2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben dün gece adamı odadan kovdum. Biz salonda yatıyoruz bir koltukta ben birinde o ortada hamakta kız var. Dün 1.30 ta hala uyutmaya çalışıyordum. Adam derin nefes alıyor 5.saniyede horlamaya başlıyor inanılmaz rahatsız oldum. 5 kez uyandırdım başka odaya git diye ısrarla ben sessizim diyip gitmedi en sonuncuda ben giderim diyince gitti şükür. Ben kankalık durumumuzdan çok rahatsız değilim o rahatsız ama umrumda değil zira yorgunum kız uyuyunca sadece kafa dinlemek istiyorum

annen memlekete gitmisti dimi =) Allah kavustursun canim.

Boyle işte, 40dan beri yalnizim dostlarim yalnizim yalniz sarkisiyla yasiyorum pazartesileri esimden cok ben sendroma giriyorum

Sağol canım. Valla Allah kolaylık versin size. Gerçekten çok zor çok sabır gerektiyor. Asıl zor zamanları annem varken atlatmış olmama rağmen atak neymiş şimdi anladım.

C cisse0932 kızımda süt alerjisi var rota yapıldı. Takip eden 1 saat içinde 10 a yakın kustuğu için hastanelik olduk gece 12 de kusacaktı serum gerek varmı diye doktor kapısındaydık. Sonrasında 1 hafta çılgın gibi ağlamıştı

Esim ilk bizle uyuyordu .Sonra cocugun gaz problemi cikti. Uykumu alamiyorum patronların karsisinda esneyip duruyorum vs vs demeye basladi .Salona gecti.Sonra da gribim diye sureyi uzattı. 3 hafta once tekrar geldi.Her horlamada bebek uyaniyor.Zaten oldukca hassas bir bebek nefes sesine bile kalkiyor.Ben de hep uyandırıp uyardim .O da yastigini aldi gitti .Oglumla capraz yatıyoruz

Yani çocuğa temiz hava lazım olduğu doğru da eşin daha çok bunu bahane olarak öne sürmüş gibi. Benim kız gece uykusuna 2lerde geçiyor ve sallanarak uyuduğu için osaate kadar oturma odasında takılıyorum mecbur. Bazen uyuyup kalıyorum bazen çocuğu da alıp yatak odasına gidiyorum. Çocuktan sonra böyle şeyler oluyor çok takılmamak lazım bence. Kankalık durumu çoğumuzda mevcut sanırım. Bide ben işe gidiyorum 2de 3 te çocuğu uyutup bide o işlerle uğraşmak zor geliyo. Kafamı yastığa koyar koymaz gidiyorum.
Zamanla hepsi yoluna girer diye düşünüyorum. Uzun vadede problem olur diye düşünme bence.

Canım sen ilk dozu mu vurdurmadın daha. Valla bizim alerji rotadan sonra ortaya çıktı, ilk dozda bişey olmadığı için ikinci dozu yaptıracağı. Ama dediğin gibi süt alerjisi olan bebeklere önermiyorlar.benim oğlum rotadan sonra yemeyi bıraktı ve 2buçuk aydır ona yedirmeye çalışmakla uğraşıyorum. Bu ay hiç kilo da almadı. Ben rotadan diyrm doktorlar aynı zamana denk gelmiş alakası yok diyorlar. Böyle olacağını bilseydim ilerisi için risk alır yaptırmaz dom doğrusu

en iyisi canim ya zorunlu isleri zor yapiyoruz.
Biz de kostura kostura temizlik yaptik mecburen

canim ayri odada da yatsaniz ozel hayatiniza zaman ayirabilirsiniz. Tabi cocuktan onceki gibi olmaz belki ama yine de tamamen kankiye baglamamak iyi olabilir =)

onun disinda ise gittigi icin esime bir sey demiyorum, sabah 7 aksam 7 disarda adam. Aksam ve haftasonu da yardim ediyor. Bari gece uyusun. Zaten oglan da cok sık uyaniyor şu sira. Ek olarak esim de horluyor hatta kapisi kapali baska odadan horlama sesini duyuyorum

Son düzenleme:
Canım alerjiyi tetikliyor diyor evet ama alerji teşhisi de tam konmadı bize ve vurdurmazsam alerjisi yoksa allah korusun rotaya yakalanırsa o zamanda kahrolur insan. Bilemedim kim
Allah yardım etsin gerçekten. Benimkinin de alerji şüphesi de var, laktoz intoleransı da aşıdan sonra çıktı ama doktora sormayı unuttuk, Türkiye'de olduğu gibi her ay da gidilmiyor burda kontrole, aşı vakti gelince de rots virüsü de yapıldı ikinci dozu.

Aynı şeyi düşünüyorum ben de. O aşı olunca çocuk memede durmaz oldu. Hayır uyuması için de meme gerekiyor. Başka hiçbir şeyi kabul etmiyor. Biberona süt sağıp öyle denedim, onda uyumak yerine beni izliyor boncuk boncuk. Memeye gelmeden gözlerini kapatmıyor. Ayakta salladım, onda ağlıyor. Bir tek kayınvalidem iki kez ayakta sallayarak uyutabildi. Biberonla uyusa en azından sütümü gece için sağıp verirdim, arada eşim falan uyuturdu.

Benimkiyle uzun zamandır ayrı yerlerde yatıyoruz. Biz de kankaya bağladık, ev arkadaşı gibi bir şey olduk artık. Çocuk uyusa bile ya telefonda oyun oynuyor ya da bilgisayardan iş yapıyor. Artık çocuğa bahane bulmak da saçma geliyor o yüzden. Çocuk uyurken bile ayrı koltuklarda oturuyoruz çünkü. Çocuk büyüyünce düzelir belki ya da düzelmez saçma sapan bir evlilik olarak kalır.

demlicaykeyfi sen biogaia hangi saatte veriyordun? Bir de verdikten sonra gaz çıkarmaya başlıyor mu, yoksa birkaç gün kullanınca mı fayda ediyor? Başka bir gaz ilacı kullanmıştım, onu verince 1 saat sonra gaz ve kaka yapıyordu da, acaba bu da mı öyle diye soruyorum.

Bizim ki de öyle yaa bebek uyusa bile ayrı takılıyoruz bu aralar koca gözüme batar oldu

Benim dr. hiç kafama yatmadı aslında seninki daha mantıklı geldi bana ama ben ilk hafta havuç, sonra yoğurt, sonrada tarhana düşünüyorum.
Havuçta iyi. Hazmı kolay. Arkadaşım yeşil sebzelere geçiş yaptı. Çok fena gaz olmuş bebeğinde gözüm korktu ya daha yeni geçmişti gazları

Mama aldıkları için biraz daha erken başlıyolar. Her doktor farklı bir liste veriyor.

Bizim alerji de aşıdan sonra tespit edildi. Bence de alerji yi tetikliyor, keşke bunları aşıdan önce bilseydim. Ömrüm çocuğu uyutup süt içirmeye çalışmakla geçiyor, ki o halde bile günde 500cc anca içiyor. Öyle olunca da kilo falan almıyor tabi. Ne yapacağımı şaşırdım

Yoğurdu 25 gr gibi başlayıp 1 haftada 125’e çıkarıcam. Her gün 125 sonrasında tarhana da öyle. Sonrasında mama yada anne sütü ne kadar içerse. Keşke şu mama azalsa. İştahlarıda arttı sütüm sadece 2 öğüne yetiyor artık. İflas etçez mama masrafından valla.

Tansu Oskay in kitabını merak ediyorum canım nasıl sence? Uygulanabilir bir şeyler mi anlatiyor

Hamileyken okumuştum canım güzeldi beğendim. Şimdi tekrar okuyorum.yine rutinleri vs anlatmış ama sevdim ben kitabı. Tabi şimdi daha dikkatli okuyorum hamileyken öyle okumamışım :) ben de kim west in kitabını merak ediyorum. Okudun mu sen canım? Sadece sandalye yöntemi mi var onu mu anlatıyor??

Şimdi annemlerin yanındayım canım. Burda eski komşumuz alerji doktoru o geldi aklıma. Aradım yarın gideceğiz bakacak. Duruma göre aşıyı vurdurmaya karar verdim. Zor gerçekten ya. Allah sana da kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…