- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #71.681
senin anladiginin 1/10u kadar etrafimdakiler niye anlamiyor acaba, tek bildikleri "şukret" demek. Bunun Turkcesi aslinda "sus, otur" anlamina geliyor.Canım sen çok bunaldın. Arabasında falan durmuyormu dışarı çıkmayı denesen. Ne bileyim en kötü avm, emzirme odalaro var diye söyledim. Biz geçen altınköye gittik, oksijen çarptı çok güzel uyudu mesela. Açık hava iyi gelebilir göksuya falan çıksan, kötü ihtimal bi cafeye oturur emzirirsin. Havalar kötüleşmeden.. Keşke bu taraflarda olsan vallahi senin ne kadar bunaldığını burdan hissediyorum.
bence uykusuzluk ve yorgunlukla alakalıdır. bir ara bana çok oluyordu. uyuyorum rüyada görüyorum ama bir yandanda içimden bir his yanımda çocuk var uykuluyken ezmeyeyim diyorum.halbuki hiç çocukla uyumam. sanıyorumki emzirirken unutmuşum çocuğu uyurken yanıma almışım panikle kalkıyorum yatağın içinde çocuk arıyorum.bir bakıyorum çocuk beşiğinde mışıl mışıl uyuyor. birde diyorum ki bizi çok korkuttular emzirirken uyuyakalırsın düşürürsün. uzanarak emzirme uyur çocuğu ezersin diyeYa ufak çaplı kalp krizi geçirdim resmen oğlumdan dolayı. Uyuyup kalmışım, üstümde oğlum varmış gibi bir ağırlık var, ben de emzirirken uyuyup kaldım, üstümde onunla yatıyorum sanıyorum. Kımıldamıyorum ki düşmesin üstümden, elimle dokunuyorum üstüme, nasıl yatmış anlayayım diye, ama yok çocuğu bulamıyorum. Ağırlığını hissediyorum, her yerim ağrıyor ağırlıktan da ama çocuk yok. En son bir baktım kendi yatağında uyuyor çocuk. Grip oldum ben de, herhalde onun verdiği yorgunluk ve çocuğu emzirmekten vücut yorulup her yerim ağrıyor, ben de oğlum üstümde sandım.
Denemedim. Nerde ayrıntılı anlatılıyor bakayım bı?Uyumasi icin uyandir ı denedin mi hic ?Ben lafsyi ona taktim bu aralar ama yapmaya cesaret edemedim.Gercekten ise yariyorsa denemeye deger ama her bebek kendine özgü ise yarar mi ki ?
Esimi bekleyeyim diyorum her seferinde ama.bir yemegi zor sigdiriyoruz bir de banyo yaptırsak hic oturamiyacaz .
Hayır yıllık izinleri tüketiyorum :)Ücretsiz izine başladınmı canım sen?
Ben türlü yollar denedim. Geçenlerde soft bebek küvet desteği denen şeyi aldım , fena değil, küvete veya duşakabine koyup kovadan su ile yıkıyorum. Bir iki sefer de direk duşakabini bebek küveti niyetine doldurdum, kafasının altına havlu koydum, heyecanla suları çırpa çırpa yıkandı. Son favorim bu yöntem o yüzden :)sag olasin canim. Aynen zaten hava da sogudu. Valla nasil tek yikiyorsunuz, kendini atar diye korkuyorum ben, sanki mukayyet olamam gibi geliyor
Canım sen çok bunaldın. Arabasında falan durmuyormu dışarı çıkmayı denesen. Ne bileyim en kötü avm, emzirme odalaro var diye söyledim. Biz geçen altınköye gittik, oksijen çarptı çok güzel uyudu mesela. Açık hava iyi gelebilir göksuya falan çıksan, kötü ihtimal bi cafeye oturur emzirirsin. Havalar kötüleşmeden.. Keşke bu taraflarda olsan vallahi senin ne kadar bunaldığını burdan hissediyorum.
Evet unutmamışsınz:) Oğlum şükür Türkiye'de doğdu:) 2 aylık aşılarını yaptırdım Cezayir'e geri döndüm. Yarın 4 aylık oluyor. Aşıları için yine hafta sonu Türkiye'ye geleceğim. Çalışmaya başladım. Doğum sürecinde yanımda dursun, büyük oğluma baksın diye yanımda getirdiğim Cezayirli bakıcı Türkiye'de kaçtı :) Cezayirli arkadaşları vardı. Arapça da bildiği için, sanırım arkadaşları İstanbul'da daha cazip bir iş buldular kendisine:) beni de uçak bileti ve vize ücretleri için kullanmış oldu. Bakıcı olmayınca kayınvalidemi aldım geldim.Hmm su yurt dışındaki arkadas :) Hosgeldin nasilsin bebisin nasil ?
Aaa bak sen işe! Öyle birisinin oğluna bakmamasi iyi olms canım. Hayırlı olsun bebişin hamileliğin biraz kanamaliydi sanırım doğru mu hatırlıyorumEvet unutmamışsınz:) Oğlum şükür Türkiye'de doğdu:) 2 aylık aşılarını yaptırdım Cezayir'e geri döndüm. Yarın 4 aylık oluyor. Aşıları için yine hafta sonu Türkiye'ye geleceğim. Çalışmaya başladım. Doğum sürecinde yanımda dursun, büyük oğluma baksın diye yanımda getirdiğim Cezayirli bakıcı Türkiye'de kaçtı :) Cezayirli arkadaşları vardı. Arapça da bildiği için, sanırım arkadaşları İstanbul'da daha cazip bir iş buldular kendisine:) beni de uçak bileti ve vize ücretleri için kullanmış oldu. Bakıcı olmayınca kayınvalidemi aldım geldim.
Evet unutmamışsınz:) Oğlum şükür Türkiye'de doğdu:) 2 aylık aşılarını yaptırdım Cezayir'e geri döndüm. Yarın 4 aylık oluyor. Aşıları için yine hafta sonu Türkiye'ye geleceğim. Çalışmaya başladım. Doğum sürecinde yanımda dursun, büyük oğluma baksın diye yanımda getirdiğim Cezayirli bakıcı Türkiye'de kaçtı :) Cezayirli arkadaşları vardı. Arapça da bildiği için, sanırım arkadaşları İstanbul'da daha cazip bir iş buldular kendisine:) beni de uçak bileti ve vize ücretleri için kullanmış oldu. Bakıcı olmayınca kayınvalidemi aldım geldim.
aynı şeyleri yaşıyorum ben de eşime söyledim filesiz yıkasak mı diye. O çekindi pis suya değecek diye ama, zaten son su yıkayıp çıkarıcaz.. Hem eğimi de var küvetin bizim, denemek lazım bence. Bizim banyo da soğuk o yüzden eşimle beraber salonda yıkıyoruz çocuğu.. Küveti kaldıramayacağım kadar büyük.Kızlar bebeğinizi fileyle mi yıkıyorsunuz?
Ben öyle yıkıyorum ama artık ayaklarını küvete vurmaya başladı iyice. Bi de sırtını ve kafasını yıkamak için koluma alınca ters çevirip de ayakları ile fileye basıyor ve zıplatıyor kendini :) kafayı yıkamak çok zor oluyor böyle. Vücuduna paralel tutsam fileye eşim başını yıkasa o zaman da korkuyor panik oluyor oğlum kuş gibi çırpınıyor sanki. Nasıl yapsam bilemedim ya??
Banyoya beraber giremeyiz çünkü soğuk oluyor banyomuz ısınmıyor o kadar. Küvete oturtsam mı direk babası tutsa ben yıkasam?? Destekli oturtabilirsin dedi doktor. 4,5 aylık şu an.
Ben atayim sanaDenemedim. Nerde ayrıntılı anlatılıyor bakayım bı?
A101 den 25 e almıştım bende küvet desteğini çok sevmedi ama ben kucağımda yıkıyorum daha rahat oluyor :)Ben türlü yollar denedim. Geçenlerde soft bebek küvet desteği denen şeyi aldım , fena değil, küvete veya duşakabine koyup kovadan su ile yıkıyorum. Bir iki sefer de direk duşakabini bebek küveti niyetine doldurdum, kafasının altına havlu koydum, heyecanla suları çırpa çırpa yıkandı. Son favorim bu yöntem o yüzden :)
Yaa cok kotu olmus.Neyse ki size zarar vermemis .Kvalide ile anlasiyorsaniz ne alâEvet unutmamışsınz:) Oğlum şükür Türkiye'de doğdu:) 2 aylık aşılarını yaptırdım Cezayir'e geri döndüm. Yarın 4 aylık oluyor. Aşıları için yine hafta sonu Türkiye'ye geleceğim. Çalışmaya başladım. Doğum sürecinde yanımda dursun, büyük oğluma baksın diye yanımda getirdiğim Cezayirli bakıcı Türkiye'de kaçtı :) Cezayirli arkadaşları vardı. Arapça da bildiği için, sanırım arkadaşları İstanbul'da daha cazip bir iş buldular kendisine:) beni de uçak bileti ve vize ücretleri için kullanmış oldu. Bakıcı olmayınca kayınvalidemi aldım geldim.
Ben banyoyu önceden ısıtıyorum ufoyla kapısını kapatıyorum. Isıtıcıyı giydireceğim odaya getirip çalıştırıyorum biz gelene kadar orası da ısınıyor. Küvet taşımak zor geliyor banaKızlar bebeğinizi fileyle mi yıkıyorsunuz?
Ben öyle yıkıyorum ama artık ayaklarını küvete vurmaya başladı iyice. Bi de sırtını ve kafasını yıkamak için koluma alınca ters çevirip de ayakları ile fileye basıyor ve zıplatıyor kendini :) kafayı yıkamak çok zor oluyor böyle. Vücuduna paralel tutsam fileye eşim başını yıkasa o zaman da korkuyor panik oluyor oğlum kuş gibi çırpınıyor sanki. Nasıl yapsam bilemedim ya??
Banyoya beraber giremeyiz çünkü soğuk oluyor banyomuz ısınmıyor o kadar. Küvete oturtsam mı direk babası tutsa ben yıkasam?? Destekli oturtabilirsin dedi doktor. 4,5 aylık şu an.
Benim kızımda önce biberon yüzünden memeyi reddetti tam memeye alıştı dedim emziki reddetti. Hepsini alan bebeklere hayranım resmen.Doğduğunda memeyi reddetti. Atak dönemlerinde biberonu reddetti. Şimdi de dünyanın emeğini verip tutturdugum emziği reddetme yolunda. Bı tek kucağımı reddetmiyor
Canım farklı şeyler yapman lazım gidebileceğin arkadaşın falan yok mu böyle hep evde depresyona gireceksin.Gunaydin kizlar
Gece yine inatlasti durdu uyumamak icin. 1den sonra saate bakmadim artik.
Artik hicbir seyden tat alamiyorum, belki de bebek bakmak haricinde hicbir sey yapmaya firsat bulamadigim icindir.
Uyuması için uyandır hakkında bilgin varsa bana da atarmısın canımUyumasi icin uyandir ı denedin mi hic ?Ben lafsyi ona taktim bu aralar ama yapmaya cesaret edemedim.Gercekten ise yariyorsa denemeye deger ama her bebek kendine özgü ise yarar mi ki ?
Esimi bekleyeyim diyorum her seferinde ama.bir yemegi zor sigdiriyoruz bir de banyo yaptırsak hic oturamiyacaz .
Hayır yıllık izinleri tüketiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?