resmenAy kızlar bizim kocaların hepsi bir araya gelse bu konuştuklarımızı öğrenseler bizi ne yaparlardı acaba
evet canim ben firsat versem kendi cocuguma baktirmayacakti, sen neden hic yatmadin, cabuk iyilestin diyip durdu. Ben yatacakmisim onlar bebege bakacakmis. Boyle sacma fantaziler kurarken bebegi 5 dk bile vermedim eline, versem zaten agliyordu oglanDoğru. . bir de iki geliniz biz. İkimizi aynı kefeye koyuyordu bir ara... Öbür gelin benden tam 12 yaş küçük. Benim yaşadıklarımın 10 da birini yaşamamıştır. Onunla Kıyas yapıyor, yemeğe dolap düzenine karışıyor derken beni daha iyi tanımaya başladı (yakından) şimdi bir şeye karışamıyor.. Yok yani iyiliğini de kötü tarafını da görecek ki anca öyle anlıyor bizim kv.
Hahha benimki az çok tahmin ediyor. Malzeme bol biliyor.
BEN DE
Sekiz saat çalışıp geldiğimde yemek hazır sofra kurulu yiyip bir kenara çekilip TV izlemek istiyorum.
Sofra kaldırılmış bulaşıklar yıkanmış çayım demlenmiş meyvem çerezim gelmiş keyifle yiyip içip uykum geldi gidip yatmak istiyorum.
Banyoya , wc girip her seferinde temizlenmiş görmek ama kimin temizlediğini dert etmemek istiyorum.
Annem babam akrabalar misafirler gelsin saatlerce ikramlık hazırlansın , ikram edilsin tonlarca çıkan bulaşığı biri yapsın ben gırgır şamata muhabbet edeyim misafir gidince de evi tertemiz bulmak istiyorum.
Çocukların ödevini takip etsin yemek seçtikleri için her birine ne yer kaygısı çeksin , sürekli isteklerine karşılık versin tertemiz giydirsin uyutsun , okul ders takibini yapsın dışardan etkilenip kötü huylar edinmesini , konuşmasını engelleyecek , abur cubur için, tablet saatlerce ısrarlara karşılık verecek bana dokunmayacak birini istiyorum.
Pazar alışverişim yapılsın , çöpüm atılsın , çamaşırım yıkansın , ütülenip çekmecede giymem için hazırlansın istiyorum.
Hergün ne yiyeceğim düşünülsün alışverişe çıkılsın ama az para harcansın istiyorum.
Her şeyi yapsın ama dırdır etmesin istiyorum.
Hep yüzü gülsün hiçbir yeri ağrımasın hep hizmet etsin istiyorum.
ÇOK ŞEY Mi İSTİYORUM...(alintiii)
şu sira elleri hep agizda ya ondan olmustur canim. Ben hic kontrol etmedim ben de bakayim... Bizde olunca aft pek acimiyor sadece oraya bir sey degerse veya asitli/cok sicak bir sey yiyince acir, bebisin acimiyordur insallah
Zaten problem o canım gün boyu yoklar. Eşim 7yi geçerken geliyor kızımı en geç 8de uyutmaya çalışıyorum hadi 9 olsun yani hafta içi en fazla 2 saat görüyor yada dünkü gibi uyanırsa görüyor onda da biraz o oynayıp verir hop memeye. O yüzden biraz anlamıyor sanırım.Benim kızımın da atak haftası aşıya geldi huysuzluk ✖ 2 oldu o sırada ben de seninle benzer dıygılardaydım hatta yeter diye bağırdım sonra üzüldüm duygularının normal ama eşler malesef gün boyu yoklar bilmiyorlar sabret cnm yine düzene girecek
Bizimki de çok hareketli oldu canım zor değiştiriyorum bezin. Aslında bende alıştığımı düşünüyordum ama aşıdan sonra herşey yine değişince anladım ki alışamamışım çünkü bu kız hergün huy değiştiriyor :)Günaydın . Bu aralar benimkide aplak oldu :) eskiden biri sevince gülerdi onada ağlıyor değişik bir döneme girdik belli herşeyi ( beni yüzümde dahil ) ağzına götürüp ısırmak istiyor , ağzına sığdıramayınca da ağlıyorbirde artık alt değiştirirken çok hareketli aktif bebek bezler yakındır bizim için ama ben bu olanlara sinir olmuyorum artık tuhaf ama alıştım galiba
Selam canım Benzer şeyleri biz de yaşıyoruz zaten bende Geçen hafta aynı şeyleri yaşadım Bu konuda eşinle konuşman gerek bence yani senin stresini alması gerekiyor ama Bunu güzelce söyle çocukla çok fazla yoruluyorum ve desteğe ihtiyacım oluyor Sen de bana destek olmazsan kim destek olacak diye söyle ayrıca senin onaylamadığın bazı şeyler de söylüyor olabilirim ama o anlık stresimden kaynaklanıyor Sen de beni biraz anlamaya çalış Senin desteğini çok ihtiyacım var şeklinde konuş ki En azından eşlerimizin desteğini de almış olarak bu zor zamanları atlatabilelim. Gerçekten kolay değil Bunu bilsin Yani en azından görmüyorsa da... sürekli ağlıyorum diyorsun yalnız değilsin yani geçen hafta ben de çok sıkıştım diye ağlayıp duruyordum eşimle konuştum ve durum gerçekten daha iyi oldu
Aslında eşim çok anlayışlıdır canım yani yemek yok de kalkar kendi yapar dışardan söyler yada saatlerce aç bekler gık demez. Temizlik çamaşır asla neden yapmadın demez. Bu bebekten öncede öyleydi. Kendimi yorgun hissedip yemek yapmadığım günler oluyordu. Hafta sonları kızımı alıyor sabah 2-3 saat fazladan uyuyorum. Mesela bugün 9:30da uyuttum bende onunla yattım 10:30da kalktı kızım. Eşimi uyandırdım sen al biraz diye 12ye kadar uyumuşum çok iyi geldi. Genel olarak isteklerimi yapıyor nankör olmak istemiyorum yardım ediyor diye bende ona çok yüklenmek istemiyorum ama psikolojik olarak akşama kadar mahvoluyorum 10-15 gündür sürekli çığlık atıyor eşim işten gelince yarım saat bakıp bana veriyor uyku saati geldi diye o yüzden anlamıyor haftasonu 2 gün olunca ona çok zor gelmiyor heralde bide 2 kişi değişimli bakıyoruz zorluğunu anlamıyor :) problem benim psikolojim, yani evet destek oluyor ama akşama kadar tekim burda kimsem yok ağladığımda off yeter dediğimde ona anormal geliyor. Belkide o benden daha sabırlıdır bilemiyorum. Dün akşam 1 saate yakın anlattım içimi döktüm dinlemesi bile iyi geldi ama laf arasında lafda söyledi işte.oinone27 sana tavsiye veriyorum diye sakın yanlış anlama. Müthiş huzurlu bebeğim yok. Benim oğlum da gece gündüz hiç uyumuyor Bir de diş çıkarıyor Şimdi... ama en azından eş desteği aldıktan sonra biraz da psikolojik olarak daha rahat oluyorsun canım benim
Canım benim eşim ev işleri konusunda yardımcı oluyor haftasonu kızımızada bakıyor ilgili aslında ama beni anlamıyor. Her gece defalarca o kalkmıyor mesela bölük pörcük uykunun zorluğunu bilmior akşama kadar tek olmanın zorluğunu bilmior. Gecede 2 kere kalkan kızım 10 kere uyanmaya başladı. Haliyle zaten uykumu alamıyorum bide üstüne çığlıklar gelince akşama kadar sabrım kalmıyor. Yani aslında benim istediğim beni psikolojik olarak anlaması ama çok şey istiyorum sanırım :)Canım eşlerden anlayış beklemek bence boşa çaba.. Genel olarak erkekler böyle kadınlar fedakar ve düşünceli asla olamazlar. Seni çoook iyi anlıyorum. Allahın izniyle bir gün hepsi geçicek. Allah geçmicek dert vermesin kendini böyle motive etmeye çalış canım.
Dün de benimki bana ne diyor biliyor musun? Dedim kş eşime nevresimleri sen değiştirir misin bugün yorgan çok ağır hiç gücüm yok dedim. Tamam ama bir şartım var dedi. Aaaa ama dedim. Neymiş efendim markete ekmek almaya ben gidecekmişim.. O da nevresimleri değiştircekmiş! Bi de benle pazarlık yapıyor haspam. Ben kızınca bana söylediği şey esas bomba şimdi geliyor.. Zaten herşeyi ben yapıyorum demez mihiç bişey demedim arkamdan bağırıyor, şimdi duş alcaktım on kere giy çıkar yapmak istemiyom diye. . Vrn de o zaman söyle, bi daha bana herşeyi ben yapıom deme dedim. Esas ben yapıyorum herşeyi dedim.. Aah ah yani ne denir bilmiyorum.
Bu arada bi bomba da benim kızdan. Ben de senin gibi dün gece tam 3 saat uğraştım uyutmak için ağlıyo kendini geriyo falan.. En son sinir olup yüzüstü yatağına koydum veee kendisi 2 dk içinde söylene söylene uyudu ben şokboşuna bana eziyet etmiş. İlk kez bçyle uyudu
Evet canım tek olmak ayrı bi zor. Kimseden yardım isteyemiyorsun. Inşallah geçecek bu günler. Bazen diyorum ne atakmış diye bazen korkuyorum ya bu kızın huyuysa bu diye. Eğer huysa biz kızımla çok anakız kavgası yaparız :)canim esler anlamiyor ki zaten. Bizimki salonda yatiyor, gece cocuk aglamis oluyor, duymadim bile diyor, nesini anlayacak? Bir sey soyleyince de ancak sukret diyor.
Ama biz anliyoruz birbirimizi. Cok zor, Allah guc kuvvet saglik sihhat afiyet versin hepimize butun annelere. Hele ki tek olmak, yemek yapamamak, yardimsizlik... Aşilar, disler, ataklar zorluyor hepimizi. Ama buyuyorlar, bazen zorlaniyoruz bazen saatlerce onlari izliyoruz, uyurken ozluyoruz, uyusun istiyoruz. Boyle karmakarisik bir sey annelik.
Oyle boyle buyuyecekler. Geçecek. Beraber kurabiyeler yapacagiz. Sohbet edecegiz. İnsallah
Allah razı olsun diyor :))Ablana benden bu şarkıyı armağan et kabul ederse :) Ankara'dan sevgi ve saygı ile :)
Evet canım biraz fazla şey istiyorsun galiba :) bence sana yardımcı olması çok büyük bir nimet şükretmelisin. Hepimizin uykulaeı bölük börçük oluyor. Ve hiç kimsenin eşi alıp da çocuğa bakamıyor gece boyu zaten imkansız bizi istiyorlar. Bunu yaşamadan da bizi anlamaları imkansız canım malesefZaten problem o canım gün boyu yoklar. Eşim 7yi geçerken geliyor kızımı en geç 8de uyutmaya çalışıyorum hadi 9 olsun yani hafta içi en fazla 2 saat görüyor yada dünkü gibi uyanırsa görüyor onda da biraz o oynayıp verir hop memeye. O yüzden biraz anlamıyor sanırım.
Bizimki de çok hareketli oldu canım zor değiştiriyorum bezin. Aslında bende alıştığımı düşünüyordum ama aşıdan sonra herşey yine değişince anladım ki alışamamışım çünkü bu kız hergün huy değiştiriyor :)
Aslında eşim çok anlayışlıdır canım yani yemek yok de kalkar kendi yapar dışardan söyler yada saatlerce aç bekler gık demez. Temizlik çamaşır asla neden yapmadın demez. Bu bebekten öncede öyleydi. Kendimi yorgun hissedip yemek yapmadığım günler oluyordu. Hafta sonları kızımı alıyor sabah 2-3 saat fazladan uyuyorum. Mesela bugün 9:30da uyuttum bende onunla yattım 10:30da kalktı kızım. Eşimi uyandırdım sen al biraz diye 12ye kadar uyumuşum çok iyi geldi. Genel olarak isteklerimi yapıyor nankör olmak istemiyorum yardım ediyor diye bende ona çok yüklenmek istemiyorum ama psikolojik olarak akşama kadar mahvoluyorum 10-15 gündür sürekli çığlık atıyor eşim işten gelince yarım saat bakıp bana veriyor uyku saati geldi diye o yüzden anlamıyor haftasonu 2 gün olunca ona çok zor gelmiyor heralde bide 2 kişi değişimli bakıyoruz zorluğunu anlamıyor :) problem benim psikolojim, yani evet destek oluyor ama akşama kadar tekim burda kimsem yok ağladığımda off yeter dediğimde ona anormal geliyor. Belkide o benden daha sabırlıdır bilemiyorum. Dün akşam 1 saate yakın anlattım içimi döktüm dinlemesi bile iyi geldi ama laf arasında lafda söyledi işte.
Canım benim eşim ev işleri konusunda yardımcı oluyor haftasonu kızımızada bakıyor ilgili aslında ama beni anlamıyor. Her gece defalarca o kalkmıyor mesela bölük pörcük uykunun zorluğunu bilmior akşama kadar tek olmanın zorluğunu bilmior. Gecede 2 kere kalkan kızım 10 kere uyanmaya başladı. Haliyle zaten uykumu alamıyorum bide üstüne çığlıklar gelince akşama kadar sabrım kalmıyor. Yani aslında benim istediğim beni psikolojik olarak anlaması ama çok şey istiyorum sanırım :)
Evet canım tek olmak ayrı bi zor. Kimseden yardım isteyemiyorsun. Inşallah geçecek bu günler. Bazen diyorum ne atakmış diye bazen korkuyorum ya bu kızın huyuysa bu diye. Eğer huysa biz kızımla çok anakız kavgası yaparız :)
Ben geçmişi siliyordum uzun zamandır telefondan giriyorum öğrenme durumları yoktur yine dimi :)valla benim odum kopuyor chrome dan gecmise bir baksa aramiz bozulur resmen
Merhaba hanımlar, ağustos annesiyim kızım 80 günlük. Sizlere sormak istediğim birşeyler var. Gaz sıkıntıları geçti mi bebişlerinizin, emziren anneler herşeyi yiyebiliyor musunuz, ben soğan sarımsak fasulye lahana mercimek vs gibi şeyler yiyemiyorum korkumdan. Yoksa emzirdiğim sürece yiyemeyecekmiyim? Birde diş çıkaran bebişler var sanırım 4. ayda mı başlıyor diş çıkarmaları? Hepiniz sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah.
Merhaba Benim oğlum gaz sancısı 3 ayı doldurduktan sonra bitti ama biz bayağı bir kolik sancıları çektik yani Neyse ki geçti bu esnada yediklerime biraz dikkat ettim çünkü çok sıkıntı çekiyordu. Bakliyat özellikle süt yaptığı için ara arada yedim yani.. Şu an dört buçuk aylık bir çok şeyi yiyorum kendi kendine gaz çıkarabiliyor artık... onun için Ara ara da olsa ye yani geçiyor elbette.Merhaba hanımlar, ağustos annesiyim kızım 80 günlük. Sizlere sormak istediğim birşeyler var. Gaz sıkıntıları geçti mi bebişlerinizin, emziren anneler herşeyi yiyebiliyor musunuz, ben soğan sarımsak fasulye lahana mercimek vs gibi şeyler yiyemiyorum korkumdan. Yoksa emzirdiğim sürece yiyemeyecekmiyim? Birde diş çıkaran bebişler var sanırım 4. ayda mı başlıyor diş çıkarmaları? Hepiniz sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah.
Geçmiş olsun canım çokk.. Atrşi kaç?? Nesi olabilirmiş ki ya ? Birden bire..Kizlar biz hastanedeyiz .Oglumun atesi var ve ishal.Tahlil icin kaka yapmasını bekliyoruz yok yapmiyor .Yatış verecekti ben istemedim .Off dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?