2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

senin anladiginin 1/10u kadar etrafimdakiler niye anlamiyor acaba, tek bildikleri "şukret" demek. Bunun Turkcesi aslinda "sus, otur" anlamina geliyor.

bence uykusuzluk ve yorgunlukla alakalıdır. bir ara bana çok oluyordu. uyuyorum rüyada görüyorum ama bir yandanda içimden bir his yanımda çocuk var uykuluyken ezmeyeyim diyorum.halbuki hiç çocukla uyumam. sanıyorumki emzirirken unutmuşum çocuğu uyurken yanıma almışım panikle kalkıyorum yatağın içinde çocuk arıyorum.bir bakıyorum çocuk beşiğinde mışıl mışıl uyuyor. birde diyorum ki bizi çok korkuttular emzirirken uyuyakalırsın düşürürsün. uzanarak emzirme uyur çocuğu ezersin diye

Denemedim. Nerde ayrıntılı anlatılıyor bakayım bı?

sag olasin canim. Aynen zaten hava da sogudu. Valla nasil tek yikiyorsunuz, kendini atar diye korkuyorum ben, sanki mukayyet olamam gibi geliyor
Ben türlü yollar denedim. Geçenlerde soft bebek küvet desteği denen şeyi aldım , fena değil, küvete veya duşakabine koyup kovadan su ile yıkıyorum. Bir iki sefer de direk duşakabini bebek küveti niyetine doldurdum, kafasının altına havlu koydum, heyecanla suları çırpa çırpa yıkandı. Son favorim bu yöntem o yüzden :)

demlicaykeyfi aynen.. At kendini dışarılara.. Seni anlamayanlar utansın, al çocuğunu çık dışarı. Böyle habire şikayetçi görünürsün canım. Sen kendine ve oğluna bak yaa, napıcan diğerlerini... şükrediyosun zaten alla alla! kendi keyfini kendin çıkar onlar sussun otursun!

Hmm su yurt dışındaki arkadas :) Hosgeldin nasilsin bebisin nasil ?
Evet unutmamışsınz:) Oğlum şükür Türkiye'de doğdu:) 2 aylık aşılarını yaptırdım Cezayir'e geri döndüm. Yarın 4 aylık oluyor. Aşıları için yine hafta sonu Türkiye'ye geleceğim. Çalışmaya başladım. Doğum sürecinde yanımda dursun, büyük oğluma baksın diye yanımda getirdiğim Cezayirli bakıcı Türkiye'de kaçtı :) Cezayirli arkadaşları vardı. Arapça da bildiği için, sanırım arkadaşları İstanbul'da daha cazip bir iş buldular kendisine:) beni de uçak bileti ve vize ücretleri için kullanmış oldu. Bakıcı olmayınca kayınvalidemi aldım geldim.

Kızlar bebeğinizi fileyle mi yıkıyorsunuz?
Ben öyle yıkıyorum ama artık ayaklarını küvete vurmaya başladı iyice. Bi de sırtını ve kafasını yıkamak için koluma alınca ters çevirip de ayakları ile fileye basıyor ve zıplatıyor kendini :) kafayı yıkamak çok zor oluyor böyle. Vücuduna paralel tutsam fileye eşim başını yıkasa o zaman da korkuyor panik oluyor oğlum kuş gibi çırpınıyor sanki. Nasıl yapsam bilemedim ya??

Banyoya beraber giremeyiz çünkü soğuk oluyor banyomuz ısınmıyor o kadar. Küvete oturtsam mı direk babası tutsa ben yıkasam?? Destekli oturtabilirsin dedi doktor. 4,5 aylık şu an.

Aaa bak sen işe! Öyle birisinin oğluna bakmamasi iyi olms canım. Hayırlı olsun bebişin hamileliğin biraz kanamaliydi sanırım doğru mu hatırlıyorum

Kaçmayan güvenilir bakıcı bulmak zor, geçmiş olsun en azından kaçmış... Daha beterlerinden korusun. Güle güle büyütün bebeğinizi.

aynı şeyleri yaşıyorum ben de eşime söyledim filesiz yıkasak mı diye. O çekindi pis suya değecek diye ama, zaten son su yıkayıp çıkarıcaz.. Hem eğimi de var küvetin bizim, denemek lazım bence. Bizim banyo da soğuk o yüzden eşimle beraber salonda yıkıyoruz çocuğu.. Küveti kaldıramayacağım kadar büyük.

A101 den 25 e almıştım bende küvet desteğini çok sevmedi ama ben kucağımda yıkıyorum daha rahat oluyor :)

Yaa cok kotu olmus.Neyse ki size zarar vermemis .Kvalide ile anlasiyorsaniz ne alâ

Ben banyoyu önceden ısıtıyorum ufoyla kapısını kapatıyorum. Isıtıcıyı giydireceğim odaya getirip çalıştırıyorum biz gelene kadar orası da ısınıyor. Küvet taşımak zor geliyor bana

Doğduğunda memeyi reddetti. Atak dönemlerinde biberonu reddetti. Şimdi de dünyanın emeğini verip tutturdugum emziği reddetme yolunda. Bı tek kucağımı reddetmiyor
Benim kızımda önce biberon yüzünden memeyi reddetti tam memeye alıştı dedim emziki reddetti. Hepsini alan bebeklere hayranım resmen.
Gunaydin kizlar
Gece yine inatlasti durdu uyumamak icin. 1den sonra saate bakmadim artik.

Artik hicbir seyden tat alamiyorum, belki de bebek bakmak haricinde hicbir sey yapmaya firsat bulamadigim icindir.
Canım farklı şeyler yapman lazım gidebileceğin arkadaşın falan yok mu böyle hep evde depresyona gireceksin.

Uyuması için uyandır hakkında bilgin varsa bana da atarmısın canım

İlk kez kızımı dizimde uyutayım dedim kucağa alınca uyutacağımı anlıyor bağırıyor. Dizime alınca konuştum gıdıkladım falan ağlamasın anlamasın diye yarım saatte uyudu. 10 dk bekledim dalsın diye. Yerine aldım. Çamaşırları asayım diye makinanın yanına gittim tam asıcam sesini duydum. Gözleri kocaman açık hırs yaptım uyutucam uyumayınca tüm gün ağlıyor tekrar dizlerime aldım 15 dk salladım yavaş yavaş şimdi uyudu. İndirmeye korkuyorum ayaklarım uyuştu zaten. dizinde sallayanlar vardı kaç dk da dalar ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…