- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #71.421
Ben dün gece adamı odadan kovdum. Biz salonda yatıyoruz bir koltukta ben birinde o ortada hamakta kız var. Dün 1.30 ta hala uyutmaya çalışıyordum. Adam derin nefes alıyor 5.saniyede horlamaya başlıyor inanılmaz rahatsız oldum. 5 kez uyandırdım başka odaya git diye ısrarla ben sessizim diyip gitmedi en sonuncuda ben giderim diyince gitti şükür. Ben kankalık durumumuzdan çok rahatsız değilim o rahatsız ama umrumda değil zira yorgunum kız uyuyunca sadece kafa dinlemek istiyorumKızlar, ben ilk 2,5 ay bebekle ayrı odada yattım , babasının keyf gayet yerinde idi. Sonra bu böyle olmaz deyip onun türlü türlü ertelemelerinden sonra anne yanı beşikle yatak odasına döndüm, 1 ay olmadı henüz . Bizim oda biraz küçük. Eşim sürekli öf pöf havasız deyip gece kalkıp cam açıyor falan . Geçen gece gitti başka odada uyudu. Neyse mesele o değil . Şimdi perşembeden beri benim bebiş hasta. Bu sabah babası diyor ki çocuğa temiz hava lazım, aynı odada uyumayalım (süre belirtmiyor tabi). Ben kırıldım açıkcası çünkü sırf çocuk için dediğini düşünmüyorum. Sabah bu düşüncemi de kendisine söyledim. Ayrıca ilişkimiz iyice kankaya bağladı ve bundan rahatsız görünmüyor. Ben uzun vadede sıkıntı olacağını düşünüyorum. Onun dışında bana ufak tefek yardımcı olan ve anlayışlı bir insandır.
Sizce bu durumlar normal mi? Siz olsanız napardınız? Ben çocukla yıpranıyorum , bir de eş böyle yapınca yalnızlığım iyice artıyor
annen memlekete gitmisti dimi =) Allah kavustursun canim.
Boyle işte, 40dan beri yalnizim dostlarim yalnizim yalniz sarkisiyla yasiyorumpazartesileri esimden cok ben sendroma giriyorum
Esim ilk bizle uyuyordu .Sonra cocugun gaz problemi cikti. Uykumu alamiyorum patronların karsisinda esneyip duruyorum vs vs demeye basladi .Salona gecti.Sonra da gribim diye sureyi uzattı. 3 hafta once tekrar geldi.Her horlamada bebek uyaniyor.Zaten oldukca hassas bir bebek nefes sesine bile kalkiyor.Ben de hep uyandırıp uyardim .O da yastigini aldi gitti .Oglumla capraz yatıyoruzKızlar, ben ilk 2,5 ay bebekle ayrı odada yattım , babasının keyf gayet yerinde idi. Sonra bu böyle olmaz deyip onun türlü türlü ertelemelerinden sonra anne yanı beşikle yatak odasına döndüm, 1 ay olmadı henüz . Bizim oda biraz küçük. Eşim sürekli öf pöf havasız deyip gece kalkıp cam açıyor falan . Geçen gece gitti başka odada uyudu. Neyse mesele o değil . Şimdi perşembeden beri benim bebiş hasta. Bu sabah babası diyor ki çocuğa temiz hava lazım, aynı odada uyumayalım (süre belirtmiyor tabi). Ben kırıldım açıkcası çünkü sırf çocuk için dediğini düşünmüyorum. Sabah bu düşüncemi de kendisine söyledim. Ayrıca ilişkimiz iyice kankaya bağladı ve bundan rahatsız görünmüyor. Ben uzun vadede sıkıntı olacağını düşünüyorum. Onun dışında bana ufak tefek yardımcı olan ve anlayışlı bir insandır.
Sizce bu durumlar normal mi? Siz olsanız napardınız? Ben çocukla yıpranıyorum , bir de eş böyle yapınca yalnızlığım iyice artıyor
Kızlar, ben ilk 2,5 ay bebekle ayrı odada yattım , babasının keyf gayet yerinde idi. Sonra bu böyle olmaz deyip onun türlü türlü ertelemelerinden sonra anne yanı beşikle yatak odasına döndüm, 1 ay olmadı henüz . Bizim oda biraz küçük. Eşim sürekli öf pöf havasız deyip gece kalkıp cam açıyor falan . Geçen gece gitti başka odada uyudu. Neyse mesele o değil . Şimdi perşembeden beri benim bebiş hasta. Bu sabah babası diyor ki çocuğa temiz hava lazım, aynı odada uyumayalım (süre belirtmiyor tabi). Ben kırıldım açıkcası çünkü sırf çocuk için dediğini düşünmüyorum. Sabah bu düşüncemi de kendisine söyledim. Ayrıca ilişkimiz iyice kankaya bağladı ve bundan rahatsız görünmüyor. Ben uzun vadede sıkıntı olacağını düşünüyorum. Onun dışında bana ufak tefek yardımcı olan ve anlayışlı bir insandır.
Evet cnm. Her doktor farklı anladığım kadarıyla. Arkadaşımın mesela ilk kabak havuç ve tatlı patates ile başladı.Senin Dr öyle mi söyledi canım?
Canım sen ilk dozu mu vurdurmadın daha. Valla bizim alerji rotadan sonra ortaya çıktı, ilk dozda bişey olmadığı için ikinci dozu yaptıracağı. Ama dediğin gibi süt alerjisi olan bebeklere önermiyorlar.benim oğlum rotadan sonra yemeyi bıraktı ve 2buçuk aydır ona yedirmeye çalışmakla uğraşıyorum. Bu ay hiç kilo da almadı. Ben rotadan diyrm doktorlar aynı zamana denk gelmiş alakası yok diyorlar. Böyle olacağını bilseydim ilerisi için risk alır yaptırmaz dom doğrusuladycry demlicaykeyfi kızlar sizde süt alerjisi vardı değil mi? Siz rota aşısı vurdurdunuz mu? Dr ali fuat serpen süt alerjisi olan bebeklerde rota vurmayı önermiyorum demiş. Benim oğlumda hafif bi alerji var ama neye olduğu kesin değil. Hatta tam alerji olup olmadığından da emin değil doktorumuz deniyorum dedi. Şimdi vurdurmasam alerjisi de yoksa allah korusun rotaya yakalanırsa vicdan yaparım acaip. Ne yapayım bilemedim.????
en iyisi canim ya zorunlu isleri zor yapiyoruz.Siz kek diyince hic ugrasmamaya karar verdim. Zira kahvalti ettik,evi süpürdük,camasir astık derken saat 12 oldu. Daha yerler silinecek toz alinacak .Markete gitmekten vazgectim.Hava soguk olmasa kanguruyla giderdim ama cok soguk .Cocugu da çıkarmak istemiyorum.Amaan saldim gitti .Yaşadığım stres yetiyor bir de misafir stresiyle ugrasamiyacam
canim ayri odada da yatsaniz ozel hayatiniza zaman ayirabilirsiniz. Tabi cocuktan onceki gibi olmaz belki ama yine de tamamen kankiye baglamamak iyi olabilir =)Kızlar, ben ilk 2,5 ay bebekle ayrı odada yattım , babasının keyf gayet yerinde idi. Sonra bu böyle olmaz deyip onun türlü türlü ertelemelerinden sonra anne yanı beşikle yatak odasına döndüm, 1 ay olmadı henüz . Bizim oda biraz küçük. Eşim sürekli öf pöf havasız deyip gece kalkıp cam açıyor falan . Geçen gece gitti başka odada uyudu. Neyse mesele o değil . Şimdi perşembeden beri benim bebiş hasta. Bu sabah babası diyor ki çocuğa temiz hava lazım, aynı odada uyumayalım (süre belirtmiyor tabi). Ben kırıldım açıkcası çünkü sırf çocuk için dediğini düşünmüyorum. Sabah bu düşüncemi de kendisine söyledim. Ayrıca ilişkimiz iyice kankaya bağladı ve bundan rahatsız görünmüyor. Ben uzun vadede sıkıntı olacağını düşünüyorum. Onun dışında bana ufak tefek yardımcı olan ve anlayışlı bir insandır.
Allah yardım etsin gerçekten. Benimkinin de alerji şüphesi de var, laktoz intoleransı da aşıdan sonra çıktı ama doktora sormayı unuttuk, Türkiye'de olduğu gibi her ay da gidilmiyor burda kontrole, aşı vakti gelince de rots virüsü de yapıldı ikinci dozu.Canım alerjiyi tetikliyor diyor evet ama alerji teşhisi de tam konmadı bize ve vurdurmazsam alerjisi yoksa allah korusun rotaya yakalanırsa o zamanda kahrolur insan. Bilemedim kim
Aynı şeyi düşünüyorum ben de. O aşı olunca çocuk memede durmaz oldu. Hayır uyuması için de meme gerekiyor. Başka hiçbir şeyi kabul etmiyor. Biberona süt sağıp öyle denedim, onda uyumak yerine beni izliyor boncuk boncuk. Memeye gelmeden gözlerini kapatmıyor. Ayakta salladım, onda ağlıyor. Bir tek kayınvalidem iki kez ayakta sallayarak uyutabildi. Biberonla uyusa en azından sütümü gece için sağıp verirdim, arada eşim falan uyuturdu.Canım sen ilk dozu mu vurdurmadın daha. Valla bizim alerji rotadan sonra ortaya çıktı, ilk dozda bişey olmadığı için ikinci dozu yaptıracağı. Ama dediğin gibi süt alerjisi olan bebeklere önermiyorlar.benim oğlum rotadan sonra yemeyi bıraktı ve 2buçuk aydır ona yedirmeye çalışmakla uğraşıyorum. Bu ay hiç kilo da almadı. Ben rotadan diyrm doktorlar aynı zamana denk gelmiş alakası yok diyorlar. Böyle olacağını bilseydim ilerisi için risk alır yaptırmaz dom doğrusu
Benimkiyle uzun zamandır ayrı yerlerde yatıyoruz. Biz de kankaya bağladık, ev arkadaşı gibi bir şey olduk artık. Çocuk uyusa bile ya telefonda oyun oynuyor ya da bilgisayardan iş yapıyor. Artık çocuğa bahane bulmak da saçma geliyor o yüzden. Çocuk uyurken bile ayrı koltuklarda oturuyoruz çünkü. Çocuk büyüyünce düzelir belki ya da düzelmez saçma sapan bir evlilik olarak kalır.Kızlar, ben ilk 2,5 ay bebekle ayrı odada yattım , babasının keyf gayet yerinde idi. Sonra bu böyle olmaz deyip onun türlü türlü ertelemelerinden sonra anne yanı beşikle yatak odasına döndüm, 1 ay olmadı henüz . Bizim oda biraz küçük. Eşim sürekli öf pöf havasız deyip gece kalkıp cam açıyor falan . Geçen gece gitti başka odada uyudu. Neyse mesele o değil . Şimdi perşembeden beri benim bebiş hasta. Bu sabah babası diyor ki çocuğa temiz hava lazım, aynı odada uyumayalım (süre belirtmiyor tabi). Ben kırıldım açıkcası çünkü sırf çocuk için dediğini düşünmüyorum. Sabah bu düşüncemi de kendisine söyledim. Ayrıca ilişkimiz iyice kankaya bağladı ve bundan rahatsız görünmüyor. Ben uzun vadede sıkıntı olacağını düşünüyorum. Onun dışında bana ufak tefek yardımcı olan ve anlayışlı bir insandır.
Bizim ki de öyle yaa bebek uyusa bile ayrı takılıyoruz bu aralar koca gözüme batar olduBenimkiyle uzun zamandır ayrı yerlerde yatıyoruz. Biz de kankaya bağladık, ev arkadaşı gibi bir şey olduk artık. Çocuk uyusa bile ya telefonda oyun oynuyor ya da bilgisayardan iş yapıyor. Artık çocuğa bahane bulmak da saçma geliyor o yüzden. Çocuk uyurken bile ayrı koltuklarda oturuyoruz çünkü. Çocuk büyüyünce düzelir belki ya da düzelmez saçma sapan bir evlilik olarak kalır.
Havuçta iyi. Hazmı kolay. Arkadaşım yeşil sebzelere geçiş yaptı. Çok fena gaz olmuş bebeğinde gözüm korktu ya daha yeni geçmişti gazlarıBenim dr. hiç kafama yatmadı aslında seninki daha mantıklı geldi bana ama ben ilk hafta havuç, sonra yoğurt, sonrada tarhana düşünüyorum.
Mama aldıkları için biraz daha erken başlıyolar. Her doktor farklı bir liste veriyor.Neden başladığı ile ilgili bir şey dedi mi doktor? Başlangıç olarak muhallebi dedi bize. Üç kuralı dikkate alınarak sonrasında yoğurt ve meyve suyu var. Bir ay sonra liste değişecekmiş. Kafam çok karıştı benim bu ek gıdayla ilgili. Erken diye hiç araştırma falan yapmadım. Gözümde çok büyütüyorum galiba.
Bizim alerji de aşıdan sonra tespit edildi. Bence de alerji yi tetikliyor, keşke bunları aşıdan önce bilseydim. Ömrüm çocuğu uyutup süt içirmeye çalışmakla geçiyor, ki o halde bile günde 500cc anca içiyor. Öyle olunca da kilo falan almıyor tabi. Ne yapacağımı şaşırdımAynı şeyi düşünüyorum ben de. O aşı olunca çocuk memede durmaz oldu. Hayır uyuması için de meme gerekiyor. Başka hiçbir şeyi kabul etmiyor. Biberona süt sağıp öyle denedim, onda uyumak yerine beni izliyor boncuk boncuk. Memeye gelmeden gözlerini kapatmıyor. Ayakta salladım, onda ağlıyor. Bir tek kayınvalidem iki kez ayakta sallayarak uyutabildi. Biberonla uyusa en azından sütümü gece için sağıp verirdim, arada eşim falan uyuturdu.
Yoğurdu 25 gr gibi başlayıp 1 haftada 125’e çıkarıcam. Her gün 125 sonrasında tarhana da öyle. Sonrasında mama yada anne sütü ne kadar içerse. Keşke şu mama azalsa. İştahlarıda arttı sütüm sadece 2 öğüne yetiyor artık. İflas etçez mama masrafından valla.Benimki sadece mama yiyor canım zaten öğün olarak vermiyoruz tam. Tadım şeklinde ilerlediği için öğün olması 6. Aya falan denk gelir. Benim dr ayrıntılı anlatmadı hicbiseyi ufacık bir liste verdi elime o kadar
Tansu Oskay in kitabını merak ediyorum canım nasıl sence? Uygulanabilir bir şeyler mi anlatiyor
Şimdi annemlerin yanındayım canım. Burda eski komşumuz alerji doktoru o geldi aklıma. Aradım yarın gideceğiz bakacak. Duruma göre aşıyı vurdurmaya karar verdim. Zor gerçekten ya. Allah sana da kolaylık versinAllah yardım etsin gerçekten. Benimkinin de alerji şüphesi de var, laktoz intoleransı da aşıdan sonra çıktı ama doktora sormayı unuttuk, Türkiye'de olduğu gibi her ay da gidilmiyor burda kontrole, aşı vakti gelince de rots virüsü de yapıldı ikinci dozu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?